Idei de organizare matinala

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Mickyyy, eu am trei si lucrez si sunt singura diminetile o mare parte a anului.

ce fac : ghiozdanele sunt gata de seara si puse la usa, hainele sunt pregatite de seara si daca pot, canile si bolurile de mic dejun.
Eu ma trezesc mai devreme decit ei si apoi fiecare se scoala si se imbraca singur (tzip sistematic la cite unul care incepe sa se joace sa u citesasca in loc sa se imbrace).
Cind erau mici si ii imbracam eu treaba mergea si mai repede.

Nu, nu fac codite la fiica-mea, ii fac doar o coada de cal in zilele in care are sport.

Ora de culcare se negociaza numai cind nu e scoala a doua zi. Ora de sculare e sfinta. Si nu, nu suntem pe fuga. Sculat + imbracat + mic dejun in 40-45 de minute la copii si 1h10 la mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Eu sunt mai shuie. Nu-s de-acord cu trezitul copilului la 6 sau 7. Mi se pare naspa de naspa. Poate pana ajunge Daria la scoala incep orele de la 9, nu de la 8.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Selene, sunt mame care au ales sa lucreze din diverse motive, chiar daca la alte mame li se pare "naspa".

Mickyyy a cerut exemple de organizare si nu comentarii daca trebuie sa nu duse fetele la scoala sau la gradinitza. Parerea mea.

Intre a lasa copila in fata televizorului pina la 11 si apoi sculata la 9 dimineata, mi se pare mai odihnitor sa fie culcat copilul devreme si sculat la 7. Nu e nici o tragedie pentru nimeni, te asigur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mik

Selene, sunt mame care au ales sa lucreze din diverse motive, chiar daca la alte mame li se pare "naspa".

Mickyyy a cerut exemple de organizare si nu comentarii daca trebuie sa nu duse fetele la scoala sau la gradinitza. Parerea mea.

Intre a lasa copila in fata televizorului pina la 11 si apoi sculata la 9 dimineata, mi se pare mai odihnitor sa fie culcat copilul devreme si sculat la 7. Nu e nici o tragedie pentru nimeni, te asigur.

Mik.

De unde ai ajuns la concluzia ca fetita Selenei sta la tv pana la 11 si se trezeste la 9? Sau ca Selena nu lucreaza? Sau ca nu trebuie dusi copii la scoala si gradinita?

Stiu, a mai fost un subiect pe tema cat de devreme se culca copii in alte tari si ce fel de mame sunt in Ro care barfesc si sparg seminte in parcuri pana noaptea tarziu si taraie copii pe la terase.

Dar aici Selena si-a exprimat doar parerea si dorinta ca in urmatorii ani spera sa se inceapa scolile la 9! In loc de 8.

Mergi la inceput

Ai citit tot ce a putut scrie Selene, Theo ? (de vreo citeva luni incoace).

Topicul initiat de Mickyy e clar : "Cei care aveti mai multi copii si trebuie sa ii duceti dimineata la ora fixa la scoala sau/si gradinita si sa mai si ajungeti la munca, dati-mi si mie niste sfaturi despre cum reusiti sa va organizati dimineata".

Mi se pare zeflemitor si de gust indoielnic sa vina cineva care nu lucreaza, nu-si duce copilul la scoala si nu are decit un copil sa spuna la un topic din acesta "e naspa sa-ti scoli copilul la 7".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

Daca va zic ca eu,am de trimis 3 teroristi mici la gradinita dimineata,si ma trezesc la ora 8-8.15 si la 8.45 -cel tarziu 9 i-am si predat lui nenea ce ii duce la gradi?Si nici hainitele nu le pregatesc de seara...ca sunt nehptarata cu ce sa ii imbrac ,asa ca dimineata le si aleg/calc hainitele,apoi ii trezesc,la baie la pipi si la spalat pe rand ,apoi ii imbrac pe toti 3 singura,ca tati mai doarme,lucrand uneori pana dimineata pe la 4-5 ...si cand suna nenea Jan la poarta,ei sunt gata.Si cu tot cu datul in stamba -al mandrei mijlocii pana acum,si de cateva zile si a piticei- ca nu le plac hainitele alese.Le zic clar si scurt....nu iti plac,mergi in pijamale,sau si mai bine,in fundul gol...si stau ca niste mielusele la imbracat .Pe fecior il mai imbrac,ca se alinta cand vede ca pe fete le imbrac eu si nu ma lasa inima cand imi zice..Mamiii,e greu sa ma imbrac singur,e atat de greu...nu ma ajuti tu ?In cazul in care e trezit tati,il imbraca el pe fecior si eu pe fete.De mancat nu mananca acasa,ca ei cum ajung la gradinita au micul dejun pe masa,si am fost rugata sa nu le dau acasa sa manance.Nu stiu cum ne vom descurca de la anu,cand teroristul mare va incepe scoala,dar atunci cred ca va trebui sa il duca tati si va trebui sa ne organizam altfel putintel,dar deocamdata e ok .

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Merita sa bagati un ochi ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Noi iesim 4 persoane din casa, in acelasi timp. Doi adulti si 2 copii de 5 si 3 ani. Eu lucrez in invatamant la 8 trebuie sa fiu zilnic in clasa. Asa ca....
Copii se culca intre 20.30 si 21.30 exceptie zilele de vineri si sambata. Seara asez toate hainele:ale lor si ale mele, taica-su face toti papucii (ai lui, ai mei si ai copiilor-ei asista si incerca si ei sa ii curete).
Eu ma trezesc prima la 5.45 , beau cafeaua, ma imbrac, ma machiez, la 6.40 ii trezesc pe baieti; in general cel mare mai vrea sa motaie, sa mai leneveasca; atunci il spal pe cel mic pe fata, dinti, olita, il imbrac. Urmeaza cel mare, care se maraie in continuu (la spalat, la imbracat) dar e ca un lait motiv al diminetii....
Cand ajungem la geci in general unul e al mamei, celalt e al tatalui (adica pe unul il imbrac eu, pe celalalt taica sau).Unul sta pe partea mea in masina, unul in spatele lui taica sau.
Oricum eu ii zoresc pe toti 3...Cand suntem in intarziere ma lasa pe mine la liceu....de 13 ani eu nu am intarziat niciodata (si ani intregi am facut si naveta)si apoi ii lasa pe ei la gradi. Daca iesim mai repede ii ducem amandoi si apoi ma duce pe mine.

Ai mei nu mananca dimineata, pt ca la 8.30 mananca la gradi, ei sunt la programul lung.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Eu sunt mai shuie. Nu-s de-acord cu trezitul copilului la 6 sau 7. Mi se pare naspa de naspa.

Si crezi ca eu sunt in culmea extazului ca trebuie sa fac asta?? Si mie mi-ar place sa ii trezesc la 8 daca s-ar putea, dar una incepe scoala la 8, celelalte teoretic pot ajunge pana la 8.30 la gradi, insa serviciul meu incepe tot la 8.30, asa ca nu imi permit luxul asta. Cand e si tati acasa, e ok, le duce el pe fete la gradi, si eu ma descurc doar cu cea mare.Dar cand nu e el....e crima, scoala e intr-o directie, gradinita in alta, si metroul meu evident total opus. Numai plimbarea de dimineata sa le debarc pe toate si sa ajung la metrou imi ia juma de ora.....noroc ca am sefi intelegatori deocamdata si nu au comentat ca intarzii. Iar la gradi pe fete nu le pot lasa in poarta, tre sa intru cu ele, sa le schimb si sa le debarc la clasele lor pe fiecare.

Orele de ajuns in diferite locuri nu le pot schimba, asa ca tre sa fac ceva cu programul de acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

ce am facut noi:
1. organizare de cu seara. Eu sunt asa, sotul amana pe dim. -esec total din experienta mea
2. nu am haine de calcat. Nu calc. Cand pana mea..ca ajung la 9 30 seara?? Da, suntem mai sifonati, dar vecina inca nu s-a prins, deci nu e grav
3. fara codite inainte de scoala - nu e cand. Simplu. Sau daca vrea codite, se imbraca singura.
4. mancarea -o alternativa sandvish de mancat pe drum. In ro,cand faceam 30min pana la cresa, cu carutul, fata nu manca acasa, ci primea o punga din care ciugulea non stop in statia de tranvai, in tranvai, de la tranvai la gradi-> avea gura inchisa, abia astepta punguta cu ciuguleala. Acum mancam acasa...acelasi mic dejun (fie lapte cu cereale, fie ou fiert...sorry, nu am alte idei.)
5. simplificat hainele de inbracat. Aleg eu cu ce se imbraca si ii dau si ei. Cand plecam undeva devreme, o imbrac cu tricou de cu seara
6. toaleta: vrea fix cand vreau si eu. GREAT,dar asta e - o las pe ea sa faca, iar eu ma tzopai pe langa.
7. Nu ceda negocierilor. A 2a dim. va fi mai rau.
8. O mai imbrac adormita. O alintatura, o gadilatura, un tricou cucu bau tras, pe toaleta primeste sosetele si pantalonii.
9. invata-le sa se imbrace singure. Cand am ajuns in Belgique, am avut un soc: copiii se incalta singuri, se imbraca singuri de la 2.5 ani. Dar avem numai pantofi sport, cu arici, gecile se pun pe jos si isi trage pe cap.

Ideea sa iti simplifici fiecare etapa. Pt binele tau sufletesc - cu cat esti mai agitata, cu atat le agiti si pe fetele tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Si noi avem doi copii si de multe ori sunt singura cu ei dimineata. Ora de culcare seara e 8:30 in afara de vineri si sambata, cand se culca la 10. Incepem pregatirea pentru somn de la 8 si pana se spala, pana mai mananca un mar ...se face 8:30. Hainele si ghiozdanul se pregatesc de seara. Dimineata eu ma trezesc prima la 6:45. Ma spal si ma pregatesc si la 7 ii trezesc pe ei. Cat se spala Miruna, Henrik mai motaie si eu ma imbrac. Cat se imbraca Miruna, il ajut eu pe Henrik sa se imbrace si cat o pieptan pe Miru, Henrik se spala. La 7:25 suntem in bucatarie si eu pregatesc repede pachetul pentru scoala. Daca au chef sa manance, le fac cate un sandwich, dar de obicei Miru mananca la scoala si Henrik la gradinita. LA 7:35 am iesi pe usa si ne imbarcam im masina. La 7:45 suntem la scoala/gradinita si la 7:55 eu sunt deja in drum spre birou.

Ce-i drept, ai mei sunt destul de autonomi, adica se spala si se imbraca singuri (la Henrik duraza ceva mai mult asa ca il ajut eu) insa avem un program strict si fara disciplina de fier, nu functioneaza.

Mergi la inceput