Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (17)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns onutza83 spune:

Deea dupa ce spui tu acolo ar trebui ca toata lumea sa faca amnio sa nu stea cu frica in san...Si testele astea DD si TT daca nu au nici o noima atunci dc se recomanda sa le faci?
Ma rog ma abtin de la orice comentariu ca apoi par rautacioasa:))) si tre sa fiu ZENNNNNNN
Distractie placuta la munteeee si ai grija sa te imbraci bine ca sa nu mai racesti odata!!

Oana cu Bebe 20 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgiL spune:

DEEA,chiar ma bucur pt tine,realmente esti mult mai increzatoare ,mai hotarata si clar asta-ti va aduce si mai multa liniste.Te sustin in ceea ce faci si iti doresc amnio usoara si cu rezultate bune!Relaxare maxima la munte!
Daca ar fi sa mai fac un copil,nu as mai face nici un DD,nici un TT,nimic pan la 16 sapt(doar eco de confirmare ca-i sarcina si ca-i in uter) si atunci direct amniocenteza.
ELLYSHOR,ANITTA,,voi nu va mai plangeti de nimic?Cum mai stati cu pregatirile de sarbatori?
SHOSHONIK,ma bucur ca ai inceput ”sa pui pe tine”,sa cresteti mari ,frumosi si sanatosi!

Virginia 19+,mami de Ioana(22.12.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Multumesc fetelor pentru raspunsul asa de prompt legat de burtica mea! Ati fost niste super dragute si mi-ati facut o surpriza frumoasa, sincer nu ma asteptam la atatea raspunsuri si asa repede. Multumesc din suflet si va imbratisez cu mult, mult drag! Deci burtica e ok, sa stau linistita. Am inteles, asa fac. Nici azi n-am sunat ginecoloaga, maine dimineata sigur sigur sun.

Vad ca ati insistat un pic pe subiectul educatiei copiilor. Intr-un fel toate aveti dreptate. Suna ciudat, dar asa cred ca mai tine mult si de parinti. Insa un lucru cert pe care intr-un fel l-ati subliniat toate e ca se da extrem de multa importanta copilului in strainatate. Grija e buna cand e vorba de spatii speciale pentru ei, de asigurarea unui mediu in care sa nu se accidenteze, cand e vorba de accesul la servicii speciale. Insa uneori grija poate deveni patologica atunci cand din dorinta de a proteja copilul de orice abuz inchipuit li se restrictioneaza foarte mult parintilor dreptul de a-i educa. Eu am experienta tarilor nordice. Am un unchi care a trait 10 ani in Suedia cu familia, are 2 baieti. Cumnata mea locuieste in Norvegia de 8 ani, are si ea 2 baieti. Cumnata chiar a fost educatoare la o gradinita pana de curand. La ei nu e voie sa ridici vocea la copil, sa-l certi. Nu ai voie sa-l pedepsesti in nici un fel, cel mult sa nu-l lasi la televizor sau asa ceva. Dar la gradinita nu e permisa nici un fel de pedeapsa, nici de genul stai la colt sau iei pauza de la joaca sau orice. Nu mai vorbim ca nu ai voie sub nici o forma sa-i dai vreo palma la fund. Cu copilul ai voie doar sa vorbesti frumos, sa-i explici ca unui adult si atat. Daca intelege bine, daca nu, ii mai explici si tot asa. Cand copilul se da cu fundu de pamant(la propriu) ca nu vrea sa se imbrace sau ca nu vrea sa mearga acasa de la gradinita, tot ce ai voie sa faci e sa stai pe langa el si sa incerci sa-i explici de ce trebuie sa se imbrace si sa mearga si abia daca esueaza mai multe incercari il poti lua pe sus, urca in masina si sa pleci calm cu el. Credeti ca parintii astia mai sunt oameni intregi la cap? Cate frustrari credeti ca au adunat in ei cand ei ca si oameni nu mai au nici un fel de drepturi ci numai si numai copilu? Nu au dreptul sa-si arate niciodata nemultumirea sau supararea fata de copil ca sa nu-l traumatizeze. Ce fel de respect credeti ca pot capata asemenea copii care de mici constata ca pot face absolut orice pentru ca cei mari nu au voie sa le faca nimic, absolut nimic. Nu mai zic ca sunt paranoici si in ce priveste abuzul sexual asupra copiilor ca devin suspiciosi si daca iti pupi copilul pe frunte in public. Sau daca cel mic devine interesat de puta e chemat tatal la gradinita si chestionat daca nu cumva isi abuzeaza sexual copilul. Sunt niste extreme si orice extrema nu e buna. Si la noi e o grija excesiva, dar parca in alta directie. La noi e o grija legata de confort, sa ii fie copilului cat mai cald(de cele mai multe ori chiar mai cald decat e bine). Sa aiba copilul ultimul racnet de haine, ultimul telefon mobil chiar de la varste foarte fragede. Sa manance orice, oricat, oricand ca e copil si pofteste si are voie. Sa nu cumva sa se loveasca vreodata, sa nu-si juleasca genunchiul, sa nu ia contact cu nici un microb. Iar extreme. Sa vedem noi cum ne-om descurca fiecare ca acum suntem cam viteze.

