Ce inseamna a fi bogat?
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
giani spune:
Cind eram tinc credeam ca cine are masina mica e bogat. Pe vremi, cind in Romania un apartament bun costa 10 mii de dolari americani (in provincie era doar 6000), o suta de mii de americani imi pareau o avere (euro nu se inventase inca). Azi, cu un milion de dolari as fi la limita, daca as renunta la serviciu, si sa fie sa traiesc din ei urmatorii, eu stiu 50 de ani (ce sa fac, vin din familie de longevivi).
Eram cu prietena mea in New York,bateam 5th avenue, si vorbeam... despre averi. E bogata. I-am bagat chestia cu relativitatea- in New york pe 5th avenue nu e asa bogata, daca e nevoita sa se mute p-acolo, sa cumpere un apartament de 2 milioane, sa plateasca taxe de proprietate de 20 de mii pe an.... Bine, dar la noi la tara in Canada, e bogata.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kariguld/kariguld.jpg)
kariguld spune:
eu nu inteleg ce rost are sa te lauzi pe forum ca esti bogat
cat despre subiectul amintit cu doamna ce se lauda ca e bogata si destepata si devreme acasa, s-a dovedit ca de fapt scria din Romania. asa ca , ce credibilitatea poate sa mai aiba?
si parca au mai fost subiecte in care autoarele si-au dat cu stangu-n dreptu.
afisajul si lauda e semn clar de parvenitism. adevaratii bogati nu ies la rampa, nu se lauda, nu arata cu nimik ca poseda cateva zerouri in coada contului. da asta-i raritate, o adevarata noblete un asemenea Om.
PS, stati la coada eu's cea mai bogata de pe planeta
alina_s spune:
Chiar azi am citit un articol pe tema asta: pragul saraciei in US este pe hirtie de 27k pe familie cu 4 pers. In realitate argumenta autorul sint multi mai multi saraci pt ca cei la limita 'saraciei" asteai impusa de lege nu se califica pt food stamps si alte programe sociale de care cei cu o tira mai saraci beneficiaza. Uite aici: juamate din americani sint saraci.
http://usnews.msnbc.msn.com/_news/2011/12/15/9461848-dismal-prospects-1-in-2-americans-are-now-poor-or-low-income
asta ca sa-i raspund nu stiu cui care a zis ca o boala rara te destabilizeaza financiar in Ro. pai si in sua la fel.
scuze, nu stiu sa dau citat
nu vreau sa o contrazic pe persoana care a postat acest link, dar si aceasta este o saracie relativa. pentfu ca, sa fim sinceri, una e sa ai $10,000 pe an de persoana in SUA si alta e sa-i ai in Nigeria sau mai stiu eu pe unde.
Urmaream intr-o zi o emisiune la TV si cel intervievat (american) spunea (n-am sa uit niciodata, eram abia venita din Ro): "cand eram mici, eu si familia, eram atat de saraci incat nu ne permiteam frigider din acela care face gheata, iar de cuptor cu microunde nici nu era vorba". Deci acel om se simtea sarac. Nu se punea problema ca n-avea ce manca! Saracia si bogatia sunt foarte relative, fiindca mereu te raportezi la cei din jur - si nu la cei mai saraci ca tine, ci la cei din patura superioara. Nu te raportezi la Romania din vremea comunismului ('ce bine ne e acum, uite am fost mai saraci si n-am murit") ci la cei mai instariti ('as vrea sa traiesc ca germanul/francezul mediu")
my 2 cents
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tanti_sp_Zavaidoc/Tanti_sp_Zavaidoc.jpg)
Tanti Zavaidoc spune:
Nu pot sa dau cifre, dar pot spune ca e bogat cine a reusit prin forte proprii sa isi construiasca o viata buna, asa cum o intelege el.
Si e bogat tocmai pentru ca in caz de Doamne fereste, are capacitatea de a lua totul de la capat si de a recrea drumul spre bogatia lui.
