Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (17)
Raspunsuri - Pagina 12
![](images/user_woman.png)
aever spune:
Mirela, chiar vroiam sa te felicit ca ai mai ramas cu noi si ca ai puterea sa citesti ce tot scriem noi aici. Sa stii ca ne esti tare draga si n-am vrea sa ne parasesti. Eu n-as vrea sa ne parasesti nici cand vei intra in alta odisee. Sper sa-ti gasesti mereu timp sa povestesti cu noi.
Anitta, nu stiu daca stii ca eu nu sunt de acord cu amniocenteza. Insa in cazul tau(cum a fost si cazul Virginiei) sustin total amniocenteza. Nu-ti mai fa ganduri ca ar trebui sau nu ar trebui sa faci, mergi si fa amnio si sper sa primesti vesti bune si sa te linistesti. Pana la urma daca medicul care face asta e experimentat nu-s probleme de la procedura in sine. Ai vazut ca au mai facut amnio si alte fete de aici si bebicii au stiut cum se se fereasca de ac si sa se protejeze. Are oarecare dreptate si parintele ca sarcina n-o influentam noi ci de ea se ocupa Dumnezeu care face lucrurile intr-un fel miraculos, insa asta nu mi se pare ca ar trebui sa dea complet la o parte tratamentele si investigatiile.
Deea, iar nu mai stim de ce faci tu amnio, daca tu simti ca asa ar fi mai bine pentru voi mergi mai departe cu amnio. Zici ca asa te-au sfatuit si medicii, or stii ei ceva. Totusi sa stii ca nu mi se pare un argument bun ca si la risc 1:10 000 se pot naste copii cu Down ca sa faci amnio. Chiar daca cu un medic bun amnio iese bine, e recunoscut un oarecare risc si aici si totusi nu e chiar o plimbare prin parc. De-aia nici nu e cazul sa faca toata lumea, cum iti mai sublinia cineva aici mai devreme ca daca am lua criteriul asta atunci toata lumea ar trebui sa faca amniocenteza. Apropo de Down, nu stiu daca ai vorbit cu medicii, dar auzisem ca legislatia nu permite avortul dupa limita de varsta doar pentru ca s-a depistat sindrom Down. Stiu ca am mai intrebat aici de legislatie, nu au stiut fetele unde putem gasi informatia. Am reusit sa aflu ca limita de varsta a sarcinii pana cand se poate face avort la cerere e 14 saptamani. O sa mai caut si va trimit. Nu vreau sa sperii sau sa supar pe nimeni, ma gandesc daca pentru Down nu se poate avorta si aflati ca veti naste un copil cu Down, v-ar ajuta cu ceva sa stiti asta dinainte? Ce veti face pana la nastere? Mai pusesem intrebarile astea la un moment dat cand ma gandeam daca are rost sa fac morfofetala de trim 2. Inca n-am gasit un raspuns, din fericire mi-au iesit bine analizele pana acum. Mai caut si va postez aici daca gasesc.
Andreea, 14+ cu BebeLUna
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/titi143/titi143.jpg)
titi143 spune:
Buna dimineata fetelor, un bol cu cereale cine doreste?
Mirela sincera sa fiu noi ne bucuram ca inca ne mai vizitezi. Nu trebuie sa te simti ca nu apartii acestui subiect. Sper sa mai stai printre noi, chiar daca peste putin timp o sa afli ca ai si tu un samburel al tau.
Deea distractie placuta. Ai grija de tine si nu fa prea mult efort. Distreaza-te si pentru mine.
Fetelor daca tot ati vorbit de educatia copiilor ,eu sunt de parere ca fiecare isi educa copii asa cum cred ei de cuviinta ca este mai bine. Nici eu nu sunt de parere ca bataia e rupta din rai, dar cateodata mai scap si eu cate o palpa la fundicul lui Edi. Poate e bine, poate nu. Si eu incerc sa imi cresc copilul cum stiu eu mai bine, problema la mine ca la noi sunt multe persoane care au grija de el si fiecare il educa asa cum stiu ei. Nu imi place , dar din pacate asta este situatia.
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 21+
Robert Aaron
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tigruta/tigruta.jpg)
tigruta spune:
Neatza burtici..va ofer sunt in urma cu acest capitol..vad ca ati fost tare harnicute..am sa citesc sa vad ce s-a mai discutat..noi am fost ieri la cumparaturi si m-am intors cu o migrena de n-am vazut decat patul..tare rau mi-a fost..m-a durut rau capul cu tot cu masea care e plombata de cateva luni
si colac peste pupaza cand am ajuns acasa ma durea si burta..sper sa nu ma pricopsesc cu vreoo infectie urinara..nu va spun ca Luca e din nou racit,si tuseste de nu poate sa doarma noaptea..cum era cu siropul ala de ceapa??? va rog sa imi spuneti care stie...
Va pup..
Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si 19+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ellyshor/Ellyshor.jpg)
Ellyshor spune:
Buna dimineataaaaa!
Ia uite ce am adus eu!!!
O zana buna sa mai potoleasca un pic spiritele pe aici.
Si....declar inchisa sesiunea de polemici!!! Fiecare e cu parerea ei si trebuie sa i-o respectam si sa nu combatem pe un subiect sau altul la infinit, mai ales intr-o saptamana atat de frumoasa!
Vreau sa aud dc v-au mai dantzuit bebicii, ce pofte ati mai avut, ce l-ati rugat pe Mos sa va aduca, unde faceti sarbatorile, stiti voi, chestii din astea
Cine mai vorbeste despre altceva, il declar....Grinch
Noi aseara am facut bradutzul....de fapt, tati l-a facut. Noi am stat in pat si ii dadeam sfaturi pretioase
Virginia tu ma intrebai de curatenie, cred. Hihihiii...anul asta i-am dat cu tifla.
