Societatea multiculturala
Raspunsuri - Pagina 7
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lorelaim/lorelaim.jpg)
lorelaim spune:
Off topic: Una dintre miile de tari (necivilizate) in care cruzimea este stare de fapt si face parte din cotidian ... iar noi incurajam acest lucru:
http://edition.cnn.com/2011/11/28/opinion/wright-congo/index.html?iref=allsearch
De cate ori doriti sa va schimbati telef celular - nu din necesitate - ci din moft ("ca-i mai cool") - ganditi-va la Congo!
Noi suntem partasi si la tragediile din Cornul Africii, din Afganistan, din Irak, din Lybia, etc - prin guvernele noastre care vand arme... (doar un exemplu http://www.thelocal.se/13880/20080822/)
Acum 3 ani am scris un eseu pt un curs de engl "How can Sweden improve the immigrants’ integration?". L-am recitit si mi-am dat seama ca nu mi-am schimbat cu nimic opinia de-atunci. Din pacate e f lung si e in engl asa ca nu-l pot pune aici.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/J_p_D_p_/J_p_D_p_.jpg)
J.D. spune:
Lorelain, acel reportaj e cam fortat. daca e sa ne luam dupa nenorocirile care se intampla in unele tari nu am mai face nimic si am dormi sub cerul liber sau mai stiu eu ce. nu este vina mea ca/mi iau telefon sau laptop nou pentru ce se intampla in congo. este vina locuitorilor pentru ca suporta acest tratament si nu se revolta. dupa cum nu este vina mea ca in arabia saudita inca decapiteaza femei pe motive aiurea in tramvai. pana acolo ma dor matele de mine ca nu am bani sa/mi cumpar un pullover sa/mi acopar burta care tot creste si geaca de iarna mi/e mica, ca nu am bani sa iau cadou de craciun pentru copil, etc.
Finn Constantine 15.10.2009 si 21+
Euan Tudor
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/portocalia/portocalia.jpg)
portocalia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui coracora
Si romanii fac tampenii peste granitele Romaniei. Multe de tot. Asta inseamna ca noi, ceilalti romani, care nu ne tinem de gainarii, nu avem nici o responsabilitate in a-i aduce pe nemernici pe calea cea buna (sau macar a demasca porcariile comise de ei)? Asa procedeaza Basescu in tara - le vara pe gat political correctness-ul celor din EU si ignora total problemele create de multi romani pe tot mapamondul. Prin urmare aceste probleme se vor tot perpetua pentru ca sunt bagate cu nonsalanta sub presul ipocriziei fara margini. Insa toata treaba e o bomba cu ceas in opinia mea... exemplu: italienii si francezii care s-au saturat de tiganii romani cersetori si infractori. Asta in ciuda faptului ca autoritatile incearca sa calmeze spiritele cu anestezii "locale"; astea nu tin insa la familiile care au nenorocul sa locuiasca langa taberele tiganesti. |
poftim? adica de ce as avea eu responsabilitatea sa demasc alti romani? am eventual responsabilitatea cetateneasca sa demasc pe oricine nu respecta legea, indiferent de nationalitate, religie, limba vorbita, etc.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/coracora/coracora.jpg)
coracora spune:
Citat: |
citat din mesajul lui saskia Ma intreb cum iti permiti sa vorbesti asa, unde am incurajat eu venirea unor dementi pe teritoriul unei tari. Si mai ales de unde ai scos chestiunea asta cu dementii. Se vede de la o posta ca esti xenofoba, dar pentru mesajul asta te/am raportat, caci efectiv asta e limbaj suburban. |
LadyJ avea dreptate, cu tine nu se poate discuta. Ok, raporteaza-ma daca asta te face sa te simti bine. Si da si-un "dislike" ca sa fie meniul complet.
O zi buna.
portocalia spune:
Citat: | ||||
Cine e imigrantul xenofob, ne lamuresti si pe noi? |
tu, desigur. doar daca nu locuiesti in romania, caz in care nu esti imigranta, esti doar xenofoba. calitatea de imigranta iti adauga insa si o dimensiune ipocrita, care pentru mine personal e greu de digerat.
coracora spune:
citat din mesajul lui portocalia poftim? adica de ce as avea eu responsabilitatea sa demasc alti romani? am eventual responsabilitatea cetateneasca sa demasc pe oricine nu respecta legea, indiferent de nationalitate, religie, limba vorbita, etc. |
Ai responsabilitatea sa demasti pe oricine comite ilegalitati, insa ca (viitoare) mama, trebuie sa-ti educi copilul intr-un fel in care sa garanteze (cu marja de eroare de rigoare) ca nu "deraiaza" atunci cand va fi adult. Asta o vezi ca pe o responsabilitate sau nu?
Daca o multime de indivizi dintr-o generatie anume se dovedesc a fi inclinati spre fapte reprobabile, nu e totusi un semn ca educatia lor a fost una precara? E si genetica de vina, si circumstantele (saracia) si si si, dar totusi, la nivel de celula a societatii, nimeni nu-si pune nici o problema? Ok, atunci oi fi eu singura...
portocalia spune:
Citat: | ||
Ai responsabilitatea sa demasti pe oricine comite ilegalitati, insa ca (viitoare) mama, trebuie sa-ti educi copilul intr-un fel in care sa garanteze (cu marja de eroare de rigoare) ca nu "deraiaza" atunci cand va fi adult. Asta o vezi ca pe o responsabilitate sau nu? Daca o multime de indivizi dintr-o generatie anume se dovedesc a fi inclinati spre fapte reprobabile, nu e totusi un semn ca educatia lor a fost una precara? E si genetica de vina, si circumstantele (saracia) si si si, dar totusi, la nivel de celula a societatii, nimeni nu-si pune nici o problema? Ok, atunci oi fi eu singura... |
nu inteleg.
