Posta Romana!
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cleo78 taxa de vama se pune pe produsele noi, cumnparate din exterior, insotite de factura. EI pot demonstra ca toate sunt noi? www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim! |
Webkinzul, posetuta, pijamaua si costumasele au inca etichete pe ele. Restul sunt scoase din cutii. Si atunci, puse impreuna, numai astea NOI (care au eticheta, ca sunt toate noi), sunt as zice vreo $40-$50.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella
![](fetita.gif)
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui eunice78 Si inca ceva..la posta e deschis de luni pana vineri. Doar ca nymai marti si joi au program pana la orele 17, in celelalte zile au dimineata..stiu ca eu m- am invoit de la munca sa ajung la timp. Si taxa de magazinaj e am platit vreo 3 lei pt ca m- am dus dupa reavizare, nu am ajuns mai repede. Dar aia chiar nu a fost mare. Insa restul....da, mi se pare o magarie..practic si expeditorul a platit tva pt produse..eu de ce sa mai platesc? |
Poate in Bucuresti au deschis L-V. In Deva au vama marti si joi. Atat. Si ei inca nici nu primisesera aviz. Dar s-a dus cumnatul meu sa intrebe si i-au zis ca l-au primit ieri, nu au trimis inca avizul, dar el oricum tre sa plateasca de ieri pana azi 2,5 lei!!!
In rest, de acord cu tine, mare magarie se face. As intelege sa plateasca tva pe produse, dar pe taxa de trimitere nu are nici o logica! De aia spuneam ca varul meu (am mentionat ca e Judecator, tocmai ptr. ca el clar intelege o lege, stie sa o citeasca asa cum e scrisa) a spus ca NU au voie sa inlcuda taxa de trasport in taxele lor. Se taxeaza produsele, nu ce am platit eu la Posta Canadiana sa imi faca un serviciu!!!
_
![](fetita.gif)
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/J_p_D_p_/J_p_D_p_.jpg)
J.D. spune:
Degeaba va suparati pentru ca asta e legea peste tot in UE! Nu ai ce sa faci. Ori platesti si iei pachetul ori il trimite posta inapoi la expeditor. Tva/ul stiu ca se plateste daca expeditorul nu a bifat ca fiind platit pe formular. Exemplu - noi ne/am comandat verighetele in Noua Zeelanda. Au fost trimise prin DHL ca sa ajunga la timp. M/au sunat de la DHL si mi/au spus ca am de plata 6000 si ceva de coroane taxe+tva. Asta in conditiile in care platisem verighetele peste 30.000 de coroane. Atunci am aflat ca legea se schimbase de la 1 aprilie. Expeditorul nu bifase tva/ul ca fiind platit. Asa ca am platit eu si am primit contravaloarea tva/ului de la vanzator.
Iar verisorul tau sa citeasca bine legea. Se spune calr ca se includ si taxele de expediere. Este valabil pentru tot ce se primeste din afara UE. Este o lege data pentru a descuraja cumpararea de produse ieftine din Asia si SUA.
Finn Constantine 15.10.2009 si 21+
Euan Tudor
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/J_p_D_p_/J_p_D_p_.jpg)
J.D. spune:
aici poti calcula taxele aferente daca vrei. si se include si shipping cost.
http://www.dutycalculator.com/new-import-duty-and-tax-calculation/
Finn Constantine 15.10.2009 si 21+
Euan Tudor
![](images/user_woman.png)
cleo78 spune:
citat din mesajul lui J.D. Degeaba va suparati pentru ca asta e legea peste tot in UE! Nu ai ce sa faci. Ori platesti si iei pachetul ori il trimite posta inapoi la expeditor. Tva/ul stiu ca se plateste daca expeditorul nu a bifat ca fiind platit pe formular. Exemplu - noi ne/am comandat verighetele in Noua Zeelanda. Au fost trimise prin DHL ca sa ajunga la timp. M/au sunat de la DHL si mi/au spus ca am de plata 6000 si ceva de coroane taxe+tva. Asta in conditiile in care platisem verighetele peste 30.000 de coroane. Atunci am aflat ca legea se schimbase de la 1 aprilie. Expeditorul nu bifase tva/ul ca fiind platit. Asa ca am platit eu si am primit contravaloarea tva/ului de la vanzator. Iar verisorul tau sa citeasca bine legea. Se spune calr ca se includ si taxele de expediere. Este valabil pentru tot ce se primeste din afara UE. Este o lege data pentru a descuraja cumpararea de produse ieftine din Asia si SUA. Finn Constantine 15.10.2009 si ![]() ![]() |
tu ai platit tva pt ca ai facut cumparaturi online. Nu pt ca ai primit un cadou. Orice lucru cumparat in Ro, i se aplica tva. Orice lucru cumparat in europa, i se va aplica tva la valoarea facturii. Subliniez, factura - care ti-au pus-o vanzatorul in cutie.
