Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme! (9)
Raspunsuri - Pagina 15
gani spune:
@riana, din pacate oriunde ai reface WB-ul rezultatele vor fi contradictorii. Prin perioada asta am trecut cu totii. Pe mine si pe sotul meu cu Wb la Gogoase si la Cantacuzino si o microscopie la Dl. Moscu un infectionist de la Matei Bals ne-a recomandat sa mergem la Boszik iar profesorul de la Victor Babes ne-a trimis acasa ca suntem dusi cu pluta, desi wb-urile erau pozitive. Si ei se contrazic. Din pacate pentru Romania Dr. Rosca e o somitate in afara tarii, nu in Romania. Fa cercetarile necesare pana vei fi tu pe deplin lamurita. Noi cand am obosit de cautari am ales sa ne aruncam in antibiotic fiindca alta cale oricum nu prea aveam de ales...
marius spune:
@riana - cu tot respectul din 1000 de infectionisti luati aleator - 996 vor spune la fel pentru ca nu stiu altceva. In Romania abia de putin timp incepe sa se ridice un pic perdeaua pe ce inseamna aceasta afectiune.
Am intalnit si eu infectionisti din care unul prof univ si al carui raspuns a fost(tinte-te bine): " De atata vreme trebuia sa treaca de la sine(n.m. borreliosa)". Am zambit, am multumit, am plecat si...asta a fost.
Cat despre rezultatele contradictorii nu am calitatea profesionala sa le comentez. Insa am sa ridic problema si in alte parti.
Defapt am facut-o dar nu am un raspuns(deocamdata).
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
riana spune:
O, Marius stiu asta. Eu nu am mers la ea pt o opinie medicala. Sunt abonata la o clinica privata si aveam nevoie de trimitere de la ea pt a putea face Cefort-ul la ei in spital. Ca tot platesc acolo un abonament, sa nu mai dau bani si pe spagi in alte spitale.
Am si purtat discutii contradictorii pt ca am rugat-o sa imi spuna de ce considera ca sunt "copiate de la unul la altul" buletinele de analize de la Fundeni. Si raspunsul a fost: pt ca ne-au venit prea multi pozitivi de acolo, in ultimul timp.
Pai ma scuzati, dar asta nu e un criteriu medical !!!
Ma repet, nesiguranta mea e strict legata de faptul ca diagnosticul mi-a fost pus pe baza unui buletin de analize pozitiv, buletin iesit ulterior negativ la alt laborator.
Si eu asta incerc sa lamuresc: sunt sau nu sunt pozitiva la borrelia ? E ceva gresit sau nu la aceste buletine de analize?
Le-a confirmat sau infirmat cineva in alte parti, tari ?
Nu vreau sa monopolizez discutia, insa asa cum am scris intr-un mesaj mai sus, nu sunt singura care umbla bezmetica pe internet dupa informatii.
Si asa cum eu am indoieli, cum voi ati avut, au si altii.
Iar astfel de discutii, schimburi de informatii, pot ajuta, pot face lumina.
marius spune:
Pot sa fie rezultate contradictorii pe WB. De exemplu aici a iesit pozitiv pe reactiv Mikrogen:
" Nevertheless Neuroborreliosis lymei was proved with serology, which was applied recombinant antigens to Western-blot method (recomBlot BorreliaNB; No.4202; Mikrogen, Germany):
IgM gave no reaction: negative;
IgG reacted with p100 (B.afzelii), BmpA (B.afzelii) and with high intensity with p41(common flagellin, Borrelia burgdorferi sensu stricto) that is POSITIVE, according the evaluation direction constructed by manufacture."
In timp ce pe alt reactiv a iesit negativ.
Problema nu este cand iese negativ ci daca iese pozitiv. Adica pe romaneste daca este negativ nu inseamna ca nu exista, dara daca a iesit pozitiv o singura data este cert ca exista.
Pot sa iti dau un exemplu mai usor de inteles. Sa zicem ca ma cunosti cum arat. Ti se spune urmatoarele:
Azi intre orele 10-16 in statia de tramvai te uiti daca il vezi pe Marius.
Acum tu poti sa ma vezi sau poti sa nu ma vezi.
Daca nu m-ai vazut nu inseamna ca nu am fost 100%, poate am fost dar fix clipa aceea te-ai uitat in alta parte si nu m-ai zarit. Sau poate ca nu am fost intradevar.
Dar daca m-ai vazut nu mai sunt dubii - 100% am fost acolo.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
gani spune:
Cam asa stau lucrurile cum spune marius. Pozitivarea testelor tine si de statusul imunitar la momentul recoltarii.
pisigri spune:
Eu tot nu pot pricepe cum este posibil ca WB sa iasa pozitiv o data pt speciile A si B, iar in alta parte sa iasa negativ pt speciile A si B.
