Posta Romana!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Azi sunt suparata, frustrata, nervoasa pe Posta Romana! Am trimis pachet cu cadouri de Craciun ptr. nepoatele mele si ptr. baietelul prietenei mele. A ajuns azi si cand s-a dus cumnatu-meu sa-l ridice... surpriza!!! I-au cerut sa plateasca 2 milioane jumate TAXE!!! Vor sa-l taxeze inclusiv pe banii pe care eu i-am platit Postei Canadiene sa il trimit!!! Cum se poate asa ceva? Am vorbit cu verisorul meu care e judecator si mi-a dat trimitere la lege si mi-a explicat ce si cum: ptr. ca valoarea pachetului declarata depaseste 45 de Euro, au dreptul sa puna o taxa de 2,5%, adica 2,5 dolari!!! NU $75!!! Deci, ei cum pot sa-si ia pachetul fara sa plateasca $75???
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
Alex@Sara spune:
Nadia,nu stiu cum sa te ajut,eu scriu doar "sa ma racoresc " ca si eu am de asteptat un colet trimis din Anglia..de aproape o luna si inca nu a ajuns la mine.In conditia in care celelalte colete puse o data cu al meu au ajuns in 4-5 zile la destinatie.Si valoarea produselor din el e de aproape 250 lei,bani pe care eu ii platesc dar nu vad nimic .Pai,vin sarbatorile si pt ei,cum sa nu aiba nevoie de cadouri platite de altii?
Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Merita sa bagati un ochi ....
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
Nadia,de unde stie posta ca valoarea pachetului este mai mare de 45 de euro?
Cum ai pus pachetul ,eu nu intzeleg de ce trebuie sa plateasca destinatarul,ce taxe,lamureste-ma ca eu vreau miine sa trimit un pachet!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
cait spune:
Pentru pachetele care se primesc din tarile UE nu se platesc taxe pentru restul se calculeaza taxele vamale +TVA pentru bunurile ce depasesc 45e.Daca coletul nu contine factura, bunurile sunt estimate pe baza unui nomenclator.In functie de fiecare bun se aplica o taxa vamala aferenta la care se adauga TVA-ul si parca la Oficiul postal cu colete internationale mai este o taxa de stocare (ceva de genu).
Eu aici am primit niste bunuri din USA de vreo 70e, din pacate a fost deschis de catre vama si am platit TVA-ul aferent, deci nu se intampla numai in RO.Si da taxele se aplica inclusiv transportului.Eu de cate ori imi iau din State incerc sa ma incadrez cu tot cu transport in cei 45e.Asta este reglementatia internationala europeana.
Cam este ce stiu eu.
www.biomonde.ecosapiens.ro
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Nadia,de unde stie posta ca valoarea pachetului este mai mare de 45 de euro? Cum ai pus pachetul ,eu nu intzeleg de ce trebuie sa plateasca destinatarul,ce taxe,lamureste-ma ca eu vreau miine sa trimit un pachet! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Am trimis colet normal, prin Posta. Valoarea declarata a bunurilor trimise era de $100 (atat a pus sotul meu cand l-a trimis).
Restul nu inteleg nici eu. Cat sunt taxele vamale? Pentru ca ei normal, pot legal sa ii taxeze $2,5 dupa valoarea declarata! Restul de $72.5 nu pot fi taxe vamale!!! Chiar sa zicem ca ii taxeaza si ptr. ce am platit eu sa trimit, ar fi, totusi, $6,35. Si restul??? $69 taxe vamale???
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella
![](fetita.gif)
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/rall/rall.jpg)
rall spune:
citat din mesajul lui Alex@Sara Nadia,nu stiu cum sa te ajut,eu scriu doar "sa ma racoresc " ca si eu am de asteptat un colet trimis din Anglia.. |
Pentru coletele din UE nu se plateste nici TVA, nici taxa vamala. Vin la posta locala
![](icon_smile.gif)
Eu am primit peste 600 colete din UK, vin intre 3 si 5 zile, s-au pierdut doar doua (unul de Craciun, unul cand a fost problema cu vulcanu' si cenusa). Deci, per total, 100% multumita.
