Jurnalul unei "Homeschooling mom"(2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Asta explica multe . Cunosc o gramada de persoane care au fost execrabile toata viata si acum la batranete i-a lovit credinta si merg la biserica si se roaga . Sunt convinsa ca sunt sinceri, adica la batranete cand incepi sa te gandesti la moarte ajungi sa crezi si sa te pocaiesti. Asta nu ajuta pe cei la care le-ai distrus viata insa.

Nu-i nimic eu prefer ca atunci cand imbatranesc sa nu am multe si grave pacate sa ma pocaiesc pentru ele. Poate lipsa de supunere fata de barbat ca in rest am incercat sa-mi traiesc viata frumos.

Bird70 noi judecam din prisma noastra. Ne-ar place mult ca toata lumea sa-si primeasca pedeapsa meritata. Dar daca asa ar face si Dumnezeu, din prisma Lui nici unul nu am avea nici o sansa, inclusiv noi. Dorinta inimii lui Dumnezeu este ca nimeni sa nu ajunga in iad.

Sa sti ca cei care se intorc la Dumnezeu dupa o viata de pacat au regrete mari. Cand te pocaiesti din toata inima nu o faci fluierand. Am chiar acum pe cineva in familie care s-a intors la Dumnezeu si nu-ti pot spune cat sufera ca a facut altora rau. Dar pe de alta parte persoana stie ca are sansa ca de acum inainte sa indrepete multe lucruri, sa iubeasca si sa faca mult bine. Persoana este dispusa sa strige de pe acoperisul caselor ca si altii sa se trezeasca.

Cat despre cei carora li s-a facut rau, daca viata lor este bine ancorata in Dumnezeu, ei stiu ca Dumnezeu va intoarce tot raul in bine.

Cat despre faptul ca nu vrei sa faci rau, este frumos si laudabil, dar tine minte ca Dumnezeu judeca si intentiile inimii. Lui nu-i scapa nimic. Avem nevoie disperata de un Salvator pentru ca dupa cum spune in Biblie: "Inima este nespus de inselatoare si deznadajduit de rea." Numai uitandu-te in oglinda Cuvantului lui Dumnezeu ne vedem fata adevarata.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

Vara 2011

Evil thrives when good men do nothing

Mergi la inceput

Anya nu controlez interactiunile ei cu cei din jur, ci ma asigur ca grupul cu care interactioneaza este ok. din punctul meu de vedere. Si Eva a inceput sa mearga la sleepovers si o las cu toata inima si la o viitoare minitabara, dar cei cu care va merge au acordul meu. Si adultii si copiii sunt pers. pe care le cunosc personal si pe care le admir. Una din marile noastre responsabilitati ca parinti este sa ne asiguram de siguranta psihica si corporala a copiilor nostri.

De idei diferite decat cele cu care e crescuta are parte tot timpul la joaca, in parc. Vine acasa cu ele si le discutam pe indelete.

Vara 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui greieras

Desire2002 am sa raspund eu prima la intrebarea ta.

Mantuirea inseamna salvare. Dumnezeu te salveaza de la o vesnicie petrecuta in iad.

Dupa cum sti Dumnezeu nu este numai un tata bun ci si un judecator drept. La sfarsitul vremurilor va avea loc o judecata. El va fi judecatorul. Tu vei sta inaintea Lui si vei da socoteala de modul in care ti-ai trait viata. Standardul dupa care esti judecata nu este nici standardul tau, nici nu vei fi comparata cu vecina sau prietena, nu este nici standardul curtii supreme...ci vei fi judecata dupa cum ai ascultat legile Lui si vei fi comparata cu sfintenia Lui. El te va intreba de exemplu: Desire ai mintit ? (Poti sa-ti raspunzi singura) Ai furat? (se pune orice fel de furtisag scuzabil sau nu) Ai poftit la bunurile altuia? Ai curvit? Tine cont ca El deja stie raspunsurile. Pentru ca nu exista nici un om care sa nu fi rupt macar una dintre poruncile Lui si tu vei fi gasita vinovata si condamnata la o vesnicie in iad.
Acum vine partea extraordinara: Dumnezeu deja te considera vinovata, dar in fata Lui vine Domnul Isus si zice: Tata, stiu ca a pacatuit si isi merita soarta, dar sunt dispus sa-mi dau viata mea ca pret pentru pacatele ei. Si de altfel a si facut-o acum 2000 de ani cand a murit pe cruce. Numai ca pentru a beneficia de iertarea pe care Isus a castigat-o pentru tine prin sangele Lui, Isus a spus ca trebuie sa te pocaiesti de pacatele tale (adica sa iti dai seama ca ai pacatuit, sa-ti ceri iertare si sa traiesti o viata fara pacat) si sa crezi in El. In schimb El iti promite ca pacatele iti vor fi iertate (pe loc), vei primi Duhul Sfant care sa te ajute sa traiesti o viata dupa voia Lui, iar cand vei muri vei fi cu El in Cer. Deci in acest fel Isus devine Salvatorul sau Mantuitorul tau.