Pup toate burticile, scuze ca v-am stresat cu asa multe impresii si pareri. Trebuia sa ma dau si eu mare cu ce stiu.

Andreea, 14+ cu BebeLUna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaraJ spune:

Buna fetelor,

In primul rind, va multumesc frumos pentru cuvintele frumoase.

ANXY - sunt sigura ca nu ai facut-o rau intentionata si ca e parerea ta proprie si personala. Eu doar nu sunt de acord cu generalizarile, atita tot. E ca si cum strainii zic de noi ca suntem toti "niste tigani nespalati, care fura". E total neadevarat si dureros. Asa cum am scris, fiecare tara e diferita, asa cum fiecare familie isi creste copiii diferiti.
AEVER- tarile nordice au fost primele tari din lume care au interzis oficial violenta fata de copii. Si in State e aceasi conceptie: copiii nu se educa prin dat palme la fund, lovit, tipat, exista alte metode muuuuult mai eficace si care nu au repercursiuni emotinale asupra copilului pe termen lung.
Bineinteles ca fiecare familie isi creste odrasla dupa bunul plac si sunt sigura ca se mai practica inca "bataita" ca metoda de educatie, insa la noi in familie spunem un NU clar violentei. Daca eu lovesc copilul, eu, parinte, care sunt modelul lui, pai ce pretentie sa am sa-i cer copilului sa nu loveasca alti copii, sa nu muste etc. Acele asa zise "tantrumuri", "datul cu fundul de pamint" se manifesta atunci cind copilul e frusrat si neinteles, atunci cind emotiile, sentimentele lui ii sunt ignorate, practic trebuie sa invatam sa tratam copiii cu acelasi respect cu care dorim si noi sa fim tratati.
De asemenea, trebuie sa fim constienti ca, creierul lor e in plina dezvoltare. Odata ce am priceput cum sta treaba in capsorul lor, lucrurile se simplifica mult. Am sa va spun la momentul respectiv de o carte care, pentru mine, ca parinte, a fost o revelatie si de care a pomenit si Blanca intr-o postare de-a ei. Cartea se cheama "The Happiest toddler in the block" scrisa de un pediatru pe care l-am cunoscut personal si cu care am apucat sa schimb citeva vorbe si care si-a dedicat intreaga viata relatiei si lucrului cu copiii, in speta copiii mici (1-4 ani). Asta e virsta cind ei se formeaza, intind coarda, sunt curiosi, au crize de personalitate etc. Karp explica clar cum creierul nostru are o parte emotionala si o parte rationala iar, la copiii mici, partea emotionala va cistiga in fata celei rationale: din acest motiv copiii mici isi pot schimba starile de la un minut la altul: de la ris in hohote pot incepe sa tipe sau sa plinga brusc. Important e ca noi, parintii, sa reusim sa-i ghidam prin acest carusel emotional si sa intelegem prin ce trec, sa fim empatici. Fireste, ca vom avea si noi momente de frustrare la care se adauga nopti nedormite, griji cotidiene etc si spun asta din proprie experienta cind simt ca as vrea sa ma urc pe pereti, efectiv, insa, cel mai bine e sa te descarci de una singura intr-o camera, lovind o perna etc decit sa lovesti sau sa urli la copil.
In ceea ce priveste scoala, pai daca eu acasa nu-mi lovesc si nu urlu la copil, cum sa fiu de acord ca un educator sa se comporte astfel cu copilul meu. Cadrele didactice, dupa parerea mea, trebuie sa aiba pregatirea necesara pentru a lucra in astfel de institutii, nu toata lumea e menita sa lucreze cu copiii, asa cum e pe la noi, se mai practica sa se dea spaga sa intre sa lucreze la o gradinita etc. La gradinitele private probabil ca se merge pe educatori in adevaratul sens al cuvintului.
Eu, din experienta mea de mama , de pina acum, pot zice doar atit: ca meseria de parinte este una foarte complexa si unde inveti tot timpul cite ceva nou cite zile oi avea pe acest pamint. Sunt multe lucruri care apar instinctual dar sunt si mai multe care vor trebui asimiliate, invatate, insusite, gindite, rasgindite, aplicate la fiecare copil in parte in functie de personalitatea acestuia.

