Idei de organizare matinala

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Noi nu avem ora fixa de ajuns, dar trebuie sa fie copiii pana la 8:20 la gradinita. Eu lucrez de acasa, deci pot sa stau in pijamale pana dupa ce pleaca ei. Micul dejun il iau la gradinita, deci nici cu asta nu ne batem capul. Deja am eliminat o gramada de probleme.
Cum fac eu: alegem hainele de cu seara si nu le schimbam dimineata. Ma trezesc cu vreo 30 de minute mai repede decat ei, calc bluzele/fusta/rochita ce le poarta in ziua aia la gradi, tricoul sotului daca e cazul (acu iarna nu calc nimic pt el). Apoi trezesc baiatul, ca el e mai cooperant: il pupacesc, il gadel, ii fac masaj ... si il imbrac eu repede cat el inca sta sub patura. Il mai las sa motaie putin si ma duc la fata, care e mai maraita dimineata si mai greu de trezit. O imbrac si pe ea tinand-o in brate (ma asez pe pat, ea in bratele mele motzaind cu capul sprijinit de mine). Intre timp tati se duce la baie si ia si baiatul sa se spele impreuna. Cat termina baietii, eu fac coditele fetei si o duc si pe ea la baie. Pe dinti si pe fata se spala singuri. Tati se imbraca, copii pun papucii si gecile si ... pe usa afara! De cand trezesc primul pana ies pe usa dureaza in jur de 30 de minute.

Copiii sunt perfect capabili sa se imbrace singuri si o fac fara probleme. Stiu ca le iau din atributii imbracandu-i eu dimineata, dar asa merge mai repede si mai fara probleme.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Ha! Pai nu pentru ei vreau eu sa dau ceasul inainte ca nici ei nu stiu sa-l citeasca, ci pentru mine.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

aveam impresi aca-s mama denaturata ca-mi imbrac copiii dimineata pe sub plapuma (si pe andrei il spal si pe dinti ca "uite, m-ai spalat numai tu si n-am avut niciodata nicio carie. inseamna ca tu trebuie sa ma speli, ca uite, ana se spala singura si a avut carii ")
eu urasc diminetile in general, nu-s o persoana matinala. ai mei nu mananca acasa dimineata (isi beau doar cana / jumatatea de cana cu lapte).
eu prefer sa nu intarziem decat sa manace
cu imbracatul nu ma mai stresez - andrei comenteaza rar la ce-i dau, ana comenteaza intotdeauna - asa ca s-a imbracat tot anul cu 2 rochii in total (preferatele ei) si am scutit tambalaul.
si-asa-s ursuza, surda si absurda dimineata - n-am niciun chef sa mai fac un efort suplimentar de convingere sau de orice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Off topic - Ai mei cred ca asa au invatat ceasul - am un ceas mare si le spuneam la ora cutare cand limba mica e acolo si aia mare dincolo facem si dregem ceva ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Eu ti-as zice cum e la noi...dar n-are nici o relevanta. La tine trepideaza viata
Doar un amanunt: spui ca ai probleme cu impunerea programului (fie cel de seara, fie cel de dimineata). Din punctul meu de vedere, asta n-ar trebui sa fie negociabil. Daca stabilesti ora 9 de culcare (sau care o fi ea), la ora 9 stingi lumina. Cu ele in pat.
Dimineata, se spala singure (cele care pot), daca nu, merg nespalate. Te asigur ca nu patesc nimic, dar vor fi cel putin mirate. Nu vor sa manance? Lasa-le nemancate. Cateva zile. Iar daca nu vor sa se imbrace, sa stea acasa. Evident, daca au cu cine.
La noi Ana ia viteza cand o ameninta Tora ca o lasa acasa. Evident, cateodata se tine de cuvant...si e jale mare ca sta acasa.

Eu iti doresc multa multa rabdare.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Am incercat si eu in cateva dimineti sa ii zoresc cu trezitul si imbracatul amenintand ca ii las acasa sau ca ii iau in pijamale si ii duc asa la gradi. Rezultatul a fost plansete, tipete, istericale, refuz sa faca si ce faceau de obicei, intarziat foarte mult, o dimineata groaznica pt toti, cu copii plansi, noi cu nervii prastie.
Cu metoda de acum, diminetile sunt line si vesele. Vom vedea cum va fi la anul cand vor trebui la 8 sa fie in clasa si sa mai si manance acasa dimineata.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Eu prefer sa doarma 5 min in plus decat sa fac militarie sa se imbrace singur. Nu vad nici o problema in a-l ajuta sa inceapa o zi (pe intuneric) cu zambetul pe buze. Pe masura ce creste va intelege si accepta faptul ca asa e viata, trebuie sa te trezesti devreme, sa inveti, muncesti ... Acum e ok sa-l ajut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Noi suntem 3, si din fericire toti 3 la fel :) : adica dimineata suntem f speed. Noi adultii ne trezim in jur de 7h45, fetita se trezeste la 8. Eu o imbrac, o spal, ea isi bea rapid o cana de lapte. La 8h20 am iesit toti 3 pe usa :).

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui mcoca

Noi suntem 3, si din fericire toti 3 la fel :) : adica dimineata suntem f speed. Noi adultii ne trezim in jur de 8h45, fetita se trezeste la 8. Eu o imbrac, o spal, ea isi bea rapid o cana de lapte. La 8h20 am iesit toti 3 pe usa :).

Vicky si Printzesone

Si cam pe cand ajungeti la scoala/gradi va treziti si voi adultii sau cum?

Si eu care credeam ca la 7 ma trezesc tarziu, pai am citit niste ore de trezire pentru mame pe subiectul asta de mi-a venit sa plang. Am incercat si eu intr-o dimineata sa ma trezesc mai devreme cu juma de ora si am rezolvat doar ca mi-am baut cafeaua in liniste. Dar tot tarziu am iesit pe usa.

Androix Bijoux

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Citat:
citat din mesajul lui mcoca

Noi suntem 3, si din fericire toti 3 la fel :) : adica dimineata suntem f speed. Noi adultii ne trezim in jur de 8h45, fetita se trezeste la 8. Eu o imbrac, o spal, ea isi bea rapid o cana de lapte. La 8h20 am iesit toti 3 pe usa :).

Vicky si Printzesone

Si cam pe cand ajungeti la scoala/gradi va treziti si voi adultii sau cum?

Si eu care credeam ca la 7 ma trezesc tarziu, pai am citit niste ore de trezire pentru mame pe subiectul asta de mi-a venit sa plang. Am incercat si eu intr-o dimineata sa ma trezesc mai devreme cu juma de ora si am rezolvat doar ca mi-am baut cafeaua in liniste. Dar tot tarziu am iesit pe usa.

Androix Bijoux

Corectez, noi ne trezim la 7h45 :)))).

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput