Gravidute cu trombofilie - capitolul 7
Raspunsuri - Pagina 25
MeAlex spune:
Balanta, eu am luat pana acum doar reteta pentru Clexane, si mi-a zis dr. de familie sa ii aduc reteta/scrisoare si pentru Utrogestan sa imi dea compensat. Din cate am inteles, mi-ar da o a 2-a reteta. Important e ca ginecologul sa treaca pe scrisoarea medicala Clexane si Utrogestan (mie nu imi scrisese).
Toni, ma rog la Dumnezeu sa va faca mari si sanatosi!
7 saptamani si 5 zile
_
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Folowise 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3
pentru sanatos!
Musette_1982 spune:
Balanta, eu am luat Utro si Duphaston gratis pe reteta de la medicul de familie cu scrisoare medicala de la ginecolog si Fragmin tot gratis cu reteta de la hematolog. E o hematoloaga in TM la care merg doar ca sa imi dea retetele, stie ca schema mi-o face Uschi si eu doar ii zic cum suntem cu tratamentul si ea scrie... (la OncoHelp)
Cert e ca am luat pe retete diferite. Medicul de familie era ingrijorat sa nu depasim plafonul asa ca am ales solutia asta. Informatiile nu sunt centralizate si nu au cum sa verifice.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + doua prize de Fragmin 2500 (dimineata - luni si joi), 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter (miercuri si sambata)
in 17+ cu baietel istetel si frumusel
p@ulici spune:
Balanta sa inteleg ca vine bebe, daca da, sarcina usoara, bebe sanatos, nascut la termen. Cat despre reteta da poate sa iti dea 2 retete, Clexanul nu il poate trece impreuna cu Utrogestanul pe aceeasi reteta.
MTHFR A1298C – HOMOZIGOT si PAI 675 4G/5G – HETEROZIGOT
Trombofilie descoperita la prima sarcina tratament pt trombofilie de la 10 saptamani de sarcina: Clexane 0.4, Acifol 5mg 2/zi, Dr. Heim Satu Mare
O fetita Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010 nascuta prematur la 28 de saptamani devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi
p@ulici spune:
Balanta acum am vazut ca ne-ai dat vestea, imi cer scuze, dar eu nu prea intru, nu prea stau la calculator ... felicitari pentru gemeni, sarcina usoara in continuare, bebei sanatosi nascuti la termen.
Trombofilie descoperita la prima sarcina tratament pt trombofilie de la 10 saptamani de sarcina: Clexane 0.4, Acifol 5mg 2/zi, Dr. Heim Satu Mare
O fetita Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010 nascuta prematur la 28 de saptamani devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min
gabrielarusu spune:
buna
balanta mi-e dr de fam mi-a trecut anticoagulantul si utro. pe aceeasi reteta cu toate ca la Innohep platesc 50% si utro il i-au gratuit.
Dara frumos nume si noi ne gandeam sa-i punem Miruna dar al meu sot sa razgandit si o va chenma Maria Elisa.
Toni fi optimista si increzatoare pitica ta va fi cu siguranta foarte bine si va fi o luptatoare ca si tine, sanatate la amandoua si refacere rapida pup fetele.
29+
balanta_tm spune:
paula, multumesc mult!
Multumesc, fetelor, cu privire la sugestiile legate de retete. Eu luna asta am luat de la hematolog reteta de Clexane, iar medicul de familie mi-a facut reteta pt Utro si Duphaston. Totusi, pt Utro si Duphaston am platit vreo 25% din valoarea retetei. Va rog, cele care luati Utro gratis, imi spuneti ce cod va pune dr pe reteta?
Dr hematolog nu o sa imi poata da lunar reteta pt Clexane, asa ca va trebui sa imi dea dr de familie.
gabriela, tu de ce platesti 50% pt Innohep? Nu se da gratuit la gravide?
musette, cine este ginecologul tau? Caut si eu unul si am nevoie de cat mai multe variante, ca sa am de unde alege. Oricum morfofetalele am sa le fac de Viena, insa am nevoie si aici de un dr la care sa merg din cand in cand.
arwen92 spune:
Buna tot navigand pe net am gasit un articol interesant despre sexul din timpul sarcinii care este considerat de cele mai multe ori un subiect tabu...iata cateva informatii utile http://www.informatiiprofesionale.ro/productie/service/cum-sa-ne-protejam-sarcina (o zi buna!)
p@ulici spune:
Legat de Clexane gratuit in sarcina de la casa de sanatate mi s-a spus ca pentru a putea beneficia de toata cantitatea gratuit chiar daca depaseste plafonul nu are voie sa fie pe aceeasi reteta altceva de pe lista B de compensate.
Legat de Utrogestan eu chiar si cand aveam reteta gratuita pe el am platit cam 2/3 din valoarea lui.
suzieq spune:
Paula si eu stiam le fel, eu primesc reteta pt clexane gratuit si la un moment dat am vb si de utrogestan si mi-a zis dr de familie ca nu le pot lua amandoua gratuit pe aceeasi reteta.
Balanta, sa ai grija ca eu am avut farmacie in Timisoara unde am platit o parte din reteta, la sensiblu nu mi s-au mai cerut bani.
MTHFR C677T Homozigot
+33