inceput de raceala

inceput de raceala | Autor: rinara19

Link direct la acest mesaj

As vrea sa-i dau puiului meu ceva preventiv de raceala.Are ochii un pic inlacrimati ,niste mucozitati razlete si a tusit ieri de doua ori,voi ce le dati cand au astfel de simptome minore,ceva natural as vrea ,nu medicamente,sau medicamente usoare,de ceaiul cu lamaie si miere s-a cam saturat,nu prea mai vrea sa-l ia.Altceva ce as putea sa-i dau???

Si inca o problema nu accepta praful de bronho-vaxom decat cu putina miere in linguritza ,credeti ca afecteaza si nu isi mai face efectul cum trebuie??

Pe prospect scrie ca trebuie cu putin lichid in linguritza .dar ea nu-l suporta in lichid decat cu miere,oare isi mai face efectul???

Multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Bronho-Vaxomul isi face efectul. Eventual da-i lichide dupa ce il administrezi. Poti sa iei bronhovaxom capsule pentru copii si sa le desfaci, este cantitatea mai mica de inghitit si este la fel de bun!

Noi incepem cu osscillococinum si coryzaria. Facem de doua ori/zi masaj cu vaporub ( este mentolat si ii desfunda caile respiratorii, plus ca se odihneste foarte bine). Daca nu face febra si tusea persista, trecem pe aerosoli ventolin si flixotide ( avem schema de la medic).

Cand incepe cu tusea aceea usoara, doar din gat asa de parca s-ar inneca trecem pe grindtuss ( este natural) si 10 zile isoprinosine ( insa sunt numai pastile si trebuiesc zobite si sunt foarte amare), dar el este bun. Asa am trecut o iarna fara antibiotic.

Acum, ca fata este mai mare, in pauza de bronhovaxom luam baraka!

Sanatate va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Poate e bine sa o mai lasi sa lupte si ea cu raceala (asta e sfat primit de mine de la pediatra si ii dau dreptate). Poti incerca cu oscillococcinim, dar nu prea exista tratament preventiv de raceala. la voi deja a debutat. Poti sa incerci sa-i intaresti sistemul imunitar, dar eu nu m-as baza pe medicamente (Bronhovaxom e medicament). Incearca cu fructe si legume, cat mai multe si cat mai crude. Noi raceala nu o tratam (e adevarat ca nici nu se manifesta violent, doar muci si uneori tuse, fara febra sau stare proasta). La mucisori colorati bagam (uneori) colargol. Intreaba medicul despre uleiul de ficat de cod (noi pe asta il luam in loc de vitamina D si are si rol de crestere a imunitatii). Ne-a mai ajutat extrem de mult si o vizita de 10 zile la salina acum 3 ani aproape. Si pe mine ma ingrozea ideea de copil racit cand era mai mic (si nu o cunsteam pe pediatra de acum) mai ales din cauza calvarului de administrat medicamente, nas infundat, muci scosi cu aspiratorul. De cand m-am relaxat eu, nici copilul nu pare sa mai 'sufere' la fel de mult.
va urez sa treceti usor peste experientele astea de neevitat pana la urma (un copil mic e normal sa raceasca pana la 12 ori pe an)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikkei spune:

Din experienta noastra:
- Supa de pui cu multe legume - calda.
- Baita calda cu cateva picatui de ulei esential de levantica sau menta (numai daca nu-i dai homeopate - Oscilococcinum, pe care-l recomand si atunci mergi pe levantica sau busuioc.
- Vaporub pe piept.
- Daca are muci si e afectata si zona capului - ceva spirt medicinal cu otet si apa (calde) frecat caputul si acoperit - nu f. mult timp.
- ceaiuri calde de musetel, echinaceea si altele - stii tu de-alea: Hapciu etc (indulcite cu miere si eventual daca-i place si scortisoara tot cu mierea in cei).
- Vitamina C.
- Tinctura de propolis.
Daca deja a debutat noi luam si un pic de paracetamol.

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rinara19 spune:

Multumesc mult o sa incerc cu niste oscilo,vad ca majoritatea ati recomandat,ma omoara cu picaturile de nas,foarte greu accepta ser sau altceva si de obicei renuntz,bine ca macar ma lasa cu batista bebelusului,dar deocamdata nu are muci foarte multi.

Multumesc inbox ca mai linistit cu bronho-vaxomul.

Nu stiu de unde si cum capteaza racelile astea,de cand a inceput gradinitza numai asa o tine.Nu grav,la nivelul acesta muci,tuse,acum febra carea a facut-o a fost de la microbul contactat,dar la raceli a fost super ok,fara febra,stare generala buna,pofta de mancare,doar muci si tuse.

Acum am ajuns in stadiul in care ma uit atenta la ea si astept de la o zi la alta o noua raceala.

Sunt depasita si disperata.Dupa spusele voastre o sa treaca.

Carmol pt copii am in casa,credeti ca ajuta???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Carmol-ul nu cred ca face minuni si nu cred ca este indicat.

RABDARE si TUTUN, ceva de gen.
trece, si vine alta si tot asa.
stiu, nu este tocmai ce asteptai sa auzi, dar este adevarul.

