Vieti distruse

Vieti distruse | Autor: ratusca1977

Link direct la acest mesaj

Bun gasit tuturor!
Nu am mai scris de foarte mult timp in acest forum, m-am decis sa scriu acum pentru ca am nevoie de un sfat.
Sunt casatorita de 6 ani. De aproape 3 luni traiesc un cosmar; in timpul liber sotul meu face fotografii la evenimente si la sfarsitul lunii august a fost la o nunta unde s-a cuplat cu mireasa. Pe scurt, ea l-a cautat dupa cateva zile de la nunta, l-a innebunit, l-a sufocat, s-au intalnit, ea a plecat in luna de miere si dupa ce s-a intors a reluat telefoanele si intalnirile cu sotul meu, l-a facut sa plece de acasa in 3 saptamani, sa renunte la tot. Ea a plecat de la sotul ei imediat dupa ce au venit din luna de miere...
Sotul meu in tot acest timp s-a comportat groaznic cu mine, total schimbat fata de cum se comporta pana sa o intaneasca pe ea. Inainte de a incepe calvarul asta planuiam sa avem un copil, tocmai ne renovasem casa, acum el imi zice ca nimic din ceea am facut impreuna nu a insemnat ceva pentru el. Au fost si momente mai grele ca in fiecare casnicie, dar totul mergea bine...
Sunt distrusa pentru ca il iubesc si nu stiu ce sa fac. El vrea sa divortam imediat, nu a mai nicio sansa casniciei noastre, eu nu vad viata fara el...
Nu ma gandesc decat la faptul ca ei au distrus doua canicii, doua vieti, si-au batut joc de sentimente, trairi, incredere... Am avut incredere maxima in el si m-a dezamagit cumplit...
Nu stiu ce sa mai fac, vreau sa cred ca am o sansa cat de mica sa imi recapat sotul. Va rog sfatuiti-ma, ce sa fac?
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arinaa spune:

iti inteleg disperarea,am fost intr-o situatie similara,numai ca eram impreuna de 17 ani insarcinata in 8 luni si..ar fi multe de spus...au trecut 2 ani ,timp in care nu am reusit decat sa ne instrainam din ce in ce mai tare...si a decis sa puna capat unei casnicii care pt mine era totul(era viatza mea,sufletul meu...)Iubeam si inca mai iubesc ,dar nu am reusit sa il aduc acasa decat fizic ...sufletul lui si gandurile lui erau in alta parte.Intre timp am divortzat si desi mi se parea totul lipsit de sens,am reusit sa ma regasesc si sa vad alte oportunitati .Nu dispera dar nici nu spera ca timpul le va rezolva ,e timpul sa decizi sa-ti fie bine...ai grija de tine si invata sa te iubesti un pic mai mult:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

si eu te inteleg perfect, am trait ceva de genul....nu chiar asa, dar in mare pe aproape. da, invata sa te iubesti pe tine mai mult decat pe el si da-ti sanse. invata sa fii bine cu tine si daca tu vei fi bine cu tine atunci si cei din jur vor fi bine cu tine, daca tu nu vei fi ok, ai sa vezi in jur cum totul se naruie ca un domino. si eu am icercat ce incerci tu acum, nu la aceeasi intensitate si insistenta, cand raspunsul a fost negativ am tras eu concluzia ca ceva spart sau rupt, oricat il vei lipi, nu va fi ca inaite si la un moment dat va ceda. n-am mai insistat, pt ca m-am gandit ca nu stiu daca eu as mai fi fost ok ca si femeie, sotie si mama dupa un episod din asta asa ca am inaintat actiunea de divort si fiecare cu drumul lui doar ca drumurile nostre se vot mai intersecta, pt ca avem un copil....eu sunt ok, ma simt bine cu mine si nu am nici un regret, imi recunosc greselile si mi le asum....pt ca fiecare dintre noi facem greseli....dar pana sa ajung aici si asa cum sunt acum am trecut si eu perioade de nelinisti, frustrati, regrete, nelamuriri, disperari....resursele sa le depasesti le gasesti in tine
editez...nu sunt vieti distruse, sunt doar relatii distruse...esti intreaga, esti sanatoasa, esti rationala, nu ai viata distrusa, viata nu incepe si se termina cu un barbat...cand o sa ti se intipareasca asta in minte ai sa gasesti si solutii pt problema
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

cum mai, sa se cupleze cu mireasa? n-am mai auzit asa ceva, auzi, te duci la o nunta si te cuplezi cu mireasa - foarte tare! iar mireasa se cupleaza cu tine abia dupa luna de miere - e si pacat sa pierzi rezervarea, daca tot e platita...

