membrane rupte spontan la sarcina de 16 saptamani

membrane rupte spontan la sarcina de 16 saptamani | Autor: raluka_09

Link direct la acest mesaj

Draga Arian,
sunt nou inscrisa in aceasta comunitate on-line si am remarcat cat de prompt si competent raspunzi femeilor aflate in dificultate.
Ma aflu intr-o situatie dramatica, fiind la 4 zile dupa un avort in saptamana a16a. Am 33 ani si am obtinut aceasta sarcina extrem de greu, initial stiind ca e vb de patologie tubara - trompa stanga nefunctionala si impermeabila dg prin histerosalpingografie si 2 laparoscopii exploratorii - suspectata ca am o sinechie uterina - exclusa la histeroscopie - si in final descoperita si o insuficienta de faza luteala cu progesteron in ziua 21 la valori scazute. Ma rog, D-zeu a facut o minune si am ramas gravida, luand Progesteron 200mg/zi dupa ovulatie. Miraculos mi s-a spus ca ovarul stang a facut minunea si am luat-o asa, nu m-a mai interesat cum a fost posibil.
Sarcina am dus-o bine, cu Progesteron 400mg/zi, No-Spa 40x3. La inceputul sarcinii mi s-a descoperit un polip cervical. Dr care ma monitoriza s-a speriat si m-a trimis la un coleg din capitala care mi-a expicat ca este un polip decidual, ca se poate intampla in sarcina si ca nu il scoate ptr ca are un pedicul gros si manevra ar pune in pericol sarcina. Tot timpul acest polip, destul de mare cca 3/3cm, a fost necrozat, intermitent suprainfectat si mi-a provocat sangerari mai mici sau mai mari. Am inteles ca riscul extragerii este mare si ca atitudinea optima este de a-l monitoriza.
Pe 8 dec dimineata am inceput sa pierd un lichid incolor, ca si cum urinam dar fara a putea controla exteriorizarea lui. In decurs de 2 h curgea de-a dreptul si atunci m-am speriat si m-am gandit ca este vb de lichidul amniotic. Am mers de urgenta la spital unde s-a confirmat faptul ca pierdusem tot lichidul si ca nu se mai putea face nimic ptr bebe. Cel mai negru cosmar al meu prindea contur si m-a distrus si faptul ca fatul meu inca avea BCF-uri in cursul dupa-amiezii de joi. Pe 9 dim mi s-a montat perfuzie cu Oxitocina (din 8dec luasem Artrotec, fara rezultat)si avotul s-a produs. Mi s-a facut chiuretaj de control apoi, care a fost infiorator de groaznic.
Am citit ceea ce i-ati raspuns unei alte gravide despre polipii deciduali si lucrurile nu pareau atat de negre. Poate nu ati vrut sa o speriati. Una din intrebarile mele ar fi daca credeti ca infectia intretinuta de polip ar fi fragilizat membranele astfel incat sa se rupa? Toti medicii care au avut legatura cu cazul meu asta au concluzionat. Credeti ca ar tb sa ma gandesc si la alte cauze? Cum ar fi stresul fizic si psihic (am avut un deces in familie in aceasta perioada, am facut multe garzi ptr ca si eu sunt medic, psihiatru). Mentionez ca nu am avut contractii sau dureri inaintea ruperii si nici dupa Artotec.
Care ar fi perioada de refacere? parerile in aceasta privinta sunt impartite - medicul care mi-a urmarit sarcina mi-a spus ca nu tb asteptat decat o luna, sau 2, deoarece fatul nu a avut nici o problema, iar cel de la spitalul unde am avortat mi-a recomandat 6 luni de pauza. Care credeti ca ar tb sa fie conduita viitoare?
Va multumesc anticipat ptr amabilitate si astept cu nerabdare si speranta raspunsul dumneavoastra!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

In primul rand,imi pare rau pentru sarcina pierduta.
In al doilea rand,eu am avut un polip pe col si am sangerat toata sarcina,in luna a 7 a mi l au scos,in luna a 8 a am nascut.Din fericire,totul s a sfarsit ok.
Tu ti ai facut cultura de col?CA stiu ca si de la o infectie se pot rupe membranele.
Ti ai facut analiza de listeria ,chlamydia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prettysunshine spune:

Eu am nascut prematur la 25 de saptamani.Membranele s-au rupt din cauza unei infectii.Cum si de ce a aparut infectia nu e clar nici acum.Deci cred ca daca exista infectie din cauza acelui polip,aceasta a putut provoca ruperea membranelor.
Cat despre perioada de refacere,eu zic sa-l asculti pe medicul tau,mie mi-au spus sa astept trei luni dupa o miomectomie,asa ca o luna sau doua in cazul tau cred ca e suficient.

Mami de Cosmin (03.07.1997) si de ingeras Lucas (15.02.2011-17.04.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluka_09 spune:

Buna ziua,

din cauza acestor sangerari provocate de polip, mai exact din cauza faptului ca variau ca si cantitate, nu o data am ajuns in urgenta la gine. Ma linistea un eco in care vedeam ca bebele este bine. Intr-una din dati mi s-a recoltat si secretie ptr cultura. Rezultatul a fost steril la aceea data. Ideea cum ca polipul este suprainfectat se baza pe observatia la examenul cu valve.
Multumesc ptr raspunsuri si va urez sa va bucurati din plin de micutzii vostrii!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluka_09 spune:

Citat:
citat din mesajul lui prettysunshine

Eu am nascut prematur la 25 de saptamani.Membranele s-au rupt din cauza unei infectii.Cum si de ce a aparut infectia nu e clar nici acum.Deci cred ca daca exista infectie din cauza acelui polip,aceasta a putut provoca ruperea membranelor.
Cat despre perioada de refacere,eu zic sa-l asculti pe medicul tau,mie mi-au spus sa astept trei luni dupa o miomectomie,asa ca o luna sau doua in cazul tau cred ca e suficient.

Ma voi ruga ptr ingerasul Lucas!!! Imi pare rau!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui raluka_09

Citat:
citat din mesajul lui prettysunshine

Ma voi ruga ptr ingerasul Lucas!!! Imi pare rau!

Multumesc Raluca!Iti doresc din tot sufletul ca la urmatoarea sarcina totul sa fie perfect si sa ai bebelusul mult dorit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

imi pare rau ca ati trecut prin momente asa de grele. Va doresc multa putere, si sa priviti inainte.
Si stresul, si agitatia, si infectia, si dereglarile hormonale - toti factorii acestia nu fac bine.

Cat despre sarcina noua dupa una oprita din evolutie, medicii recomanda functie de experienta proprie si functie si de uterul pacientei si dupa cum vad evolutia corpului, si dupa analize. De aceea recomand sa ascultati de ginecolog, el a vazut deja puterea voastra de refacere, asa ca stiu mai bine ca oricine.
Cum era, teoria ca teoria, dar pe unii practica ii omoara(a vrut sa fie o gluma..).

Ce vresau sa va incurajez, este, ca o noua sarcina e posibila. Nu sunt probleme de infertilitate, a fost pur si simplu o conjuctura proasta.

Mergi la inceput

Cleo,dar aici nu a fost vorba de sarcina oprita in evolutie,ci de ruperea spontana a membranelor.Nu stiu daca se poate considera ca a fost numai o conjunctura proasta fiindca atat la mine,cat si la Raluca exista destule probleme.Inclusiv de fertilitate,am vazut ca si Raluca spunea ca a fost o sarcina obtinuta greu,si a mea la fel,dupa aproape 3 ani.
Stiu ca vrei sa ne incurajezi,tu esti o draguta,dar ai facut totul sa para asa simplu si din pacate nu este.Asta nu inseamna ca nu sper si ca n-o sa incerc din nou.

Mergi la inceput