Posta Romana!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Desiree, iti recomand sa dai tu un telefon la oficiul postal unde se afla pachetul si sa vorbesti cu dirigintele (parca asa se cheama). Insa suna cand e dimineata in Romania pentru ca pe la 15-16 nu il mai gasesti in oficiu.

Am avut si eu o problema cu un pachet care era blocat pe undeva si cu vorba frumoasa am rezolvat.
Incearca sa nu te enervezi si sa vorbesti politicos cand suni si eu sper ca vei afla ce s-a intamplat si cum se poate remedia (poate vor accepta sa le trimiti tu prin mail/fax o declaratie sau ceva, asta desigur in cazul in care nu e bifat ceva prin formularul cu pricina).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Nu se intoarce pe gratis. Probabil se intoarce dar ca sa-l ridice Desiree va trebui sa plateasca transportul inapoi. Cred ca e mai avantajos sa plateasca taxa si sa-l ridice in ro destinatarul. Nu ar fi fost de platit daca ii dadeai o valoare mai mica, dar cu cat e valoarea mai mica, cu atat e mai mare riscul de a se face pierdut pe drum.
Pe mine ma enerveaza cat de ambiguu este felul in care se calculeaza taxa asta. Firesc mi s-ar parea sa iti dea o hartie: uite, cutare, ai primit un colet cu valoarea declarata X si trebuie sa platesti TVA 24% din X si taxa vamala atat% din X-Y sau ce stiu eu, dar sa fie explicat, sa iti dea un desfasurator, sa iti scrie articolul si legea care zice sa platesti asa.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui BalMascat

Ce se intampla daca ei in Romania refuza sa primeasca pachetul?
Se intoarce in Canada pe gratis?

Nuuu. Ei il tin 90 de zile, dupa care il trimit inapoi si EU tre sa platesc sa-l ridic. Daca eu nu-l ridic, ramane al nimanui.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Arturicii, cumnatul meu a vorbit cu directorul de la oficiul de vama din Deva si el i-a spus acelasi lucru... ca doar el a invatat-o pe lucratoarea aia noua sa calculeze.

Adroix, chiar daca as fi pus ca valoreaza $1, si ei imi pun cei $155, tot e peste 45 de Euro, si tot ar plati. Sa ies sub 45 euro, eu ar trebui sa declar valoarea de minus $100!!! Problema e ca ei calculeaza gresit. Ei iau (ilegal) cei $155 pe care i-am platit eu, adauga $100 valoarea pachetului si le da $255. Ei pun TVA 24% pe valoarea asta, + 2,5% taxa vamala. De fapt, corect se calculeaza $100*2,5% (taxa vamala) = $2,5. La aceasta suma se adauga 24% TVA = $0,6, deci, total $3,1!!! Nicidecum $70!!! Dar nu vor sa admita ca au calculat gresit si o tin una si buna pe a lor. Eu am trimis e-mail la AUtoritatea Nationala a Vamilor, sa vedem daca-mi raspund.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Desiree, imi pare rau pentru experienta ta. Daca nu se poate si nu se poate fara plata atunci varul tau sa plateasca taxa si sa fie ultima oara cand folosesti serviciile lor.
Cred ca este imposibil sa nu aveti si voi in Canada companie privata de transport care duce coletele pana la usa destinatarului.

Taxele si regulile postei romane sunt atat de absurde incat te fac sa renunti la serviciile lor.
Daca am de trimis scrisori le pun numai recomandat, iar pachete trimit de ani de zile printr-o firma romaneasca de aici din US si platesc 87centi/lb (minim 20kg)
Poti trimite ORICE. Am vazut foarte multe persoane trimatand frigidere, paturi, materiale de constructii, tot ce poti sa iti imaginezi.
Concluzia: evitati posta romana.

Mergi la inceput

Caroline, de 10 ani trimit pachete in Romania. Si nu am avut probleme. Doar ca uite, e de ajuns o magarie din-asta, sa te faca sa renunti la serviciile lor. Si pana una-alta, eu am platit Posta Canadiana ptr. serviciu, nu cea romana. Conventiile lor sunt altceva. Si se mai mira ca dau faliment! Pai daca fac atatea magarii, normal ca lumea renunta la serviciile lor.

_

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

155 dolari canadieni ai platit transportul din Canada pana la Deva?
Pt cate kilograme?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Desiree nu cred ca s-a schimbat calculul de acum cativa ani in Ro (aici in Franta cel putin acesta este):(valoarea coletului+cheltuieli anexe)*taxa de vama=suma , apoi TVA-ul se aplica la aceasta suma obtinuta dupa aplicarea taxelor vamale.Deci in cazul tau ar fi 100*2,5%=2,5taxa vamala iat TVA-ul :102,5*24%.Acum chestiunea ramane cu cheltuielile anexe, cum le interpreteaza ei.

www.biomonde.ecosapiens.ro

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cait

Desiree nu cred ca s-a schimbat calculul de acum cativa ani in Ro (aici in Franta cel putin acesta este):(valoarea coletului+cheltuieli anexe)*taxa de vama=suma , apoi TVA-ul se aplica la aceasta suma obtinuta dupa aplicarea taxelor vamale.Deci in cazul tau ar fi 100*2,5%=2,5taxa vamala iat TVA-ul :102,5*24%.Acum chestiunea ramane cu cheltuielile anexe, cum le interpreteaza ei.

www.biomonde.ecosapiens.ro

Cait, am mai scris inainte; si tu ai calculat gresit; e asa:
$100*2,5=$2,5. La astia 2,5 se adauga 24%! Si totalul e $3,1. Ca asa daca ei adauga cei $155 platiti Postei Canadiene, e clar peste 45 euro si automat taxabil, indiferent cat declar eu valoarea pachetului! Deci, taxele de transport nu ar trebui incluse!

_

VICTORIA

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui adi2003

155 dolari canadieni ai platit transportul din Canada pana la Deva?
Pt cate kilograme?

Am mai scris: 5kg.

_

VICTORIA

Mergi la inceput