Ce inseamna a fi bogat?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Bogatia nu se compara. Orie esti bogat, ori nu.
Cum te simti tu, e alta poveste. Poti fi extrem de multumit cu ceea ce altul e profund jignit...
Oamenii bogati sunt de doua feluri: cei care au devenit bogati si cei care s-au nascut bogati. Sunt diferente destul de mari in comportamentul lor. Desi nu-i o regula (nici de o parte, nici de alta), cei imbogatiti (adeseori parveniti) au tendinta de a afisa noul statut, pe cand ceilalti nu au nevoie sa afiseze nimic. Ei sunt demult in vitrina.

Pentru ca subiectul se refera la ceva discutii de pe Forum, am sa spun doar ca am vazut si eu ceva tendinte de a aminti obsedant despre semne ale bunastarii, ca de numarat n-am numarat nimanui banii. E vorba, asa cum zicea si capcaunul, de cate o nuca-n perete, adica vorbe in afara subiectului de discutie. Altminteri, nu-i greu sa observ din discutii normale ca multi din cei de aici sunt peste "bogatia mea", dar nici mie nici lor nu le pasa de asta.

Personal, cred ca 2-3 milioane de euro (sau echivalent) m-ar face sa ma simt bogat material. Dar probabil ca nu voi sti niciodata cum e sa simti asa ceva.
Sub aceasta suma, as fi un om obisnuit, poate mai rasarit ca altii. Aici intervin comparatiile.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Mie imi place cum a scris Rufus.
Depinde de cum te simti. Eu una ma simt bogata, foarte foarte bogata, cea mai bogata de pe lumea asta. Daca ar fi sa mi se indeplineasca o dorinta atunci ar fi ca toate lucrurile sa ramana exact asa pentru ca am tot ceea ce-mi doresc.
Ok, nu am milioane de euro si trebuie sa strang in fiecare luna sa am bani de concediu vara dar sunt atatia care au mult, mult mai putin incat ce am eu este un adevarat lux si atunci sunt recunoscatoare.
Inainte, pana la sotul meu visam sa am carca de bani si da, ii invidiam pe cei cu resurse materiale nelimitate. De cand l-am cunoscut insa mi s-a schimbat scara de valori.

+32

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

pe aici e o diferenta intre a fi rich si wealthy(nu stiu cum se trad. in rom.)

rich= cand ai bani si poti sa traiesti fara sa muncesti pe o perioada limitata...asta nu inseamna ca bani nu se vor termina intr-o zi.

sa fii wealthy e o alta poveste si se spune: "once you are wealthy you are always wealthy". generatii si generati de-ale tale vor fi bogate (cum sunt Rockefellers).

o alta diferentza este ca cei wealthy stiu cum sa faca bani.

iar cei care sunt bogati pot devenii bogati peste noapte:cistig loto, sportivi...ca au noroc sau alte motive dar nu inseamna ca stiu sa faca bani sau sa-i pastreze.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Nu stiu,
dar vreau si eu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lo_li_Ta

Am vrut sa zic euro, dar cu previziunile sumbre am zis ca nu-i cel mai indicat si am lasat-o in pom Dar, da, usd, euro, pe acolo.
Nici pe mine nu ma intereseaza, dar uneori episoade de genul asta iti scot ochii, nu trebuie sa le cauti cu lumanarea.
Cat despre asta cu oamenii bogati discreti si modesti, e relativ. De la manelisti cu Ferarri-uri si zeci de kg de aur acasa pana la Gici Becali si Paris Hilton, e plina lumea de contraexemple.

imi place ca ai bagat-o pe Paris hilton la un loc cu manelistii :) Nici mie nu-mi place de ea. nu stiu cum e in ro insa aici nu ai sa vezi pe cineva ca Mrs gates de exemplu imbracta tipator sau prea fardata. Nici pe christine lagrande sau alte figuri publice cu adevarat importante. hai sa lasam socialites (nu stiu cum se zice in romneste, parvenitii ?) si actorii deoparte.
restul asa cum zis, sint f. modesti si nu vorbesc niciodata despre b ani. e tabu. hainele sint f. simple dar f. scumpe, de foarte buna calitate.
la o a doua gindire bogatia suprema o au cei care sint sanatosi si sint casatoriti cu iubirea vietii lor si sint fericiti. Asa ceva nu se masoara in bani. in rest, vorba lui marius.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

pe aici e o diferenta intre a fi rich si wealthy(nu stiu cum se trad. in rom.)

rich= cand ai bani si poti sa traiesti fara sa muncesti pe o perioada limitata...asta nu inseamna ca bani nu se vor termina intr-o zi.

sa fii wealthy e o alta poveste si se spune: "once you are wealthy you are always wealthy". generatii si generati de-ale tale vor fi bogate (cum sunt Rockefellers).

o alta diferentza este ca cei wealthy stiu cum sa faca bani.

iar cei care sunt bogati pot devenii bogati peste noapte:cistig loto, sportivi...ca au noroc sau alte motive dar nu inseamna ca stiu sa faca bani sau sa-i pastreze.

michelle

michelle- te contrazic un pic. wealthy nu e un bogatas din generatie in generatie. the economist a numit-o pe udrea wealthy si nu e dintr-o familie instarita, nici macar prospera , din cate am citit chiar saraca( si material si spiritual).
wealthy e un fel de prosper.

Wealthy people know how to make money. Rich people only have money.
si ma gandesc la trump care provine dintr-o familie f bogata, a pierdut f multi bani dar a reusit sa-i puna la loc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
michelle: pe aici e o diferenta intre a fi rich si wealthy(nu stiu cum se trad. in rom.)

In limba engleza rich e simonim cu wealthy. Nu's ce limba vorbesti tu acolo in state.

1. rich/riCH/
Adjective:
1.Having a great deal of money or assets; wealthy.
2.(of a country or region) Having valuable natural resources or a successful economy.

Synonyms: wealthy - opulent - affluent - fat - abundant - moneyed
2. More info »Dictionary.com - Answers.com - Merriam-Webster - The Free Dictionary

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Eu sunt bogata si nu ma laud dar daca ati adus vorba...

Depinde cu cine te compari, a zis cineva mai inainte si zic si eu la fel.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Pai povesteste-ne de la sursa, atunci

Alo, vorbitorii de engleza, nu va legati de detalii. Sinonimele sunt rareori perfecte, iar eu inteleg cam ce-a vrut sa spuna Michelle, chiar daca diferentele nu-s trasate cu rigla.
Si eu spun ca Rufus, ca e un prag incolo de la care bogatia e f clara si nerelativa. Probabil ca pragul e cam pe acolo de unde nu mai e nevoie s-o arati.
Pt ca iar alunecam catre comparatia cu bogatia "spirituala"...nu cred ca se exclud una pe alta. Vrem nu vrem, banii sunt un instrument foooarte util. Te pot ajuta sa-ti largesti orizonturile, inlesnesc accesul la cultura, la calatorii si alte experiente care pot face o diferenta in ceea ce esti. Uneori, din pacate, fac si diferenta intre viata si moarte. Asa ca eu vad ceva nesanatos in goana dupa ei, doar atunci cand e goana de-adevaratelea (si nici n-ai timp sa te bucuri) sau atunci cand motivatia suprema sunt gentile, pantofii si masinile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

da asa e bogatia e f bine definita economic, nu exista ideea ca depinde cu cine te compari. de pilda in us se spune ca pragul saraciei incepe de la 10 000 pe an in jos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Chiar azi am citit un articol pe tema asta: pragul saraciei in US este pe hirtie de 27k pe familie cu 4 pers. In realitate argumenta autorul sint multi mai multi saraci pt ca cei la limita 'saraciei" asteai impusa de lege nu se califica pt food stamps si alte programe sociale de care cei cu o tira mai saraci beneficiaza. Uite aici: juamate din americani sint saraci.
http://usnews.msnbc.msn.com/_news/2011/12/15/9461848-dismal-prospects-1-in-2-americans-are-now-poor-or-low-income

asta ca sa-i raspund nu stiu cui care a zis ca o boala rara te destabilizeaza financiar in Ro. pai si in sua la fel.

Mergi la inceput