Va pup si seara buna,

Clara - mami lui Bryce si Kayden Wright - 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_C spune:

Clara, mi-am comandat si eu cartea de care vorbesti :D

----------------------------------------------------
Amana 31.03.2010 si 16s +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Anxy, pe scurt, am mai spus-o si nu vreau sa repet povestea, fac amnio pt ca avem risc de SD 1:26.
In ceea ce priveste educatia, e un subiect dureros in Romania. Nu vreau sa intru in polemici, desi nu rezonez cu toate parerile de pe aici; am un copil foarte frumos educat, daca e sa te iei dupa standardele general acceptate in Romania, dar asta i se datoreaza lui, pentru ca eu nu i-am ingradit libertarea, dorinta de trantire in praf, de escaladare a celor mai inalte trepte, de mancat de inghetata in plina iarna, de ne-salutat toate babele si vanzatoarele (nici chiar pe bunicii lui, daca n-avea chef), ohooo, si cate ar mai fi... Cu toate astea, si-a gasit si el o oarecare directie si s-a modelat dupa exemplul minunatilor lui parinti care, desi nu i-au impus mare lucru, s-au purtat politicos cu anturajul, cu atitudini respectuoase fata de oricine, tigan sau director de banca. Noi avem foarte mare grija de el, insa fara a-i sufoca cresterea, mai din umbra asa, fiind acolo unde are nevoie, daca are nevoie reala, daca nu, descurca-se. Independenta si increderea in parinti, prietenia cu parintii sunt mare lucru, sunt greu de realizat, trebuie sa nu te iei dupa toate sfaturile babesti, sa gandesti aerisit. Ei, e o intreaga discutie aici, ma intind prea mult, mai bine vorbesc de curatenie... care nu e, deocamdata. :) Maine promit ca ma ocup, o sa fie luna pana seara, iar vineri si sambata ceva mancare. Vreau sa fac salata boeuf, ciuperci pane, doua torturi cu portocale si o prajitura cu foi si frisca+nuci. De restul se ocupa soacra mea, draga de ea.

Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea_Deeutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui onutza83

Deea dupa ce spui tu acolo ar trebui ca toata lumea sa faca amnio sa nu stea cu frica in san...Si testele astea DD si TT daca nu au nici o noima atunci dc se recomanda sa le faci?
Ma rog ma abtin de la orice comentariu ca apoi par rautacioasa:))) si tre sa fiu ZENNNNNNN
Distractie placuta la munteeee si ai grija sa te imbraci bine ca sa nu mai racesti odata!!

Oana cu Bebe 20 +

Oana, discutam si punem problema fiecare cum stim si ne pricepem. Nu este litera de lege pentru nimeni parerea mea. Eu am scris doar impresia mea dupa 1001 discutii cu 3 medicii despre DT si amnio.
Nu spun ca cineva trebuie sa stea cu frica in san. Fiecare face cum stie mai bine. Ce am scris eu mai sus este concluzia primita in urma miilor de intrebari puse de mine despre aceste teste. Alti medici pot avea alte pareri... si fiecare concluzioneaza apoi.

Dar exact cum spune si Virginia, daca va mai exista o sarcina dupa aceasta, voi merge doar la ecografii, fara DT sau TT, apoi amniocenteza.

