Strumfi & prichindei iulie-august 2011 (30)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

noi tusim, nu eu, nici Ana...ci Filip. Sper sa fie doar atat

Mama de Ana (29 Ian 2009) si Filip ( 11 iulie 2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/Nutritia-copiilor/bebe-a-primul-set-de-vase-emailate-pentru-bebelusul-tau_8141
Eu asta am de gand sa cumpar pentru bebe.
Lissa sanatate micutului.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LORIALEX spune:

Citat:
citat din mesajul lui lisssa_ana

noi tusim, nu eu, nici Ana...ci Filip. Sper sa fie doar atat

Mama de Ana (29 Ian 2009) si Filip ( 11 iulie 2011)


Sper sa nu fie nimic grav!

Loredana
mamica fericita de Alexia(20 Iulie 2003) si Luca(4 Iulie 2011)
http://lb1f.lilypie.com/tTMmm4.png
http://lbyf.lilypie.com/a3iqm4.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamutz

Citat:
citat din mesajul lui ilida
Am intrat repejor ca sa va impartasesc si voua un link pe care l-am primit si care ma pune sa fac cercetari. Mai intai m-am gandit la voi, mai ales cele cu experienta, poate ma lamuriti si pe mine ce e adevar si ce e fictiune in articol. Linkul AICI
Mie mi se apre SF in primul rand afirmatia ca asiaticii nu mananca lapte. Apoi, de ce ne-a lasat Doame-Doamne lactatia daca nu sa ne hranim copiii? Ca pana acum mie omul mi se pare o masinarie la care fiecare organ are un rol bine stabilit, deci sanii clar trebuie folositi si altfel decat podoabe.
Voi ce parere aveti? Sa credem ce scriu domnii acolo?


din 06.07.2011 am un cavaler: TUDOR-ANDREI!
"Viata nu inseamna sa astepti ca furtunile sa treaca. Ci sa inveti sa dansezi in ploaie"


Asiaticii nu manaca lactate. Deloc.

Ba mananca, eu in Canada am lucrat la o firma condusa de asiatici, doar ca lactatele nu sunt asa dominante/agreate in gastronomia lor. Si explicatia e simpla: prin traditie lumea orientala nu a avut vaci si alte animalele producatoare de lapte ca europenii de exemplu, asa ca nu au avut acces la acest aliment. Si cum obiceiurile alimentare si gastronomia locala se formeaza in jurul alimentelor disponibile, uite asa laptele nu a intrat in meniul asiatic obisnuit. Si tot asa generatii la randul, s-a produs inevitabil si o reactie la mediu ce s-a imprimat genetic, astfel ca asiaticii secreta foarte putina lactaza (enzima necesara descompunerii lactozei, un glucid mare ce nu poate fi digerat in forma nemetabolizata) si tind sa fie intoleranti la lactoza.

Nu am citit articolul, dar si eu am o opinie f strong legata de consumul de lapte al omului: laptele de mama este sfant, dar peste varsta alaptarii nu avem nevoie de laptele altei specii. Si natura ne arata clar lucrul asta: la copilul mic exista o enzima stomacala (presura), direct raspunzatoare pt digestia laptelui – care nu se mai produce dupa varsta de trei ani, fiind inlocuita la copilul mare si la adult cu o enzima pancreatica (chimotripsina). Deci dupa 3 ani, ar trebui multa grija la excesul de lactate, caci doar ne obosim pancreasul, pe langa urmatoarele dezavantaje:

*Laptele integral contine multe grasimi (majoritatea saturate - deci daunatoare) si 20% proteine. Un pahar de lapte contine aceeasi cantitate de colesterol ca o friptura de 100 g.
* Laptele degresat contine 2% grasimi, dar lactoza si proteinele greu digerabile formeaza un coagul dens alcatuit din cazeina ca si in cazul laptelui integral.
* Organismul uman pierde calciu încercand sa metabolizeze excesul de proteine adus de lapte si derivatele sale. Asadar, in loc sa protejeze de osteoporoza, consumul zilnic de produse lactate determina demineralizarea oaselor.
* Laptele de vaca are 120 mg calciu /100g. Laptele de mama are 33 mg calciu /100g
* Laptele de vaca are s97 mg fosfor/100g, fata de laptele de mama care are doar 18 mg fosfor/100g. In cazul laptelui de mama, raportul calciu/fosfor este 2:1, iar in cazul laptelui de vaca raportul calciu/fosfor este 1:2.
* Alimentele cu raport calciu /fosfor 2:1 reprezinta sursele de calciu cele mai sigure si perfect sanatoase pentru organismul uman.
* In afara de excesul de fosfor raportat la calciu din laptele de vaca, acesta are si o cantitate de 3 ori mai mare de sodiu decat laptele de mama.
* Organismul feminin este cladit sa secrete lapte, nu sa-l primeasca.
* Continand hormoni, consumat in cantitati excesive, laptele de vaca dezechilibreaza atat sistemul endocrin al femeii, cat si pe cel al barbatului.
* Hormonii din laptele de vaca sunt vehicule ce transmit hipofizei vitelului informatii specifice acestei specii. Informatia de crestere si dezvoltare se adreseaza vitelului, care la 6 luni atinge 300 kg. La copilul alimentat cu lapte de vaca, acesta atingand la aceeasi varsta de 6 luni doar 7-8 kg, se perturba mecanismele sistemului hormonal si apar dereglari de natura fiziologica: irascibilitate, dureri de abdomen si cap, diaree, gaze. Organismul uman se adapteaza la aceasta situatie, dar poate ajunge sa sufere dereglari ale altor functii. Pericolul consta nu atat in cantitatea absorbita, ci in informatia pe care o poarta.

