Oare gresesc?
Raspunsuri - Pagina 3
ralcat spune:
Viviana, si eu as vorbi cu mama baiatului. Pentru ca daca i se adreseaza in felul acesta acum ... nu stii cand o va trata conform adresarii. Fata ta e din ce povestesti tu un copil echilibrat, care stie sa se apere de atacuri verbale, dar asta nu inseamna ca atitudinea ei va fi inteleasa asa cum este ... si vazand ca il ignora, baiatul cu pricina poate continua. Eu sincer nu as lasa-o sa se descurce singura, pentru ca e destul de evident ca diriginta nu are prea multa putere.
Sincer, as vorbi cu mama baiatului respectiv.
Orice te hotarasti, succes
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu
Eu
andacos spune:
Viviana,e ok,am intzeles!
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus (apropos, ce sariti asa ca s-a pomenit de o femeie divortata? Ce, nu se stie ca un copil poate avea comportament ciudat pentru ca nu are ambii parinti? Nu ca parintii-s prosti sau needucati...ci pur si simplu e o razvratire dictata de situatia in sine?). Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Rufufs,da...eu sar,pentru ca nu a fost "gasita"o alta sursa a problemelor,nici macar nu a fost luata in calcul o alta varianta,in afara de ...femeia e divortzata!
Si repet,mie nu mi-ar conveni absolut deloc ca cineva sa-mi caracterizeze copilul din punctul de vedere al situatziei familiale!Nu a spus nimeni ca nu pot exista deviatzii de comportament,insa in acest caz,DOAR faptul ca ma a e divortzata s-a dat ca problema a comportamentului!
Roxi,in general sunt asa...de acord cu ce spui tu,inclin mai departe sa cred ca e vorba de pubertate,eu imi amintesc ca undeva pe la 15 ani(eram parca inainte de treapta a doua deci...cam asa...15 ani)mi-am facut prietena si colega de banca"curva",din dorintza de a brava in fatza...marii iubiri a momentului!
Cind a dat Viviana exemplu,automat am facut legatura cu comportamentul meu de atunci,nu proveneam din familie dezmembrata,eram eleva foarte buna,insa...mintea mea de atunci a crezut ca-l poate impresiona pe "sburatorul"adolescentzei mele!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Rufus spune:
Dana, nu-i cazul.
Stiu ca voi sunteti mai sensibile, dar uite, mie nu mi s-a parut nimic exagerat ca Viviana a amintit faza cu divortatul. Pentru ca eu nu cataloghez in nici un fel o femeie divortata care-si creste singura copiii; ba chiar o admir in plus. Pentru o gramada de motive.
Dar amanuntul mi se pare corect invocat. Nu pentru ca ar putea fi o carenta in educatia copilului din partea mamei (aici intervine sensibilitatea voastra), ci poate fi o manifestare a copilului. Exemple...cata frunza si iarba. De aceea nu trebuie lasat copilul doar in "grija" mamei, ci trebuie sa vada o intreaga "armata" care i se opune. Chiar daca i se ridica sangele in cap, poate aprecia ca a pus pe jar o intreaga pleiada de opozanti de prima mana.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
andacos spune:
Rufus,din punctul meu de vedere iar te inseli!
Eu nu consider ca in educatzia copilului meu(sau in educatzia copilului unei femei divortzate in general)sunt carentze,insa ma deranjeaza (Viviana asta e o discutzie cu Rufus,te rog sa n-o iei personal)cind se aminteste la orice pas,cu sau fara rost,faptul ca mama e divortzata!
Copii sunt copii,adolescentzii sunt adolescentzi si trebuiesc luatzi ca atare ,nu impartzitzi in categorii,copii cu mame divortzate si copii cu mame nedivortzate!Daca adultul este bine intentzionat,educat,stie cum sa abordeze problema,fara a-i da(inca odata)impresia copilului/adolescentului ca este altfel decit restul!
