Oare gresesc?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Of. Din pacate exista o gramada de cadre didactice categoria "functionar public". Nu am zis ca toate cadrele didactice sunt asa, nu sariti la mine. Dar nu are rost sa negam faptul ca exista persoane care pur si simplu intra in clasa, recita o lectie, pun cateva intrebari si dau cateva note (neaparat mari, ca sa nu se supere nimeni, sa nu aiba probleme, nici macar o discutie). Si pleaca acasa.

E rau cand copilul are o asemenea diriginta. Si mai rau este cand are o asemenea invatatoare. E si complicat sa-i explici copilului.

Bineinteles ca aceste persoane nici nu recunosc ca nu le pasa, cum ar putea sa o faca?! Asa ca nu prea are rost sa discuti pe larg nici cu diriginta.

Nu cred ca are rost sa discuti de una singura cu mama copilului. Eu am patit-o recent cu o mama care solicitase explicit sa i se spuna intai ei atunci cand copilul ei agresioneaza alt copil. I-am scris un mail in care i-am spus ca fiul ei mi-a lovit baiatul. Nu numai ca m-a facut "albie de porci" pe mine si copilul, ca minte sau eu mint, ca habar nu am ce se intampla la scoala si altele asemanatoare. Dar abia am scapat de ea, imi trimitea mail-uri dupa mail-uri...Sper ca am scapat.

Cred ca atunci cand se intampla ceva la scoala este responsabilitatea dirigintei si voi, parintii, trebuie sa insistati ca ea sa ia masuri. In cazul despre care discuti mi-e clar ca mama copilului nu are de gand sa ia masuri. Poate chiar nu crede (dar atunci nu o sa creada nici daca ii spun zece parinti) sau poate stie dar asa crede ea ca este bine, sa va convinga pe voi ca nu este adevarat. Daca diriginta refuza sa ia masuri cred ca trebuie discutat cu directoarea sau chiar facuta o reclamatie la minister.

Nu-mi spune ca asta nu ar fi bine pentru copilul celui care o face, stiu asta, am si eu problema asta. De fapt, sincera sa fiu, daca nu ar fi afectat copilul meu, asa cum spui tu, ca fata ta nu e afectata, probabil nu m-as baga. Stiu ca nu suna prea bine, dar cam asta e realitatea noastra de zi cu zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Buli, sunt de acord cu tine. Nu, nu se discuta de alti copii decat in masura in care propriul copil face pe cineva sa sufere sau are de suferit si atunci se discuta numai la obiect.

Mamagiuliei nu zic ca nu se poate face asta, insa eu mi-am invatat fata ca nu are voie sa inregistreze pe cineva fara acordul lui. Si nici nu as putea sfatui pe altcineva sa faca asta.

LadyJ, asta am zis si eu. Si m-a surprins si enervat cererea in aceeasi masura.
Ma gandesc ca diriginta crede ca daca ea nu a avut succes, mai multe mamici care vin cu "para" vor avea castig de cauza.
Si da la prima vedere poate fi o modalitate de a scoate castanele din foc cu mana altuia, insa nu e chiar asa. Sunt mai multe fatete ale problemei si sunt legate de altele din anii trecuti.

Andacos, am specificat ca este divortata pentru ca unii copii isi schimba comportamentul in urma divortului parintilor si deseori defuleaza. Si cred ca asta este un aspect de luat in calcul cand este vorba de condamnat o anumita conduita.

Marina, nu stiu ce sa zic. Fata stie ca nu e normal o astfel de "agresiune" insa nici normal nu e sa-si petreaca viata dand atentie tuturor tampeniiilor pe care le scot unii sau altii pe gura. Are alte momente frumoase la care ar trebui sa se gandeasca. Si apoi asta e ceva ce ea trebuie sa rezolve. Nu o sa fiu toata viata in spatele ei.

In scoala exista un consilier psihologic. Insa am inteles ca un copil nu poate ajunge acolo decat din proprie vointa sau cu acordul parintilor.

Copilul e bun. Si nu mi-ar placea sa-i scada nota la purtare. Cred ca pur si simplu trebuie inteles si ajutat.
Dar nu de mine sau alte mamici.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana
castanele din foc cu mana altuia, insa nu e chiar asa. Sunt mai multe fatete ale problemei si sunt legate de altele din anii trecuti.

