Societatea multiculturala

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Ok - mea culpa ..am citit tot topicul si am vazut ca ai pus "dar" si ai spus exact ceea ce am spus si eu ... asa ca am mai invatat o lectie - sa nu mai raspund impulsiv pana nu citesc tot topicul ...
Acum sa imi spuneti voi cum se controleaza impulsivitatea ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Citat:
citat din mesajul lui Happy_in_TO

Citat:
citat din mesajul lui monabella
[PS. Numa ce am citit un roman admirabil al lui C teodorescu intitulat "Medgidia". In care arata cum evreii, turcii, tatarii, romanii si grecii au trait in buna intelegere in Medgidia. Mi-a placut mult de tot cartea. v-o recomand cu caldura.

Eu sint din Medgidia Am si cartea, daca o vrea cineva, o trimit prin posta. Serios.

live and let live

Mi-asi dori din tot sufletul sa citesc aceasta carte. Fiul meu este nascut la Medgidia si mie oraselul asta mi-a ramas in suflet. Nu am sa uit niciodata slujba de la 5 dimineata care se auzea de la geamia din preajma, arcadele metalice ale podului de peste canal care se vedeau de la geamul salonului... moasa tataroaica - o dulceata de fata...

Am prieteni de toate neamurile :) turci (din Turcia), tatari ( din Romania :)) ), prietene casatorite cu oameni de toate natiile...
Fiul meu invata intr-o scoala unde colegii sunt in majoritate straini sau proveniti din familii mixte (de turci, tatari, iranieni, israelieni). Sunt fericita ca are ocazia sa creasca intr-un mediu multicultural, ca are prieteni atat de diferiti!! Mai nou este topit dupa o fetita jumatate turcoaica, frumoasa foc :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Ah, si ca sa se calmeze unele diafane de pe-aici: da, migrantii care profita de conditiile din tara in care emigreaza fara sa dea nimic in schimb sunt naspa. Extrem de naspa. Sper ca e clar acum.

Craciun cu bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Ah, si ca sa se calmeze unele diafane de pe-aici: da, migrantii care profita de conditiile din tara in care emigreaza fara sa dea nimic in schimb sunt naspa. Extrem de naspa. Sper ca e clar acum.

si cam la fel si localnicii cu radacini de minim 3 generatii acolo, daca profita de conditiile tarii in care sunt, fara sa dea nimic in schimb, is naspa. sau nu-s?

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Craciun cu bine!

Se vede ca esti patrunsa de spiritul Craciunului, cu pace si liniste...gen: naspa, extrem de naspa (foarte interesant ca ai reusit totusi sa spui ce aveai pe suflet).
Sper ca te-ai racorit acum!
Si mai sper ca stai departe de mine, in vagauna vreunui provincii a Olandei, ma rog poate acolo nu sunt turci care vin si dau felicitari de Craciun (ei fiind musulmani) cu zambetul pe buze, si se joaca cu ceilalti copii crestini in curtea scolii si se mai duc si la kerstdiner la scoala si de aceea te inteleg ca suferi adanc ca esti ranita in profunzimea ta de alochtona olandeza cu radacini crestine careia insa ii par extrem de naspa si polonezii catolici.
Un adevarat ghiveci de idei!

Sarbatori cu adevarat luminate iti doresc, poate reusesti anul asta sa vezi Steaua si sa ajungi la toleranta si pace interioara, altfel degeaba te straduiesti, Mantuirea e departe de tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Eu cred ca asta e viitorul. Numarul oamenilor pe glob a crescut dar populatia imbatraneste in tarile bogate. Probabuil vom avea un numar mare de emigranti si in Romania pe vremea cand copiii nostri vor fi ca noi acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Sa va povestesc o experienta, tot cuprinsa de spiritul Craciunului.
Sambata dim. ma intorc de la piata: geanta cu circa 20kg de fructe,legume, scari multe la metrou. Ma feresc de un grup de tigani (mame, copii, adolescenti) cu fuste, si printre vb tiganesti, aud Romania, 16-17, si cobor incet scarile in urma lor. Ma vede unul din tiganei, adolescent, si urca inapoi alertgand toate scarile, imi zambeste si ma ajuta sa cobor geanta. La final, ii raspund cu merci, merci beaucoup, m-am ferit sa vb in romana.

Am stat in Bucuresti 10 ani, am facut piata in Berceni cu copilul dupa mine de la primele luni, dar credeti-ma ca nu imi aduc aminte un gest asemanator.

(am mai fost ajutata asa, acum 2 luni, pe aceleasi scari de un arab, s-a mai oferit si o araboiaca in cearceafuri imbracata). Asta apropos de multiculturalitate...

e clar ca sunt rasista. Dar ma simt vinovata ca nu am acordat prezumtia de nevinovatie. Cat timp ma simt superioara, si consider ca unele comunitati trebuie evitate, nu voi ajunge la multiculturalitate.

In teorie, din 2 culturi incrucishate, iese la iveala ce e mai bun. COpiii vor vedea mancarurile cele mai bune, condimente, leacurile traditionale, muzica, dansul, comoditatea hainelor, libertatea, cultul familiei, toleranta etc. In teorie. Eu o consider evolutie.

P.S. ca tot ati zis de Medgidia, mie partea Dobrogei mi s-a parut tot timpul altfel. O placere sa cunosc oamenii de acolo, mancarurile, etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Citat:
citat din mesajul lui Happy_in_TO

Eu traiesc de 21 de ani intr-o societate multiculturala si nu imi inchipui cum este sa traiesc altfel decit cu toleranta si respect fata de toate nationalitatile.
Stiu, s-a mai zis ca nu se compara Europa cu Canada, dar poate ar putea fi copiat sistemul asta cumva. Ca eu vad ca functioneaza perfect.

live and let live

Happy_in_To la tine m-am gindit cind am zis de cartea medgidia. La tine si la sugiucul bunicii tale atirnat sub streasina :) Ar tb noi romanii sa luam exemplu de la Dobdrogea. Toti, nu nuami turcii si tatarii muncesc cinstit, ci si grecii, aromanii, evreii si mai stiu eu ce alte nationalitati care imi scapa mie. oricum cartea e superba. M-a uns la suflet :) BTW ai o poza superba. fetele snt bine :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

scuzati off topicul. cea mai buna prietena a mea e dobrogeanca get-be-get, in apropiere de Medgidia. e un om de o calitate rara, are un suflet nobil si ales.

Mergi la inceput