Gravidute cu trombofilie - capitolul 7

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carpediem spune:

Andreea, mie inainte de sarcina mi s-a dat aspenter, acid folic de 5 mg, magneB6, omega 3 si omega 6 (sau ulei de peste). Am facut doar vreo 2-3 luni trat, apoi l-am oprit, insarcinata am ramas dupa vreo 6 luni dupa ce am oprit trat si la 5 sapt cum mi s-a confirmat sarcina am intrat pe clexane.

Toni, bucura-te de Sarbatori, mananca toate bunatatile si odihneste-te mult si ai sa vezi ca bebelina ta o sa ia avant, pt ca e o luptatoare

Azi-dim. am dat peste prima seringa de clexane cu acul infundat
Inca nu m-am obisnuit cu injectarea de dim, dar o sa ma obisnuiesc eu. Bebele meu se tot invarte si se rasuceste de parca vrea sa-mi reorganizeze toate alea prin abdomen, dar eu ma bucur ca e asa de activ, in prima sapt din ianuarie merg la echo de 32 sapt, abia astept Am schimbat si noi prefixul
Sanatate burticilor

30+

"Homo sum, humani nihil a me alienum puto!"

MTHFR C677T - heterozigot, A1298C - heterozigot, Gena PAI - 675 4G/5G - heterozigot, O sarcina oprita in evolutie la 15 sapt.
Tratament sarcina actuala: Clexane 0.3 dim + 0.4 seara, 2 acid folic 5 mg, 2 magne B6, 2 no-spa, 1 ovul arefam 200 mg, 1 elevit, 1 cetebe 500mg, 1 capsula ulei de peste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

Si voi sunteti asa de mari carpediem? Pai, in doua luni ramane forumul gol? Toata lumea e la prefix cu 3 deja?
In alta ordine de idei, felicitari .

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + doua prize de Fragmin 2500 (dimineata - luni si joi), 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter (miercuri si sambata)
in 16+ cu baietel istetel si frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.c spune:

Nu lasam noi forumul sa moara, poate apar aspirante noi
Eu inainte sa raman gravida am primit tratament cu aspenter si femibion, iar injectiile le-am inceput de la 3w5d (aveam parca ceva simptome, mi-am facut betaHCG si a iesit pozitiv, si bine am facut ca apoi am avut menstra peste sarcina si am intrerupt urgent aspenterul) si eco s-a vazut dupa 5w.

14+

Raluca.c - mutatia genei MTHFR heterozigot A1298C, 2 sarcini oprite in ev. la 6 saptamani, ultima in iunie 2011, Amh 0.4, Rh negativ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpediem spune:

Da Musette, suntem mari, nu-mi vine uneori nici mie sa cred, Doamne-ajuta sa ajungem in febr la termen cu bine
Stai linistita, ca mai intram si mai vorbim, va incurajam in continuare, nu va uitam

30+

"Homo sum, humani nihil a me alienum puto!"

MTHFR C677T - heterozigot, A1298C - heterozigot, Gena PAI - 675 4G/5G - heterozigot, O sarcina oprita in evolutie la 15 sapt.
Tratament sarcina actuala: Clexane 0.3 dim + 0.4 seara, 2 acid folic 5 mg, 2 magne B6, 2 no-spa, 1 ovul arefam 200 mg, 1 elevit, 1 cetebe 500mg, 1 capsula ulei de peste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Lasati burtici mai mici ca nu lasam forumul gol. Vom fi aici pt sprijin si galerie pt viitoarele mamaici!
am fost si noi la gineco
s-a uitat pe morfologie, a zis ca e f bine si ne vedem peste 2 sapt, dupa sarbatori.
Mi-a zis sa fac si dexametazona, cate o fiola si jumatate pe saptamana timp de 3 saptamani. Nu am niciun motiv sa cred ca se va intampla mai devreme dar trebuie sa fim pregatiti si din punctul asta de vedere sa nu ne prinda cu "chilotii in vine" daca Doamne fereste ii vine sa iasa mai devreme de 34 de sapt (el atunci considera timpul limita).

in 32+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Fetelor, am facut azi partea a 2-a a ecografiei de constatare a sarcinii: embrionul are 7.8 mm, corespunde la 6 sapt si 4 zile, colul e inchis, lungime 3.7 cm. Bataile inimioarei 132/minut...mi-a pus sa si ascult, am auzit pentru prima data in viata cum se aud bataile un embrionas si m-a topit...Momentan nu mai pot sta pe net, mai intru diseara.

6 saptamani si 5 zile
_
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Folowise 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Ofdf Doamne ce-o fi fost pe capul tau
Felicitari si la mai mare!

Citat:
citat din mesajul lui MeAlex

Fetelor, am facut azi partea a 2-a a ecografiei de constatare a sarcinii: embrionul are 7.8 mm, corespunde la 6 sapt si 4 zile, colul e inchis, lungime 3.7 cm. Bataile inimioarei 132/minut...mi-a pus sa si ascult, am auzit pentru prima data in viata cum se aud bataile un embrionas si m-a topit...Momentan nu mai pot sta pe net, mai intru diseara.

6 saptamani si 5 zile
_
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Folowise 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3
pentru sanatos!

Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Andreea, eu cand am ramas insarcinata aveam descoperita aceeasi mutatie ca si tien, iar ca si medicatie luam femibion1, este indicat sa iei inainte de a ramane insarcinata. Gena Pai tu ti-ai facut-o? Nu stiu daca mutatia MTHFR este cauza opririi din evolutie a sarcinii asa de devreme. Oricum pentru mutatia ta, dr U nici nu mi-a recomandat clexane.

Dana, ma bucur sa aud vesti bune, ma distreaza ca si medicul meu a zis ca dupa 34 de saptamani nu ne mai facem griji. ZPai saptamana viitoare intram in saptamana 34, apuci sa faci dexametazona?

MTHFR C677T Homozigot
+32

Mergi la inceput

am sa fac de maine dexa.
Sunt convinsa ca nu va fi niciun semn de nastere pana pe 15 ianuarie (asa simt eu :P) dar o facem sa fie facuta. Tie ti-a zis dr tau de dexa? sau doar al meu sufla asa si in iaurt?
Ai dreptate ca intram in sapt 34 ... nu-mi vine sa cred :)

Citat:
citat din mesajul lui suzieq

Andreea, eu cand am ramas insarcinata aveam descoperita aceeasi mutatie ca si tien, iar ca si medicatie luam femibion1, este indicat sa iei inainte de a ramane insarcinata. Gena Pai tu ti-ai facut-o? Nu stiu daca mutatia MTHFR este cauza opririi din evolutie a sarcinii asa de devreme. Oricum pentru mutatia ta, dr U nici nu mi-a recomandat clexane.

Dana, ma bucur sa aud vesti bune, ma distreaza ca si medicul meu a zis ca dupa 34 de saptamani nu ne mai facem griji. ZPai saptamana viitoare intram in saptamana 34, apuci sa faci dexametazona?

MTHFR C677T Homozigot
+32

Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea204 spune:

susieq nu mi-am facut PAI, urmeaza cat de curand.Femibion nu pot lua pt ca sunt alergica la IOD, va tb altceva.Am vazut ca mai sunt fete care cu aceeasi mutatie fac clexane...sper sa fac si eu...m-as simti mai linistita.
Am citit capitolele dar nu mai tin minte dk tu faci clexane si dk da cine ti l-a recomandat?

28 ani, MTHFR C677T homozigot
2 avorturi spontane la 5sapt si 6sapt

Mergi la inceput