Jurnalul unei "Homeschooling mom"(2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Citat:
citat din mesajul lui freedelia

Pai, din prisma dogmei crestine, care spune clar ca Hristos este singura cale spre mantuire, cei care nu cred in El, nu se mantuiesc. Evident, ca Dumnezeu este singurul care poate judeca constiinta, circumstantele si motivatiile omului. Dar singurul mod in care noi putem sa "lucram" la mantuirea noastra este urmandu-L pe Hristos. Restul, cei care nu cred in El, din punctul meu de vedere, bazat pe dogmele crrstine, nu au nici o certitudine...

Si evident ca Raiul este un club exclusivist, asta chiar toate religiile cred ca sunt de acord ca putini sunt cei care ajung in Rai...

Delia, 9+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)

POZE

Pai, Delia, eu cred in Isus. Doar ca nu ma rog, nu il urmez asa cum il urmezi tu, de ex. (sincer, nici nu stiu ce inseamna, te-as ruga sa imi explici ce inseamna 'sa il urmezi' ).

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Am recitit tot pana aici. (Da, inca incerc sa ma lamuresc, nu v-am uitat). Acum, insa vreau sa va rog sa-mi spuneti si mie ce inseamna, exact 'mantuire'? Am o intrebare maaaare: Sa luam exemplu un criminal in serie, condamnat la moarte. Cu 2 zile/ore/luni/ani inainte de a fi executat, omul se intoarce spre Dumnezeu. E primit in Rai, chiar si dupa ce a luat mai multe vieti? Sau cum e de fapt, cu mantuirea? Imi scuzati ignoranta, chiar nu stiu.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Ieri discutam cu sotul meu in ce tabara trimitem copilul la vara. Fara sa vreau m-am gandit daca motivele pentru care este ales sistemul HS impiedica sau nu copiii sa mearga in tabere. Pentru mine e o parghie sa-i dezvolt independenta, sa invete sa se gospodareasca singur timp de cateva zile...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Anya,

chiar daca am ales HS noi profitam din plin de taberele de vara/iarna. Si eu si copilul In total se aduna 10 saptamani (noua vara si una iarna) L-as fi lasat peste noapte chiar si iarna (ca mi s-a parut interesant sa doarma intr-un cort la caldura focului de lemne) dar nu a vrut el. cine stie poate la vara

taberele astea au inseamnat pentru mine un program liber de la 8,30 la 17

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Desire2002 am sa raspund eu prima la intrebarea ta.

Mantuirea inseamna salvare. Dumnezeu te salveaza de la o vesnicie petrecuta in iad.

Dupa cum sti Dumnezeu nu este numai un tata bun ci si un judecator drept. La sfarsitul vremurilor va avea loc o judecata. El va fi judecatorul. Tu vei sta inaintea Lui si vei da socoteala de modul in care ti-ai trait viata. Standardul dupa care esti judecata nu este nici standardul tau, nici nu vei fi comparata cu vecina sau prietena, nu este nici standardul curtii supreme...ci vei fi judecata dupa cum ai ascultat legile Lui si vei fi comparata cu sfintenia Lui. El te va intreba de exemplu: Desire ai mintit ? (Poti sa-ti raspunzi singura) Ai furat? (se pune orice fel de furtisag scuzabil sau nu) Ai poftit la bunurile altuia? Ai curvit? Tine cont ca El deja stie raspunsurile. Pentru ca nu exista nici un om care sa nu fi rupt macar una dintre poruncile Lui si tu vei fi gasita vinovata si condamnata la o vesnicie in iad.
Acum vine partea extraordinara: Dumnezeu deja te considera vinovata, dar in fata Lui vine Domnul Isus si zice: Tata, stiu ca a pacatuit si isi merita soarta, dar sunt dispus sa-mi dau viata mea ca pret pentru pacatele ei. Si de altfel a si facut-o acum 2000 de ani cand a murit pe cruce. Numai ca pentru a beneficia de iertarea pe care Isus a castigat-o pentru tine prin sangele Lui, Isus a spus ca trebuie sa te pocaiesti de pacatele tale (adica sa iti dai seama ca ai pacatuit, sa-ti ceri iertare si sa traiesti o viata fara pacat) si sa crezi in El. In schimb El iti promite ca pacatele iti vor fi iertate (pe loc), vei primi Duhul Sfant care sa te ajute sa traiesti o viata dupa voia Lui, iar cand vei muri vei fi cu El in Cer. Deci in acest fel Isus devine Salvatorul sau Mantuitorul tau.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

Vara 2011

Evil thrives when good men do nothing

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Greieras,
nu ai raspuns la intrebare. Daca am trait o viata depravata, am ucis, am furat, nu mi-a pasat de nimic si in ultima zi a vietii mele ma pocaiesc, imi pare rau si imi cer iertare, ma duc in Rai?

