Oare gresesc?

Oare gresesc? | Autor: viviana

Link direct la acest mesaj

Da, e un titlu stupid. Nu mi-a venit altceva in cap.
Sunt tracasata si obosita, am si un pui de raceala.

Sa va spun despre ce e vorba.
Fii-mea are un coleg la scoala cu un comportament urat, abuziv, si mitoman pe deasupra.
Mama lui a fost chemata de n ori la scoala si i s-a atras atentia de catre multi profesori asupra comportamentului neadecvat.

Reactia ei a fost urmatoarea "nu va cred, baiatul meu e cuminte" si i-a gasit un milion de scuze.

Acu' vreo cateva zile i-a spus fii-mii ca e o "curva ce tocmai a aterizat de pe centura". Pe fata mea nu o intereseaza ca i-a spus asa, ca nu-l baga in seama.

Ei, treaba asta ca si celelalte au ajuns la urechile dirigintei.

Mama baiatului tot nu crede ca baiatul ei e asa.

Diriginta m-a rugat sa vorbesc eu cu mama baiatului si sa-i spun ca fi-su e asa cum i-au spus profesorii si sa o conving ca e momentul sa intervina, ca daca nu, ii scade nota la purtare.

Diriginta s-a gandit ca daca mai multe mamici vorbesc cu mama baiatului reusesc s-o faca sa intervina in comportamentul lui.
Da' io trebuie sa fiu deschizatorul de drumuri!

Eu nu vreau sa fac asa ceva.

Baiatul are aproape 14 ani.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

grea sarcina ti-a dat diriginta. ce motivatie serioasa are ptr delegarea asta?

de ce crezi ca neaga mama baiatului?

cred ca e in responsabilitatea dirigintei sa vorbeasca cu mama respectiva, nicidecum a altor parinti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Kari, diriginta a vorbit cu mama de mai multe ori. Degeaba.

Pentru mine mama aceea e doar o mama draguta de buna-ziua si atata tot.

Poate mama neaga doar in fata dirigintei din dorinta de a-si ocroti baiatul. Poate acasa ia masuri. Habar nu am.
Este o mama divortata.

Cu delegarea nu stiu ce sa zic.
Adica stiu.
S-a intamplat in cateva ocazii, cand am stat, de vorba cu diriga, sa-i spun parerea mea si sa iau apararea (inutila de altfel) unor copii ce facusera tampenii.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

si sa inregistrati cumva vorbele baiatului, careva cu mobil ce poate filma ?

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu cred ca e treaba scolii sa rezolve problema si a mamei copilului.

sa dai insarcinari din astea altor parinti mi se pare foarte nepotrivit.

si nici nu cred ca e potrivit ca unii parinti sa discute cu profesorii despre copii care nu-s ai lor. consider ca asta se poate face numai cand copilul propriu a avut de suferit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Mie mi se pare amuzanta scena.
baiatul respectiv face nu stiu ce, diriginta o anunta pe mama, mama vine si zice ca nu crede, , diriginta se da batuta si te roaga pe tine sa intervii.

Mai, serios acum...dar ce o face sa creada pe diriginta fetitei tale ca mama baiatului te va asculta si te va crede?

Copilul are niste probleme, evident. Dar profesorii, directoarea, diriginta, ei trebuie sa intervina si cu suportul mamei si al unui psiholog, copilul se va indrepta.

Diriginta arunc apisica maorta in curtea cui poate, pai ce e asta??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Viviana ,eu cred ca nu e de datoria ta sa staiu d evorba cu mama baiatului!Daca tzi-ar fi agresat fiica in vreun fel,erai in masura sa abordezi problema/problemele cu mama baiatului,asa...nu vad in ce calitate te-a delegat pe tine diriginta si mai ales de ce!

Nu am intzeles de ce ai facut specificatzia asta:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Este o mama divortata.

vivi

Ce relevantza are?

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

Mie mi se pare ca deja este vorba de o agresiune, verbala insa tot agresiune se numeste.
Se poate ca mama sa nu creada, exista copii care au un anumit comportament acasa iar in colectivitate isi schima destul de mult comportamentul. Nu stiu daca cele care ati raspuns aveti copii intrati in perioada de adolescenta sau pre.
Eu una militez pentru dialog si pentru comunicare, la prima sedinta am rugat sa mi se spuna clar daca copilul meu a facut si ce anume a facut. Nu mi se pare o rezolvare sa ne ascundem dupa deget si sa nu nominalizam. In momentul in care stiu clar comportamentul lui am o baza de incepere a unui dialog cu copilul daca insa nu stiu nimic.......Din acest punct de vedere daca as fi mama baiatului nu as putea decat sa-ti multumesc.
Si parintii si scoala au rol educativ, noi ii invatam acasa si-i educam iar scoala trebuie sa-i educe pentru colectivitate, din pacate in ultimul timp de la cls. a V-a in sus acest lucru nu prea se mai intampla in multe scoli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_21 spune:

viviana, daca erai pe statul de plata al scolii iti intelegeam intrebarea.
deci profesorii ii aduc la cunostiinta mamei problemele pe care copilul ei la ridica la scoala si ea, mama, ii gaseste scuze.
mie mi se pare ca problema e la mama, copilul este doar imaginea ei,
si daca un profesor nu a putut sa o trezeasca la realitate nu vad cum ai putea tu.
doar daca profesorul nu a vazut in tine ceva mai deosebit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Nu exista psiholog la scoala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

daca ii spunea cineva asa ceva fetei mele eu eram in secunda doi la ea la usa. si i-as fi spus exact ca trebuie sa ia masuri instant si la 14 ani nu mai vorbim de un pustiulica de a 1-a. Si m-as infiinta si la director care trebuie sa se implice sa rezolve aceasta problema, nu sa te trimita pe tine.

copilul tau a fost agresat verbal intr-un mod foarte urat, nu e ceva normal si nu cred ca e de ignorat. Nu are voie sa invete ca a i se spune asa ceva e normal.

Cred ca gresesti

Mergi la inceput