O sa ma ajute mama si sora mea, si cum fac ele....e bun facut, asta e. Eu nu vreau sa-l deranjez pe bebe cu nimic, ca si asa zilele astea cu alergatura pe la spital dupa concediu m-a cam durut burtica.
Anitta spor la curatenie, mmmm si ce de bunatati faci tu acolo. Ciuperci....o nebunie, nebunia mea
Apropo, piftii nu faci? Am o poftaaaaaa
Addya ieri nu trebuia sa mergi la dr? Asteptam vesti!
Ete asa va pupucesc de va sar fulgii!
Fulgii de nea, evident!
Azi-noapte, am visat hainute de bebici Nu stiu cat mai pot rezista sa nu merg sa-i iau lui bebe ceva
Aaaaa si o chestie faina Intrati pe Google, scrieti "Let it snow" si dati enter. Sa vedeti ce se intampla. Oki????
Mergem sa papam.
Elly 20+ cu Babyboom
aever spune:
Doar asta am gasit in codul penal: http://e-juridic.manager.ro/articole/codul-penal-2009--agresiuni-asupra-fatului-3675.html In articolul asta nu sunt reglementate cazurile in care se poate recomanda avortul terapeutic dupa 14 saptamani. Trebuie sa fie reglementate undeva, dar nu stiu pe unde. Deci avortul la cerere se poate face pana la 14 saptamani, cel terapeutic pana la maxim 24 saptamani, dar nu imi sunt clare conditiile. Daca gasiti si altceva postati si voi aici. Informatia inseamna putere!
Si eu tot cu cereale cu lapte m-am trezit! Vad ca ne-am pus pe mancat sanatos.
Andreea, 14+ cu BebeLUna
aever spune:
Scuze Elly ca m-am facut Grinch, nu vazusem oricum mesajul tau. Dar cred ca si daca l-as fi vazut tot as fi postat legea. Nu de alta dar s-au mai dezbatut probleme de-astea si nu ne-am lamurit. Acu iarta-ma si lasa-ma sa-mi fac un pic de cap cu cautatul si informatul ca m-am bagat in priza.
Si ca sa fiu Grinch pana la capat, mai am lucruri triste de spus aici...De aseara ma doare rau o ureche, m-a durut toata noaptea. Nu stiu ce sa fac, daca stiti remedii potrivite pentru gravide sa-mi spuneti si mie. Luni plecam in vacanta dar mergem pe undeva pe la tara si stiti cum e la tara, s-ar putea sa fie si frig(pe afara ca in casa o sa fie soba aprinsa) In fine, ideea e ca as vrea sa rezolv problema pana plec si eventual sa ma aprovizionez cu remedii pentru mini vacanta.
Andreea, 14+ cu BebeLUna
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ellyshor/Ellyshor.jpg)
Ellyshor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aever Scuze Elly ca m-am facut Grinch, nu vazusem oricum mesajul tau. Dar cred ca si daca l-as fi vazut tot as fi postat legea. ![]() Si ca sa fiu Grinch pana la capat, mai am lucruri triste de spus aici...De aseara ma doare rau o ureche, m-a durut toata noaptea. Nu stiu ce sa fac, daca stiti remedii potrivite pentru gravide sa-mi spuneti si mie. Luni plecam in vacanta dar mergem pe undeva pe la tara si stiti cum e la tara, s-ar putea sa fie si frig(pe afara ca in casa o sa fie soba aprinsa) In fine, ideea e ca as vrea sa rezolv problema pana plec si eventual sa ma aprovizionez cu remedii pentru mini vacanta. Andreea, ![]() |
Ufffffffffff!
![](icon_smile_big.gif)
Imi pare rau de urechiusa ta
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
Ulei cald?! Mmmm, ceva de genu'...dar chiar nu mai stiu sigur.
Poate te ajuta fetele mamici deja.
![](icon_smile.gif)
Elly
![](smiley_pregnant.gif)
![](baietel.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/addya_21/addya_21.jpg)
addya_21 spune:
neata burtici!!!!
am fost ieri la eco,cu sot cu tot sa il vedem pe bebe.a fost tare frumos,se misca continuu,sotul meu mai avea putin si lesina de emotie.
bebe e bine are 83 grame,10 cm si e tare jucaus:).
dr. mea mi-a zis k totul e bine,analizele sunt fff bune,doar ca nu am anticorpi pt toxo.,dar nu sunt probleme.
am uitat sa intreb de dublu test,dar oricum nu se mai poate face din cate stiu eu.
acum nu stiu ce sa fac,voi cand faceti morfologia fetala?
andreea 14+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/addya_21/addya_21.jpg)
addya_21 spune:
aever,eu stiu ca pt durere de urechi poti sa iti pui picaturi de ulei cald sau sa pui niste sare grunjoasa intr-un saculet sau in ceva din bumbac ,sa o incalzesti cu totul si sa o pui pe ureche ca si compresa.
andreea 14+
aever spune:
Addya, felicitari pentru vestile bune! Sa stii ca daca n-ai facut dublu test poti face triplu test. Mie doctorita imi spusese ca e bine de facut intre 14-16 saptamani.
Elly mi-am spalat pacatele cu niste filmulete cu copilasi si animalute. Cu urechile am avut probleme anul trecut in iarna cand am facut o raceala urata cu rosu in gat si otita medie ca aia micii. Chiar radeam ca acu la batranete am inceput sa fac boli de copii. Acum ma doare un pic si gatul de aceeasi parte cu urechea dureroasa, dar sper sa fie doar un curent si o otita externa. Data trecuta stiu ce-am luat dar nu se poate acum...
Andreea, 14+ cu BebeLUna