Clubul "babelor" FIV-oase
Raspunsuri - Pagina 19
sper spune:
Eu cu regimul care il tin sper sa obtin 2-3 ovocite bune in plus, nu 10-15. AMH e dat de lichidul tutror antralilor din ovare inclusiv cei f f mici( invizibili) pt ca se creeaza cu 90 zile in urma. Val FSH-ul e data de foliculii antrali de la CM-ul lunii respective. O dieta sanatoasa cu alimente bio, cu suplimente care contin aminoacizi si naturiste gen maca contribuie foarte mult la calitatea ovocitelor dar si cantitatea lor.
Teoria cu nr fix de ovocite cu care ne nastem nu cred ca e batuta in cuie. Cum se explica ca femeile care nu mai aveau menstruatie , ovulatie/ovocite dupa un tratament cu DHEA au putut ramane insarcinate?
Cunosc o d-na care era la menopauza de foarte mult timp, era inscrisa la FLP si pt ca tot umbla cu borcanasele de maca a luat si ea, dupa 2 ani de maca i-a venit menstruatia si a ramas insarcinata. Maca e un reglator hormonal(nu contine hormoni) ceva care hraneste glanda hipofiza care secreta hormonii FSH, LH, estradiol... Face un echilibru in organism. D-na respectiva a luat maca pt ca e buna si in menopauza nu ca spera sa ramana insarcinata, asta a fost o surpriza.
Va pup si bafta multa la medicii care i-ati ales. Aveti dreptate, fiecare trebuie sa se duca la medicul cu care crede ca va deveni mamica.
MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute(2 cu IA si una cu FIV)
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter+euthirox 25
O ultima incercare apr/mai 2012
aristica spune:
cred ca pe 16 aprilie, a doua zi de Paste, dar eu imi pot lua bilete abia c-o luna inainte, sa vad cum imi vine ciclosul.
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 3 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"
smufurash spune:
Sper, cred ca Samira se referea la foliculii primordiali (rezerva ovariana) care, intr-adevar, sunt in numar fix; cu acel numar ne nastem (e specific fiecaruia dintre noi) si, pe parcursul vietii, le pierdem cu fiecare ciclu, ajungand la menopauza sa se epuizeze.
Pe de alta parte, si tu ai dreptate - de la stadiul de foliculi primordiali (evaluati oarecum prin AMH) pana la cel de foliculi antrali (care pot fi vizibili ecografic si numarati la inceputul fiecarui ciclu menstrual) si mai apoi la foliculul matur din care rezulta ovocitul lunar, trece o perioada de 2-3 cicluri (eu stiam aprox. 60 zile, dar e posibil sa ai dreptate - 90 de zile). In cazul stimularilor hormonale pentru FIV, se intervine in acest proces de selectie succesiva, astfel ca, in loc sa se piarda din foliculii primordiali (asa cum se intampla in mod natural) sunt "adusi la viata". Cati? Depinde de succesul stimularii. Toate adjuvantele (maca, Coenzima Q10, DHEA, Resveratrol, HGH etc.) pot ajuta acest proces, insa nu il pot influenta in mod decisiv.
------------------------------------------------------------------------------
FIV 1 (noiembrie 2010) --> 5 ovocite --> 4 embrioni transferati --> nereusit
FIV pe ovulatie naturala (ianuarie 2011) --> nefinalizat
FIV 2 (februarie 2011) --> 4 ovocite --> 3 embrioni transferati --> sarcina oprita din evolutie la 5s
FIV 3 (aprilie 2011) --> 9 ovocite --> 6 embrioni --> 3 criogenati + 3 transferati --> sarcina oprita din evolutie la 8s
FET (noiembrie 2011) --> 3 embrioni decongelati si transferati --> nereusit
samira33 spune:
sper,eu nu vreau sa te conving de ceva...nici sa incercam sa ne impunem punctul de vedere cu forta nu mi se pare tocmai in regula...motiv pentru care ma retrag din aceatsa discutie.
iti doresc sa obtii tot ce speri sa obtii cu toate curele,dietele,tratamentele pe care le urmezi.
aristico,pai si pozici cu apartementul-minune nu se exista???
