Prejudecati despre feminitate si masculinitate(3)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

rufus, eu stiu ca am vagin si barbatul meu are penis. Stiu ca el are muschii mai mari si eu am sanii mai mari. Asa , si? Ce relevanta are in discutia de fata? Nu tocmai ca sa puna pe fiecare la locul lui (femeia la cratita, barbatul la tarnacop?) Eu asta nu pricep, ce relevanta are in contextul discutiei despre discriminare diferentele de natura fizica dintre barbati si femei? Diferentele ii fac pe unii mai capabili si pe altii mai incapabili sa faca un anumit lucru si asta justifica discriminarea? (care discriminare de fapt nici nu exista, nu-i asa?!, pt ca femeile clar ca nu pot ridica tarnacopul, deci musai un barbat trebuie sa o faca, femeia nu are ce cauta acolo)

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Pai cine a zis ca sa nu ridice tarnacopul? Eu nu. Eu am zis altceva. Pentru ca in mod natural barbatii au o anumita conformatie fizica,psihica asa cum femeile au o anumita conformatie fizica,psihica toate acestea fiind caracteristici naturale venite de la mama natura cum vreti voi, ne predispun spre activitati care se pot baza si pe aceste caracteristici naturale.
Desigur daca cineva doreste sa ridice tarnacopul sa sape santuri si este o femeie nu o sa o opreasca nimeni, cred. Ca probabil nu va rezista ca si un barbat, asta e, nimic spectaculos, de asteptat si ...natural. Si pentru exemple inverse la fel. Nu este discriminare cand ne acceptam cum suntem noi insine si nu dorim sa aratam cum nu suntem. Nu ca ne-ar opri cineva. Dar ... care este logica?

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25
Ce relevanta are in discutia de fata? Nu tocmai ca sa puna pe fiecare la locul lui (femeia la cratita, barbatul la tarnacop?)

Nu.
Nu stiu unde vezi (vedeti, ca nu esti singura) asa ceva.
Diferentele (si nu e vorba doar de cele fizice, eu cel putin pot privi mai departe de vagin/penis si muschi/sani) sunt reale si da, ii fac pe unii mai capabili decat altele sau pe altele mai capabile decat altii intr-un loc sau altul.
Vrei la tarnacop? Go for it! Nici nu-mi trece prin cap sa te opresc.
Eu la cratita ma duc de placere.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

ok, azi pe langa ca sunt femeie, sunt si puternic blonda. In continuare, nu inteleg ce a vrut sa zica Marius cu interventia lui (daca nu e ceea ce am inteles eu, ca de fapt fiecare ar trebui sa isi accepte locul asa cum e dat de la natura si sa nu incerce sa dea cu tarnacopul daca nu il/o tin muschii). Care era ideea de fapt?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BlackCat4evR spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Pai cine a zis ca sa nu ridice tarnacopul? Eu nu. Eu am zis altceva. Pentru ca in mod natural barbatii au o anumita conformatie fizica,psihica asa cum femeile au o anumita conformatie fizica,psihica toate acestea fiind caracteristici naturale venite de la mama natura cum vreti voi, ne predispun spre activitati care se pot baza si pe aceste caracteristici naturale.
Desigur daca cineva doreste sa ridice tarnacopul sa sape santuri si este o femeie nu o sa o opreasca nimeni, cred. Ca probabil nu va rezista ca si un barbat, asta e, nimic spectaculos, de asteptat si ...natural. Si pentru exemple inverse la fel. Nu este discriminare cand ne acceptam cum suntem noi insine si nu dorim sa aratam cum nu suntem. Nu ca ne-ar opri cineva. Dar ... care este logica?

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Spuneam si eu ca nu multe femei isi doresc sa imbratiseze profesii "traditional masculine" dar nu e in regula ca cele care o fac sa se loveasca de exact atitudinea asta: 'Ei, joaca-te si tu putzin printre noi, ca probabil, pentru ca esti femeie, vei esua, e natural asa!"

Mergi la inceput

Cand am decis sa dau la facultatea de informatica, un profesor a tinut sa le explice parintilor mei vreo jumatate de ora ca nu e bine, sa nu ma lase, ca e munca grea, ca o femeie nu rezista pe scaun 8 ore sa se concentreze atata, ca are o saptamana pe luna cand nu e buna de nimic. Cand am terminat facultatea, m-am dus si eu cu cv-ul in brate pe la cateva firme. La prima (firma mare, veche si cu renume) am vorbit cu unul din cei doi directori. Dupa 2 minute de stat de vorba superficial, mi-a zis direct "stii, domnisoara, noi nu avem fete programtori. In firma sunt doar cateva femei si alea sunt secretare, operatoare de date sau juriste. Va doresc succes!" si m-a dat afara. Putea sa argumenteze ca nu am experienta, ca nu stiu ce aveau ei nevoie sa stiu pt a ma angaja, dar argumentul ca femeile sunt doar secretare ...

Am reusit sa fac ce mi=am propus si am ajuns un programator bun. Dar da, m-au deranjat mult contactele cu masculii care ma vedeau prea proasta sa fac programare doar pt ca sunt femeie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:

Cand am decis sa dau la facultatea de informatica, un profesor a tinut sa le explice parintilor mei vreo jumatate de ora ca nu e bine, sa nu ma lase, ca e munca grea, ca o femeie nu rezista pe scaun 8 ore sa se concentreze atata, ca are o saptamana pe luna cand nu e buna de nimic. Cand am terminat facultatea, m-am dus si eu cu cv-ul in brate pe la cateva firme. La prima (firma mare, veche si cu renume) am vorbit cu unul din cei doi directori. Dupa 2 minute de stat de vorba superficial, mi-a zis direct "stii, domnisoara, noi nu avem fete programtori. In firma sunt doar cateva femei si alea sunt secretare, operatoare de date sau juriste. Va doresc succes!" si m-a dat afara. Putea sa argumenteze ca nu am experienta, ca nu stiu ce aveau ei nevoie sa stiu pt a ma angaja, dar argumentul ca femeile sunt doar secretare ...

Am reusit sa fac ce mi=am propus si am ajuns un programator bun. Dar da, m-au deranjat mult contactele cu masculii care ma vedeau prea proasta sa fac programare doar pt ca sunt femeie.

Ala era un ... tolomac. Oricum, eu stiu un tip/informatician care a fost dat afara ca e incapabil si nu stie meserie si acum lucreaza la Microsoft la Paris !

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BlackCat4evR spune:

Laura, idem, dar inlocuind "programator" cu "constructor".

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui BlackCat4evR

Citat:
citat din mesajul lui marius

Spuneam si eu ca nu multe femei isi doresc sa imbratiseze profesii "traditional masculine" dar nu e in regula ca cele care o fac sa se loveasca de exact atitudinea asta: 'Ei, joaca-te si tu putzin printre noi, ca probabil, pentru ca esti femeie, vei esua, e natural asa!"

Bineinteles ca nu e in regula.
Dar mi se pare aiurea sa insisti cu abordarea asta de care se fac vinovati unii din noi (atentie: nu-s numai barbati in situatia asta!).
Iar din punctul de vedere al unui angajator sa zicem, mi se pare absolut normal sa nu angajez o femeie (dintr-un grup de barbati)la tarnacop, chiar daca asta-i visul vietii ei. Discriminare? Nu: Logica.
Probabil ca nici pe mine nu m-ar angaja bona, desi cred ca m-as descurca bine si am avut si o oferta.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Citat:

ok, azi pe langa ca sunt femeie, sunt si puternic blonda.

Da, dar iti sta bine.
Problema e ca taman ai discriminat blondele.

Mergi la inceput