ratzusco, te compatimesc din suflet! si in locul tau n-as mai incerca sa salvez nimic, as da un sut in dos consortului si mi-as vedea de viata mea, asa cum pot, sontac-sontac sau taras-grapis. dar o sa fie mai bine, cu timpul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikol24 spune:

cu siguranta doare acum.esti bulversata,esti confuza,nimeni nu se asteapta la asa ceva de la barbatul langa care isi imagina intreaga viata,insa gandeste te ca daca ierti toata viata ai sa te gandesti la ceea ce ti a facut
ai sa gasesti putere sa treci peste asta,cu siguranta e pasiunea de la inceput si totul se va narui cand va interveni rutina.e ingrozitor ceea ce ti se intampla.
iti doresc putere sa treci peste asta.nu incerca sa il readuci in viata ta pentru ca nu te merita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mikaela_a spune:

Lasa-l sa se duca...chiar daca s-ar intoarce, ai mai putea avea vreodata incredere in el?
Si gandeste-te ca poate viata ti-a harazit pe altcineva care nu ti-ar face asta, pe cineva pe care n-ai avea posibilitatea sa-l cunosti daca nu ai fi divortata...
Cum spunea cineva mai sus, nu sunt vieti distruse, ci doar relatii. Tu te ai pe tine si aste este cel mai important. Iubeste-te, apreciaza-te si vei vedea peste ceva ani ca toate cele intamplate acum ti-au fost date probabil cu un scop...sa-ti fie mai bine pe viitor.
Imi pare rau dar viata merge inainte, si in general in viata dupa rele vin si bune. Lasa-l sa se duca daca asta vrea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

draga ratusca...cu cat vei plange mai mult in fata lui si-l vei implora sa renunte la preaminunata...cu atat o va vedea pe aia o zana si pe tine doae cea care il impiedica sa fie fericit.El acum nu mai gandeste , e ca un drogat.Ii vede dusmani pe toti care il impiedica sa-si ia drogul.El nu mai vede ca cea pe care o are acum in vizor, si-a batut joc de unu cu care tocmai se casatorise, deci si lui ii poate da un sut undeva cand pe langa ea va trece un alt mascul dat cu alt deo .
Oricum chiar daca acum o va lasa si se va intoarce, viata ta nu va redeveni ce a fost, din contra, la fiecare iesire a lui pe usa vei sta acasa si te vei intreba daca acum nu i se pune pata pe alta.
Nu cred ca asta vrei pentru tine.Stiu ca acum e sfasitul lumii, dar crede-ma ca lumea care vine e muuult mai frumoasa si printul tau e acolo .Dai o sansa sa-l cunosti, si cine stie daca nu va fi mult mai bine .Te vei gandi ca ce fraiera ai fi fost daca te multumeai doar cu firmituri

Lasa-l pe el sa fie cu o ... , tu ai demnitatea ta.Sigur nu se va transforma respectiva intr-o sfanta ,a cum ca l-a gasit pe el, iar cel care pierde va fi el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Iti inteleg foarte bine disperarea de acum, pentru ca am trait-o si eu timp de un an de zile in speranta ca ii va trece euforia fata de c... , dar nu a fost asa. M-am chinuit degeaba, am slabit 8 kg, am crezut ca o sa innebunesc.
Roxi a punctat foarte bine situatia. El e acum drrogat, nu vede, nu aude, totul se rezuma la aia. Nu pot sa-i inteleg pe barbatii astia, sincer. Stim foarte clar ca euforia trece imediat si apoi te lovesti de realitatea vietii...dar asta este. Ei nu gandesc mai mult decat ziua de azi.
Ceeace vreau sa-ti spun si ce ti-au spus si fetele, nu ti-a distrus viata, viata o ai, si fii sigura ca iti vei reveni. Tot din experienta o spun.
Pentru ca ai cerut un sfat, nu cred ca merita sa astepti , astfel de oameni nu merita nimic. Numai ca asa este, il iubesti pentru ca e el si nu pentru ca merita. Incearca sa-l uiti si sa mergi mai departe. Vrea divortul, sa divorteze , vei fi mai linistita dupa aia stiind ca nu mai este deloc, decat sa te tina asa in asteptare. Sigur iti vei regasi echilibrul si fara el si vei cunoaste apoi pe cineva care sa te merite.
Imi pare sincer rau cand aud astfel de probleme, pentru ca stiu ce inseamna si cat de mult dor. Dar asta e viata , trebuie sa mergem inainte .
Si poti sa te rogi, pe mine m-a ajutat mult. De fapt, e singurul lucru care m-a ajutat sa trec mai usor peste tot. Iti doresc curaj si putere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Sunt doua variante, numai tu poti sa alegi.

Prima varianta este sigura. Il lasi, divortati si iti vezi de viata ta. Inteleg ca acum este greu. Dar dupa ce durerea va trece vei putea merge mai departe, vei gasi pe altcineva.

