Gravidute cu trombofilie - capitolul 7
Raspunsuri - Pagina 19
suzieq spune:
Dana, nu mi-a zis medicul nimic de nicio injectie si nici nu am mai intrebat, eu zic ca trecem lejer de 34 de saptamani si asa ca nu imi mai fac de lucru. Ce mi-a recomandat a fost sa schimb pachetul la CBC din golfd in Platinum si are dreptate.
Andreea, clexane-ul este recomandat de medicul meu ginecolog din Timisoara, oricum eu mai am si un PAI heterozigit care cred ca nu e in semnatura.
MTHFR C677T Homozigot
+32
MeAlex spune:
News: acum am vazut o mica sangerare rozalie pe servetel, dar sunt sigura ca e in urma ecografiei transvaginale.
6 saptamani si 5 zile
_
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Folowise 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3
pentru sanatos!
danezza spune:
daca e doar rozalie si nu tine mult, e sigur de la eco transvaginala
andreea, eu nu am mai facut si paiurile dar avand in vedere sarcina pierduta, mi sa dat clexane de la confirmarea sarcinii.
in 32+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
Musette_1982 spune:
Alex, ca sa-ti fuga gandul de la sangerare, uite ce am furat de la "ingerasi si floricele de mai" - http://www.videoweed.es/file/spf2w4nvlr6rm
Poate l-ai mai vazut - In the womb - evolutia lui bebe aproape saptamana cu saptamana. Imagini 4D si reproduceri pe calculator foarte faine.
Stiti ca memoreaza incepand cu 33 de saptamani? Dana, Suzi , voi le puteti tine cursuri .
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + doua prize de Fragmin 2500 (dimineata - luni si joi), 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter (miercuri si sambata)
in 16+ cu baietel istetel si frumusel
dara76 spune:
Wow, Miha, felicitari si multa sanatate!!! Te asteptam cu povesti :)
Musette, eu stiu ca 0,57 e bun...ori 0,60 nu e departe. Si la mine a cerut dr. Avram din s16 uterinele. Eu am una pe la 0,54 si una care a fost 0,85 si acum e 0,76, nu vrea deloc sa scada, nici cu Clexane, nici cu Aspenter (2 pe zi). Dar dr. a zis ca e important cum creste bebe, azi la eco avea 600 g si cica e fix in parametri. Plus ca dr. ginecolog mi-a zis ca sunt mai mari la inceput de sarcina si scad pe parcurs. Daca nu scad e mai rau.
MeAlex, eu nu reusesc fara vanatai, de 3-4 mm, de 10-20 mm sau una singura mare de zici ca mi-a dat cineva un pumn, nu stiu ce s-a intamplat la aia. Felicitari pentru inimioara :)
Danezza, felicitari, super greutate :) Mi-a scris azi dr. gineco pe eco Aspenter pana in sapt. 34. Dna dr Avram ar vrea sa-l scot ca au scazut D-dimeri cu clexane la 155 (de la 610) intr-o saptamana, insa mi-a explicat si dna dr. ginecolog ca aspenter ajuta mai mult la artere. Si mie mi-a scris azi "risc de nastere prematura inainte de saptamana 34 = 0,44%". Deci e ceva cu saptamana 34. Dar oricum eu mereu ma gandesc ca m-am nascut la 32...si sper sa ajung pana acolo. Faci o fiola si jumatate intr-o singura priza?
Altesa, citeam ca dupa nastere naturala se reia clexane la 6 ore, iar dupa cezariana la 12 ore.
Amary, eu am sangerari gingivale la greu, dar se opresc repede. In trim I aveam nazale la greu, fara clexane si aspenter, unele sunt si specifice sarcinii.
Andreea, si eu am inceput Clexane abia in saptamana 22 de sarcina, cand au crescut D-dimeri pe care ii monitorizam lunar. Cand am avut rezistente crescute pe artere, am luat doar Aspenter, cam din saptamana 16. Iar Zsenia care are bebe de 7 saptamani, tot asa, prin saptamana 22 a inceput Clexane, ca mine.
