Strengari de Martie-Aprilie 2012 - 16
Raspunsuri - Pagina 18
amy25 spune:
Dara, e ok "fetita" ta caci al meu la 22 sapt avea 550 g , cu 50 gr peste medie.
Magdalena ai putea totusi sa incerci sa te odihnesti, lasa prajiturile, nu e o graba. Eu azi-dimineata am facut tobitele si deja am obosit ca de fursecurile propuse nu mai am chef... Si vrem sa plecam si pana la Buzau intr-o plimbare.
In legatura cu cerceii, cele care puteti sa le faceti din spitaln-ar fi rau. V-o spune cineva care pana s-a maritat , la 23 ani, n-a avut gauri in urechi. Mamei i-a fost mila sa imi mai faca deoarece eram pe tratament inca din spital. Si uite-asa, am fost nevoita sa fac sa pun cercei la nunta si chiar am suferit ca n-am avut si eu ca celelalte. Imi era frica de durere.
2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; urmari: ocluzie intestinala si multe aderente!
-tratament 2 luni cu clostybegit fara rezultat +20 kg acumulate gratis
-2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit
2011-ET reusit la clinica Promed
Multumesc Bunului Dumnezeu!
25+ Victor Gabriel
ronina spune:
Buna fetele
Amy: la mine orice provoaca arsuri, inclusiv vitaminele (Elevit iau) doar ca in trimestrul 2 au fost ceva mai usoare si ma obisnuisem cu binele
Dara: multumim de info! Ma bucur ca ai scapat de raceala, nu stiam pe unde ai disparut
Felicitari pt rezultatele de la echo, sa creasca mare si sanatoasa minunea ta! Pe la 32 saptamani auzisem eu ca s-ar intoarce, dar sunt unii care se intorc mai devreme sau chiar mai tarziu, e cam relativ la spatiu si dimensiunile bebeilor.
Dia_tm: ma bucur ca s-a rezolvat cu centrala, pana la urma totul se aranjeaza Bafta la medic!
Magddalena: ai grija cu durerile, mai odihneste-te si sper sa treaca.
Chitosenia: wow, ce rapida ai fost cu bagajelul
Sarbatori fericite fetelor care nu vor mai apuca sa intre curand! Celorlalte va zic mai tarziu
Azi e ultima mea zi de lucru Am facut curatenie pe birou, mi-am strans lucrurile personale si sunt gata de plecat acasa. Deseara merg la party-ul de Craciun la firma sotului meu iar maine dorm cat am chef, ce bineee!
27+ Bianca
monna3 spune:
Buna fetele,
Dara cu placere, ma bucur ca ti-a ajutat . Si la mine bebe e inca cu capusorul in sus, ii simt piciorusele pe jos. Ma bucur ca bebe e bine.
dia_tm ma bucur ca s-a rezolvat cu centrala, sper sa va tina pana dupa sarbatori. Te asteptam cu vesti bune de la dr
Mada eu nu stiu ce sa spun de durerile de burta, am avut si eu asa intr-o zi, am luat un No-spa si au trecut, de atunci nimic. Daca o tin tot asa poate ca ar trebui sa suni medicul, nu stiu
Chito, wow... deja iti pregatesti bagajul???
Ronina distractie placuta la party!
Sarbatori fericite pentru fetele care nu mai intra zilele astea
Pup fetele si spor la treburi!
Monica, fericita 27+ cu Cezar-Andrei
dorinutza82 spune:
Buna seara la burtici!
Din pacate eu nu ma simt in stare sa stau la calculator cand vin de la serviciu, mai ales zilele astea cand nu stiu ce sa mai fac, dar si cum sa gasesc patul sa ma intind din cand in cand . Insa va citesc zilnic de pe telefon si sunt la curent cu tot
Ronina,Dara, voi cum reusiti sa scrieti mesaje in jur de 12 noaptea? eu atunci dorm de rup patul.
Eu cred ca sunt singura care face eco morfologica cel mai tarziu, dr mea mi-a spus sa vin la 24 de sapt, am vazut pe net ca aceea e varsta maxima de sarcina cand se poate face...si tocmai pe 3 ianuarie imi vad strumfita...nu am mai vazut-o de la 18 sapt
Mai fetelor, eu am incercat sa numar cate fete si baieti sunt in grupul strengareillor, dar neuronul m-a parasit asa ca am pierdut sirul, dar mi se pare ca e cam strans scorul, se vor face numai bine perechi
Nu scriu mult ca am uitat ce vroiam sa va mai spun si pentru ca nu stiu cand reusesc sa mai intru, va urez in avans, Sarbatori fericite! cu multa bucurie, papa bun si sa aveti alaturi pe cei dragi, parinti,frati, surori sau doar prieteni.
