Tinere si nesabuite (10)
Raspunsuri - Pagina 27
kariguld spune:
Tanti, cred ca inca vre-o 100 grame mai merge. si am sa presar si deasupra inainte sa bag la cuptor. si maikamea isi face curci cand aude ce gospodina m-am facut. da cica nu se pune acuma, trebuia sa fiu din tinerete.
am studiat putin reteta de rulada. cred ca o fac de anul nou. acuma e la mancare....imbuibare taika, nu alta.
JuliaSM spune:
TantiZ, nu e cronica tristetea, e ceva acut si trecator, sper. Poate are legatura si cu hormoneala nebuna de sarcina, sunt si obosita, de aici frustrarea ca as vrea sa fac multe, dar dupa ce mopuiesc si ma invart pe aici putin, zic sa-i pun pe copii la somn de pranz si eu sunt prima care adoarme, iar ei joaca tontoroiul pe-aici...
E si o jale dupa niste amintiri cu craciunul de-altadat' , cu familia reunita, traditii, sunete de clopotei si colinde pe strazi...
In alta ordine de idei, am ras azi cu dureri de burta si contractii , cand mezina noastra a descoperit saritul pe loc, la un an si 4 luni...sarea, sarmana, ca un purice cu un picior rupt, sunt primele ei tentative de sfidat gravitatia, am si filmat-o cum incerca sa ii imite pe puricii cei mari! Asta e doar unul din aspectele la care o descopar tare precoce, fata de fratii ei mai mari- poate permanenta lor companie o ajuta sa vada mai repede amanunte pe care alt copil la varsta ei inca nu le face.
Deja vorbeste foarte multe cuvinte inteligibile (are o gramada si din cele pe care doar eu le inteleg), intelege si executa comenzi simple, de genul "adu-mi ciorapeii/arunca asta la cosul de gunoi etc" , chestii marunte pe care ceilalti doi la varsta ei le-au facut doar mult mai tarziu. Iata despre cine e vorba.
mianna spune:
spor la gatit, harnicutelor!
eu reusesc sa stau departe de bucatarie. sarmalele mi le-a adus mama, iar cozonacii i-am luat din Carrefour, ca ne plac (bine, eu nu mananc decat doua felii, cand e proaspat-proaspat, cu un pahar de vin alaturi, si asta a fost ieri, deci fuse si se duse). o portie de guacamole pe care-o s-o fac maine, una de oua umplute si-un tort de fructe nu cred ca se califica in categoria "gatit".
am trimis acum felicitarile on line. ocazie cu care-am descoperit ca am 31 de medici cu care colaborez (pana acum nu-i numarasem, ca pe pitici ). si oricat de mult ar fi blamate mesajele standard, zau ca nu reusesc sa scriu 31 de texte pe tema
ceea ce urasc insa e cand primesc mesaj in care se foloseste pronumele de politete de la persoane cu care-s la pertu. ala chiar imi lasa senzatia de raceala si lipsa totala de interes, si ajung sa prefer sa nu-l fi primit deloc. asa ca nu fac nici eu asta - deci am impartit mesajele in doua categorii, alea "cu stima" si alea fara
kariguld spune:
Julia, evoluam mama, evoluam copii nostrii vor avea alte preferinte si obiceiuri decat ale noastre. si poate le va fi dor de cozonacul si sarmalele noastre.
anul asta n-am trimis nici o felicitare. in toti anii trimeteam la toata natiunea. in schimb am primit o multime de cadouri. neasteptate
mihaela_s spune:
Reteta mea de cozonac, pe care o fac al treilea an acum, de cand am masina si a iesit pentru prima data excelenta(datorita faptului ca am pus drojdie proaspata in loc de uscata, s-a vazut!) e cu 100 g zahar la 600 g faina. Ies minunati, nici mie nu-mi plac dulci.
Masina mea e OBH Nordica. Eu alta nu am gasit aici . Daca ar avea capacitate mai mare ar fi ideala. Nu ca asa nu ar fi, dar mi-ar iesi mai multi cozonaci. Da' nu-i bai ca mai fac!
Am dovedit si safranspannkaka, copiii se dadeau pe langa mine sa o taiem azi si sa le dau sa pape dar nu m-am lasat impresionata. Cea mica mi-a spus ca sunt "elak" adica rea. N-o condamn.
Acum astept sa se culce fetele, in special Silvia(care apropo a intrebat azi daca noi am cumparat cadourile, ca are banuieli tot mai acute) ca sa impachetez cadourile.
