O mama disperata

O mama disperata | Autor: marygaby

Link direct la acest mesaj

Buna dragi mamici... Si burtici.. Copilul meu are 12 saptamâni si azi am avut un scandal in familie... Eu nu Sant casatorita cu Tatal copilului dar copilul poarta numele lui...azi am trait cel mai mare cosmar din viata mea.. Am aflat ca sunt inselata si mintita si am avut o discutie cu el... Am primit ca explicatie multe amenintari si a dat in mine in fata copilului... As vrea sa stiu cum este Cu actele aici pt ca eu locuiesc in Germania si micutul e nascut aici... Va rog daca stie cineva ce trebui sa pot face ceva.. Ma amenintat ca imi va lua copilul... Nu stiu ce e bn sa fac.. Stiu ca e foarte urat dar simt nevoia sa cer ajutor... Eu nu vreau sa traiesc ca si mama mea.. Si ea a suferit enorm pt noi.. Am doar 22 de ani.. Va rog daca imi puteti spune ceva imi e de mare ajutor.. Va multumesc enorm.. Pupici de la scumpici

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laurenta spune:

Prima incearca sa te calmezi! nu esti singura care trece prin asemenea situatii!o amica a lasato sotul cand bebe avea 3 saptamani.aici in italia.nu avea casa si a apelat la autoritati.in prima faza au stat intrun centrul social,acum a vn o ruda de a ei si o ajuta cu bebe iar primaria lea dat o casuta mica la 80 de e pe luna.totusi eu nam inteles de fapt care e problema ta? ca tea amenintat.cati ia bebe........asteas doar vb !!!!!!!!! dar stai atenta!totusi.daca insista iti recomand sa mergi la autoritati fara doar si poate. PRIMUL GAND E LA BEBE,EL NU ARE NICI O VINA SI DACA DECLARI CA AI FOST AGRESATA,EL VA FI JUDECAT NU TU,DE TRIBUNALUL MINORILOR_PT VIOLENTA DOMESTICA.
SANATATE SI AVETI GRIJA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marygaby spune:

Multumesc pt incurajare... Dar dupa ziua de azi mie imi este frica de el...si plus de asta dak eu il dau in judecata... Bb mie frica sa nu il ia statul... Eu am lucrat cu Jumatate de norma si culmea e ca el ma angajat sa pot avea asigurare medicala... Deci totul se invarte in jurul lui.. Stiu ca germania ajuta f mult oameni dar sunt si corecti... Nu stiu ce sa spun ... Cel mai rai m#259; doare ca bb a asistat la toata scena asta.. Va multumesc de r#259;spuns. Pupici de la scumpici.... Cat de repede se poate distruge o viata... Offff..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danutza26 spune:

of draga de tine,esti si f tanara si probabil k esti speriata de moarte.incearca sa te calmezi in primul rand pt bebicu tau,ii transmiti si lui toata starea ta de neliniste.am trecut si eu printr-un episod de genul acesta acum ceva vreme,dar slava domnului nu s-a mai repetat.
si ce daca copilul e pe numele lui,in certificat scrie ca esti mama lui orice nume ai avea.nu ti-l poate lua nimeni asa usor,nu stiu cum sunt legile in germania,dar pt ca te-a abuzat fizic ar trebui sa fie judecat pt abuz domestic.consulta un avocat cat mai repede si vezi ce poti face daca esti hotarata sa te desparti de el.fa apel la toate cunostiintele,rudele si prietenii tai sa te ajute sa vb cu un avocat.
e greu,treci printr-un episod teribil din viata ta.fi tare pt bebicu tau,lupta pt el.el a facut asta pentru ca l=ai descoperit ca te-a inselat si te-a mintit si i-ai cerut socoteala.nu sta cu mainile in san,nu-l lasa sa-si mai bata joc de voi.cere ajutor.te pup si iti tin pumnii,ai grija de bebicu tau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

http://www.frauenhilfe-muenchen.de/ Cred ca ei te pot ajuta. Imi pare rau ca treci prin asta. Mult noroc!

