A murit Vaclav Havel
www.hotnews.ro/stiri-international-10972892-vaclav-havel-incetat-din-viata-varsta-75-ani.htm" target="_blank">http://www.hotnews.ro/stiri-international-10972892-vaclav-havel-incetat-din-viata-varsta-75-ani.htm
Dumnezeu sa-l odihneasca...isi merita din plin odihna, dupa serviciile aduse tarii sale.
Pacat ca a murit, pacat ca RO nu a avut un astfel de om, pacat ca nu am invatat nimic de la el (desi era impotriva divizarii Cehoslovaciei, a fost omul care a condus separarea celor doua tari astfel incat sa nu se intample ce s-a intamplat cu fosta Iugoslavie), pacat...
Dana & Amelia (21.06.2011)
Raspunsuri
Deceneus spune:
A fost un om care era interesat si de respectarea drepturilor omului din alte tari nu doar din Cehia. Un om devine o personalitate, prin sacrificiu pe care-l face pentru umanitate.
www.zf.ro/business-international/ultima-lupta-a-lui-vaclav-havel-regimul-nedemocratic-din-rusia-9071937" target="_blank">Ultima lupta a lui Vaclav Havel, regimul "nedemocratic" din Rusia
Citat: |
Havel a publicat un manifest īn publicatia rusa Novaya Gazeta, īn care a caracterizat regimul rus drept unul dintre cele mai dure forme politice post-comuniste, si "o combinatie specifica de stereotipuri si un mediu de afaceri condus de mafie" "Nu putem vorbi de democratie atāta timp cāt liderii statului insulta demnitatea cetatenilor, controleaza justitia, mass-media si manipuleaza rezultatele alegerilor" , a scris Havel. El este de parere ca gruparile de opozitie trebuie sa se uneasca, sa formeze un guvern din umbra si sa explice rusilor schimbarile pe care vor sa le faca. |
www.cotidianul.ro/emil-constantinescu-despre-vaclav-havel-m-a-impresionat-cel-mai-mult-dintre-liderii-lumii-167323" target="_blank">Emil Constantinescu despre Vaclav Havel: M-a impresionat cel mai mult dintre liderii lumii
Emil Constantinescu a declarat ca in 2000 Havel a crezut ca EC va candida la prezidentiale si a venit in Romania, sa-l sustina in fata universitarilor, desi era bolnav si in ziua urmatoare s-a internat sa se opereze.
Sa-i fie somnul linistit !
b.nica spune:
Pe mine ma tot bantuie o intrebare: de ce cehii l-au avut pe Havel si noi l-am avut pe Iliescu?
De ce a depins aceasta ...karma( nu gasesc un cuvant mai potrivit!)?
De conducatorul ales de popor sau de persoana care a fost aleasa sa convinga un popor?
Cine poate da un raspuns corect la aceasta intrebare cred ca poate astfel sa lamureasca multe aspecte neelucidate ale Istoriei contemporane!
ch_dana spune:
E mult de discutat pe tema asta...la noi toata "inteligentsia" a fost fie fortata sa se supuna si sa se faca frate cu dracu' pentru a trece puntea, fie a emigrat.
Iliescu era un politruc, o alternativa la Ceausescu, cu origini muncitoresti si incapabil sa vada altceva decat un "comunism luminat". Havel avea origini "burgheze", o educatie solida si mai ales ceva ce foarte putini din cei ajunsi in politica au azi: o totala lipsa de pofta de putere. Se observa ce tragedie e pentru un politician roman daca nu mai e in miezul politicii, pe vremea comunismului ca si acum cea mai mare pedeapsa era trimiterea inapoi "in productie", adica la meserie...il vedeti pe Geoana inginer TCM, pe Antonescu predand istoria sau pe Iliescu supraveghind santiere de baraje ?!