Ok, pe baza chestiei asteia cu imunitatea, zici ca speciile C si D nu au fost identificate la primul test; poate al doilea a fost mai sensibil, ma rog. Dar o data pozitiv si o data negativ?
Ca si persoana care spunea ca intr-o parte a iesit pozitiv iar dincolo a iesit negativ - de tot !?
Imi pare rau, am persoane in anturajul relativ apropiat care sunt hotarite sa urmeze tratamentul, asa ca nu vreau sa "comentez" prea mult, dar personal am multe semne de intrebare legate de Borrelia&co., inclusiv despre diagnostic si protocoaale terapeutice; in ceea ce priveste unele dintre intrebarile mele, am vazut de-a lungul timpului si al netului ca nu-s singura....
Multa sanatate va doresc !
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
riana spune:
Multumesc Marius si va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Faza asta cu "proteinele le vezi sau nu le vezi" o inteleg in doua situatii:
1.WB respectiv, chitul respectiv e praf, e depasit
2. cel care prelucreaza proba e praf.
Un aparat performant si cu un laborant care stie ce face, nu cred ca poate "pierde" niste anticorpi prezenti. Unde mama naibii se ascund aia atat de bine...adica, azi sunt generosi si ne lasa sa-i vedem, maine se fac ai naibii si devin invizibili.
Eu am facut WB la Fundeni, azi sa zicem, a iesit intens pozitiv - cum ar fi - colcaiam de anticorpi.
Peste o saptamana fac la Lymediagnostic si ca prin farmec disparusera toti acei anticorpi. Unde si de ce ?
Nu sunt Gica contra...sau sunt, cum vreti, numai ca in capul meu ceva nu se leaga bine.
Poate oi fi eu mai grea de cap ....
Cand o sa ma lamuresc, o sa postez concluzia :)
Nu daca sunt grea de cap ci daca m-am convins ce-i cu analizele astea
ruxi spune:
Buna seara,
Din pacate ma vad nevoita sa scriu si eu la acest subiect.
Astazi dimineata sotul meu vine si-mi arata pe chilot, partea din fata, sus, niste pete de sange. M-am speriat groaznic, ne-am gandit, ne-am uitat, n-avea nici o logica. Ma-m uitat cu atentie si am vazut 2 puntulete rosii care ar fi putut foarte bine sa fie doar niste cosuri. Pe la ora 11 ma suna soacra mea la serviciu si-mi spune ca bona a gasit pe baietelul meu de 2 ani si jumatate o capusa, chiar deasupra pampers-ului. Cica era mica, mica, cat gamalia unui ac. Se tot scarpina si s-a uitat sa vada de ce. Cica doar a dat cu mana peste ea si a cazut. Evident ca a aruncat-o... Observase si cu o zi inainte ceva in piele dar a crezut ca e o alunita din pacate n-a crezut de cuviinta sa-mi spuna si mie. Eu cand am ajuns ieri acasa, el dormea deja. Am venit, l-am luat repede la Budimex, acolo un dezinteres total, mi-au spus doar ca e o isterie cu capusele si ca daca chiar vreau, sa-i dau 5 zile de Azitromicin sau Augmentin, dar asta asa ca sa ma simt eu linistita. Am fugit apoi cu el la Medicover unde avem abonament , acolo l-a vazut o dr care a spus c acolo se pare ca nu a mai ramas nimic si sa-i dau tratament 14 zile cu Zinnat sau Augmentin. Ok, din ce citisem eu cu o vreme in urma, mi-am amintit ca parca, pentru a fi safe, tratamentul cu antibiotic trebuia facut peste 20 de zile. Da' acum cu ce? ca mi se recomandasera 3 antibiotice diferite. Mi-am instiintat sotul ca probabil si la el tot capusa a fost si i-am facut programare maine la Medicover, macar pentru a primi un tratament.
Seara acasa la 8, incep sa ma uit cu atentie pe mine, si ce sa vezi o capusa mica, jos pe piciorul stang. Fuga la Municipal, e cel mai aproape de noi, dupa 2 ore de asteptare cu mari interventii se indura un medic sa se uite la mine si sa incerce sa o scoata. Evident ca s-a uitat buimac la mine cand i-am spus ca il rog sa incerce sa o scoata fara s-o streseze ca sa nu regurgiteze chestiile alea nasoale in mine. Si nu cumva sa o arunce la cos ca vreau s-o iau eu sa-i fac analize. A incercat intai s-o scoata usor cu penseta, nu a mers, apoi mi-a facut o injectie cu anestezic prin zona si m-a taiat putin cu un bisturiu si a iesit foarte usor. Dar era cam plata fata de cum parea de umflatica cat era acolo, cand cred ca avea diametrul de 2mm. Am luat-o si acum o am intr-un flacon inchis.