Mergi la inceput

Multumesc mult....nu am pe nimeni care m#259; poata ajuta.. Mama si Tatal meu sunt de moda veche... Nu ii condamn, ASA sunt ei. Nici nu vreau sa le povestesc caci tata ar spune sa stau cu el ca ii fac de ras.. Nu vreau sa traiesc ASA.. Nu pot trai ASA... Suntem in 2011...m#259; mir ca mai exista ASA oameni... Va multumesc pt incurajari... Pupici de la scumpici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurenta spune:

COPILU NU TIL VA LUA NIMENI!DACA CONSIDERA CA CASA _ADAPOSTUL UNDE STATI NU MAI E SIGUR PT VOI SI MAI ALES PT BEBE VA DA VARIANTA DE URGENTA A UNUI CENTRUL SOCIAL.DIN PACATE ESTI SINGURA DAR ...AI PARINTI......NU E BINE CINEVA TRESA TE AJUTE DIN FAM....PUIU E MIC SI ESTI IN GERMANIA.ASTEA SUNT LEGI EUROPENE ADICA SI AICI SI IN GERMANIA.DAR TRE SA FC CUM E MAI BINE PT BEBE ,DACA ARE CINE SA TE AJUTE CU BEBE,CA SINGURICA NU PREA POTI,MULTI PRIETENI ,PE L TINE.
AVETI MARE GRIJA SI SA DAI DE VESTE.
SANATATE SI TOT CEI BINE LA PUIUT SI PT TINE.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Marygaby, faptul ca a dat in tine e grav. Daca a dat o data, poate va da si a doua oara. Asa ca gindeste-te bine daca mai vrei sa ramii cu el. Eu te-as sfatui sa iti faci drumul tau, greu, dar vei reusii.

Egal pe ce nume e copilul si cu ce cetatenie, e copilul tau si statul german iti va da tie dreptate. Nimeni nu iti ia asa copilul din senin. Poate sa zica sotul tau ce o vrea, numai gura si palma e de el.

Ai lucrat cu acte aici in Germania? Ai platit asigurari? E egal ca ai lucrat cu jumatate de norma, daca sotul tau ca angajator a platit la stat ce trebuie, ai dreptul la unele ajutoare financiare. Exista diverse locuri unde poti sa le ceri. Ati depus actele pt Elterngeld? Dar pt alocatie? Pe ce nume si in ce cont intra banii? Daca in contul sotului, trebuie sa ceri imediat sa intre in al tau. Du-te mai intii la Einwohnermeldeamt si spune ca ai nevoie de ajutor, tu si copilul, si ei te vor indruma la ce usa sa bati mai intii.

Stii un pic de germana ca sa poti sa povestesti ce ti-i s-a intimplat?

Vad ca esti din Munchen. Intra la subiectul nostru de la Diaspora http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=168989&nm=Viatza-in-Germania-cap-73 . Sunt mai multe fete din München si poate una are timp sa vina cu tina prima oara macar.

Exista case speciale pt femei care patesc ce ai patit tu si carora le e frica de barbatii lor. Acolo poti sa locuiesti o perioada, pina te dezmeticesti. Biserca catolica si cea evanghelica ofera deasemenea ajutoare proaspetelor mamici care nu se pot descurca. Chit ca va despartiti, sotul tau va fii obligat prin lege sa ajzte copilul financiar.

Ai o moasa care s-a ocupat de tine dupa nastere? Roag-o sa te ajute!

Stiu ca e greu sa ceri, dar fii puternica! Nu vei depinde de altii o vesnicie, daca tu nu vrei asta, mai ales pt ca esti asa de tinara. Ai tot viitorul in fata!

Deasemenea iti recomand sa iti inscrii copilul si la ambasada Romaniei. Are dreptul la dubla cetatenie.

Singurul lucru pe care sa nu il faci e sa sa scoti copilul din Germania fara acordul SCRIS al tatalui,pt ca deocamadata sunteti amindoi din punct de vedere juridic egali in drepturi la hotariri privind copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

subscriu la ce ti-a spus aschiutza
si accentuez, sa cauti ajutor, chiar daca nu cunosti limba foarte bine. nu astepta du-te imediat si cere ajutor!!! putere si intelepciune iti doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loredana71 spune:

Din cate stiu,primul loc de mers in asemenea situatii este Jugendamt,ei te pot trimite intr-o locatie sigura,unde poti sta o perioada pana reusesti sa te aduni...Daca nu vorbesti germana,poate ai pe cineva de incredere care te-ar putea insoti si ajuta sa te faci inteleasa acolo...

Iti urez multa bafta si sa iti gasesti linistea cat mai repede...

Tu cum vezi lucrurile?Ai ceva sigur aici in Germania,sau ai dori sa te intorci in Romania?Daca ne dai mai multe detalii,poate te putem ajuta mai mult cu sfaturi...Mult noroc!

Mergi la inceput

Eu vreau sa raman aici...in România nu am ce viitor sa ii ofer la puiutul meu... Aici ma descurc mai bine.. Da vorbesc germana si ASA am sa si fac .. Am sa lupt ca micutul meu sa nu sufere.. Va multumesc din suflet pt incurajari.. Doamne ajuta.. Pupici de la scumpici pt mamici si pt burtici

Mergi la inceput