Multumesc de urari tuturor, sper sa am zapada muuulta. Toata ziulica am umblat dupa ghete pentru munte, am gasit intr-un final, dar am gleznele cat pulpa. Mai am de bagat 2 masini de spalat si maine calcat, bagaj si seara cumparaturi cu gasca pana noaptea tarziu. O sa intru maine seara sa va pup si sa va urez...d'alea de sarbatori

Va si sa aveti o noapte cu vise line!

Deea 15+ cu piticut dulce-dragut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela77a spune:

Buna seara,
Nu am mai reusit sa intru de vreo doua saptamani pe aici.
De doua zile citesc de zor ultimele 2 capitole si jumatate
Bun venit pentru noile fete.
Anitta O nu stiu ce sa zic in privinta sfatului duhovnicesc, dar desi incerc sa tin si eu cont de parerea duhovnicului meu, si incerc sa imi cercetez sufletul ca sa fiu cat mai aproape de Dumnezeu, totusi cred ca pentru sufletelul tau e mai bine sa faci si amniocenteza pentru a putea merge mai departe linistita si sa nu iti mai faci ganduri negre.
Sper sa reusesti sa iti aduni forta interioara si sa incerci sa gusti un pic din linistea sarbatorilor.
Pentru surioarele care au trecut prin diverse probleme de sanatate (bronsite, raceli, enterocolita, probleme de masele, etc.) va doresc multa sanatate si sarbatori calde alaturi de cei dragi.
Eu am fost o saptamana acasa la parinti,iar de duminica sunt cu sotul la socrii. Ne intoarcem in Bucuresti dupa sarbatori.
Apropo de discutia "relatia parinti-copii" nici eu nu am avut o relatie f apropiata de ai mei, pana l-am cunoscut pe sotul meu. Mereu aveam discutii si ma consideram neindreptatita si neinteleasa. Apoi l-am cunoscut pe sot, ne-am mutat impreuna si distanta (cta-b) ne-a apropiat in sensul ca atunci cand mergeam acasa, pentru 2-3 zile, eram in relatii bune.
Abia cand acum 4 ani s-a intamplat o tragedie in viata familiei mele (fratele meu a plecat dintre noi) am inteles ca nu traim o vesnicie si ca parintii sunt cei mai de pret, cu toate defectele si calitatile lor.
Acum sa va marturisesc un gand, desi nu mai am un samburel totusi va citesc si imi sunteti dragi, dar uneori ma intreb daca sa mai activez pe acest cont, intrucat sunt in afara odiseei. Am remarcat ca celelalte colege care au trecut prin ce am trecut si eu nu au mai scris. Probabil ca mai citesc sau nu, dar poate au acelasi sentiment ca nu mai apartin acestei lumi frumoase.
Va imbratisez si va doresc doar clipe frumoase in aceasta odisee si sarbatori frumoase.

Mirela, MTHFR C677T homozigot . A1298C normal. sarcina pierduta in 8w4d

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Oh, Mirela, mie mi-ar face mare placere daca ai ramane cu noi , chiar daca e dureros pentru tine; noi ne plangem pentru nimicuri, tu ai trecut prin momente atat de dureroase!
Da, voi face amnio, la inceputul lui ianuarie. Pana atunci ma bucur de sarbatori, azi am impodobit bradul, am ce face, nu ma plang, viata mea e activa si tonica.
Te imbratisez!
Deea, petrecere frumoasa!

Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgiL spune:

BUNA DIMINEATA!
Azi dau cafeluta ,si iaurt de soia cu cereale!
Va doresc o zi buna,burtici cumintele,spor la curatenie,la gatit si la impodobit braduti!
MIRELA 77a,ne bucuram ça inca mai esti cu noi...poate te putem molipsi cu burticile si gandurile noastre bune... Vom accepta sa ne„ parasesti”atunci cand vei purta din nou samburel de viata in burtik si va trebui sa „activezi”la ...nu stiu,poate Scolarei si scolaritze de sepembrie -octombrie???
ANITTA,stiu putine despre tine,dar stiu ca nu ai cum sa lasi lucrurile in„ coada de peste”...cel putin mie nu mi-ai lasat impresia ca ai putea sa traiesti o vreme indelungata cu POATE in suflet si sunt convinsa ca vei face amnio.Eu iti doresc multa bafta si la interventie, si la rezultate!

Virginia 19+,mami de Ioana(22.12.2002)

Mergi la inceput