Posta Romana!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Scuze, n-am observat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

tu chiar nu vrei sa intelegi ca se includ si taxele de expediere in aceste calcule. asa spune legea europeana.

Finn Constantine 15.10.2009 si 21+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Citat:
citat din mesajul lui cait

Desiree nu cred ca s-a schimbat calculul de acum cativa ani in Ro (aici in Franta cel putin acesta este):(valoarea coletului+cheltuieli anexe)*taxa de vama=suma , apoi TVA-ul se aplica la aceasta suma obtinuta dupa aplicarea taxelor vamale.Deci in cazul tau ar fi 100*2,5%=2,5taxa vamala iat TVA-ul :102,5*24%.Acum chestiunea ramane cu cheltuielile anexe, cum le interpreteaza ei.

www.biomonde.ecosapiens.ro

Cait, am mai scris inainte; si tu ai calculat gresit; e asa:
$100*2,5=$2,5. La astia 2,5 se adauga 24%! Si totalul e $3,1. Ca asa daca ei adauga cei $155 platiti Postei Canadiene, e clar peste 45 euro si automat taxabil, indiferent cat declar eu valoarea pachetului! Deci, taxele de transport nu ar trebui incluse!

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Ok daca tu zici ca este asa dar in Franta(deci UE) se calculeaza cum am scris eu mai sus(se adauga si transportul in cheltuielile anexe) iar in RO acum cativa ani cand facem conta la fel se calcula.TVA-ul se aplica la valoarea in vama(valoarea declarata +taxe) .Din ce am gasit eu pe google vad ca in RO nu s-a schimbat modul de calcul si ar fi ramas la fel.

www.biomonde.ecosapiens.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Desiree, nu cred ca ai facut calculele bine. TVA-ul (cei 24%) nu se poate aplica doar la taxa vamala (la cei 2.5 euro), ca sa ajungi la 3.1 euro taxa vamala + TVA. Conform Codului fiscal in vigoare:

ART. 139 Baza de impozitare pentru import
(1) Baza de impozitare pentru importul de bunuri este valoarea īn vama a bunurilor, stabilita conform legislatiei vamale īn vigoare, la care se adauga orice taxe, impozite, comisioane si alte taxe datorate īn afara Romāniei, precum si cele datorate ca urmare a importului bunurilor īn Romānia, cu exceptia taxei pe valoarea adaugata care urmeaza a fi perceputa.
(2) Baza de impozitare cuprinde cheltuielile accesorii, precum comisioanele si cheltuielile de ambalare, transport si asigurare, care intervin pāna la primul loc de destinatie a bunurilor īn Romānia, īn masura īn care aceste cheltuieli nu au fost cuprinse īn baza de impozitare stabilita conform alin. (1). Primul loc de destinatie a bunurilor īl reprezinta destinatia indicata īn documentul de transport sau īn orice alt document īnsotitor al bunurilor, cānd acestea intra īn Romānia, sau, īn absenta unor astfel de documente, primul loc de descarcare a bunurilor īn Romānia.

Deci vama iti va aplica taxe vamale la valoarea in vama (cea declarata de tine sau cea dintr-un nomenclator, daca nu exista valoare declarata), iar TVA va aplica la valoarea in vama + taxe vamale.

Pe site-ul Autoritatii Nationale a Vamilor exista o sectiune de intrebari si raspunsuri unde se spune ca:
- exceptarea la plata taxelor vamale se poate face numai pentru trimiteri sub 150 de euro
- exceptarea la plata TVA se poate face numai pentru trimiteri sub 10 euro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Daniela, poate gresesc, dar eu din citatul tau de lege, inteleg ca se refera la firme de import, nu la persoane fizice care primesc un cadou din strainatate!?