Vara 2011

Greieras, esti minunata. Mi-ai explicat exact pe intelesul meu. Multumesc.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Asta explica multe . Cunosc o gramada de persoane care au fost execrabile toata viata si acum la batranete i-a lovit credinta si merg la biserica si se roaga . Sunt convinsa ca sunt sinceri, adica la batranete cand incepi sa te gandesti la moarte ajungi sa crezi si sa te pocaiesti. Asta nu ajuta pe cei la care le-ai distrus viata insa.

Nu-i nimic eu prefer ca atunci cand imbatranesc sa nu am multe si grave pacate sa ma pocaiesc pentru ele. Poate lipsa de supunere fata de barbat ca in rest am incercat sa-mi traiesc viata frumos.

Hai sa ne intoarcem la homeschooling .
Eu am facut azi scoala acasa cu copiii din cauza inundatiilor. Nu cred ca e o solutie pentru mine . Fiecare copil in parte e ok, dar cand le pui impreuna .

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Bird eu nu cred ca e asa simplu.
cu cit omul imbatraneste, inima i se intareste, convingerile se adincesc, e din ce mai greu de convins de pacat, credinta si mantuire.

iar cineva care a omorit, a facut mult rau toata viatza...la fel greu se schimba si accepta mantuirea.

michelle

Mergi la inceput

N-am mai trecut pe aici nici eu nici altii. Ne apropiem cu pasi repezi de sfarsitul anului scolar. Un an de tranzitie pentru noi si de "specializare la locul de munca". Pentru noi totul va mai dura in jur de o luna jumate (am fost toti bolnavi vreo 2 saptamani) dar printre altele am lucrat din greu la reamenajarea locului de studiu, pregatindu-l pentru vacanta, cand, am decis ca nu vom face scoala oficial, dar portile raman deschise pentru manutele si ochisorii micuti si curiosi, care vor sa afle mai mult. Am hotarat sa amenajez spatiul de lucru in stil Montessori (mediu controlat), in care deja am pus tot felul de curiozitati care sa-i starneasca interesul.

A fost un an plin, am invatat enorm de mult si am ajuns la concluzia ca ne place foarte mult sa invatam impreuna.

Activitatile extrascolare anul acesta au fost baletul, inotul, skiul ceramica si cercetasii (nu toate deodata bineinteles).

Recent am mai intalnit in zona in care locuiesc inca 3 mamici incepatoare in ale homeschoolingului, iar de la directoarea scolii de muzica am aflat ca mai sunt cateva familii cu copii mai mari in zona, pe care sper sa le contactez in curand. Deocamdata am inceput un grup de 4 mamici si sunt bucuroasa ca se ingroasa randurile. Si eu care credeam la inceputul anului scolar ca sunt singua!

La inceputul lui Iunie voi merge la o conferinta pentru cei care fac homeschooling sau sunt interesanti sa inceapa, si desi am mai fost la una acum 2 ani, astept cu nerabdare sa merg si de data aceasta. Voi avea posibilitatea sa mai rasfoiesc si alte curiculumuri, dar deocamdata ne place enorm cel pe care l-am urmat anul acesta. Atmosfera acolo este vibranta iar nr. de seminarii abunda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tilia spune:

Noutati?

Mergi la inceput