Fiv la Sibiu (36)
Raspunsuri - Pagina 17
smufurash spune:
Citat: |
citat din mesajul lui paunas Buna fetelor! A facut cineva dintre voi Fiv pe ciclu natural ?? In a cata zi a CM ati facut Ovitrell?? Multumesc |
Paunas, eu am facut 2 FIV-uri pe ciclu natural (la Giulesti Buc.)
Ovitrelle se face in ziua in care se constanta ecografic ca foliculul dominant dezvoltat este aproape de maturizare si sunt semne ca se va produce ovulatia in curand. Eu la primul FIV l-am facut in z13, iar la al 2-lea in z12 a ciclului. Punctia se face la 24 de ore de la Ovitrelle (nu la 36 de ore ca la FIV-ul stimulat). Din pacate, in lipsa tratamentului de inhibare (gen Diphereline), foliculul se poate sparge inainte de punctie. Eu asa am patit la ambele FIV-uri pe ciclu natural si nu au avut ce recolta.
------------------------------------------------------------------------------
FIV 1 (noiembrie 2010) --> 5 ovocite --> 4 embrioni transferati --> nereusit
FIV pe ovulatie naturala (ianuarie 2011) --> nefinalizat
FIV 2 (februarie 2011) --> 4 ovocite --> 3 embrioni transferati --> sarcina oprita din evolutie la 5s
FIV 3 (aprilie 2011) --> 9 ovocite --> 6 embrioni --> 3 criogenati + 3 transferati --> sarcina oprita din evolutie la 8s
FET (noiembrie 2011) --> 3 embrioni decongelati si transferati --> nereusit
sper spune:
citat din mesajul lui paunas Buna fetelor! A facut cineva dintre voi Fiv pe ciclu natural ?? In a cata zi a CM ati facut Ovitrell?? Multumesc |
Nu ai facut deloc stimulare? Ovitrelle se face cand foliculul are dimensinile 20-22 sau chiar putin mai mare. Nu se face stat intr-o zi anume ovitrelle.
paunas spune:
Multumesc smufurash ! Culmea DR.Mu de la Polisano mi-a zis ca punctia se face dupa 36 ore de la Ovitrell.
Sunt maine sunt in a 13 zi si sunt disperata ca dimi tb sa fiu la eco in Sibiu si nu pot pleca din Bucu. Ma gandeam sa merc Sambata dar sunt in a 14 zi.
sper-nu am facut stimulare cu nimic.
sper spune:
Nici cu trenul nu te poti duce? mi-e teama ca e prea tarziu in zi 14.
Sper... sa devin mamica
MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute prin RUAM
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter
O ultima incercare apr/mai 2012
paunas spune:
am fost la gara m-am urcat in tren ,tren care tb sa plece la ora 11 si nu plecase nici la 16,45 asa ca am venit acasa!
aaa si acel tren nu ajungea direct la sibiu !
tren direct catre sibiu nu este.
haossssss !
smufurash spune:
citat din mesajul lui paunas Multumesc smufurash ! Culmea DR.Mu de la Polisano mi-a zis ca punctia se face dupa 36 ore de la Ovitrell. Sunt maine sunt in a 13 zi si sunt disperata ca dimi tb sa fiu la eco in Sibiu si nu pot pleca din Bucu. Ma gandeam sa merc Sambata dar sunt in a 14 zi. |
Nu stiu ce sa-ti zic - la Giulesti punctia pe ciclu natural se face la 24 de ore dupa Ovitrelle. Poate ca cei de la Sibiu recomanda ca Ovitrelle sa fie facut mai devreme si atunci te cheama dupa 36 de ore. In orice caz, cel mai mare risc este sa ti se sparga foliculul - de-asta rata de succes la FIV natural e foarte mica.
La Polisano Bucuresti nu se pot face aceleasi proceduri ca la Sibiu? Ma tem ca nu vei putea iesi din Bucuresti prea curand din cauza zapezii.
FIV 2 (februarie 2011) --> 4 ovocite --> 3 embrioni transferati --> sarcina oprita din evolutie la 5s
FIV 3 (aprilie 2011) --> 9 ovocite --> 6 embrioni --> 3 criogenati + 3 transferati --> sarcina oprita din evolutie la 8s
sper spune:
Imi pare rau. Iti dai seama cum era daca erai cu stimulare? Eu voiam sa fac FIV acum dar am amanat din cauza unor investigatii .
Probabil iti va spune sa faci eco in Buc si in fct de ce ii vei spune vei face ovitrelle. Dc spune asta sa faci un eco la un medic care masoara bine foliculii.
sper spune:
Mie mi s-a spart un folicul de la pregnyl, voiam sa fac IA pe CM natural. Cand am ajuns la clinica nu mai era De aceea mai bine faci o usoara stimulare sa fii sigura ca nu se sparge.
Du-te la Polisano Bucuresti pt ca ei colaboreaza.
smufurash spune:
citat din mesajul lui sper Mie mi s-a spart un folicul de la pregnyl, voiam sa fac IA pe CM natural. Cand am ajuns la clinica nu mai era De aceea mai bine faci o usoara stimulare sa fii sigura ca nu se sparge. |
Medicamentatia de inhibare il tine pe loc, nu cea de stimulare. Dar, fiind FIV pe ciclu natural, nu se actioneaza cu nimic, ca altminteri e FIV stimulat si se face stimulare/inhibare "ca la carte".
paunas spune:
ce experienta au dr-le din Bucuresti??
la eco sunt ok? si mai este o probl fiecare aparat este calibrat altfel...mmmmmm !!!!