Desiree, cred ca pe undeva e o confuzie
![](pupic.gif)
cait spune:
Desiree deja mai mult de 24$ este numai TVA-ul(24% aplicat la valoarea declata+taxe de expeditie+taxe vamale) dar pentru restul nu stiu cat sunt taxele vamale.
www.biomonde.ecosapiens.ro
Cricor spune:
citat din mesajul lui Desiree2002 Azi sunt suparata, frustrata, nervoasa pe Posta Romana! Am trimis pachet cu cadouri de Craciun ptr. nepoatele mele si ptr. baietelul prietenei mele. A ajuns azi si cand s-a dus cumnatu-meu sa-l ridice... surpriza!!! I-au cerut sa plateasca 2 milioane jumate TAXE!!! Vor sa-l taxeze inclusiv pe banii pe care eu i-am platit Postei Canadiene sa il trimit!!! Cum se poate asa ceva? Am vorbit cu verisorul meu care e judecator si mi-a dat trimitere la lege si mi-a explicat ce si cum: ptr. ca valoarea pachetului declarata depaseste 45 de Euro, au dreptul sa puna o taxa de 2,5%, adica 2,5 dolari!!! NU $75!!! Deci, ei cum pot sa-si ia pachetul fara sa plateasca $75??? |
Nu stiu sa te lamuresc cu taxele, vroiam sa-ti spun, in caz ca nu stii: exista un serviciu de curierat Canada - Romania care iti aduce pachetul la usa in Romania. De obicei dureaza mult transportul, dar in preajma sarbatorilor trimit cu avionul, deci timpul este mult mai scurt. Poate te ajuta alta data.
aschiutza spune:
Normal era sa ii dea chitanta in care sa scrie ce si cum au calculat. Eu primesc adesea pachete din afara EU si aici regula este asa: ce este peste 22 Euro valoare ale obiectelor din pachet platesti TVA-ul inclusiv pe cit ai platit pt transport. Ce este peste 150 de euro platesti si taxele vamale. Dar primesc un ditamai cearsaful cum au calculat si de obicei duc eu dovada de plata. Acu cum e cind pachetul e declarat cadou, nu stiu sa spun. Sa se duca si sa faca reclamatie la posta (asta in cazul in care a primit chitanta).
eunice78 spune:
Eu am primit saptamana trecuta un pachet din Australia pe care era trecuta valoarea de 500 dolari australieni. Pt acest colet a trebuit sa platesc 424 lei. Enorm mi s-a parut. Acest tarif include o taxa pt transport dar nu mai retin cat ( parca tot procent), 24 la suta TVA calculat la întreaga suma minus cei 45 de euro la care un se plateste TVA si vreo trei lei taxa de magazinaj. Nu mai retin daca a mai zis aia ceva, parca taxa aia de transport totusi a fost procent pe toata suma (2,5 la suta). Parca asa a calculat: taxa de transport pe toata suma, apoi a scazut 45 euro, a calculat TVA la restul si apoi a adunat totul. Bineinteles asta dupa ce a facut conversia valutara la schimbul agreat de ei. Oricum mi s-a parut f mult, cca 100 euro.
Pp ca la tine nu s-a multumit cu valoarea declarata pe pachet ci l-a desfacut functionara de la vama si a calculat la alta valoare decat 100 de euro.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
citat din mesajul lui cait Pentru pachetele care se primesc din tarile UE nu se platesc taxe pentru restul se calculeaza taxele vamale +TVA pentru bunurile ce depasesc 45e.Daca coletul nu contine factura, bunurile sunt estimate pe baza unui nomenclator.In functie de fiecare bun se aplica o taxa vamala aferenta la care se adauga TVA-ul si parca la Oficiul postal cu colete internationale mai este o taxa de stocare (ceva de genu). Eu aici am primit niste bunuri din USA de vreo 70e, din pacate a fost deschis de catre vama si am platit TVA-ul aferent, deci nu se intampla numai in RO.Si da taxele se aplica inclusiv transportului.Eu de cate ori imi iau din State incerc sa ma incadrez cu tot cu transport in cei 45e.Asta este reglementatia internationala europeana. Cam este ce stiu eu. www.biomonde.ecosapiens.ro |
Multzumesc Cait!
Ma gindeam ca iar s-au facut ceva modificari la lege!
![](icon_smile_big.gif)
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit