Posta Romana!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza

Normal era sa ii dea chitanta in care sa scrie ce si cum au calculat. Eu primesc adesea pachete din afara EU si aici regula este asa: ce este peste 22 Euro valoare ale obiectelor din pachet platesti TVA-ul inclusiv pe cit ai platit pt transport. Ce este peste 150 de euro platesti si taxele vamale. Dar primesc un ditamai cearsaful cum au calculat si de obicei duc eu dovada de plata. Acu cum e cind pachetul e declarat cadou, nu stiu sa spun. Sa se duca si sa faca reclamatie la posta (asta in cazul in care a primit chitanta).
------------------
Still looking for pieces of heaven...

Nu a scos pachetul. Pentru ca taxa i s-a parut exagerata, vroia intai sa stie daca e corect ce i se cere. Oricum, nu stiu cine naiba merge sa scoata un pachet cu cadouri cu bani de taxe! (Nu stiu daca avea sau nu bani la el) Si le-am trimis atatea pachete, niciodata nu li s-a cerut sa plateasca.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui eunice78

Eu am primit saptamana trecuta un pachet din Australia pe care era trecuta valoarea de 500 dolari australieni. Pt acest colet a trebuit sa platesc 424 lei. Enorm mi s-a parut. Acest tarif include o taxa pt transport dar nu mai retin cat ( parca tot procent), 24 la suta TVA calculat la întreaga suma minus cei 45 de euro la care un se plateste TVA si vreo trei lei taxa de magazinaj. Nu mai retin daca a mai zis aia ceva, parca taxa aia de transport totusi a fost procent pe toata suma (2,5 la suta). Parca asa a calculat: taxa de transport pe toata suma, apoi a scazut 45 euro, a calculat TVA la restul si apoi a adunat totul. Bineinteles asta dupa ce a facut conversia valutara la schimbul agreat de ei. Oricum mi s-a parut f mult, cca 100 euro.
Pp ca la tine nu s-a multumit cu valoarea declarata pe pachet ci l-a desfacut functionara de la vama si a calculat la alta valoare decat 100 de euro.

Era declarat 100 dolari si poate sa deschida cat vrea, ca am trimit o jucarie ptr. nepoata-mea pe care am platit pana-n $10 (de pe e-bay, noua) si o posetuta ptr. cealalta, inca cu eticheta pe ea, probabil (am prostul obicei de a nu rupe etichetele), pe care am dat tot pana in $10 dolari. Restul, o pijamaluta ptr. un bebe, 2 costumase de bebe si restul maruntisuri ptr. fete. Cred ca daca eu as calcula bine nici nu s-ar aduna $100 cu tot ce e in pachet!

In afara de asta, verisorul meu care e Judecator mi-a spus ca (conform legii) NU au voie sa o taxeze pe cat am platit eu sa trimit pachetul. Sa greseasca el, oare? Ma gandesc ca el stie sa citeasca o lege, totusi.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cait

Desiree deja mai mult de 24$ este numai TVA-ul(24% aplicat la valoarea declata+taxe de expeditie+taxe vamale) dar pentru restul nu stiu cat sunt taxele vamale.

www.biomonde.ecosapiens.ro

Taxele de expeditie le-am platit EU, ca nu i l-am trimis in sistem ramburs (parac-i zice), sa plateasca ea pachetul la primire!

_

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Am inteles ca tu le-ai platit dar in calculul taxelor se iau in considerare taxele de transport.

www.biomonde.ecosapiens.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Desiree, astea sunt taxele care se aplica de anul asta. se plateste tva si taxe vamale. iar taxa postala pe care ai platit/o tu in Canada pentru expediere se adauga la cei 100 $ declarati. Deci tva care nus tiu cat este + taxe vamale. cred ca legea este pe net

Finn Constantine 15.10.2009 si 21+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Stiti ce ma irirta cel mai mult? ca de 10 ani tot trimit pachete (si asta-vara le-am trimis) si nu au platit niciodata! Inclusiv i s-a spus ca trebuie sa plateasca 2,5 lei/zi, taxa de inmagazinare!!! La vama e deschis marti si joi. Deci, daca ei primesc pachetul vineri, pana le trimite aviz, pana se duc sa-l ridice trece vreo saptamana-10 zile si trebuie sa plateasca 2,5 lei/zi!!! pentru ca nu au asteptat la usa zilnic sa vada daca a ajuns sau nu, sa-l ia inainte de a le intra lor in magazie!!! Mi-e asa o scarba! Probabil vaca aia a vrut si ea un leu de Craciun si a incercat... o fi zis ca macar o sa incerce sa-i dea acolo un banut in loc de 2 mil. jumate!