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna
samira33 spune:
aaa....si aristico....de vreo 2 ore tot citesc diverse si am convingerea 99% ca "injectia aia"-stii tu care, a fost imunoglobulina.
am citit ca se poate administra si in doze repetate sub control medical.
il intreb pe PK de ea.
3 sarcini extrauterine
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
sunshine4ever spune:
Samiro Cu intarziere iti urez si eu LA MULTI ANI! sa ai parte numai de bucurii si impliniri in viata.
Qiao Doamne ajuta la rezultat pozitiv.
fetele
''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans
Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit(2007),1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational (2010), a 2-a sarcina obtinut natural - oprit din evolutie la 6 sapt (2011)
MTHFR A1298C heterozigot, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot,insulinorezistenta
Tratament: femibion 1/zi, acid folic 5mg/zi,magneB6 1/zi, aspenter 75mg/zi, Glucophage 1000mg,Clexane 2x0,4/zi
samira33 spune:
hello sunshine si merci de urari.
fete...io ma delectez cu urmatoarele treburi zilele astea:i-am trimis un mail lu PK cu neshte intrebari....ii trimit zilnic si lui Ozan mailuri cu intrebari...si tot astept sa ma ia naibilor la suturi unu dintre ei ca sa ma pot decide intr-o parte.
daca nici dupa mailu asta nu ma trimite PK la balamuc inseamna ca-i masohist fetelor.
vaz ca nici Ozan nu se lasa mai prejos...asadar nu-mi ramane decat sa-i zgandar la creieri pana cedeaza unuu....sau pana ma decid eu.![]()
majoritatea covarsitoare a celor cu care am vorbit ma sfatuiesc sa renunt la PK....de asta,in virtutea inertiei m-am si dus la Ozan...insa sincer va spun ca nu-s convinsa ca vreau sa merg pana la capat cu Ozan.
instinctul imi spune sa merg tot cu PK mai departe...cu atat mai mult cu cat mi-a spus ca ar vrea sa incerce ceva noutati data viitoare.
o sa-l pun sa-mi explice mie ce noutati are el...pana una-alta i-am scris eu ce-am tot citit pe net si astept parerea lui.
3 sarcini extrauterine
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
ariadna33 spune:
asa stiam si eu, ca maca este un reglator hormonal, dar in sensul de stimulare a hormonilor feminini, Sper ![]()
mergi pe drumul care l-ai ales, si vei vedea ca e cel bun! cu alte cuvinte mergi pe carari batute, ca va fi bine! chestia cu ovocitele numarate e relativa, intr-adevar 'sacul" cu ovocite nu e fara fund, dar daca stii cum sa gestionezi rezerva reusesti sa scoti ovocite bune.
sper spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ariadna33 asa stiam si eu, ca maca este un reglator hormonal, dar in sensul de stimulare a hormonilor feminini, Sper mergi pe drumul care l-ai ales, si vei vedea ca e cel bun! cu alte cuvinte mergi pe carari batute, ca va fi bine! chestia cu ovocitele numarate e relativa, intr-adevar 'sacul" cu ovocite nu e fara fund, dar daca stii cum sa gestionezi rezerva reusesti sa scoti ovocite bune. ![]() ***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor fi realitate***************** |

samira33 spune:
hello girls
ce faceti???
acu juma de ora am ajuns si eu acasica.
mi-e un frig de mor desi sunt 25 de grade in casa.
probabil ma paste raceala.
de maine imi iau caciula mea frumoasa la purtare...printre cadouri am primit o caciula din aia fitzoasa din blana naturala rosie 
imi place foarte mult.am si manusi rosii din piele moale si fina.
sunt singura acasa ...asa ca am timp de vorba.
3 sarcini extrauterine
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite