Strengari de Martie-Aprilie 2012 - 16

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Cu lunile de sarcina...de regula intrebarea e in a cata luna esti.
Daca e rapsuns doar pentru curiosi nu conteaza prea mult si nu e necesar sa fie foarte precis.

Am vazut si eu ca impartirea sarcinii pe luni (fiecare de cate 5 saptamani) nu e ok, ca ai fi la termen la 8 luni si nu la 9; in final cu lunile, cel mai simplu e sa le iei frumos si calendaristic: UM= zero (sau DNP=9luni), si-apoi se scad/aduna luna cu luna...

Cu relaxarea ziceti voi ca e simplu?
La mine nu e simplu deloc, si aseara am tras o tura de nervi complet exagerata si nesanatoasa

Sunt ingrozitor de frustrata ca nu mai pot face mai nimic, si ca am atatea restrictii - am fost sa iau cadouri de Craciun: ceva jucarele usoare, ceva ciocolata, in total m-am facut cu plasute de maxim 2 kg ... m-a durut burta ingrozitor de la asta si de la autobus pana acasa (200m) m-am oprit de vreo 5 ori sa las plasele jos si sa-mi revin .
Ma dispera ca nu mai pot sa ma joc cu Adri ca inainte, ca nu mai pot sa o iau in brate, ca nu pot sa mai fug/sar cu ea... a avut lectie deschisa la balet, unde au fost invitati si parintii sa danseze... eu am trisat la tot ce era miscare brusca sau sarituri; la gimnastica au avut la fel 15 minute de concurs cu parintii...nici asta nu pot... iar ea e copil si are nevoie de mine si eu nu mai pot sa fac mai nimic, si nu pentru cateva zile/saptamani ci atat de multe luni
Nu pot nici sa-i cer sotului sa faca tot ce as fi facut eu si cum as fi facut eu...el are alt stil, si n-ar fi corect sa-i cer asta.. dar simt ca nu mai reusesc sa fiu o mama pentru Adri ...si de cate ori incerc sa fac totusi un efort ma simt vinovata pentru bebe din burtica si ma intreb daca n-am exagerat si daca nu i-am facut rau ...

Si ca sa fie totul roz, de luni nu ne mai merge centrala, asa ca adio caldura si apa calda ... eu as merge la hotel, dar nu reusesc sa-mi conving sotul (problema e ca el e la servici toata ziua...eu stau in pestera asta non-stop)...avem un semineu (cu rol mai mult decorativ)si o aeroterma, dar nu fac fata.
Aseara ne-am certat rau...era deja ora de somn penrtu Adri, mi-era frig si nu voiam sa ma despart de semineu, el a mers sa o spele (cu apa incalzita la bicatarie, turnata din sticla, pe post de dus, apoi ea plangea ...el nici macar n-a stat cu ea, a lasat-o singura ca lasa ca adoarme ea...in mod normal poate ar fi fost ok, dar nu la 17 grade ...offff....
de ce trebuie sa stam aici in conditiile astea? Imi bag picioarele in ei de bani! sanatatea noastra e mult mai importanta! vreau si eu sa fac o baie, un dus normal, sa pot sa stau relaxata, nu cu n pulovere si geci in casa, tremurand de frig

la 12 merg la echo...maine merg la dr. mea ...mi-e groaza...ideea era ca in doua saptamani sa ma duc mai relaxata, fara stres... pai nu stiu cat de stresata eram inainte, dar acum sunt un pachet de nervi pe punctul de a exploda...si nu reusesc sa controlez asta

Iar dupa-masa sper sa vine un nene sa vada ce-i cu centrala, dar partea nasoala e ca ne-a avertizat din vara ca e nasol si nu crede ca va rezista peste iarna...asa ca din pacate mi-e teama ca sunt sanse mici sa o repare (iar proprietarii vor sa vanda casa, si nu cred ca mai au chef acum de investitii si schimbat centrala...si chiar daca ar avea, nu stiu cine are timp sa o schimbe acum inainte de sarbatori) si daca cumva o poate repara tare mi-e teama ca va tine minunea doar cateva zile/saptamani si-apoi o luam de la capat.

Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelli spune:

DIA-imipare rau ca treceti prin asta, pune si niste perne sau sticle cu apa fierbinte in pat sau unde stai sub patura te mai inklzeste,ai grija de tine sa nu racesti
dureri inghinale am si eu, cred k sunt ligamentele ,am mai avut asa ceva la inceputul sarcinii si au trecut de la sine, eu din cind in cind mai am dureri in zone ombilicului destul de deranjante, ma masez cu putin ulei de masline si trece..vergeturi nu am pina acum si sper sa nu apara, ma masez cu crema pt gravide cu ulei pt bebe,obligatoriu odata pe zi si cind simt k ma tine si de doua sau de cate ori este nevoie
multumesc ronina pt urare, sper sa ajungem cu bine acasa si sa ne intoarcem cu bine
jd.drum bun si tie si sa va intoarceti cu bine
despre lunile de sarcina si eu ma gandesc uneori oare cate saptamani am sau cate luni
dara pe unde mai este, este bine?
despre gauri in urechi nu stiu dak o sa-i dau sau nu ma mai gandesc:-?
cadouript sot am luat o camasa, o vesta si cosmetice
pt cei dragi haine, cosmetice,jucarii, dulciuri
va urez spor la treaba ,nici la mine nu mai e viteza aceeasi, mai incet mai cu pauzeacum tre sa las totul in ordine sa fac bagajele si sa pregatesc totul pt plecaresper sa nu uit ceva
sanatate multa tuturor

21+ Maria-SiminaDoamne ajuta-ne sa fim cu totii sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Neata' fetele!

Titi: multumesc de ciocolata calda Eu m-am vopsit o data in sarcina, dupa ce am implinit 20 saptamani (in primele 4 luni stiu ca nu se recomanda, si am folosit o masca medicala cat timp am stat sa-si faca efectul vopseaua, sa nu inspir vapori) insa eu am deja par alb si arata tare neplacut. Daca nu era problemuta asta sincer nu m-as fi vopsit doar de dragul culorii. Oricum, la ultimul echo toate erau bune cu dezvoltarea bebitei.

Dia_tm: nu ma prea pricep la cuvinte de alinat, dar vreau sa stii ca sunt alaturi de tine in aceste momente grele pentru tine Gandeste-te ca tu esti exact aceeasi persoana ca inainte, faptul ca sarcina nu-ti mai permite sa faci anumite lucruri nu te schimba cu absolut nimic si sunt convinsa ca Adriana simte cat de mult o iubesti chiar daca trebuie sa ii explici ca sunt multe lucruri pe care nu le mai poti face si acestea nu au legatura cu ea sau cu o scadere a intensitatii simtirii tale pentru ea. Nu e cazul sa te simti vinovata pentru ce nu mai poti face, ai incredere in Doamne Doamne ca te va ajuta sa treci cu bine peste aceasta perioada grea.
Cred ca e cumplit sa stati in frig Sper ca veti gasi o solutie sa rezolvati problema asta cat de curand.
Bafta la echo, va doresc sa va intoarceti cu vesti bune care sa va descreteasca fruntile

De mine ce sa va mai zic, azi noapte arsurile au fost atat de puternice incat m-am trezit vomitand intr-o secunda, abia am ajuns la baie, am lasat urme peste tot, alta distractie cu curatatul :( Sper sa nu revina greturile iar in trimestrul 3 ca abia am scapat cu chiu cu vai de cele de trimestru' 1.

27+ Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

Dia_tm imi pare rau ca trebuie sa treci prin ce treci si cu nervii stiu cum este, si mie imi vine cateodata sa explodez, dar incerc sa ma controlez. Cred ca cel mai rau as tolera frigul, dar sper sa se rezolve cat mai repede la tine.

Ronina, din pacate am auzit ca mai sunt cazuri in care raul a durat toata sarcina, de exemplu soacra cu cumnata a vomat si in ziua cand a nascut. Mi-a spus ca pentru ea era un obicei sa vomeze, dupa atatea luni. Sper sa nu fie cazul tau, sa fie doar ceva de moment.

Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 21+ Robert Aaron

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Ronina nu ma gandeam ca arsurile pot fi atat de puternice, eu in ultima vreme nu prea am mai avut arsuri asa des si ma gandesc dc m-a ajutat cumva propolisul pe care il luam pentru gat.
Cand mai simt totusi ceva nu mai stau asa cu arsuri pentru ca nu face bine nici refluxul ala cica poti sa faci si cancer mai iau un dicarbocalm si gata.
Dia imi pare sincer rau ca trebuie sa treci prin asta, eu suport orice dar dc as vedea si copilul meu ca sufera ar fi mult mai greu.

Cristina 23+ Karina, comoara noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Dia, . Multa putere iti doresc si sanatate. eu din cate stiu proprietarul este obligat sa/ti asigure conditii minime de trai decent. daca nu vor sa schimbe sau sa repare centrala acum le spui clar ca nu le mai platesti chiria. Noi asa am facut cand avea Finn 2 luni. S/a stricat centrala in decembrie si a tinut/o asa pana la mijloc de ianuarie. Nici ferestrele nu erau bune deci ne batea vantul prin casa. cu copil de 2 luni si temperaturi de peste -10 C in fiecare zi. Am crezut ca o ia razna.

Fetele, Marci este in Germania si nu stiu daca fac gauri la bebei in spital. In general in tarile din vest se considera non necesare pentru copil aceste gauri.Deci s/ar putea sa fie alte reguli.

eu m/am trezit plina de buna dispozitie azi si imediat mi/a trecut. Finn a faramitat un pachet de biscuiti in hol, trecand c tricicleta peste ei. Asta pentru ca ieri am stat 2 ore sa crat mocheta din hol. I s/o fi parut prea curata.

Cadouri inca nu am luat pentru toti. Dave va primi carti, maica/mea un inel, matusa/mea un set de spume de baie de la marks and spencer si n platou cadou de casa noua,taica/meu istoria fotbalului si o cutie de bomboane, varu/meu un urs gumat gigant iar bunicile cate o cutie de tabla cu biscuiti.

Finn Constantine 15.10.2009 si 22+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Dia_tm imi pare rau ca suferi de frig, tinem pumnii sa se rezolve problema cu centrala!
Eu plec la serbare la gradi si apoi la mama, ca e ziua ei de nastere. implineste 59 ani
sa aveti o zi minunata!

Miha, mamica fericita de Rares si 24+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magddalena spune:

hello gagici!!

am intrat sa va salut,cred ca sunteti ocupate cu cumparaturi,cadouri si copii..
cadouri de craciun noi am facut doar la nepoti avem 4 nepoti aici si le-am facut doar lor pt ca sunt copii,la frati/cumnati am zis pas anul asta,e mai greu anul asta vine fetita si prefer sa pastrez pt ea ceva mai mult.
Sotului meu deja i-am facut cadoul si l-am si pus sub brad
am vorbit amandoi si am zis sa ne facem acum un cadouas mic si ieftin si ne luam ceva mai frumos cand vin reducerile in ianuarie.Eu i-am luat o rama pt poze in care am pus o poza cu mine ,care am facut-o ieri la fotograf,o poza cu mine gravida ,m-am dus frumos aranjata si machiata si mi-a facut pe loc.Sunt curioasa ce parere are!!Si i-am zis nici sa nu atinga cadoul ca altfel se prinde ce e!!sper sa se tina de promisiune!
inca nu stiu ce fac de mancare de Craciun!!astept azi pachetul de la mama,,stiu doar ca fac biscuiti,negresa si o prajitura cu visine!!

va pup o zi buna!!
cine e din moldova ?ferice de voi ca aveti zapada!!

mada 29+ MAYA-ELENA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaela23 spune:

Buna fetelor,

Chitosenia LA MULTI ANI lui Bu, sa creasca mare si sanatos.

Noi venim cu vesti bune de la morfologie. Bebe a crescut f bine...e chiar putin mai maricel...dar nu f tare... Toate masuratorile au iesit bune, nu avem probleme nici eu nici el. El insa e un strengar... cand trebuia sa se miste nu o facea...iar cand nu trebuia....evident...se misca de mama focului..... M-am ridicat de pe pat de 3 ori....m-am plimbat...am golit vezica, am baut ciocolata calda.....of..am stat o gramada.... Am facut si o mica sedinta foto cu el.. e un frumos .. avem cateva poze 3d dar mie parca mi se par mai frumoase si mai concludente cele 2d.

Monna...cred ca trecem numele in listuta...

In ceea ce priveste calculul lunilor de sarcina...eu aproximez.... Acum la aproape 22 de saptamani zic ca am 5 luni...

Zi frumoasa va doresc

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Buna fetele,

titi sa-ti fie de bine noua coafura
Ronina si eu tot in saptamani tin socoteala si daca ma intreaba cineva in luna stau putin pe ganduri . Imi pare rau de nopatea trecuta
dia_tm hai, capul sus, mai e putin si o sa-ti revii la starea initiala, gandeste-te ca nu e pt toata viata . Imi pare rau de centrala, sper sa se rezolve cumva. Tin pumnii pt eco
J.D. ooo... ce surpriza placuta ti-a facut Finn de dimineata
Miha la multi ani mamei tale!
danaela felicitari pt vestile bune de la eco!

Monica, fericita 27+ cu Cezar-Andrei

Mergi la inceput