AB_AC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc e bogat cine a reusit prin forte proprii sa isi construiasca o viata buna, asa cum o intelege el. Si e bogat tocmai pentru ca in caz de Doamne fereste, are capacitatea de a lua totul de la capat si de a recrea drumul spre bogatia lui. |
Faina definitie
![](icon_smile_big.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monabella/monabella.jpg)
monabella spune:
Nu te supara dar cei care cistiga 10,000 pe an in sua nu au ce minca.
Nu raporta la ce ar insemna 10 mii parai in nigeria ci ce poti face cu ei in sua. Americanul din sua nu cumpara mincare si nu plateste chirie in nigeria.
Si da exista saracie in sua. sint familii care nu au frigider si cuptor cu microunde. Sint familii care nu au ce minca. Care locuiesc in masina sau rulota dupa ce si-au pierdut casa.
stiu eu numai citeva familii care fie cau pierdut si putinul pe care il aveau pt ca cineva din familie a fost bolnav iar acum sint literalmente lefteri si datori vinduti, fie ca le-a murit cel ce aducea bani etc. Explicatii exista. Saracie de asemenea.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui portocalia stiu ca Tiriac a zis intr-un interviu ca el s-a simtit bogat atunci cand, la restaurant fiind, a comandat fara sa se mai uite la preturi :). |
Hohoho! Ce fain ar fi; asa as fi si eu bogata!
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella
![](fetita.gif)
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marina/Marina.jpg)
Marina spune:
ai fost in Nigeria?
ai cam muri de foame in stil mare cu 10k, daca foamea ar fi cea mai mare problema
citat din mesajul lui monabella Nu te supara dar cei care cistiga 10,000 pe an in sua nu au ce minca. Nu raporta la ce ar insemna 10 mii parai in nigeria ci ce poti face cu ei in sua. Americanul din sua nu cumpara mincare si nu plateste chirie in nigeria. Si da exista saracie in sua. sint familii care nu au frigider si cuptor cu microunde. Sint familii care nu au ce minca. Care locuiesc in masina sau rulota dupa ce si-au pierdut casa. stiu eu numai citeva familii care fie cau pierdut si putinul pe care il aveau pt ca cineva din familie a fost bolnav iar acum sint literalmente lefteri si datori vinduti, fie ca le-a murit cel ce aducea bani etc. Explicatii exista. Saracie de asemenea. |
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui Lo_li_Ta Am vrut sa zic euro, dar cu previziunile sumbre am zis ca nu-i cel mai indicat si am lasat-o in pom ![]() Nici pe mine nu ma intereseaza, dar uneori episoade de genul asta iti scot ochii, nu trebuie sa le cauti cu lumanarea. Cat despre asta cu oamenii bogati discreti si modesti, e relativ. De la manelisti cu Ferarri-uri si zeci de kg de aur acasa pana la Gici Becali si Paris Hilton, e plina lumea de contraexemple. |
Si contraexemplele care sunt? Ca astia enumerati de tine intra TOTI la categoria, "Am bani, da' cultura = 0"
_
![](fetita.gif)
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui michelle-usa pe aici e o diferenta intre a fi rich si wealthy(nu stiu cum se trad. in rom.) rich= cand ai bani si poti sa traiesti fara sa muncesti pe o perioada limitata...asta nu inseamna ca bani nu se vor termina intr-o zi. sa fii wealthy e o alta poveste si se spune: "once you are wealthy you are always wealthy". generatii si generati de-ale tale vor fi bogate (cum sunt Rockefellers). o alta diferentza este ca cei wealthy stiu cum sa faca bani. iar cei care sunt bogati pot devenii bogati peste noapte:cistig loto, sportivi...ca au noroc sau alte motive dar nu inseamna ca stiu sa faca bani sau sa-i pastreze. michelle |
Rich e 'bogat'; wealthy e 'avut'. Eu asa inteleg termenele.
_
![](fetita.gif)
VICTORIA