Andacos, am specificat ca este divortata pentru ca unii copii isi schimba comportamentul in urma divortului parintilor si deseori defuleaza. Si cred ca asta este un aspect de luat in calcul cand este vorba de condamnat o anumita conduita.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Viviana,eu din mesajul tau(ultim)intzeleg ca situatzia e de ceva ani,deci mie inca odata specificatzia ta cu "mama e divortzata"iar nu -mi pica bine!

Daca divortzul era recent,as fi intzeles(intr-o oarecare masura)sa se faca o specificare la problemele din familie,insa tu ai spus ca si cum asta ar fi cauza problemei!(n-ai facut referire la nicio alta varianta)

Ideea e ca faptul ca mama e divortzata,s-ar putea nici sa nu aiba legatura cu comportamentul copilului,eu l-as pune mai mult pe seama pubertatzii,decit pe divortzul parintzilor!(pe mine m-ar durea tare de tot daca cineva ar pune comportamentul copilului meu pe seama faptului ca eu sunt/am fost divortzata.Este un fel de prejudecata,tipica societazii romanesti,fara suparare)

Ramin la parerea mea(cu care de altfel si tu esti de acord)e datoria dirigintei sa rezolve situatzia!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Bine ca am dat quote la primul mesaj,ca dadeam impresia ca vorbesc din stele p'aci!

Bine totusi ca ai editat,inseamna ca realizezi ca nu era corecta catalogarea ta!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Da, excat la asta m-am gandit si eu cand am auzit expresia "divortata". Expresie tipic romaneasca, prejudecati legate de asta , discutat pe la colturi, etichetare... Nu are legatura starea civila a mamei cu educatia copilului. Iar la 14 ani nu mai sunt chiar copii sa stai sa te duci la scoala pentru orice cuvinte pe care si le spun . Au ei motivele lor pentru care se insulta , parerea mea. Eu nu m-as baga , as discuta cu fata si as invata-o pe ea cum sa faca singura fata situatiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Buli, sunt de acord cu tine. Nu, nu se discuta de alti copii decat in masura in care propriul copil face pe cineva sa sufere sau are de suferit si atunci se discuta numai la obiect.

Mamagiuliei nu zic ca nu se poate face asta, insa eu mi-am invatat fata ca nu are voie sa inregistreze pe cineva fara acordul lui. Si nici nu as putea sfatui pe altcineva sa faca asta.

LadyJ, asta am zis si eu. Si m-a surprins si enervat cererea in aceeasi masura.
Ma gandesc ca diriginta crede ca daca ea nu a avut succes, mai multe mamici care vin cu "para" vor avea castig de cauza.
Si da la prima vedere poate fi o modalitate de a scoate castanele din foc cu mana altuia, insa nu e chiar asa. Sunt mai multe fatete ale problemei si sunt legate de altele din anii trecuti.

Marina, nu stiu ce sa zic. Fata stie ca nu e normal o astfel de "agresiune" insa nici normal nu e sa-si petreaca viata dand atentie tuturor tampeniiilor pe care le scot unii sau altii pe gura. Are alte momente frumoase la care ar trebui sa se gandeasca. Si apoi asta e ceva ce ea trebuie sa rezolve. Nu o sa fiu toata viata in spatele ei.

In scoala exista un consilier psihologic. Insa am inteles ca un copil nu poate ajunge acolo decat din proprie vointa sau cu acordul parintilor.

Copilul e bun. Si nu mi-ar placea sa-i scada nota la purtare. Cred ca pur si simplu trebuie inteles si ajutat.
Dar nu de mine sau alte mamici.

vivi

si eu consider ca e numai responsabilitatea dirigintei. In situatii ca atare, trebuie scazuta nota la purtare si gata.

Si eu m-am gandit la inregistrat - si pus parintele + copilul in fata faptului ca copilul deja e destul de mare si agresiunea verbala va ajunge curand si la nivelul cand poate fi facuta plangere la politie.

La 14 ani, deja copilul este constient de ce zice. Nu doar repeta 2 cuvinte prinse de la tv. Adica, la varsta asta, trebuie o discutie intre diriginte, mama si copil, si toata clasa. De ce? pt ca amploarea jignirilor afecteaza mai multe persoane din clasa. Ba mai mult, o fi copilul cu probleme si trebuie ajutat si integrat, dar si ceilalti din clasa sufera, ba unii sufera mai mult decat copilul-cauzator-de-probleme.