_

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Sincera sa fiu nu prea am inteles ce legatura are postarea mea cu calitatea verisorului tau si nici cu capacitatea lui de a citi o lege. Eu nu am facut decat sa scriu ce mi s-a intamplat mie, nu am pus la îndoiala capacitatea nimanui si nici buna credinta. Am scris doar ce se putea intampla. Iar ce ai pus tu in pachet ..putea fi taxat mai scump daca ei au un nomenclator prost.
In alta ordine de idei eu am primit chitanta pt suma de 424 lei pe care e trecut si modul in care au ajuns ei la suma asta..e un calcul scris acolo, cu stampila, semnatura...deci nu suspectez ca ar fi bagat banii in buzunar.

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Citat:

Eu am primit saptamana trecuta un pachet din Australia pe care era trecuta valoarea de 500 dolari australieni. Pt acest colet a trebuit sa platesc 424 lei. Enorm mi s-a parut. Acest tarif include o taxa pt transport dar nu mai retin cat ( parca tot procent), 24 la suta TVA calculat la întreaga suma minus cei 45 de euro la care un se plateste TVA si vreo trei lei taxa de magazinaj. Nu mai retin daca a mai zis aia ceva, parca taxa aia de transport totusi a fost procent pe toata suma (2,5 la suta). Parca asa a calculat: taxa de transport pe toata suma, apoi a scazut 45 euro, a calculat TVA la restul si apoi a adunat totul. Bineinteles asta dupa ce a facut conversia valutara la schimbul agreat de ei. Oricum mi s-a parut f mult, cca 100 euro.
Pp ca la tine nu s-a multumit cu valoarea declarata pe pachet ci l-a desfacut functionara de la vama si a calculat la alta valoare decat 100 de euro.

Era declarat 100 dolari si poate sa deschida cat vrea, ca am trimit o jucarie ptr. nepoata-mea pe care am platit pana-n $10 (de pe e-bay, noua) si o posetuta ptr. cealalta, inca cu eticheta pe ea, probabil (am prostul obicei de a nu rupe etichetele), pe care am dat tot pana in $10 dolari. Restul, o pijamaluta ptr. un bebe, 2 costumase de bebe si restul maruntisuri ptr. fete. Cred ca daca eu as calcula bine nici nu s-ar aduna $100 cu tot ce e in pachet!

In afara de asta, verisorul meu care e Judecator mi-a spus ca (conform legii) NU au voie sa o taxeze pe cat am platit eu sa trimit pachetul. Sa greseasca el, oare? Ma gandesc ca el stie sa citeasca o lege, totusi.

_

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

taxa de vama se pune pe produsele noi, cumnparate din exterior, insotite de factura.
EI pot demonstra ca toate sunt noi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Si inca ceva..la posta e deschis de luni pana vineri. Doar ca nymai marti si joi au program pana la orele 17, in celelalte zile au dimineata..stiu ca eu m- am invoit de la munca sa ajung la timp. Si taxa de magazinaj e am platit vreo 3 lei pt ca m- am dus dupa reavizare, nu am ajuns mai repede. Dar aia chiar nu a fost mare.
Insa restul....da, mi se pare o magarie..practic si expeditorul a platit tva pt produse..eu de ce sa mai platesc?

Mergi la inceput

Eunice, nu vreau sa te supar, doar ca sunt tare suparata si probabil se reflecta in modul in care scriu. Iti subliniez ce legatura are varul meu cu ce ai scris tu.

Citat:

Sincera sa fiu nu prea am inteles ce legatura are postarea mea cu calitatea verisorului tau si nici cu capacitatea lui de a citi o lege. Eu nu am facut decat sa scriu ce mi s-a intamplat mie, nu am pus la îndoiala capacitatea nimanui si nici buna credinta. Am scris doar ce se putea intampla. Iar ce ai pus tu in pachet ..putea fi taxat mai scump daca ei au un nomenclator prost.
In alta ordine de idei eu am primit chitanta pt suma de 424 lei pe care e trecut si modul in care au ajuns ei la suma asta..e un calcul scris acolo, cu stampila, semnatura...deci nu suspectez ca ar fi bagat banii in buzunar.

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Citat:

_

VICTORIA

_

VICTORIA

Mergi la inceput