23+
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
tonirro spune:
Musette si eu consider ca rezistenta pe artere nu este mare - la valorile care ti-au iesit. Eu ma invart cu toate in jur de peste 0,8, acum cand iau aspirin cardio si fac Clexane la 12 ore. Te intrebai ce ai sa faci la varsta gestationala mai mare daca acum faci atata anticoagulant. Pai...ai sa faci la 12 ore. Mie dr. Avram mi-a zis ca asa se si face anticoagulantul in mod normal, la 12 ore, dar in cazul gravidelor se face o exceptie pentru a nu se gauri de-a lungul atator luni de 2 ori/zi. Totusi, daca e nevoie, sunt sigura ca ai s-o faci . Deci stai linistita, solutii exista, doar sa mergi la eco regulat si la primul semn ca bebe ramane putin in urma...ceri sfatul dr. Avram. Raman la parerea mea: esti sub tratament, ai un doctor minunat care sa te monitorizeze, nu iti mai face griji Multumesc pentru urari ... Ce Sarbatori frumoase vom avea!!! MTHFR C667C heterozigot, MTHFR A1298C heterozigot, Factor II heterozigot; Tratament Clexane 0,4/zi, Femibion 1, Magne B6, Acid folic + complex B, Cetebe, Aspenter 1/zi,
valy27 spune:
sa va spun pe scurt ce am facut;
la eco de cofirmare s-au vazut 2-dar doar unuia i-au vazut activitatea cardiaca.au spus ca posibilsa fie si al 2-;ea activ,dar inca e prea mic.mai iau si un duphaston.
mai merg pe 28 sa vedem daca si al 2-lea este activ.
am fost si la fundeni...trebuie sa trimit d-nei dr mail cu toate cele scanate ca este in canada.sa vedem daca mai trebuie sa fac vreo analiza ceva.
mi-au scos aspenterul-am avut ca niste mucisoari maro pe tampon...nu multi,dar disperata cum sunt...am dat 1000 d etelefoane.
nu am nici un simptom-si nici nu stiu ce sa trec la semnatura,pt ca gestational am 6 saptamani,dar bebicii au dimensiuni pt 5 saptamani...
emotii in continuare.
doctorita de la promed mi-a spus ca o sa scap de emotii la nastere.m-a consolat
vanatai-am si eu cu carul-mai mari ,mai mici,galme,hematoame-distractie.o sa incerc sa fac si in picior
maioneza-eu am cumparat una acra-de la mega. nu e facuta in casa...dar mai fac si eu exceptii.in rest incerc sa mananc cat mai....normal.
am intrebat si de vopsit:pot cu vopsea fara amoniac si mi-am luat una de la l'oreal
pupici.
_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,omega 3,aspenter,fraxiparina0.3,pana la prima eco mai iau climen2/zi si medrol,utrogestan200mg 4/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+5 sapt, doamne ajuta in continuare.
danezza spune:
vesti bune, ce ma bucur
Dara - eu am inceput sa iau aspenter 1 la 2 zile, de saptamana viitoare am sa iau 2 pe sapt si tot asa pana il reduc.
Dexa am s-o fac intro singura doza (cate o fiola si jumatate), o data pe saptamana, 3 sapt la rand.
in 32+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
kraluca spune:
buna tuturor! recunosc, am cam chiulit si vad ca aveti atat de multe noutati
andreea - bun venit si sa auzim cat mai repede de BetaHCG mare! eu nu pot sa-ti dau sfaturi deoarece am aflat de mutatie prin sapt 7 de sarcina si deabia in sapt 12 am luat legatura cu dr U. din sapt 7 incepusem aspenter+vitamine la indicatiile dr gineco. clexane am introdus tocmai la 22 sapt, iar la 30 am scos aspenterul
dana - ai facut dexa? vad ca ai un dr preventiv... noi in ianuarie deabia vb despre nastere! iar eu nici nu vreau sa ma gandesc la nastere mai devreme de sfarsitul lunii ianuarie
dara - astazi mi-am instatal holterul... astept sa vad ce rezultat voi avea. spre rusinea mea nu am mai facut analiza de proteine in urina, insa voi vedea ce zice si cardiologul dupa ce-mi scoate holterul
mihaela - ce mai face bebita? v-au dat drumul acasa? eu asa cred, daca nu ai mai intrat sigur esti foarte ocupata!
valy - te asteptam pe 28 cu vesti... conteaza sa fie sanatosi, chiar daca sunt 2 sau numai unul!
toni - sa petreceti frumos si fara excese! felicitari bebelului care sta la caldurica in burtica si creste...
iar legat de crestere, eu am observat ca in ultima luna eu nu am mai luat in greutate si ma cam sperii. la ultimul eco am fost sapt trecut si totul era bine, bebe este activ, insa eu stagnez in greutate
kraluca spune:
carpediem, seringa cu acul infundat era asa de la inceput? ce ai facut, ai schimbat-o? eu nu am patit pana acum, doar aseara aveam impresia ca nu mai intra serul si am miscat putin acul in lateral. eu ma gandeam ca ar fi posibil sa se infunde acul daca injumatatim dozele si facem de doua ori in 24 h.