Societatea multiculturala
Raspunsuri - Pagina 11
![](images/user_woman.png)
OanaP spune:
Daca e sa luam definitia conform dictionarului, multiculturalismul se refera la o tara (de regula) care prezinta mai multe culturi.
Nimeni insa nu iti spune si cum se obtine acel multiculturalism (MC).
Sa spui ca MC e mort mi se pare o aberatie (politica in cazul exemplelor date). De ce? Pentru ca fiecare oras ori sat experimenteaza un anumit MC. Este mai corect sa spui ca o anume forma de MC este moarta. Mai exact cea in care imigrantul nu se poate integra sau cea in care bastinasul nu poate ajuta.
Este obligatia imigrantilor sa se adapteze culturii din care vor sa faca parte si este obligatia bastinasilor sa ii ajute pe imigranti sa se adapteze, dar si sa ii tolereze.
De esec sunt responsabile ambele parti.
In fapt, pentru mine, acest MC reprezinta testul prin care se identifica cat de evoluat este un anume grup social. Iar testul suprem este dat de evolutia grupului social MC in conditii de resurs limitate.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
OanaP spune:
Pai Tanti Zavaidoc, nu te-ai prins?
1. Sunt interesata de esecul multiculturalismului romano-tiganesc; eu, prin astfel de intrebari, sunt miezul problemei esecului MC, reprezint prejudecata nedemontabila care are nevoie de un supertigan/supertiganca ca sa imi spele din creier prejudecata
2. inteleg ca nu tolerezi alti freaks care iti par tie ca nu discuta pe subiect, dar tu ca freak ceri toleranta, e asta da MC!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tanti_sp_Zavaidoc/Tanti_sp_Zavaidoc.jpg)
Tanti Zavaidoc spune:
Oana, lasa dictionarul. Multiculturalism inseamna cand oamenii pot sa traiasca sau isi exercite neingraditi cultura de apartenenta fara sa vina in conflict cu o alta cultura acceptanta, mai precis cea in care au emigrat.
Lucrul asta se intampla cu destul de mult succes in tarile nordice. Deci multiculturalismul e posibil. America e un alt exemplu.
Daca discutam si despre limitarile multiculturalismului, atunci ele exista. Dar e firesc sa existe.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tanti_sp_Zavaidoc/Tanti_sp_Zavaidoc.jpg)
Tanti Zavaidoc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui OanaP Pai Tanti Zavaidoc, nu te-ai prins? 1. Sunt interesata de esecul multiculturalismului romano-tiganesc; eu, prin astfel de intrebari, sunt miezul problemei esecului MC, reprezint prejudecata nedemontabila care are nevoie de un supertigan/supertiganca ca sa imi spele din creier prejudecata 2. inteleg ca nu tolerezi alti freaks care iti par tie ca nu discuta pe subiect, dar tu ca freak ceri toleranta, e asta da MC! |
Oana, e ofensator mesajul asta. Nu o sa te raportez, pentru ca e un efort inutil.
Te rog sa imi sa definesti cultura, inainte de a vorbi despre esecul ei. In plus, te rog sa citesti cu atentie mesajele pe care le critici. Sigur la a doua lectura vei prinde sensul. Pentru ca e altul pe care l-ai vazut tu din zbor si montata pe dispute.
Te rog, defineste si freak. Pentru cultura mea generala.
OanaP spune:
Acu chiar ca sunt off topic: Tanti Zavaidoc, imi cer sa las dictionarul pe de-o parte iar pe cealalta parte imi ceri sa iti definesc cultura si freak (la cerinta ultimului cuvant deja imi ridic semne de intrebare cu privire la intelegere limbii engleze a celui ce a utilizat citatul).
Ce facem, ne apucam sa ne dam rotunzi fiecare cu definitia lui, nu? Si apoi o sa imi spui ca tu nu esti de acord cu definita mea ca a ta e mai buna si mai atotcuprinzatoare si la urma urmei nici definitia din dictionar nu e buna ca tot a ta e mai meseriasa.
