Tinere si nesabuite (10)
Raspunsuri - Pagina 22
Ioana_Pos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kariguld io va declar aici iubirea si admiratia, mancatoarelor de sushi, tinerelor nesabuite care sunteti |
Ioana_Pos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui JuliaSM Inclin cu toate puterile inspre Richard, mi se pare perfect pt un baiat, viitor barbat puternic, si in germana are o rezonanta deosebita. Lui, sotului, ii suna nazist. Iete, na. |
Hai ca m-ai facut curioasa... Nazist? Pai, Adolf Hitler, Heinrich Heimmlich, Joseph Goebbels. Sincer de Richard nu-mi suna nimic legat de nazism...
Si mie mi se pare un nume cu rezonanta puternica.
Ioana_Pos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui JuliaSM Nu ne oprim aici, ca sa citez pe cineva drag mie, de aici de pe forum, consideram ca asa gene bune ca ale noastre nu trebuie pierdute :)), ci proliferate. |
mihaela_s spune:
Azi am stat la povesti, de maine ne apucam de treaba. Mama a luat bucataria la smotru, eu azi am scanat cursuri . Egalitate, nu?
Facut lista de cumparaturi, maine o atacam si apoi trecem la bucatarit. Cozonac scrie maine pe mine si safranspannkaka . Invartim sarmalele si sambata restul.
De maine sunt si fetele acasa, muncim la 8 maini .
Spor la treburi!
Ioana_Pos spune:
Lady, cred ca am ramas datoare cu un raspuns: de Craciun nu gatesc traditional pentru simplul motiv ca vor veni la noi si mama si socrella cu traistele pline cu 'porcarii' si ar fi risipa (iti dai seama ca trebuie sa mancam intai ce e de la ele, in parti egale sa nu se supere :)))). O sa fac peste + garnitura + salatele aperitiv + mere coapte + pere in vin. Light si usor. Lasa sa se chinuie ele cu tobele si calatboasele (plus ca de vreo 3-4 ani nu ma mai omor cu preparatele astea grele).
Chiar asa - somon medalion sau alt peste gras prajit cu ce merge? Am zis eu cu legume sote, dar acum parca mi se face mila - dupa ce ca le dau peste in loc de friptana, macar garnitura sa fie la inaltime. Alte idei
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui My_Lady0091 Mianna-si tie la fel:sarbatori fericite!Spor in toate, in cariera... Si sanatate mamicii tale! |
multumesc mult! numai bine tie si celor dragi!
la fel si pentru restul tineretului nesabuit: Sarbatori Fericite cu multe, multe bucurii, si in primul rand sanatate!
azi sunt putin cam trista - azi dimineata m-a sunat o prietena buna, sa-mi spuna ca mama ei (care e nasa mea de botez) are mari probleme de sanatate. a fost operata ieri, parca (citind restul o sa intelegeti de ce nu mai stiu exact, era cea mai mica dintre probleme) de ulcer perforat, dar azi s-a constatat ca are probleme de circulatie la un picior, si singura rezolvare e amputarea. cand au anesteziat-o, s-a innegrit si celalalt picior, deci practic trebuiau amputate ambele, concomitent. pana la urma s-a amanat operatia pentru maine dimineata, si inca se mai spera ca raspunde la tratament, in sensul sa se reperfuzeze al doilea picior, sa nu fie necesara amputarea lui tot acum.
de aceea, urez din tot sufletul tuturor multa sanatate, voua si celor dragi sufletului vostru. toate celelalte se rezolva.
mihaela_s spune:
Ioana, risotto merge bine la somon.
Io tocmai ce am facut chiftele. Fara usturoi, e ceva tipic...mereu uit de el si imi amintesc cand se prajesc . Mama m-a si intrebat daca sa curete si sa puna ea usturoiul...si eu cica sa stea linistita ca pun eu...am uitat de la mana pana la gura . Nu, n-am baut nimic....
A' mica s-a imprietenit cu un baiat vecin, cica sunt ihop, adica impreuna . El a cautat-o de cateva ori zilele trecute, azi iar. Ea era inca la fritids...cand a ajuns acasa l-a sunat la telefon. Ea care nu suna in veci pe nimeni. Da' cica s-au inteles la scoala...A venit el la noi, acum au plecat la el .
Noi suntem un grup de 14 case in cerc, sunt numai baieti sau fetele sunt mari, prea mari pentru Silvia. Prietena ei cea mai buna sta destul de departe...asa ca ma bucur ca s-a imprietenit cu Oscar, era cam singuratica....
emanouela spune:
Julia....meriti un brat mare de
Ioana....eu somonul in fac in 2 moduri: asa si e demential de bun, ca si garnitura cartofi natur cu multa verdeata
http://www.220.ro/emisiuni-tv/Jamie-Oliver-File-De-Somon-La-Cuptor/UcJXpj8zkg/
sau la gratat dar dezavantajul e ca iese fum, garnitura de cartofi natur sau brocoli
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail
alra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ioana_Pos Chiar asa - somon medalion sau alt peste gras prajit cu ce merge? Am zis eu cu legume sote, dar acum parca mi se face mila - dupa ce ca le dau peste in loc de friptana, macar garnitura sa fie la inaltime. Alte idei |
eu il fac traditional romaneste cu mamaliga si sparanghel
daca vrei mai special poti face un gratin de legume cu paste intre ele
faci un sos alb (eu fac unul la plic de ciuperci) cu faina si smantana. daca faci din plic pui numai smantana extra. sosul sa fie gros ca o smantana groasa
oparesti niste legume dupa gust si posibilitati: de ex mazare, morcov rondele, ciuperci - astea nu le oparesti le pui crude la pasul urmator, etc.
apoi iei un vas de sticla si pui in el asa:
- ceva paste gen spirale sau macaroane mici fierte
- legumele mai sus mentionate oparite, sa intreaca pastele ca si cantitate cel putin 2:1
- niste sparanghel din conserva daca ai
- niste ceapa verde tocata rondele.
peste chestiunea asta torni sosul cu smantana si amesteci usor ca sa se imprienteneasca toti cu toate.
dai o idee la cuptor, cam 15 min ca sa se scada un pic
apoi pui o mana zdravana de mozzarella rasa (sau alt cascaval din RO) peste toata treaba si dai la gril la gratinat.
(eu pun si file de somon in treaba anterioara, insa asta asa ca si masa saptamanala, la tine merge servit acote)