Nu cred ca romanii vor avea vreodata un Havel al lor...suntem prea "latini", prea putin lucizi si prea supusi emotiilor de moment.
b.nica spune:
Haide ch_dana, sa nu fim atat de pesimisti pe degeaba!
Cine isi inchipuie ca noi singuri ne-am determinat soarta sunt fie naivi, fie rau intentionati!
P.S. Cu caraghiosii mentionati de tine si care se pretind apti sa ne conduca tara spre mai bine, sunt de acord ca sunt jalnici si unicile "emanatii" pe care le ofera societatea noastra de acum.
Deceneus spune:
citat din mesajul lui b.nica Pe mine ma tot bantuie o intrebare: de ce cehii l-au avut pe Havel si noi l-am avut pe Iliescu? De ce a depins aceasta ...karma( nu gasesc un cuvant mai potrivit!)? De conducatorul ales de popor sau de persoana care a fost aleasa sa convinga un popor? Cine poate da un raspuns corect la aceasta intrebare cred ca poate astfel sa lamureasca multe aspecte neelucidate ale Istoriei contemporane! |
Securitatea romaneasca a fost si este mai antinationala decat ale celorlalte tari europene, si a anihilat din fasa orice tentativa de disidenta care s-a manifestat. Asa s-a intamplat cu Paul Goma, Petre Tutea, Vasile Paraschiv, D-na Doina Cornea s.a. La revolutie occidentul nu avea pe cine sa sprijine. Dupa '89 accesul la mass-media a fost blocat de puterea FSN. Ion Ratiu nu a avut aprobare sa finanteze un post de televiziune. Puterea a facut mai multe partide satelit si mai multe postui de radio si tv cu care a denigrat si a ridiculizat opozitia. In final au compromis-o in guvernarea ''97-2000 cand i-au dat puterea limitata, cu PD in guvern, cu rezerva valutara 600 mil si datorii scadente de 4 mld.
Tentativele lui G Soros de a crea o societate civila au fost subminate, trimitand oamenii din servicii sa se inregimenteze in ONG-uri si sa le deturneze de la obiective. Inconstientii care se complac sa "traiasca bine" de azi pe maine, politicenii fara viziune in perspectiva, se vor gasi cat de curand fata-n fata cu realitatea si cu efectele politicii lor de suprimare a democratiei.
"Bomba sociala" se creeaza prin blocarea supapei democratiei, si puterea asta a facut in ultimii douzeci de ani.
Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )
ch_dana spune:
Eu zic ca-s realista, nu pesimista. Daca eram pesimista, foloseam cele cateva ocazii si plecam de aici cu one-way ticket.
Nu, nu noi singuri ne-am determinat soarta. Ma gandesc ca poate era mai bine ca Romania sa fie ocupata de rusi, decat cum am fost...macar asa se starnea o opozitie concreta (vezi cehii, ungurii), pe cand la noi...se stie.
Deceneus, "bomba sociala" a explodat acum 22 de ani. Gata, poate secolul urmator...
b.nica spune:
Eu tot sper ca exista o patura de oameni bine informati care urmaresc destinul acestei tari cu profunda seriozitate si raspundere!
Simt ca acestia sunt undeva intr-un plan invizibil mediei si omului de rand, dar intervin atunci cand este cazul prin interpusi.
ela_04 spune:
Eu tot sper ca exista o patura de oameni bine informati care urmaresc destinul acestei tari cu profunda seriozitate si raspundere! Simt ca acestia sunt undeva intr-un plan invizibil mediei si omului de rand, dar intervin atunci cand este cazul prin interpusi. |
Astia sunt prea ocupati sa se imbogateasca, cat mai mult si cat mai repede.
Cand se simt prea sufocati de propria constiinta mai fac cate un gest umanitar si se linistesc repede. Nu exista nici un interpus.
Fiecare dintre noi ar trebui sa fie interesat de destinul acestei tari pt a realiza ceva. Dar toti suntem asa de ocupati...