Cazul lui Desiree e diferit. Pt produse primite, se aplica niste taxe, dar diferite. Daca ea vine din Canada si isi trimite lucrurile inapoi in ro, ii va impozita fiecare oala si fiecare chilot? Nu.
Cf nomenclatorului, se face un calcul al valoarea declarata: 6.5% (eu am cautat pt cosmetice)la 100dolari, iese 6.5 dolari si abia la astia se aplica 24%. s-o fi schimbat legea, si sa se tarifeze si transportul - in cazul asta hai e dublu. Mie mi se pare insa ca aia au gresit si au insumat totul (un fel de 6.5 + 24%).
I-a facut DVI ? (declaratie vamala de import). Asta se face pe baza facturii pt fiecare bun cumparat. Pt ca nu e cazul de impport aici, nu faci comert, tu nu esti vanzator sa dai facutra ci sunt lucruri personale trimise.
Ma gandesc ca ani de zile lumea de afara a trimis colete acasa, ca ajutoare. Nu i-au tarifat - au avut ghinionul sa nimereasca pe cineva care bate campiii.
msl1 spune:
Nu ma mai surprinde nimic!incearca sa face bani din orice...
Eu am renuntat a mai trimite pachete in ro dat. acestor taxe fantoma;daca gasesc ceva de cumparat de la vreo firma din ro care duce pachetul la usa asa procedez de o vreme in rest de aici nu mai trimit nimic; nu peste tot in europa se plateste; am trimis in tarile nordice si nu a trebuit sa plateasca nimic.
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui adi2003 Cine are legea ca vreau sa o citesc si eu! |
http://www.customs.ro/ro/calatori/bunuri-expediate-prin-colete.aspx
_
![](fetita.gif)
VICTORIA
cait spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cleo78
tu ai platit tva pt ca ai facut cumparaturi online. Nu pt ca ai primit un cadou. Orice lucru cumparat in Ro, i se aplica tva. Orice lucru cumparat in europa, i se va aplica tva la valoarea facturii. Subliniez, factura - care ti-au pus-o vanzatorul in cutie. Cazul lui Desiree e diferit. Pt produse primite, se aplica niste taxe, dar diferite. Daca ea vine din Canada si isi trimite lucrurile inapoi in ro, ii va impozita fiecare oala si fiecare chilot? Nu. Cf nomenclatorului, se face un calcul al valoarea declarata: 6.5% (eu am cautat pt cosmetice)la 100dolari, iese 6.5 dolari si abia la astia se aplica 24%. s-o fi schimbat legea, si sa se tarifeze si transportul - in cazul asta hai e dublu. Mie mi se pare insa ca aia au gresit si au insumat totul (un fel de 6.5 + 24%). I-a facut DVI ? (declaratie vamala de import). Asta se face pe baza facturii pt fiecare bun cumparat. Pt ca nu e cazul de impport aici, nu faci comert, tu nu esti vanzator sa dai facutra ci sunt lucruri personale trimise. Ma gandesc ca ani de zile lumea de afara a trimis colete acasa, ca ajutoare. Nu i-au tarifat - au avut ghinionul sa nimereasca pe cineva care bate campiii. www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim! |
Daca pe colet nu este scris cadou, atunci ei il considera ca si cumparaturi din afara si aplica totul la valoarea declarata.Si uneori chiar scris cadou daca au suspiciuni il pot desface.Iar TVA-ul se aplica la valoare+taxe deci 24% la cei 100$+taxe nu doar la taxe(asa era pe vremea mea acum 5 ani).Deci chiar daca trimiti ceva ce depaseste 45e tot platesti, chiar daca nu este in scop comercial.
Daca vii din Canada in Romania e alta treaba atunci , e relocare si eu stiu ca se aplica alta legislatie.
www.biomonde.ecosapiens.ro
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lili_mar/lili_mar.jpg)
lili_mar spune:
citat din mesajul lui Cricor Nu stiu sa te lamuresc cu taxele, vroiam sa-ti spun, in caz ca nu stii: exista un serviciu de curierat Canada - Romania care iti aduce pachetul la usa in Romania. De obicei dureaza mult transportul, dar in preajma sarbatorilor trimit cu avionul, deci timpul este mult mai scurt. Poate te ajuta alta data. |
Stii cumva cum se numeste firma respectiva?