SOACRA MARE

Vine Mos Nicolae, Hai la portocale !

Ajuta-l pe Mos Craciun sa vina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Rinara, capteaza tot ce prinde pentru simplu fapt ca nu are imunitatea desavarsita.
Va lua virusul, va lupta cu el si va crea anticorpi pentru el. Urmeaza alt virus si tot asa.
Anul urmator daca va intalni acelasi virus, anticorpii vor sarii la lupta si simptomele nu se mai declanseaza.
Imunitatea se creeaza prin excercitiu. Nu trebuiesc nici prea multe medicamente, lasat organismul sa lupte.
Sa fii fericita ca raceala ramane doar la stadiu de muci si tuse, sunt copii care dau in otite, laringite, bronsite, astm...astea sunt adevaratele complicatii.

Multa sanatate!

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

rinara, linisteste-te:)
eu te inteleg f bine, la noi a fost la fel cu gradi, a fost super ok pana la gradi si apoi am tinut-o numai in raceli.
nici eu nu inteleg si pace unele lucruri dar nu am ce sa fac, le iau ca atare si ma bucur ca am cu cine sa o las acasa atunci cand consider ca nu e bine de dus la gradi.

eu nu sunt sperioasa de fel, la raceli sunt un pic cam relaxata chiar, dar ultima problema (pneumonie) m-a facut sa fiu putin mai stresata decat inainte. Dar incerc sa nu devin disperata si sa tratez lucrurile cu rabdare si calm :)

in fine...
Bronchovaxomul poti sa-l dai si cu miere, e ok.
Eu ii dau de imunitate : catina, propolis, picaturi de vitamina C, Propolis C Echinaceea Kids, multe sucuri de portocale, lamai, miere, imunobaby.... Oscilo nu a avut efect, la noi.

Nu toate impreuna, le fac cu randul:)
Permanente sunt portocalele si lamaile.
Vaporub e f bun.

si de baraka am auzit ca e tare bun, dar nu l-am incercat, inca.

Pentru tuse, am folosit pana de curand eurespal sau stodal, acum folosim grintus.

Sanatate multa fetitei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Cand vad ca da semne clare de raceala (stranut ff des, durere de gat...cam asa incepe la ea),eu ii dau un tub de oscillo la 6 ore, timp de o zi...apoi a doua zi unul dim si unul seara. In plus, suc de portocale(asta e nelipsit la noi zilnic oricum), miere pusa in ceai/lapte, limonada. Si cam atat.
LA ultima raceala, am scapat in doar 2 zile, pt ca am luat-o din pripa, zic eu. Sau poate o fi fost virurul foarte soft...

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Multumesc mult fetelor si aveti dreptate,numai ca e greu sa-ti vezi copilul mucios si sincer m-au buimacit atatea medicamente de imunitate.Sa va spun am inceput sub indrumarea dr acum 2 ani cu colostrum cu probiotice ,apoi am mers pe bronho-vaxom ,apoi exberitox,apoi propolis cu echinacea si vitamina c si un tub de oscilo pe saptamana pt imunitate,acestea din urma si-au facut efectul si copilul nu mi-a mai racit 1 an ,am uitat ce e injectie,antibiotic ,pastila,acum un alt medic ne-a recomandat sa incepem din nou cu bronho-vaxom si sa continuam cu echinacea cu propolis si vit c.

Portocalele nu ii lipsesc sucul lor mai exact,in fiecare dimineata de cand am inceput diversificarea ,la fel merele,morcovul si nu pt ca o fortez ii plac.

Ii place si mierea ,mananca goala,miere luata direct de la sursa nu cumparata din piata,oua prospete,peste,carne de pui,ma chinui cat de cat sa-i fac rost numai de alimente prospete luate direct de la sursa ,carne de pasare de curte,numai laptele e din comert ambalat pt ca nu ii place cel de vaca.

Chiar plangeam intr-o zi la spital cand ii faceau tratamentul asistentele si le povesteam cat ma chinui sa o feresc ,sa o ajut,sa o intaresc,si-mi spuneau ca copiii mai cocolositi sunt mai predispusi,dar fiind prematura si tragand cu ea cat am tras cu probleme de inima .etc.etc am ramas cu frica si cu sperietura asta groaznica in suflet ,si parca nu imi mai revin ca sa las copilul sa lupte si el,sunt constienta dar ma trezesc ca tot la gara asta cobor.

Nu sunt in stare sa las copilul mai free sa-si traiasca viatza si cu microbi si cu toate bubele rele cu care mai vine ea.

Toata lumea imi spune cat sunt de exagerata,dar nu pot sa ma abtin mi-e frica si de o banala raceala si ma duc cu gandul imediat ca poate deveni mai grava,nu napustesc asupra copilului cu medicamente ,dar sufletul meu e prastie.

Ma scuzati ca m-am indepartat oarecum de la subiect.Rabdare si tutun.

Mergi la inceput

Multumesc mult raluka ,cumpar si eu oscilo si am sa il dau la fel la 6 ore o zi ,apoi unu dimineatza ,unu seara.Sper sa fie bine asa luata din pripa poate nu se mai agraveaza.

Mergi la inceput