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Citat:
Am o intrebare maaaare: Sa luam exemplu un criminal in serie, condamnat la moarte. Cu 2 zile/ore/luni/ani inainte de a fi executat, omul se intoarce spre Dumnezeu. E primit in Rai, chiar si dupa ce a luat mai multe vieti? Sau cum e de fapt, cu mantuirea?

Raspunsul simplu este "da". Daca se caieste de pacatele lui si se intoarce la Dumnezeu si se increde in Isus Christos, pacatele ii vor fi iertate si va merge in Rai. Dumnezeu care cunoaste inimile oamenilor stie daca persoana este sincera. Ex. cel mai bun il gasim in Biblie. Cand Isus era pe cruce, in stanga si in dreapta Lui erau rastigniti 2 criminali. Unul isi bate joc de Isus pana in ultima clipa, dar celalalt se caieste si crede in Isus. Atunci Isus ii raspunde: "Astazi vei fi cu Mine in Rai."

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

Vara 2011

Evil thrives when good men do nothing

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Asta explica multe . Cunosc o gramada de persoane care au fost execrabile toata viata si acum la batranete i-a lovit credinta si merg la biserica si se roaga . Sunt convinsa ca sunt sinceri, adica la batranete cand incepi sa te gandesti la moarte ajungi sa crezi si sa te pocaiesti. Asta nu ajuta pe cei la care le-ai distrus viata insa.

Nu-i nimic eu prefer ca atunci cand imbatranesc sa nu am multe si grave pacate sa ma pocaiesc pentru ele. Poate lipsa de supunere fata de barbat ca in rest am incercat sa-mi traiesc viata frumos.

Hai sa ne intoarcem la homeschooling .
Eu am facut azi scoala acasa cu copiii din cauza inundatiilor. Nu cred ca e o solutie pentru mine . Fiecare copil in parte e ok, dar cand le pui impreuna .

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Cred ca notiunea de tabara e putin diferita. Spre exemplu cantonamentul in care cred ca il voi trimite la vara tine 10 zile. Adica pleaca din Romania in Serbia si sta acolo 10 zile. Va avea activitati sportive si va trebui sa aiba grija de el cap-coada. Taberele sunt cam acelasi lucru, dar fara pogram de antrenament. Copiii nu dorm acasa 7-10 zile si nici nu se intalnesc cu parintii.
De ce te intrebam, am o colega destul de credincioasa care si-a trimis fetita intr-o tabara la munte in aceasta vacanta. De acolo i s-a intors cu idei destul de "altele" decat cele insuflate de mama. Se pare ca a discutat cu alti copii. Foarte multe amanunte nu stiu despre ideile respective, dar mama parea destul de agitata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Anya, faptul ca fac scoala acasa nu inseamna ca as fi o ciudata sau ca as vrea sa-mi cresc copilul intr-un turn de fildes ferindu-l la nesfarsit de interactiunile cu ceilalti.

Si apoi nu cred ca e nevoie neaparat de o tabara pentru ca un copil sa discute cu altii si sa-si schimbe ideile. Cred ca o astfel de criza e inevitabila si are ca scop sa-l ajute sa-si cimenteze valorile. Cred ca ceva normal ca in evolutia interioara a fiecarei persoane sa existe un moment in care sa puna in discutie valorile cu care a crescut (cum ar fi scoala in cazul meu ) Cred ca aceste momente de criza fac parte din procesul de maturizare, as zice ca sunt chiar benefice, fara ele valorile ar ramane doar foarme goale, exterioare.

Mergi la inceput

Nu a zis nimeni (sau n-am zis eu) asa ceva. Unul din motivele pentru care Greieras a ales HS era sa controleze mai atent interactiunile copilului cu cei din jur.

Mergi la inceput