Eu pe site-ul Autoritatii Nationale a vamilor am gasit valoarea de 45 de Euro, pe care ii depasim clar daca se ia in considerare banii ce i-am platit eu Postei Canadiene ptr. prestarea unui serviciu. Deci, aia $155 sunt intre mine si Posta Cnd., nu au nimic de a face cu vama romaneasca. Asa, eu ar fi trebui sa declar o valoare de... -100 de dolari, sa ne incadram sub 45 euro si sa fie netaxabil... Deci, nu are nici o logica.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Desiree, taxele vamale se aplica conform tarifului vamal comun al UE. TVA-ul se aplica conform Codului Fiscal din Ro (aceasta este legea care reglementeaza aplicarea TVA in Ro).
In Codul Fiscal operatiunea de import e definita ca:
"Importul de bunuri reprezinta:
a) intrarea pe teritoriul Comunitatii de bunuri care nu se afla in libera circulatie in intelesul art. 24 din Tratatul de infiintare a Comunitatii Europene."
Articolul 24 din tratat:
"Produsele care provin din tari terte sunt considerate ca aflate in libera circulatie intr-un stat membru in cazul in care au fost indeplinite formalitatile de import si au fost percepute in statul membru respectiv taxele

vamale si taxele cu efect echivalent exigibile si daca nu au beneficiat de o restituire totala sau partiala a acestor taxe si impuneri."

Deci daca produsele vin din afara UE trebuie facute formalitati de import (asta face vama). Pentru trimiterile intre persoane fizice in cadrul UE nu se face vama, asta inseamna ca nu se platesc nici taxe vamale, nici TVA.

Limita de 150 euro pentru exceptarea taxelor vamale pe care ti-am scris-o mai devreme vad ca este pentru comenzi pe Internet. Pentru trimiteri intre persoane fizice este cum spui tu, o limita de 45 de euro, cu conditia ca trimiterea sa nu fie de natura comerciala.

Imi pare rau, dar asa cum ti-au zis si fetele mai sus, astea sunt reglementarile din UE. TVA-ul se plateste pentru trimiterile din afara UE la valoarea produselor, cheltuieli conexe si taxe vamale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Eu totusi nu inteleg de ce numai Posta Romana se supune acestei legi si alte firme care duc pachete in Ro nu...legea nu e lege pentru toti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Mhaela S, ce faci, tii cu ursul ??

Asa cum am mentionat si mai devreme eu folosesc serviciile unei companii care transporta orice colet din USA pana la usa destinatarului in R.
Exista o lista de produse pentru care platesti vama , deci nu inteleg de ce s-ar mai plati vama inca o data in Romania?
Platesc aprox 87centi/lb plus vama (daca este cazul, insa pentru haine si jucarii nu se plateste nimic extra) si pana in prezent toate pachetele au ajuns intregi, nerascolite si toata lumea a fost multumita. Destinatarul nu mai trebuie sa absolut nimic Durata transportului este de aprox 5-6 saptamani.

Personal mi se pare o suma ENORMA 155$ canadieni pentru 3 hainute si cateva jucarii .
Este o piata libera si daca posta romana are servicii si taxe care indeparteaza clientii atunci bravo firmelor concurente.
Din pacate posta romana este inca singura posibilitate de curierat pentru multe zone din Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Edit: am vrut sa spun ca destinatarul din Romania nu mai plateste nimic in momentul livrarii pachetelor.
Scuze pentru propozitia neterminata.

Mergi la inceput

Mihaela, si celelalte firme de curierat se supun acelorasi reglementari:
Potrivit art. 40 si 42 din Regulamentul (CEE) nr. 2913/92 al Consiliului de instituire a Codului Vamal Comunitar, marfurile care sosesc la biroul vamal sau in alt loc desemnat sau aprobat de autoritatile vamale sunt prezentate autoritatilor de persoana care a adus marfurile pe teritoriul vamal al Comunitatii sau, dupa caz, de persoana care isi asuma raspunderea pentru transportul marfurilor ulterior acestei intrari.
Potrivit Conventiei Postale Universale, gestiunea coletelor postale este in sarcina operatorului postal. In consecinta, controlul vamal se efectueaza la solicitarea organelor postale si in prezenta destinatarului.

Daca intri pe site-urile firmelor de curierat vei vedea ca este stipulat expres modul in care se face vama si cine trebuie sa plateasca taxele vamale si taxele conexe aferente importului.

Mergi la inceput