dupa tratamentul cu antibiotice
Fetelor am nevoie de sfaturi !
Ruty ( 2 ani si 3 luni ) a avut otita, am mers la medic si i-a prescris Cefalexim. I l-am administrat 6 zile si pentru ca in a 6 zi a facut 39 temperatura ne-am dus din nou la medic. I-a schimbat tratamentul dandu-i Augmentin 7 zile. Am terminat si tratamentul asta Ruty nu mai are probleme cu otita, dar arata groaznic. E galbena la fata, a slabit si are tot timpul cearcane. Stiu ca este efectul tratamentului indelungat cu antibiotice, dar ce sa fac sa-si revina ?
Sa-i dau vitamine ? Ce vitamine ?
Puiutii vostri au patit vreodata asa ceva ?
Alexxia
Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste
Raspunsuri
mamica dulce spune:
alexxia..eu nu am raspuns la intrebarea tadar vreau sa.ti spun ca imi pare rau ca trece fetita prin asta,sper sa nu se mai intample si sa.si revina repede.
Si Marc a avut crup plus o racelutzaplus refuzul total al mancarii si ca rezultat a fost topirea lui,adica a slabit vreo doua kile in doua saptamani si la bebei e foarte evident.
Acum ma bucur ca mananca bine si e vesel,daca si Ruti e la fel poate nu necesita alte vitamine decat cele din fructe,legume(un aport mai consistent),plimbari la aer curat..,macar pana i se curata corpul de medicamente.
multa sanatate si sa auzim de bine.
anca si bebelusul Marc,11 luni
iuliana_2002 spune:
Buna, noi nu am avut ce a avut Ruty, suntem si mai mici, dar cred ca o cura buna de sucuri de fructe facute in casa (mere, porto, amestecate cu morcov, sfecla) o sa-i stimuleze pofta de mancare, sau cel putin un necesar de vitamine.
Pediatra noastra recomanda Pikovit, dar depinde si de copil ca in general ei recupereaza repede si isi revin. Posibil sa se si fi anemiat, daca e galbena la fata.
Sanatate!
Iuliana si Clauditu 1an si 3luni
aquariusrpro spune:
Alexxia,
Pediatra mea a avut o alta abordare pe parcursul tratamentelor cu antibiotice:
1. Stia ca Ruxandra primea in fiecare dimineatza un pahar de suc de morcovi, corcit cu mere, porto sau altceva. Asta-i lege!
2. Mi-a recomandat Ecoflorina pentru refacerea florei intestinale. Dupa prima tura de Ecoflorina mi-a spus sa-i dau
3. Redigest - cam o treime dintr-o capsula ( ochiometric )pe zi.
4. Iaurt activ ( nu Danonino sau mai stiu eu ce panarama ). Eu am o sursa de lapte sigura si-i amestecam iaurtul pe care-l accepta ea cu iaurt facut in casa ( prima data am prins laptele cu un pic de ecoflorina care contine fermenti lactici vii ).
5. regula cu o lingura de iaurt de 2-3-4 ori pe zi ( in cazul in care nu voia sa manace iaurt ) a ramas pentru cateva luni.
6. Vitamine: 1 data pe zi Vi-SOL ( hmm.. parca asa se numeste).
Rezultatele au fost foarte bune. Si-a revenit si ca flora intestinala si ca pofta de mancare. Asocierea antibioticelor cu Ecoflorina si / sau redigest o mentine in cotinuare cand este vorba de tratamente, mai ales cele prelungite.
Poate ar trebui sa vezi si un alt medic...???
Sanatate la puiut!
Roxana&Ruxandra
gabrianah spune:
si noi am trecut anul trecut prin vreo 7 zile de antibiotic intravenos in spital, plus acasa inca citeva zile de antibiotic sirop( pentru un crup-laringita -traheita). si si Nathan, tot asa arata cum o descrii tu pe Ruth.
Ce a scris aquariusrpro mi se pare foarte bine.
Ecoflorina este foarte buna si in diaree, ca reface flora buna intestinala mai repede.
Si noi i-am dat iarna sirop de vitamine sa se refaca, plus plimbari pe afara. despre vitamine, cred ca ar trebui sa fie un sirop bun ca si calitate( nu tablete).
Si inca ceva:am incercat sa facem tot felul de lucruri sa il inveselim ( sa-l ducem sa vada animale,sau joaca cu copiii dragi lui , i-am cumparat o carte frumoasa cu o veverita :))
Sa nu disperi, ca le intareste Dumnezeu trupsoarele si isi revin.
cu drag,ana
alexxia spune:
Fetelor,
Multumesc mult pentru sfaturi si incurajari, chiar aveam nevoie, simt ca mi se rupe sufletul cand o vad cat de rau arata, dintr-un copil dolofan parca e o stafie.
Alexxia
Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste
alina_antoaneta spune:
Mititica!!!! Si Andreea a avut otita si a tinut-o 3 saptamani..si acum sta cu vata in urechi iar cand inghite se tine cu mainile.
Asa ca-mi dau seama cum a fost la Ruty...a mea are 5ani ..si mi-a scos peri albi..
Eu am intrebat-o pe doctora ce sa-i dau s-o pun pe picioare ca tot asa arata cum spui si tu, si ii dau B-COMPLEX sirop(mandra mea oricum nu e o mancacioasa si..zici ca e un pisoi...jegarit)
Sa sti ca se vede o oarecare ameliorare.
aa!!!! si eu pana a vazut-o doctora(pt ca binenteles era in we) i-am dat KEFLEX si...tot imi facea febra..m-a certat si am continuat cu OSPEN 400.
Multa sanatate!!!