La naiba, copiii trebuie sa stie ca la scoala sunt protejati de diriginta. Daca 20 copii sunt agresati, acestia trebuie sa stie ca daca vorbesc cu diriginta, au sustinere.

Eu ma gandesc cate alte cazuri de abuzuri mai sunt, si copiii aceea mai timizi sunt timorati si le e frica sa zica. Si mai ales, cati nu mai zic pt ca... oricum nu face nimic diriginta.

Si fratele meu a fost un copil problema (cel mai scund si cel mai energic din clasa). Si mama i-a gasit o gramada de scuze, de la anturaj, coleg, etc. Ghici a avut de pierdut din asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Imi cer scuze, insa nu am spus chestia cu divortul din prejudecata sau altceva. Ma gandeam ca poate purtarea lui ar fi putut fi afectata de asta si cat. Atat tot.

vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

scuza-mi te rog off topicul, dar daca peste tot este mediatizata inclintati spre sex intalnita in mai toate liceele din tara, sa nu zic ca si la generale (se da mereu la tv), incepe sa se generalizeze treaba si nu e gluma.Scoala nu mai e perceputa ca un loc und einveti, ci ca un loc unde eventual mai poti sa ai parte si de distractie mai hot.Astfel ca ceea ce i-a spus baiatul respectiv fetei tale eu nu as trece-o cu vederea asa usor.De aici pana la o incercare de a duce treaba mai departe...nu e decat un pas , pentru ca vede ca-i merge.Mama e de partea lui, diriginta nu-i mai spune nimic, ce mai ...
Eu as vorbi la modul cel mai serios cu mama respectiva, nu pe picior de razboi, pentru ca poate ea este depasita de situatie, nu doar cu rea intentie, si abordata problema de genul...ce se poate face in situatia in care baiatul respectiv , mare la 14 ani, face si spune astfel de lucruri fetelor din clasa, nu putem astepta sa ajungem la fortari sexuale ca sa luam masuri.Si de la ai spune unei fete ca e ca una de pe centura...pana la a o forta sa faca ce fac alea de pe centura...nu e decat un pas la 14 ani.

Poate am fost mai dura, dar nu e ceva de jucat si lasat ca poate trece.Sunt mari, nu mai e vorba de niste pusti de clasa 1.

Acum on topic , incearca sa o abordezi, ca o mama , ce isi face griji de viitorul lor in clasa.Nu e acceptabil ca un baiat sa vorbeasca asa, si poate mama lui e depasita de situatie mai ales ca nu are un tata langa ea care sa o ajute.Si poate ii sugerezi tu cum ar putea sa atace problema.
Aceasta negare din partea ei poate fi si o pavaza tocmai ca nu mai stie ce sa zica.

Mult tact iti doresc si nu lasa sa treaca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

cred ca pur si simplu invatatoarea se simte depasita de situatie si ti-a cerut ajutorul. daca vrei sa i-l acorzi bine, daca nu, nu.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Vivi, mie nu mi-a luat mai mult de o secunda sa ma gandesc ce as face. Vad ca concurez cu Marina, la fel de rapida.
Eu zic ca, daca tot spunem ca ne pasa, hai sa nu ne ferim de o situatie, chiar mai delicata. Daca in teorie diriginta e cea care trebuie sa rezolve problema (plus psiholog, director, portar, femeie de servici sau care s-o mai gasi pe-acolo), in practica nu vad de ce nu ne-am implica si noi. Eu inteleg ca fata ta e mai inteleapta decat ar fi normal la varsta ei si nu se ataca de vorbe spuse aiurea...dar nu stiu, poate nu-i bine sa te vada pasiva, cand e batjocorita.
Spui ca el este un copil bun, cu probleme de comportament (apropos, ce sariti asa ca s-a pomenit de o femeie divortata? Ce, nu se stie ca un copil poate avea comportament ciudat pentru ca nu are ambii parinti? Nu ca parintii-s prosti sau needucati...ci pur si simplu e o razvratire dictata de situatia in sine?). Mi se pare, deci, normal sa incercam sa ajutam, macar din ipostaza de parte lezata.
Stiu ca ati auzit (citit) de copiii care fac prostii exact ca sa atraga atentia parintelui; acest flacau poate fi iritat de lipsa de reactie a mamei sale care nu crede nimic niciodata.
Vivi, nu-ti cere nimeni sa-l pedepsesti tu, ti se cere sa restabilesti un adevar. Mie asta mi se pare corect. Dupa aia, nu, nu mai este treaba ta.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput