Ce inseamna a fi bogat?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Interesant subiectul. Traind aici intr-o societate de expat-i, ceea ce e foarte diferit de emigranti, care s-au stabilit in alte tari, observ mereu in jurul meu o bogatie falsa. Si toti expatii suntem perceputi ca fiin putred de bogati, cand de fapt nu e asa. Aici, in China, traim in locuinte de lux, avem masini cu sofer, copiii ne merg la scoli internationale care costa zeci de mii de dolari pe an, etc. Dar toate astea nu sunt din banii nostri. Se duc o data cu finalul contractului si cu intoarcerea in tara de origine. In aceste conditii, m-am intrebat si eu adesea ce inseamna sa fii bogat si cred intr-adevar ca e foarte relativ. Aceiasi oameni, doar in tari diferite, se pot califica in categoria de bogati sau in categoria de middle class.

Si tot aici, in China cea superprospera economic, vad zilnicpe strada categoria de nou imbogatiti. Cei care conduc Bentleys si Maserrattis dar le conduc atat de prost ca deja am invatat teorema cu cat mai scumpa masina cu atat mai prost soferul. Cei care au numai haine de firma, pantofi Louboutin, genti LV, bijuterii care iti sar in ochi, dar toate puse pe ei cu furca, nimic nu se potriveste, nu se asorteaza. Au telefoanele cele mai scumpe si urla in ele adesea in dialectlul lor de la tara. Copiii ii fac si li-i cresc bonele, cand merg cu ei pe strada, bona merge un pas in spate, cu copilul in brate, ca nu da bine sa umble mama cu el. Barbatul are amante pe care le afiseaza public, cu cat mai bogat, cu atat mai multe. La restaurant se poarta cu chelnerii mizerabil, tipa la ei, le vorbesc fara sa se uite la ei si in general la fel cu toti cei din service industry... Acesti oameni sunt bogati, extrem de bogati... material... dar cred ca le lipseste bogatia adevarata, cea spirituala, le vezi fetele mereu incordate, mereu preocupate, nu e pic de relaxare, de liniste in vietile lor...

Si imi amintesc cand eram studenta si lucram la Walmart, cu 7 dolari pe ora. Aveam o managera, supervisera, nu imi mai amintesc exact. O chema Jessica si era fumoasa de pica. Avea vreo 25-27 de ani, o casa mare, o masina buna, insa lucra non stop. Evident, nu era bogata, dar comparativ cu ce aveam eu, adica nimic, traiam dela luna la luna, era idealul meu de bogatie pe atunci. Insa ma gandeam mereu... cand are fata asta timp sa se bucure de casa pe care o are, sa faca o calatorie cu masina asta meseriasa, cand iese si ea cu prietenii sa isi cheltuie banii pe care ii face muncind non stop?

Asa ca ma gandesc ca un om cu adebarat bogat are nu numai prosperitatea materiala pe care si-o doreste, ci si linistea sufleteasca si timpul necesar sa se bucure de ce are...

Delia, 9+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:
citat din mesajul lui monabella

Si chiar asa, nu era Micheal Jackson falit cu citiva ani inainte de a muri? Nu se vehicula ca sa vinde Wonderland?

Neverland

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

whatever.... ultima postare a fetei din China ma face sa adug ceva:

mai cei din Ro isi inchipuie cumva ca noi cei emigrati la virsta adulta in strainezia sintem putrezi de bogati. ceea ce nu e asa. Am vrut sa dechid o afacere in Ro. Un amic m-a saftuit sa o las balta sau sa fac in asa fel incit sa nu se auda ca sint din america pt ca imi vor cere spagi de numa. de ce? Om al muncii sint si eu, nu sint bogata, nu ma scald in bani. Cistig dar cheltui proportional pt ca preturile sint raportate la SUA nu al Ro.
Mi se pare de prost gust, zau asa, cum inteleg romanii notiunea de bogatie. In cele din urma am zis ok o sa facem firma dar iesi tu la inaintare ca esti persoana publica si nu-ti vor cere bacsis in veci, ata ete. Nu pe bune acum. Asa ca dicutam aici discutii dar in fapte asta zice romanul: ah, esti din america, ai bani... ori eu am prieteni care for God sake, ar fi fost mai bogati daca ramineau in Ro. pe bune. Aici au acumulat tispe mii de $$$ pe credit card si vai de mama lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Eu de exemplu nu cred ca toti cei din America sunt putred de bogati.Banul se obtine extrem de greu,prin multa munca si e vb doar de raportarea la standarde..atata tot.Am cunoscut o pereche din America,verisorii unei prietene....ca ea a platit 7000 de dolari telefonul ...ca a vb cu iubitul ei inafara...sa zicem ca el e bogat sau sarac daca si-a permis suma asta?

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Nici eu nu cred ca emigrantii sunt putrezi de bogati. Asta-i de fapt parerea pe care ar dori-o ei sa o aiba ceilalti ramasi in tara, mai ales neamuri, prieteni. De fapt visurile lor pasate in "gura"celorlalti".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Si in Romania sunt posibilitati..dar daca nu ai pile,relatii,nu esti membru de partid sau ceva asemanator...atunci un patron cinstit are de munca.Unul din clientii mei are incasari intr-o luna de cateva miliarde....dupa ce si-a platit regulamentar darile catre stat,a platit lucrarile,subcontractantii,a m tras linie si impartind la 12 luni...mare lucru nu ramane...si multimea asta de 0 din coada facturilor ar crea impresia de bani multi..

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Ei sa nu exageram acum. Ce ramane de impartit la 12 luni este dupa ce s-au dat salariile, dupa ce s-au achitat leasingurile la suv-uri, dupa ce s-au ridicat vilele, dupa etc etc. Pana la urma e ceea ce ramane dupa ce s-a achitat nivelul de trai. Ma indoiesc ca clientul tau e un amarastean care conduce un logan la mana a doua si sta in chirie...

Nici eu nu cred ca toti emigrantii sunt bogati de nu mai stiu ce face cu banii. E adevarat, cred ca nu gresesc cand spun asta, ca marea majoritate emigrand traiesc mai bine decat daca ar fi ramas in tara. Au oportunitati mai bune, munca le este mai apreciata. Ating un nivel de trai intr-un timp mai scurt decat ar fi reusit in tara si nu au atatea oprelisti ca aici. Dar asta nu-i face putred de bogati.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Eu de exemplu nu cred ca toti cei din America sunt putred de bogati.Banul se obtine extrem de greu,prin multa munca si e vb doar de raportarea la standarde..atata tot.Am cunoscut o pereche din America,verisorii unei prietene....ca ea a platit 7000 de dolari telefonul ...ca a vb cu iubitul ei inafara...sa zicem ca el e bogat sau sarac daca si-a permis suma asta?

Madalina si Eva-Maria

Eu as zice ca-s prosti! Exista cartele ieftine raaaaaaaaau; eu cu o cartela de $10 vorbesc in Ro vreo 3 ore!

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

http://victorianadiagraham.blogspot.com/" target="_blank">VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">http://www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Madalina si Eva-Maria

Eu as zice ca-s prosti! Exista cartele ieftine raaaaaaaaau; eu cu o cartela de $10 vorbesc in Ro vreo 3 ore!

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

http://victorianadiagraham.blogspot.com/" target="_blank">VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">http://www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

iar eu cu $30/luna abonament vorbesc nelimitat cu peste 20 de tari din lume.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Asa este. Marea majoritate a emigrantilor sint ok financiar dar in nici un caz bogati. Cu toate astea in Ro, daca se aude ca vii din SUa, ti se cere pret dublu sau triplu pt simplul fapt ca isi inchipuie ca esti plind de bani. Emigrantii de aici au casa luata cu imprumut de la banca, au masina luata cel mai probabil tot cu imprumut, mobila, serviciu si ceva pus deoparte. Dar nu prea mult. Si da, ca nivel de trai poate sa zicem ca o duc ceva mai bine in strainezia decit in Ro si ca munca e apreciata.
Am auzit ca exista in Toronto magazin de unde se pot inchiria bijuterii asa ca romanii cica inchiriaza ghiuluri si lanturi de aur cind vin in tara special ca sa arate ce bine o duc. Am auzit de niste studenti care si-au luat Mercedes dar nu-si permit sa mearga cu el. Eu personal nu cunosc pe nimeni cu fitze din astea. Eu stiu numai oameni normali, cu servicii normale si cu vieti obisnuite. Cit despre mine as fi dus-o la fel in Ro ca doar lucrez in IT. Singura diferenta este ca as fi avut acum 5 sapt de vacanta si as fi facut 3 concedii pe an, nu ca aici 2 saptamini si tre sa ma rog de sef sa mi le dea pe toate odata. Insa am intilnit si oameni mai bogati emigranti din tari slab dezvoltate, sa zicem (worth net de peste 1 milion) care au facut cite o afacere si le merge bine. Observati ca am spus mai bogati pt ca nici pe ei nu-i pot numi bogati. Au masini obisnuite, se imbraca obisnuit si se gindesc cum sa-si sporeasca afacerile, nu sa epateze.

Mergi la inceput