Apoi m-au trimis la Colentina cica sa-mi dea tratament si sa ma ia in evidenta. Era deja 12 noaptea,am ajuns acolo erau vreo 30 de persoane inaintea mea, toti muscati de caini sau capuse. Am plecat, nu ma mai tineau puterile, ma voi duce dimineata la Medicover sa-mi prescrie antibioticele. Scuze de povestea asta lunga, dar ca sa-mi pun intrebarile trebuia sa cunoasteti contextul.
1. In cazul meu si al sotului cate zile ar trebui sa dureze tratamentul: 5, 10, 14 sau 24? Si care ar fi cel mai indicat antibiotic, fiindca ma astept sa mi se prescrie 2 diferite?
2. In cazul baiatului cate zile sa aiba tratamentul si cu care dintre cele 3 antibiotice prescrise? Sau exista altul mai bun?
3. Incepand tratamentul imediat (cred ca ne-au piscat azi sau ieri) sansele de a scapa de aceste boli ingrozitoare sunt maxime?
4. Ce se intampla daca fac acum 3-4 saptamani tratament si apoi iar ma musca o capusa, o iau de la capat?
5. Ce sfaturi aveti pentru mine si fiul si sotul meu in aceasta situatie?
6. Pe fetite m-am uitat si nu am vazut nimic. Dar asta nu exclude posibilitatea ca sa le fi muscat si apoi sa fi cazut. Tinand cont ca din 5, 3 dintre noi au fost muscati de capuse, n-ar fi bine sa le dau si lor antibiotic pentru cazul in care au fost muscate?
7. Solutiile cu care se stropeste contra capuselor au eficienta 100%? Vreau sa dau in curte si as vrea sa stiu daca apoi pot sa fiu mai linistita?
8. Pot duce undeva capusa extrasa din mine sa-i fac vreo analiza? Este relevanta?
Multumesc pentru ca m-ati citit si daca aveti ceva raspunsuri, sa stiti ca m-ati ajuta foarte mult!
riana spune:
Ruxi, nu pot sa-ti raspund la toate intrebarile ,insa stiu ca daca aceasta capusa avea bacteria si faceti acum tratament cu antibioticul potrivit (care e acesta nu stiu) si pe durata potrivita, scapati de bacterie. Daca nu faceti tratament si mai tarziu la unul dintre voi se instaleaza boala, totul e mult mai greu.
Apoi, chiar daca faci acum tratament si peste 2 luni te musca alta capusa (infestata si asta), din pacate nu ai imunitate.
Deci da, e un razboi al nervilor.
Nu poti face toata viata tratament cu antibiotic la fiecare piscatura.
Dar nu inseamna ca automat o sa va mai muste alta.
Pana una alta acum sunteti piscati . Eu, personal, (ca Stan patitul) nu mi-as asuma riscul de a dezvolta boala.
Zbate-te zilele astea, afla tratamentul corect si fa-l.
Referitor la stropitul in curte: nu stiu ce substanta e potrivita (intreaba la o farmacie veterinara) dar stiu ca trebuie stropit o perioada cam din 2 in 2 sapt ca sa prinzi si generatiile noi care ies din ouale depuse in pamant.
riana spune:
Si acum, referitor la nedumeririle mele de mai sus, eram datoare cu o concluzie .
Din toate cercetarile mele am inteles ca la WB conteaza f mult cine lucreaza analiza, cat de repede, ce fel de sange (congelat/proaspat) este discutabil....
Gogoasa lucreaza pe teste frantuzesti, Butte pe cele nemtesti.
La astea trebuie chipurile sa fie minim nu stiu cate benzi pt a fi pozitiv...dar daca am 2 asta inseamna ca sunt sanatoasa? De ce am anticorpi pt o boala daca nu am boala?
E atat de incurcata treaba....
Dupa inca o noapte nedormita am ajuns la concluzia ca am sanse bune sa inebunesc incercand sa aflu adevarul absolut.
M-a ajutat mult si faptul ca am reusit sa stau de vorba oarecum direct cu cineva care se trateaza la Bozsik de un an. Ultimii 7 ani a fost tratat in tara pentru SM si era partial paralizat. Dupa un an de antibiotice este mult mai bine.
Asa ca saptamana viitoare incep aventura (antibioticele)
Sper ca am luat hotararea potrivita.
Oricum, o sa ma intorc sa postez marturia finala dupa ani si ani
Va multumesc mult tuturor celor care ati incercat sa ma lamuriti.