Noi nu consumam lactate decat f minim (putine branzeturi fermentate si chefir), iar pe Sophia dupa ce s-a intarcat singura la 1 an am crescut-o cu lapte de capra, lucru care are clar de-a face cu faptul ca n-a manifestat agresiv alergia pana la 3 ani, desi s-a nascut cu ea (coincidenta nu, cu varsta, tocmai cand nu se mai produce pastura?!). Sophia bea acum lapte vegetal organic sau facut in casa, si Ca si-l ia tot din surse vegetale, fara a avea carente. Laptele de capra are compozitia chimica cea mai apropiata de laptele de mama! Nu uitati ca majoritatea covarsitoare a formulelor de pe piata sunt tot lapte de vaca la baza, doar prelucrat, dezbracat de unele componente si "reimbogatit" cu chimicale care sa-l aduca la o compozitie standard. Dar proteina/cazeina cu informatia genetica pt vitelus si cu componenta alergenica e tot ca a laptelui de vaca!

Scuze daca v-am impuiat capul, dar stiintific cred in toate cele de mai sus si am vrut sa va impartasesc si voua informatia, daca tot veni vorba.

Rodica, Mada, Lori, multumesc de vorbele frumoase !

Paula, sanatate multa! Betty, pupam bolnaviorul! Incearca siropelul www.hylands.com/products/coughsyrup.php" target="_blank">asta de la Hylands, stii ca eu tot cu homeopatele ii trag!

Pupici,

Cristina, mami de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia (1 martie 2007) si Philip Christian (16 august 2011)

Poze

"The past is history, the future’s mystery, the present is a gift – that’s why it’s called the present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihahegarty spune:

Iubita mea Ramona, Imi a mea mai mult in brate ii place sau tot asa sa se joace cu mine!!!! Jucarii, haha... am luat atatea neamuri si abia daca le atinge. Nu e interesata, asa ca stai linistita ca Iustin al tau nu e singurul!
Si ca sa ti raspund la o intrebare de acu doua zile (scuze, am citit doar in mare, caci nu am avut timp zilele astea), Imi a fost genul foarte agitat in burtica, facea niste valuri de numai, mai ales pana pe la 32 de saptamani. Dupa 32 probabil ca nu prea mai avea loc unde sa faca miscari, dar si atunci ii simteam ba un picior, ba un cot... Nu ti e dor de perioada aia? Cand vorbeam ca ii simteam pe bebei in burtica.....
Si voua fetelor va e dor??? Mie da.

Azi pot sa fac si eu chef. Imi mi a dat si mie cadoul mult asteptat de secole: a ras si ea mai tare, in hohote!!! Nu prea mult, dar mie mi s a parut o vesnicie!! Si asta pentru ca ma apropiam razand de pampersul ei.... :)))))) Deci dau chef!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihahegarty spune:

Citat:
citat din mesajul lui lisssa_ana

noi tusim, nu eu, nici Ana...ci Filip. Sper sa fie doar atat

Mama de Ana (29 Ian 2009) si Filip ( 11 iulie 2011)


Multa sanatate lui Filip!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihahegarty spune:

Krissy, foarte interesant despre laptele de vaca. Eu mai citisem un articol in care se spunea ca o femeie s a tratat de cancer lasandu se de consumul de lapte de vaca si derivate din el.
Am auzit ca cel de capra e cel mai apropiat de al nostru si chiar am intentionez sa i dau din asta in locul celui de vaca. Voi fi curioasa cu cate persoane va trebui sa ma lupt sa le explic ca anumite produse sunt mai bune decat altele.
Bine ai revenit pe forum
Esti in concediu?
Ce parere ai de bebelusii vegetarieni? Nu neaparat ca eu sunt vegetariana si as vrea la randul meu sa i inspir si lui Imi un astfel de mod de viata, dar stau si ma gandesc la popoare care sunt vegetarieni din tata n fiu... gen indienii.... aici in UK sunt foarte multi indieni si un procent foarte ridicat de indieni si bebelusii lor sunt pur vegetarieni. Ce sa mai zic de acele religii unde nu se mananca carne....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihahegarty spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamutz

DILEMA NOUA

Voi cum sterilizati linguritele? Eu am din silicon de la chicco si le bagam la sterilizator si azi am aflat ca nu trebuia. Si castronele si alte cele cum le sterilizati? Cu solutie de la Chicco, parca tot chimicala e...
Cred ca renunt la toate plasticele si gata.

Mami fericita de Petru Nectarie (30.06.2011)


Prietena mea mi a zis ca nu se mai sterilizeaza nimic dupa 6 luni. Si mie mi a trecut prin cap tot la sterilizator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihahegarty spune:

Paula, tare frumos ce zici tu acolo cum ii vorbesti lui bobo. Poate ti se trage de la profesie ca esti mai comunicativa, eu sunt genul care mai mult imi place sa ascult decat sa vorbesc (atat de la faptul ca s pesti - care se zice ca s mai tacuti, cat si de la profesie).

Lori, eu ma uit la o telenovela dimineata si atat. 'Impreuna pentru totdeauna'.Nu am vazut 'The mentalist'.

Paula, ti l am admirat pe bobo pe FB.<3<3<3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

fetele vreau si eu o reteta buna ptr o fripturica de muschi de vita...va rog!vreau sa fac de craciun,asta isi doreste sotul meu...

Mergi la inceput