Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***375***
Raspunsuri - Pagina 18
inapreda spune:
Multa sanatate bolnaviorilor mari si mici si un mare pentru Chato sa treaca relele si boala si "malentendu"-urile cu soata!
V-am citit dar nu am vreme sa scriu mai nimic pentru ca tre' sa fac pe designerul de interioare
Fetele ramase ne-branduite nu v-am uitat dar nu cred ca pina duminica am vreme de ceva; nu va suparati, da?
Pisigri, te og, spune macar ca esti bine
Pisik, rabdare si optimism!
Ela, ma bucur ca esti iar "de-a noastra" (activa, adica, nu ca ai fi fost scoasa "din sistem).
Spor la toata lumea intru ajutorarea Moshului.
gashca!
inapreda spune:
Novusel, asteptam reactii de incintare, eventual cu poze exemplificatoare cu noul "luc".
Cuscra, tu? Ai freza noua au ba?
andiaroro spune:
Pisik- Marcheaza , te rog frumos, de primire in lista.
Foarte politicoase fetitele din ziua de azi.
Anastasia se converseaza de zor cu printesele si cu Mos Craciun. Le telefoneaza cu orice obiect dus la ureche si au lungi discutii "formale si informale" dupa toatae regulile artei.
E convinsa ca ea e Alba ca Zapada. Magnetul de pe frigider cu AZ e, de fapt, poza Anastasiei si ne-o arata cat sta la masa...Imaginile din cartea cu povesti sunt, de fapt, cu ea, etc
andiaroro spune:
Chiar eram pe pagina 2?! GRaaaav...
Chato- Nu stiu cum sta treaba la TPS.
Asa mi-ai raspuns si la intrebarea, pe care n-am mai apucat sa ti-o pun, daca au format TPS sau au pus-o la PS.
Nu ai de ce sa-ti faci griji atunci, ca evalueaza in functie de varsta, iar evaluare e chiar pompos spus. Mie mi s-a parut chiar utila grila lor, ca asa am aflat si eu cam ce ar trebui sa stie un copil de 3 ani. Sunt tot felul de intrebari. Ex: Stie sa-si recunoasca numele; Stie culorile; E politicos/a; Imparte jucariile cu colegii; Saluta, etc
Sunt 3 variante de raspuns: a achizitionat cunostinta; e in curs de achizitie, nu stie.
Evaluarile din cursul anului sunt de amorul artei. In mai au 2 saptamani de evaluare finala (ei nici nu se prind ce li se intampla, iar tu nu o sa stii, cand a fost).
Alex in PS a avut numai "achizitionat"( doar era printre cei mai mari din clasa) si singura chestie, care era marcata cu "nu stie", era: stanga, dreapta, inainte, inapoi. Ceea ce m-a mirat f tare, pentru ca el avea o obsesie pt notiunile astea (de la gimnastica), si asa am aflat ce s-a mai amuzat el intr-o zi cu Corinne (edu), ca ea il punea sa mearaga la stanga si el se ducea la dreapta si tot asa...De unde sa stie copilul ca era taman momentul cand trebuia sa fie serios
Poate la TPS nici nu exista evaluari si te agiti degeaba.
Asa ca tu poti sa te revolti (ca asa iti place tie), ca astia, daca exista evaluare, o vor evalua fara sa-ti ceara parerea. Care evaluare oricum nu conteaza, ca tot in PS o vor pune la anul...
Pt intelegere PS=grupa mica
chatonel spune:
olga, ina merci de sustinere.
andiaroro, imi pare bine ca ti-a servict grila. Dar: daca sint asa de importante "achizitiile", de ce nu dau examen la intrarea la scoala cei care nu merg la gradi?
Raspuns: pt ca e apa de ploaie ce scrie acolo.
Si tu si eu stim ca in copilaria noastra nu era musai sa stim la 4 ani sa ne recunoastem numele scris, ci sa stim adresa parintilor in caz ca ne pierdem, ca doar eram cu cheia de git
Iar culorile, politetea etc sint ceva care tine de cald la 4 ani? (inafara multumirii pe care o au parintii?)
Bine ca se si joaca, ca serios ca mi-as face probleme daca ar sta doar sa "buchiseasca" de pe-acum.
ps
ca sa inteleaga si tufetele de ce ma indignez, sarko, presedintele nostru vrea sa "fiseze" copiii de la gradi, cica se poate vedea care sint copiii viitori borfasi(ca doar la asta sint buni copiii needucati, nu?)
www.lemonde.fr/education/article/2011/10/13/l-evaluation-en-maternelle-suscite-un-tolle_1587546_1473685.html" target="_blank">aici un articol
www.ldh-toulon.net/spip.php?article2066" target="_blank">si aici niste declaratii facute de sarko
pps
somnul ratiunii naste monstrii
Gianina34 spune:
buna dragelor,
am intrat in fuga sa va salut, sa las o cana cu cafea + un raport scurt:
dupa vomitaturi noscurne, ruse intensiva, respiratie haraira, ceva mucusori,febra cu frisoane (tot noaptea, desigur) diagnosticul este de laringo-traheita acuta
facem aerosoli, ne siropim si supozitorim si mergem la gradi (cat timp nu face febra)
sper din tot sufletul sa apucam serbarea de mos craciun
ieri m-am "injurat" cu un bou in trafic si a fost pentru prima data in viata mea cand am verificat daca am usile blocate
tot ieri raportez o zi naspa rau (toate pe fondul noptilor nedormite si stresului cu micsu - ca experienta cu pneumonia e inca fierbinte)
am o mare parere de rau ca m-am intalnit cu floric dar nu m-am putut bucura prea mult de eveniment insa pot spune din tot sufletul ca-i o tufata super
si, nu mai stiu ce mai vroiam sa spun
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 2 anisori si jumatate
olishka spune:
Of Gianina, toate-n capful tau. Cel mai nasol este ca s-a imbolnavit iarasi Micsu..Sanatate multa
Olga, mamica lui David iepurasul si 30+