La noi vin ai mei si de-abia o astept pe mama sa simt si eu miros de papa bun de-acasa
Eu mai merg si maine la serviciu, nu am mai avut liber de miercurea trecuta ... au trecut 8 zile, just one more day left, cred ca maine ma voi simti ca in ziua de dinainte de concediu, adica fara nici un chef de munca . Insa.....de marti ma duc inapoi. Eu ma tem ca voi putea intra in concediu de-abia prin februarie pe la sfarsit, dr ginecolog mi-a spus ca de la 32 de sapt pot, tre sa tratez cu medicul de familie ceva medical inainte si cu vreo 5 zile din concediul de anul viitor, nush cate imi revin, poate totusi fac numai juma din luna februarie.
Fetelor, de carina ce stiti? eu imi fac griji daca nu o vad 2 zile pe forum, ca ea va cam da startul la bebeluseala si sper sa nu-l dea prea devreme, sa stea Toma la caldurica suficient
Si inca ceva si am fugit: burtica mea de-acum creste cu spor pe zi ce trece , insa am greturi de nu ma vad. Dimineata cand ma trezesc o zi vomit, una nu, azi am vomat si dupa masa de pranz. Iar seara daca nu am ultima masa pana-n 7 si ma-mpinge pacatul sa mananc in jur de 8...e grav, pacat de mancare ca nu-mi prieste, mi-e rau si in cel mai bun caz o vomit, ca in cel mai rau ma zvarcolesc toata noaptea....
Eu va pup si am fujit sa doftoricesc flacaul, ca tuseste cu drag si spor, azi noapte l-a tinut pe ta-su treaz de pe la 4 ca avea febra si tuse...(ei dorm amandoi in sufragerie, pe cand tanti cu bebe la purtator doarme ca regina pe tot patul din dormitor )
Dorina, mami de Stefan (14 mai 2008) si 22+ cu
monna3 spune:
La multi ani Andra-Maria de Strumfy!!! Sa fii sanatoasa, sa cresti mare si sa-ti bucuri parintii
Dorinutza82 imi pare rau ca inca te mai chinui cu greturile, poate totusi ai noroc si pleaca si ele . Multa sanatate lui Stefan si Sarbatori fericite pline de magie iti doresc! Profita de cele cateva zile in care esti libera
Am vazut si eu ca Anda n-a mai intrat dar sa speram ca nu intra doar din cauza agitatiei dinaintea sarbatorilor si nu de altceva. Bebe Toma e cumintel si stie ca trebuie sa vina in februarie
nikoniko spune:
Doamnelor, bine v-am regasit!
Am revenit acasa, si incerc sa citesc din urma sa vad daca toata lumea e bine, sanatoasa.
Eu, de cand am revenit, colind pe la medicii mei si pe la laboratorul de analize...Adica, la Fundeni mi-au zis ca totul e in parametrii cat de cat normal, cu exceptia colesterolului care a explodat- 350 (asta pt ca am renuntat la coenzima q10 de vreo doua luni iar rezultatul nu a intarziat sa apara). Astept data de 27 cand am programare la morfologia de trim 2, gine cu care l am nascut pe Alex m-a cam certat si mi-a spus ca am colul scurt, contractii, asa ca dpn-ul nu va fi in nici un caz 27 aprilie ci mult mai devreme (ca si la prima nastere).
Dara, tu vrei sa-mi mai ridici moralul,nu-i asa? Ca pe 31 implinesc 40
Fetelor, sper ca toate sunteti bine si bebelusii vostri la fel.
Ma apuc de citit din urma...Va pup
Niko, mami de Alex(1995) si 21+ cu
MTHFR C677 Homozigot
magddalena spune:
Multumesc pt griji fetelor m-au lasat durerile,cred ca erau ligamentele care se largesc.Nos-pa nu am aici nici nu stiu daca exista aici si la cate pastile iau mai bine zic pas,mersi mult oricum.
Vreau sa ma laud ca am facut alba-ca-zapada mi-au iesit super foile,doar un singur inconvenient crema mi s-a taiat dar la gust e buna buna.asa ca am lasat-o asa.Acum sa vedem ce o iesi ca am pus-o la rece pana sambata,important e sa fie gustoasa .
maine mai am de facut biscuitii,checul negresele si ciscake-ul,sa vedem daca reusesc sunt cam multe bine ca imi place sa fac dulciuri!!
mancare inca sunt indecisa.
am stat doua ore in bucatarie si deja ma doare spatele.Om vedea noi maine,ce reusesc sa fac.
Pe Anda am vazut ca mai posteaza la bulgarasi si e bine din cate am citit eu.
va pup o seara faina
pe maine
mada 29+ MAYA-ELENA
monna3 spune:
Niko ai grija de tine si de bebe . Pe 31 dec e ziua ta? Pot sa te trec in listuta? Pot, pot? . Iti spun de pe acum La multi ani cu multa sanatate si numai bucurii alaturi de cei 3 baieti ai tai (asta in cazul in care nu mai intri pana atunci)
Mada ma bucur ca au trecut durerile. Nici aici nu se gaseste No-spa dar mi-am adus din Ro cand am venit sa am pt orice eventualitate . Si atunci a fost singura data cand am luat. Bravo ca ti-a iesit prajitura, cred ca e fff buna
dorinutza82 spune:
magdalena, bravo pt alba ca zapada, eu sunt fan, mama o face fantastic de bune, insa eu nu ma incumet mai ales acum, stiu ca e de cursa lunga, pana coci foile, amesteci tot timpul in crema....cred ca o rog si eu pe mama sa-mi faca pofta
monna, multu pt incurajari si urari , interesant e ca e de-abia experimentez greturile, ca-n primul trimestru nu prea au fost, asta mi se pare ciudat...
niko, imi pare rau de colesterolul mare, dar poate i se poate veni de hac cumva sa scada, se mai intalnesc si surprize cum a fost la ronina de-au scazut transaminazele .
Dorina, mami de Stefan (14 mai 2008) si 22+ cu
dara76 spune:
Sovi, merci de pontul cu cerceii, habar nu aveam unde sa gasesc de nou-nascut.
Chito, pt. mine si eu imi fac bagajul, pt. ca am realizat ca de ajuns la spital ajung chiar si in cel mai rau caz. Pentru bebe asa, mai catinel, un pic, dar tot am pregatit pompa. Si ieri am luat 2 body-uri. Am deja vreo 8 prosopele mici de care zicea Tala, vreo 4 scutece de finet (si vreo 3 pe a soacra-mea), termometru de bebe, ser fiziologic...se aduna incet incet si pt. bebe, "burtoc" sau "locatarul burtocului" cum ii zicem noi. Acum apelativul tuturor este 'burtocii' :) Ii zic lu' sotu' "burtocu' sef" ca sa nu se simta exclus, ca el n-are burta :)
Da, nu e fun cu cerceii ca adult, cand mi-am dat a doua gaura cu sotul deodata (adica fiecare in urechea lui – eu a doua gaura, el prima), dupa ce ne-a impuscat ala cu pistolul cu cercel si abia dupa a inceput durerea, ni s-a facut rau la amandoi si ne-am asezat pe scari in pavilionul H din Herastrau, trecea lumea pe langa noi si noi incercam sa nu lesinam. Nu stiu de ce, ca eu la injectii de ex. nu am probleme cand mi le face altul.Ba cred ca incep sa ma obisnuiesc sa mi le fac si eu pe astea in burta. Probabil atunci ne influentam unul pe altul. Si noaptea ne durea urechea vreo luna asa, cand ne atingeam de perna. Si eu ii voi face in spital si dupa aia ma gandesc ca poate alege sa nu-i poarte, n-am auzit pe nimeni pana acum deranjat ca are o gaura in ureche. Mai degraba invers, care nu aveau erau necajite.
Ronina si la mine arsurile apar si daca stau in picioare, nu conteaza perne si chestii, ca daca stau si la verticala si apar....N-a trecut de tot raceala, dar cu cele 2 chestii de pe lista lu' Mona a fost mult mai bine decat mi-era in trecut la raceli, ma pregateam pt. cele 7 zile de raceala si altele de tuse...si nu mai am decat putin nas infundat uneori, pun picaturile alea o data si nu mai am probleme cu orele. Si Trachisept cu miere si lamaie a fost suficient sa iau cam o zi si jumatate.
Dorinutza, eu ma culc pe la 2-3 noaptea de obicei. Dar tot de obicei ma scol pe la 10-12 dimineata. Noaptea sunt mult mai agitata, dimineata dorm mai bine si mai linistit.
Niko, cum ziceam, gineco a mea a ras de mine cand mi-am facut colesterolul pe la inceputul sarcinii si mi-a zis ca nu e relevant in sarcina, ca creste pt. ca din el sa se fabrice ceilalti hormoni necesari sarcinii. Si vezi ca de coenzima Q10 am citit ca da coagulare, asa ca mai bine las-o asa, fara ea., parerea mea. Zic pt. trombofilie.
23+
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*