indivizii din ce generatie se dovedesc inclinati spre fapte reprobabile? ai tu o statistica in sensul asta?
e genetica de vina (sau saracia)? serios??? s-a demonstrat asta pe esantionul de romani imigranti in olanda?
discutia devine tot mai aiuritoare pentru mine.
coracora spune:
citat din mesajul lui en_kvinna Coracora...eu ma intorc in timp...de ce nu s-au mutat autohtonii in cartierele imigrantilor, atunci. Vezi tu, la segregarea asta au participat si autohtonii. Normal ca in timp in acele cartiere s-a conturat o cutuma pe placul celor care erau majoritari acolo. Dar daca de la bun inceput bastinasii se mutau acolo, noii imigranti erau plasati printre bastinasi...oare se mai contura cutuma asta? |
Pentru ca teama de nou e fireasca si nu poate fi imputata nimanui. Pe forumul asta sunt sute de threaduri in care parintii isi exprima ingrijorarea vizavi de prima de de scoala a copilului, acomodarea intr-o tara straina, un job nou, samd.
De-asta nu s-au "infiltrat" bastinasii printre alohtoni de la inceput. Si in Romania zilelor noastre sunt multe exemple in acest sens.
Adica integrarea era mai usoara, controlul asupra comportamentului colectiv al imigrantilor era mai mare, plus contribuia din plin si puterea exemplului. |
Si ce te faci atunci cand imigrantii nu "ard de nerabdare" sa preia exemplul autohtonilor ci, din contra, se comporta de parca au venit sa le dea "lectii"? Tu presupui din start ca toti imigrantii sunt de buna-credinta, insa ma tem ca esti nitel departe de adevar.
Pe o batrana care nu vrea sa traverseze strada nu are rost s-o iei cu forta pe sus.
Eu cred ca autohtonii au fost un pic...snobi ca sa nu ii fac fix rasisti. Iar acum culeg ce au semanat. Multiculturalism in opinia mea inseamna mai mult decat , eu imigrantul sa ma mulez pe noua societatea. Inseamna ca si tara gazda sa se muleze un pic pe o componenta adusa de imigrant. |
Iarasi - teama de nou, nimic iesit din comun.
Mi se pare exagerat sa spui ca acum autohtonii culeg ceea ce au semanat. In multe orase europene minoritatile se opun aproape fatis sistemului (un mic exemplu: vezi proiectul privind demarcarea unui teritoriu "sharia" in cadrul Londrei; sunt o multime de clipuri pe net in care este prezentat "statul in stat", autoritatile oficiale nu sunt recunoscute, samd). Chiar atat de rau au semanat autohtonii (de fapt sistemul)?
Eu cred ca gazdele europene (si nu numai) se muleaza foarte bine pe componentele aduse de imigranti. In Suedia nu exista magazine ale turcilor / chinezilor / arabilor / indienilor? Nu exista organizatii sponsorizate de stat a caror menire e sa promoveze culturile alohtone? Nu exista temple / moschei, samd? Canale de televiziune adresate minoritatilor? Etc, exemplele pot continua.
Nu zice nimeni ca trebuie acceptate crimele de onoare sau altele din acelasi repertoriu. E totusi democratie unde majoritatea decide si pt. minoritate. Deci eu nu as vedea un pericol in adoptarea unor noii conduite ce implica o parte din conduita unui imigrant. Pt. ca legile nu favorizeaza crima, mutilarea, sechestrul, abuzul psihologic etc. Cine este o victima din aceasta perspectiva poate apela la justitie. |
Nici eu nu ma opun adoptarii unor traditii noi, cu conditia ca acele traditii sa fie in spiritul anului 2011 si sa celebreze spiritul uman.
Tu ai dat exemplul Singaporelui ca si reusita. Dar tot tu ai zic ca sarbatorile principale ale imigrantilor/minoritatilor sunt respectate. Deci exista o oarecare implicare din toate partile. Nu doar dintr-o singura parte. |
In Europa sunt tari care dau liber musulmanilor de Eid (si scolarilor o zi libera). Exista numeroase alte facilitati create pentru imigranti (asistenta juridica gratuita - in conditiile in care un autohton ar plati tarife incepand de la 300 euro / ora - cursuri de limba, locuinte, subsidii, centre culturale, samd. Sa nu uitam de toate astea.
coracora spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui portocalia
nu inteleg. indivizii din ce generatie se dovedesc inclinati spre fapte reprobabile? ai tu o statistica in sensul asta? e genetica de vina (sau saracia)? serios??? s-a demonstrat asta pe esantionul de romani imigranti in olanda? discutia devine tot mai aiuritoare pentru mine. |
Nici eu nu te inteleg si, ca sa fiu sincera, nici nu-ti apreciez stilul de-a face conversatie pe forum. Ca atare, sa ai o seara buna!
![](floare.gif)
![](images/user_woman.png)
saskia spune:
Portocalia nu vezi subiectul este deschis sa-si desfasoare ea monologul xenofob inspirat de PVV presupun, pe mine ma trimite la plimbare de parca e forumul ei, pe tine la fel, nu-i va mai raspunde nimeni si in curand o sa dispara si subiectul.
Chestiunea naspa e ca foloseste termeni d-astia jignitori, pai alohton e folosit de olandezi la modul peiorativ si este exact departajarea aia de genul apartheid.
Poate se sesiseaza vreun moderator totusi. Nu toata lumea traieste in Olanda ca sa-si dea seama de discursul coreicorei, e adevarat, dar banuiesc ca razbate complexul ei de superioritate fata de saraci, musulmani, emigranti, etc.