Ma irita rau asemenea catalogari,nu-tzi spun ca am auzit si varianta ca dintr-un copil provenit din familie divortzata...nu are cum sa iasa ceva bun!
editez sa spun ca asemenea catalogari,directe sau indirecte,pot distruge intr-o secunda ceea ce tu ca ...mama divortzata...te chinui sa construiesti ani d ezile!!!!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Ma irita rau asemenea catalogari,nu-tzi spun ca am auzit si varianta ca dintr-un copil provenit din familie divortzata...nu are cum sa iasa ceva bun! |
Nu mai insist, chiar nu-mi face placere sa te irit.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
ela_04 spune:
Uneori copiii cu parinti divortati pot intradevar avea unele probleme de comportament.
Divortul nu e ceva peste care treci usor iar pt un copil poate fi mult mai dureros decat pt parintele sau.
Pot aparea probleme de genul celor expuse de viviana.
Copilul cu parintii divortati va cere mai multa atentie, va tinde sa epateze, va vorbi mai tare sau urat. Iar daca exprimarea acestor furii nu se realizeaza in mediul familial ele vor iesi la suprafata in mediul social.
Nu e o chestie generala. Am vazut si copii din parinti divortati care se interiorizeaza destul de puternic. Dar la acestia insa incep sa planga imediat ce i-ai apostrofat doar, pe cand extrema incepe sa injure.
Eu am facut parte din extrema si asta doar in perioada adolescentei. Dupa liceu incepi sa te constientizezi mai bine... mediul social, facultatea, job-ul etc nu iti mai permit...nu stiu ...pur si simpul au disparut la un moment dat.
giulia71 spune:
Viviana, vorbeste direct cu mama copilului si spune-i ca data viitoare o sa-i aduci dovezi, fie ca-linregistrezi sau altfel. Copila ta este foarte OK educata dupa felul cum a rectionat, dar trebuie sa se simta aparata.
La 14 ani e deja pusti maricel care maine poimaine trece la alte tampenii, cineva ,cumva trebuie sa-l puna la locul lui.
Eu i-as zice vreo doua,asa ca nu-sdusa la Biserica, dar nah asa sunt eu.
uneori gandesc prea mult....
Chuny spune:
Voi ati avut curiozitatea sa ascultati pustii cum vorbesc intre ei ?? parca ati iesit toti de la manastire Ia dati o raita prin statiile de metrou si pe langa scoli sa vedeti. Daca un baiat "da familie buna" injura se cheama ca are personalitate puternica, daca un baiat cu parintii separati injura se cheama ca are probleme de comportament. Bravo!
In rest consider ca diriginta ar trebui sa se ocupe de asta, nu mamica x sau y.
Marina spune:
chuny baga-ti limba la loc si nu exagera ca nu a zis nimeni ca copiilor de familie buna le toleram mai mult. nu tolerez nimanui sa vorbeasca asa cu fata mea. la fel cum nu ii tolerez baiatului meu sa vorbeasca asa.
dana vio spune:
Eu m-am gandit doar la cum ar reactiona sotul meu in cazul asta si zau, nu mi-ar face nici o placere sa fiu in locul dirigintei, mamei baiatului, baiatului, directorului scolii, psihologului, invatatoarei, educatoarei, vecinului, vecinei, etc...
Glumesc, dar eu una as vorbi cu mama baiatului. Si chiar daca ea mi-ar spune ca il crede pe baiatul ei, eu ii spun ca eu am incredere in fata mea si sa faca bine sa-mi lase fata in pace. As mai trece pe la scoala sa-i vad in pauze si sa vada baiatul ca sunt cu ochii pe el si mi-as dascali fata sa-l evite prin orice mijloace. Da, poate diriginta este depasita de situatie, dar poate sa-i scada nota la purtare, este datoria ei. Pana la urma ce exemplu da celorlalti elevi, fac orice pentru ca pot?!
Alexandra Maria
14.12.2007