Dovleceii de sept-oct 2009 vor fulgi de zapada(18)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

neata, fetelor

ziceti-mi si mie daca v-ati confruntat cu asa ceva. Carol a inceput sa faca crize de nervi, pe motiv de oboseala, zic eu. problema este ca plange isteric, striga NU NU NU NU NU la orice si ce este cel mai deranjant este ca se loveste cu palmele peste cap si peste picioare, bate cu piciorul in pamant. pentru mine este foarte deranjant, devine tocator de nervi de-a dreptul. pe partea cu plansul mai treaca mearga dar cu lovitul e aiurea rau de tot

ati intalnit asa ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Maria bea 180 de ml seara si 180 de ml pe la 5 dimineata. La micul dejun papa mereu un castron de lapte cu fulgi de porumb sau un iaurt cu biscuiti. Din cand in cand seara le fac mamaliga cu branza telemea si smantana.
Eu nu am mai pus gura pe lapte de pe la 10 ani. Am capatat un fel de intoleranta sau ceva de genul. Mananc numai branza telemea sarata. Nu am deloc probleme ca nu beau lapte, nu mananc iaurt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura78nico spune:

Ioana si eu zic ca de la oboseala. Mie Ramona imi face crize cum zici tu, cand e foarte obosita, dar ea nu se loveste are alte forme de manifestare.

Roxxy la noi mamaliga cu branza si smantana nu a avut niciodata succes. De ce nu stiu, ca mie si sotului ne place. Dar mai incerc poate prind si ei gustul.

Va urez un week-end placut si cu iesiri la zapada!

Laura, mamica implinita de Mihai Dragos 14.10.2009 si Ramona Cristiana 20.03.2007
povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Ioanna, e varsta lui NU. Rares cand ar vrea sa faca ceva si nu poate/nu are cum sau ii spun sa facem ceva ce el nu doreste in momentul respectiv, se manifesta prin miorlaiala, MAMI NU, si uneori isi baga degetele pe gat ca si cum ar vea sa vomite (chiar daca motivul crizei n ae nicio legatura cu mancatul). Eu vad lucrurile asa: ei descopera lumea, si li se pare frustrant sa nu poata/sa nu li se permita sa faca un lucru. E ca si cum noi am fi intr-un super magazin cu gadgeturi, dar ti se spune intr-una: nu ai voie sa atingi, nu nu nu. Sper si tins sa cred ca, o data cu varsta, si stapanitul limbajului, vor intelege si ce nu au voie sa faca, ce le poate dauna.Eu l-am mai lasat sa "dea cu capul de pragul de sus" cum se spune, si s-a lecuit cu cateva. Un mic ex: a gustat cafea(a fost prea rapid, ca altfel nu il lasam), evident nu i-a placut, si de atunci orice are fi intr-o cana, daca ii spun ca e cafea nu pune mana.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui x_ggg

Ioanna, e varsta lui NU. Rares cand ar vrea sa faca ceva si nu poate/nu are cum sau ii spun sa facem ceva ce el nu doreste in momentul respectiv, se manifesta prin miorlaiala, MAMI NU, si uneori isi baga degetele pe gat ca si cum ar vea sa vomite (chiar daca motivul crizei n ae nicio legatura cu mancatul). Eu vad lucrurile asa: ei descopera lumea, si li se pare frustrant sa nu poata/sa nu li se permita sa faca un lucru. E ca si cum noi am fi intr-un super magazin cu gadgeturi, dar ti se spune intr-una: nu ai voie sa atingi, nu nu nu. Sper si tins sa cred ca, o data cu varsta, si stapanitul limbajului, vor intelege si ce nu au voie sa faca, ce le poate dauna.Eu l-am mai lasat sa "dea cu capul de pragul de sus" cum se spune, si s-a lecuit cu cateva. Un mic ex: a gustat cafea(a fost prea rapid, ca altfel nu il lasam), evident nu i-a placut, si de atunci orice are fi intr-o cana, daca ii spun ca e cafea nu pune mana.

--------------------------------------------
Rares-Costin 4 oct 2009

Cata, eu stiu ca e varsta lui NU. problema este ca manifestarile astea nu apar cand ii zic ca nu are voie ceva anume. De exemplu: daca cere sa-i aduca mami cana cu apa si i-o da altcineva incepe sa faca asa, sau daca cere sa-i aduca tati olita si i-o dau eu, sau daca cere apa din cana albastra si o primeste pe cea galbena...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Cunosc din astea! Doar cu mama mergem la baie a varsam olita, ca avem un ritual: varsam, clatim, spalam maini, ne stergem cu prosopul, pe cand tati nu ne lasa sa ne jucam cu apa. Sau beau apa cu paharul, nu cu cana, si daca nu am un pahar la indemana, incepe show-ul. Astea le domolesc spunandu-i ca paharul este murdar, bem din cana pana il spalam. Mai nou, facem crizute seara dupa baie ca vrem sa ne imbracam singuri, inclusiv sosete, lucru care, clar, nu ne reuseste, si daca am putea sa stam in pielicica goala cu orele ar fi super. La din astea cred ca te referi.
Mda, eu ii vorbesc frumos, incerc sa ii explic sau sa ii distrag atentia ca uite, vine nush cine sau ca mergem jos la bica(cam minciunici, dar se potoleste asa). Taicasu isi mai iese din fire si mai tipa la el, il mai pune la punct.

Mergi la inceput

Buna dimineataaaaaaaaaaaaaa

o saptamana asa cum vreti voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura78nico spune:

Buna dimineata!

Multumim Ioana. Eu am un copil care tuseste rau de tot (Ramona) si unu care nu. Bucuria Ramonei ca nu se mai duce la gradi.
Am vorbit vineri cu Monica la telefon si zicea ca este bine, foarte ocupata la servici, iar Rares a fost un pic racit saptamana trecuta.

O saptamana minunata!

Laura, mamica implinita de Mihai Dragos 14.10.2009 si Ramona Cristiana 20.03.2007
povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kemsy spune:

Neata!!

Incepem si noi saptamana raciti, eu cu durere de gat si L cu tuse si muci

Lali, cum a fost botezul?

Saptamana minunata si sanatate mamici si dovlecei!!

Mami de   Loris Stefan, o minune de baiat (2 oct 2009)

Raisa are nevoie de noi

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Buna dimineatza!!
Acum am reusit si eu sa intru pe forum de cateva zile incoace!

Kemsy nu a fost botezul. Incep sa cred ca ori fata nu a vrut botez in luna ianuarie,ori nu vrea deloc. Nu stiu cat de linistita par,zau ca nu imi mai fac nici un plan. Prima data cand am hoatarat data botezului a intervenit procesul nasicii,acum... a intervenit vremea. De joi deumuei blocate in tot judetul,la sora-mea abea ieri s-a deblocat drumul,la cei din Bucuresti(ma rog,langa) sambata pe la pranz. Toti oamenii care ar fi trebuit sa ajunag sambata nu aveau cum. Asa ca...

Ioana si Paul face crize de care spui tu,si de care spuna Catalina. Cum le gestionez? Cum imi pica pe moment. Am dati in care am rabdare si ii explic ce si cum minute in sir, explic si celor de pe langa noi pe un ton calm sa ma lase in pace,sa il calmez,apoi continuam activitatile. Sunt dati in care sunt stresata,nu am timpul necesar,sunt nervoasa(cum am fost zilele trecute,dar povestesv dupa) , ii reped pe cei din jur si incerc sa calmez foarte repede copilul,sa nu cedez si sa ridic tonul/smucesc/pedepsesc copilul. A smuci= a apuca copilul de mana si a scutura putin,nu a smuci cat sa se loveasca,sau mai stiu eu ce. Nu e bine nici asa,dar imi mai ies din pepeni uneori.

Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput