Nasterea la Arcadia - Iasi ( 28)
Raspunsuri - Pagina 11
gravidacori spune:
neatza fetele
noi nu suntem bine, ne-am trezit cu febra 39. din noapte a apucat-o febra. i-am dat 2.5ml nurofen ,acusi ii iau temperatura iar sa vad care-i treaba. nu are nimic altceva. ce poate fi? e vesela, a papat ..ooof
Gabrielita81 spune:
Multumesc fetelor nu stiu cat va vom ajunge din urma dar eu sunt foarte bucuroasa si multumita ca incepem sa crestem normal conform varstei.Multumesc domnului ca fata mea nu a acceptat deloc tetina si astfel am ramas la san.Altfel faceam cea mai mare greseala trecand la LP.
danyyelas spune:
Buna fetelor!LA MULTI ANI!Nu v-am mai scris de f.mult timp,insa va citesc zilnic.Ce va doresc pe anul acesta?Multa,multa sanatate la bebei vostri ca e cea mai importanta...Eu as vrea sa merg saptamana viitoare la Arcadia la un control general cu printesa mea.Am o rugaminte la voi...ce medic imi recomandati?
Mamica unei printese Daria Patricia:14.09.2011-ora 11:20.
ionelamaria spune:
La multi ani!
Cori, copii pot face febra de la multe chestii: dinti ( de cele mai multe ori nu fac febra mare de la asta), rosu in gat( aici dau senzatia ca mananca greu, refuza mancarea sau vomita) , varii virusi ( cum sunt bolile copilariei, dar nu numai), infectii de tot tipul.
Mihnea a facut 2 zile jum febra ( de pe 30 dec pana ieri) fara alte simptome decat ca era blegut in prima zi si mai facea frisoane.
Gabrielita, felicitari ca nu te-ai lasat si ai continuat sa alaptezi
oiyoy mie medicul mi-a spsu ca fiu-miu transpira la cefa de la lipsa de Ca. Si mi-a recomandat cu multa caldura intai Ca gluconic, apoi, cand primul meu raspuns a fost ca nu il primeste oricul ( i-am dat 1 doza lui Mihnea , la 1 luna, din care a inghitit maxim 1 ml si a vomat apoi) , mi-a sugerat sa-i dau Ca sirop dulce ( habar nu mai am de care, dar eu nu inteleg deloc ca indulcit in conditiile in care dulcele impiedica asimilarea Ca ... dar daca e moda...). I-am facut copilului analize si , fara Ca suplimentar a iesit ca e totul in limite ( ba chiar la jumatatea intervalului). Replica medicului a fost: ei, dar rau nu avea ce sa-i faca Ca dat suplimentar ( se pare ca el s-a oprit din lectura pentru examene inainte de capitolul cu hipercalcemia)
Parerea mea e ca bebeii, majoritatea, transpira pentru ca nu isi pot regla temperatura tot atat de bine ca adultii, ba mai mult, sunt adulti care transpira mult, chiar daca sunt normoponderali si cu analize perfecte.
Poate merita facut o analiza, si daca iese bine... asta e... scade temperatura in casa
camelia33 spune:
Salutare si la multi ani cu bucurii si sanatate pentru toata lumea .
Am vazut ca mai multi bebei transpira la capusor si a mea transpira cand suge si cateodata cand doarme .Sper sa nu fie nici o legatura cu rahitismul doamne fereste,iar apropo de calciu medicul pediatru mi-a sugerat sa ii dau cate 3 lingurite /zi timp de 10 zile in lunile 2-4-6-9-12 de viata , Lucru care nu mi-l mai spusese nimeni pana acum si eu ii dadusem o ligurita /zi cate 10 zile in primele 3 luni si atat.Acum cand i-am facut vaccinurile de la 6 luni,la cantarire avea 800gr luate in 2 luni in schimb doctorita a zis ca arata f bine ,si dupa ce i-a verificat fontanela a zis sa ii maresc doza de vit d3 la 4 pic si sa ii dau si calciu.
Acum parerile sunt impartite... noi am inceput si diversificarea si avem si completare lp, dar am o intrebare pt bebeii de peste 6 luni se mai tine cont daca cerealele sau biscuitii sunt cu /fara gluten?
DadaIna spune:
La multi ani mamici,burtici si bebelusi!Noul an sa ne aduca numai impliniri,sanatate si bucurii!
Noi am lipsit putin din peisaj pt.ca am fost plecati de Revelion.Am facut primul revelion in 3 si a fost superrr!!!
Mada te felicit pentru initiativa!Sa va ajute Dumnezeu sa ii aduceti Estelei un fratior sau o surioaraEsti curajoasa!Si eu imi doresc insa e prea devreme pentru mine acum. Peste vreo 3-4 anisori da, insa nu acum.Nu cred ca ma descurc cu 3 (inclusiv sotul).Al meu e genul de om care nu schimba un bec in casa(tot eu sunt si instalatorul si electricianul si bucatareasa si menajera...toate la pachet si fara ajutoare externe insa nu am nici o pretentie pentru ca munceste enorm.
oiyoy si Antonia traspira cateodata noaptea si nu avem lipsa de Ca.Eu oricum am cald in casa, poate mult prea cald insa prefer sa fie asa mai ales ca mai duc gazuta la baie la spalat la fundulet,la schimbat si tot o foiesc in funduletul gol din camera in baie.Prefer sa am caldura in casa iarna.Eu stau in maieu si am 23-24 grade ziua si noaptea 21-22 grade.Optim e intre 19-20 grade insa mie mi-e frig la temperatura aia. Eu gazuta o tin noaptea fara sosetute in picioare.Nu le suport nici eu cand dorm.Asa am invatat-o de cand s-a nascut.Mersul prin casa tot descult il facem.Am lasat cateva camere fara covor pe jos sa simta podeaua cand calca.Am dusumele din lemn masiv in toata casa.
Intreba cineva de anticonceptionale.Eu iau cerazette si ma simt ok cu ele.Nu m-am ingrasat si nu vad nici o diferenta negativa.Le iau de multa vreme.Singurul aspect negativ e ca nu mi-au venit problemele pana acum.Am avut doar un spotting la prima folie.Poate nu mi-au venit problemele si din cauza ca inca alaptez...am sa vad ce se intampla in viitorul apropiat.
DadaIna spune:
gravidacori pupicei!Tinem pumnisorii sa nu aiba nimic gazuta.Poate e totusi de la dintisori febra.
camelia33 eu am inceput de la 7 luni sa ii dau si cu gluten (biscuiti, pastele fainoase din borsulet).Paine nu i-am dat pana acum si nici nu ii voi da prea curand.
Si la noi fontanela inca este mare insa nu imi fac griji ca mai e timp sa se inchida pana la 2 anisori.Calciu nu i-am dat nici eu.In schimb zilnic papa branza de vaci, iaurt simplu si lapte de la mine.
Vigantol luam in continuare cate 4 picaturi.
Simonik21 spune:
LA MULTI ANIII!!!!!
Mamici ce fel de pampersi ati luat pt bebeii vostri cand s au nascut (care sunt cei mai buni) si de la ce firma ati cump produse pt ei (pt baita etc)? Mai este un pik si luna aceasta vreau sa imi achizitionez strictul necesar:D Va pup
si un an cat mai bun pt toata lumea
cu 33+
oiyoy spune:
multumim de raspunsuri tuturor!intr-adevar si Claudia se stramba la Ca gluconic si sirop cat a luat.pe urma cand ne-a zis med de fam sa luam Ca lactic s-a constipat si nu i-am mai dat.Mai nou a papat si ea branzica.In casa nu e foarte cald...20-21 grade si mai cald la baie.naoptea ii pun sosetele dar acum si le da jos si ramane fara, plus ca are un talent la dezvelit nu stiu de unde mostenit.
Pupici tuturor!