Hai sa reinventam roata si uite asa batem pasul pe loc.
Raporteaza-ma! Dar nu crezi ca mesajul este ofensator pentru mine? Nu crezi ca imi arata o stare jalnica de intoleranta? O obtuzitate iesita din comun? Nu crezi ca in loc sa subliniezi ca mesajul este ofensator ar trebui sa ma ajuti sa inteleg de ce este ofensator?
Tanti Zavaidoc spune:
Da, Oana, te rugam sa definesti cultura cu termenii tai. Imposibil, se pare. Nu te descurci fara dictionar.
La fel, te rugam sa imi spui ce intelegi tu prin "freak". Nici asta nu reusesti, dar arunci cu noroi.
Unde e intoleranta in mesajul meu? Ca te-am rugat sa definesti niste termeni? Imi cer scuze, in cazul asta. Daca vorbim de incapacitate, esti protejata. Sunt tot felul de programe si in tarile civilizate exista si discriminarea pozitiva. Se intampla sa fi inteles notiunile astea, deci sunt de acord ca nu e cazul sa te raportez.
OanaP spune:
Clarificare
Nu crezi ca mesajul meu:
1. Sunt interesata de esecul multiculturalismului romano-tiganesc; eu, prin astfel de intrebari, sunt miezul problemei esecului MC, reprezint prejudecata nedemontabila care are nevoie de un supertigan/supertiganca ca sa imi spele din creier prejudecata
2. inteleg ca nu tolerezi alti freaks care iti par tie ca nu discuta pe subiect, dar tu ca freak ceri toleranta, e asta da MC!
este ofensator pentru mine? Adica ma face o persoana cu o gandire de ultima speta?
Nu mesajul tau catre mine.
Tanti Zavaidoc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui OanaP Clarificare Nu crezi ca mesajul meu: 1. Sunt interesata de esecul multiculturalismului romano-tiganesc; eu, prin astfel de intrebari, sunt miezul problemei esecului MC, reprezint prejudecata nedemontabila care are nevoie de un supertigan/supertiganca ca sa imi spele din creier prejudecata 2. inteleg ca nu tolerezi alti freaks care iti par tie ca nu discuta pe subiect, dar tu ca freak ceri toleranta, e asta da MC! este ofensator pentru mine? Adica ma face o persoana cu o gandire de ultima speta? Nu mesajul tau catre mine. |
Nu am folosit catalogari in mesajele mele. Asta cu "ultima speta" iti apartine. Te rog, daca poti, sa dezvolti mesajele preexistente si sa incerci sa explici. Rephrase, cum zic unii cunoscatori de engleza.
PS. Astept inca sa imi spui ce e cultura si ce inseamna freaks. Nu te mai indoi de cunostintele mele, arata-le pe ale tale. E mai eficient.
OanaP spune:
Sa presupunem ca sunt o persoana incapabila. Sunt vecina ta si vorbesc turceste. Tot ceea ce poti face pentru mine este sa imi recomanzi niste cursuri de "re-capacizare". Si uite asa se ridica zidurile intre culturi, uite asa "turcii" se despart de altii prin pasarea responsabilizarii catre altii.
Asa cum am mai spus-o si pe alte topicuri, responsabilizarea sociala nu este numai obligatia firmelor. Vom intelege oare vreodata ca si noi ca indivizi trebuie sa fim responsabili sociali?
In fapt acest cuvant pretentios MC, redus la 2 indivizi straini nu inseamna decat adaptare, toleranta si ajutor. Toate la un loc, daca iti lipseste unul, ai ratat evolutia la nivel individual si MC la nivel de natii.
Tanti Zavaidoc spune:
...desigur. Doar ca acum vorbim intamplator aceeasi limba si refuzi sa iti definesti termenii, deci refuzi sa ma aduci in universul tau, sa pricep si eu despre ce vorbesti. Intoleranta? Nee.... Doar nesiguranta si snobism.