O alta varianta este sa astepti, sa amani divortul. Daca el insista va putea insa obtine oricum divortul. Pe de alta parte este destul de posibil ca idila asta sa se termine destul de repede. Adica femeia asta este ciudata rau. Nu pricep de ce se marita. Inteleg ca nu o facea nici macar din ratiuni financiare din moment ce a renuntat la casatorie imediat dupa luna de miere.

Teoretic exista si posibilitatea sa se fi intalnit "sufletele pereche". Nu vreau sa-ti provoc si mai multa durere dar exista si aceasta varianta, ca cei doi sa ramana impreuna "pana la adanci batraneti". Eu una nu cred asta dar este o varianta.

Revenind, eu cred ca lucrurile se vor termina si "mireasa" ochi-alunecosi-inima-zburdalnica va intalni un altul. Sa presupunem ca atunci sotul tau se va intoarce la tine. Il mai vrei? Esti sigura de asta? Mai vrei sa faci un copil cu el? Vrei sa mai filmeze la evenimente? Vrei sa stai dupa fiecare eveniment "cu sufletul la gura", ca poate se intampla iar? Vrei sa te intrebi atunci cand totul merge bine daca nu va veni din nou momentul in care se va purta "groaznic"? Sigur-sigur este omul cu care vrei sa ai un copil si sa-ti petreci tot restul vietii?

Gandeste-te. Daca sigur il vrei inapoi nu il poti "recapata" acum. Ii poti spune insa sa se duca cu ea si sa se mai gandeasca si ca tu esti dispusa sa il astepti (ar fi bine sa-i dai un termen si mai ales sa-ti dai tie un termen).

Daca vrei un sfat direct: lasa-l si cauta altul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Ratzusco, pt. el acum tu esti o piedica. Nu e omul de pana acum, e schimbat. Nu il vei impresiona cu lacrimi, cu plansete, cu declaratii, cu nimic. Dupa cum spune Roxy, el e ca un drogat acum. Tu esti ceva agasant pt. el, asa ca nu te mai umili.
Lasa-l sa plece si axeaza-te pe viata ta.
Daca vrea sa divortati nu ii vei schimba parerea si oricum cred ca preferi sa plangi 2 saptamani singura, cu poza lui in brate, decat sa plangi cu el langa tine, in timp ce ii trimite sms-uri de dragoste miresei.

Nu pleca din casnicie cu gandul pe care ti l-a spus el, ca totul a fost o corvoada, o mascarada, ca ti-ai pierdut 6 ani. Nu ai pierdut 6 ani, ai trait 6 ani, te-ai bucurat 6 ani de zile, ai acumulat experiente placute si mai triste, dar datorita lor esti ceea ce esti acum.

Pune punct, ai grija de tine, mergi inainte.
continua-ti viata, ca ai una singura si nu trebuie sa o irosesti langa cineva care nu te merita.

Am trecut si eu prin ceva de genul acesta, lacrimile, plansetele, declaratiile si halul in care eram nu l-au impresionat deloc, ma simteam ca un tantar agasant, in schimb l-a impresionat profund si intrigat cand am inceput sa nu il mai contactez, sa ies in oras, sa primesc invitatii, cand mi-am schimbat garderoba, parul samd.
Cand ii arati ca ai trecut peste dintr-un tantarel enervant devii un fluture captivant. Ca plangand si agatandu-te de el ii arati ca il iubesti si continui sa fii "a lui". Cand iti stergi lacrimile, te ridici, te scuturi , te aranjezi si pleci, atunci trece si el prin sentimentul prin care treci tu acum : isi da seama ca e gata si ca tu nu mai stai dupa el, ca te-a pierdut.
Atunci incepe sa se gandeasca la cele 2 femei, tu si mireasa, ajunse amandoua pe aceeasi treapta. Tu nu mai esti agasanta, esti ceva ce a pierdut, iar ea e motivul pt. care el te-a pierdut.

Ma rog, asta e varianta fericita in care el isi da seama ce-a avut si ce-a pierdut.

Mai exista varianta in care el e interesat doar de mireasa si se casatoresc, in care el se desparte de mireasa, in care ea se desparte de el samd.
Oricum, toate aceste variante trebuie sa se desfasoare cu tine stralucind, nu cu tine plangand.

E un barbat, nu o minune cereasca, nu esti singura care a trecut prin asa ceva si nici nu vei ramane singura, la fiecare sut in fund trebuie sa inaintezi un pas sau mai multi.
Si daca astea nu te motiveaza, atunci macar de ciuda arata-i ce a pierdut.

**Fur is for petting***
http://accesoriisihaine.blogspot.com
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

XIO
foarte bine "le zici"

Mergi la inceput