Va spuneam ca a mica a mea e prietena cu un baiat vecin. Azi iar s-au jucat impreuna. Si la noi si la el. Si s-a "bagat" pe un joc online, de copii, unde povesteste cu altii...i-am tinut prima instructie de ce are voie si ce nu are voie sa spuna...spre surprinderea mea stia .
emanouela spune:
vin si eu la ceas de seara dupa ce-am 'haladuit' prin targ. bai frate, si o aglomeratie de zici ca e invazie
anul asta, de Craciun, eu nu gatesc nimic, n-am chef, o sa mananc ce mi se da si daca nu mi se da, cu atat mai bine, fac cura
aseara, la ceas de seara, am avut primul colindator. a fost .... nici nu am cuvinte. e un baiat, barbat mai exact, de 30-35 ani, care vine de ani de zile, insotit de chitara sa, singur, si colinda. are o voce care-ti ridica parul pe spate, frumoasa si puternica, voce ce mie personal, aseara mi-a gailat sufletul pana la lacrimi. l-am ascultat cuminti, eu si pitic, pitic a fost entuziasmat si i-a placut teribil de s-a dus si-a chemat-o si pe buni care nu stiu ce facea in baie.
Julia...si pe mine Craciunul ma rascoleste si ma intoarcea in multe moduri, psihic. anul asta vad c-am scapat, sperrrr...si-ti doresc si tie sa scapi de starea asta. ti-am vazut 'puricele' adorabil
Tanti da, zaharul prea mult nu il lasa sa creasca. eu, din experienta maicamii (eu nu fac cozonaci pt ca e preaaaaaaaaaaa mult de muncaaaa), care uneori zicea ca nu prea a pus zahar, cand il mancam cald intradevar mi se parea ca parca ar mai fi mers nitel zahar, cand e rece lucrurile se schimca. deci nu pot decat sa te felicit pt cozonacii reusiti
arla....ceva asemanator am patit si eu cu fiimiu, nu m-a muscat, fiins la nivelul lui m-a luat de haine si m-a scuturat destul de tarisor pt varsta lui, facandu-ma atenta la el
kari...venit gasca de la disco??
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail
alra spune:
nesabuitelor, sa aveti sarbatori frumoase si linistite.
sa reveniti cu chef dupa Craciun
(JuliaSM - supeerba. imi faci pofta de facut copii, inca nu l-am scos pe bb3 din planuri definitiv - mai vreau o fetita :))
buflea spune:
Fetele,
Va urez si eu un Craciun linistit ... sa ramaneti mereu tinere in suflet si sa vi se implineasca toate gandurile ascunse.
Eu sunt complet umilta de cozonacii vostri ..pe mine m-au dovedit niste amarate de sarmale ... sunt de fapt suparata ca nu am gasit varza coerespunzatoare ... ce varza folostit voi fetelor ? Se gaseste pe la voi pe acolo varza acra de-a noastra ?
Eu pana acum puneam varza la murat - adica nu eu, soacra-mea care in ultimii ani s-a nimerit sa fie toamna la mine. Acum n-a mai fost nimeni, barbatul puturos, eu ocupata - am zis, lasa ca cumparam ... bai nene, numai porcarii am cumparat. Azi am desfacut un borcan de frunze de varza sdn Croatia - scria clar pe borcan apa, sare si varza, fara "prezervative", totul natural - am zis ca e imposibil sa nu fie ca aia din Romania ... fetelor, am desfacut borcanul ala si nu stiu, era acra dar avea asa o aroma ciudata .... barbata-meu a venit si a zis sa ma opresc ca el nu mananca asa ceva. Am facut fix 10 saramale dupa care mi-a fost mila de compozitia aia de carne - m-am oprit, am aruncat varza la cos dar cele 10 sarmale vreau sa le fierb maine sa vedem, poate la fiert miros mai bine.
Prin urmare, cu nervul pe bigudiu, l-am rugat pe al meu sa se duca maine la cuca macaii in Queens, la magazinul romanesc sa imi aduca varza pusa de romani. Al meu, ca de obicei, a zis "da mamicule" - dar stitu cum face el ... in ritmul lui - mai inati se intinde, apoi vede nu stiu cate emisiuni la TV, bea cafea, fumeaza, face dus, raspunde la emailuri ...si la ora 16:30 trebuie sa mergem in vizita - deci am emotii ca nu apuc sa fac sarmalele.
Varza am facut sarmalele mele ...
Androix spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc Si numai din cauza lui Androix (si pe alocuri si a Mihaelei), m-am uitat dupa masina de facut paine. Vad ca pretul in Suedia e fix ca-n Romania. Acum am o problema: ce marca? Ce model? Sugestii aveti? Do not offend the freaks! Now tell me, who the heck are you? (King Julien-Madagascar) |
NU MOULINEX!!! A mea a murit dupa 4 zile de cand am cumparat-o si dupa numai 3 utilizari. E moarta, nu i se aprinde ledul, nu intra curent in ea. Astept ziua de marti sa merg la service. Macar n-a crapat in doua zile sa merg direct la magazin sa-mi iau banii inapoi. Asta e, citisem de alaska ca e buna si costa o treime din cat costa un moulinex dar am zis ca daca tot o iau sa fie domne de renume. Poftim!
In rest, felicitari pentru cozonaci! Eu eram precisa ca nu te lasi O data ce pui de-un cozonac te prinde microbul si tot faci pana ii nimeresti.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!