Pufi de 2010 (53) - LMA Kiti!
Raspunsuri - Pagina 8
evyme spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alexutzzza Haideti sa va zic ceva haios a propos de scos din pepeni parintii ca nu se culca la o ora decenta. Alaltaieri seara pe la 12 ma luptam ca de obicei cu el sa il adorm, facusem baitza, pusesem pijamalele, ii spusesem de vro 5 ori "pa"lui Tati ca mergem la nani si pe principiul a ceea ce discutam aici parca in capitolul trecut cu luatul cu frumushelul, uite e noapte etc, trebuie sa dormi, mami vrea sa doarma, tati doarme deja, bunica doarme, tataie doarme, matusa doarme etc, toate neamurile care dorm, Spiros de sub noi doarme si nu putem sa bocanim jucariile de parchet etc si la un moment dat Yannis intreaba: "Mara?" si cum stiu ca prietena noastra draga e cam pasare de noapte m-a bufnit rasul si i-am zis zis, "ei, te-ai scos! ai gasi gaselnita! Mara probabil nu doarme...." Bine, acum nu spun ca Yannis stia ca Mara nu doarme la ora aia, dar probabil lipsea Mara din enumerarea personajelor cunoscute si a intrebat de ea, dar s-a potrivit situatiei si mi s-a parut tare haios. de Yannis |
din 10.02.2010 fericita de Sebastian Mihai
In asteptarea Mosului...
miremia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui evyme
din 10.02.2010 fericita de Sebastian Mihai In asteptarea Mosului... |
Da, da...am ras si eu copios cand mi-a povestit Alex.
_
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)
evyme spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui alexutzzza
mi-l si inchipui pe poznas! Offf si voi ati avut peripetii ieri? de Yannis |
Eh, cu peripetiile la noi se intampla aproape zilnic cate ceva. Dar cum zicea si Ruxita, am inceput sa fiu insensibila. Atata timp cat stie ca n-are voie undeva (si stie cu siguranta cand si unde nu are voie) si atata timp cat deja a patit-o in locul respectiv, sa fie sanatos, eu nu-i mai zic... Tocmai d-aia ziceam ca nu prea plange cand se loveste mai ales daca stie ca n-a facut bine
Nu stiu daca e bine sau nu cum am procedat eu, dar de cand a inceput sa se rostogoleasca si sa mearga de-a busilea l-am lasat sa vada ce se intampla daca nu ma asculta (chestii de genul daca stai la marginea patului ai sa cazi - il lasam sa cada, dar stateam cu mana sub el, ca sa nu se loveasca, i-am pus mana pe usa cuptorului cand era calda-nu fierbinte sa faca buba, dar destul de cald cat sa sesizeze ca nu-i placut, la sertar prinzi degetele-si tineam sertarul cat sa nu-si zdrobeasca degetele dar sa simta ceva durere etc). Acum stie ca face buba daca umbla la locurile alea si fie nu umbla fie este foarte precaut - de sertare n-am reusit sa-l dezvat, dar este foarte atent cand le inchide, la fel si cu usile...
In asteptarea Mosului...
blue_flower spune:
Se pare ca marti 13 a fost o zi destul de agitata.
Din fericire, Dani nu a patit nimic, nu s-a lovit, nu a cazut....desi sunt multe alte zile cand pateste diverse.
M-am amuzat cand am citit ca si alti pufi se ascund in dulapuri. Dani se ascunde in dressing, trage usile si cand incep sa il strig...unde e Dani, unde s-a ascuns Dani...el raspunde "ati"...adica "aici"...asa ca nu e greu sa ne jucam de-a "bau".
Cat despre ordine-dezordine, el nu prea scoate de prin dulapuri...doar jucariile si le imprastie, dar alea le punem usor in lada lor, la loc.
Noi avem probleme cu periutele de dinti, periile mele de par si bigudiurile bagate in bideu. Are acum periute dedicate.
Am desfiintat patutul de bebe din camera lui, masa de infasat care era pe post de masa de facut lapte praf si am pus o super harta a europei pe un perete, la nivelul lui. E o harta pentru copii, cu desene a tuturor obiectivelor / povestilor / lucrurilor reprezentative pentru fiecare tara. Este foarte foarte incarcata, dar si foarte interesanta. Pe la 3-4 ani, cand o sa intrebe de fiecare desen de pe acolo, o sa trebuiasca sa stim toate povestile.
Si colosul din Rhodos si Alice in tara minunilor si manastiri/cladiri istorice si Heidi si de unde a plecat Magellan in calatorie, toti pestii de prin ocean....e super faina. Am dat pe ea 39lei de la Libraria Eminescu.
Vreau sa ii mai pun o masuta mica cu scaune de pitic tot acolo, in camera...si sa mai decoram cu ceva....inainte de a decora el peretii cu carioci.
O zi faina sa aveti.
alexutzzza spune:
citat din mesajul lui blue_flower Se pare ca marti 13 a fost o zi destul de agitata. Din fericire, Dani nu a patit nimic, nu s-a lovit, nu a cazut....desi sunt multe alte zile cand pateste diverse. M-am amuzat cand am citit ca si alti pufi se ascund in dulapuri. Dani se ascunde in dressing, trage usile si cand incep sa il strig...unde e Dani, unde s-a ascuns Dani...el raspunde "ati"...adica "aici"...asa ca nu e greu sa ne jucam de-a "bau". Cat despre ordine-dezordine, el nu prea scoate de prin dulapuri...doar jucariile si le imprastie, dar alea le punem usor in lada lor, la loc. Noi avem probleme cu periutele de dinti, periile mele de par si bigudiurile bagate in bideu. Are acum periute dedicate. Am desfiintat patutul de bebe din camera lui, masa de infasat care era pe post de masa de facut lapte praf si am pus o super harta a europei pe un perete, la nivelul lui. E o harta pentru copii, cu desene a tuturor obiectivelor / povestilor / lucrurilor reprezentative pentru fiecare tara. Este foarte foarte incarcata, dar si foarte interesanta. Pe la 3-4 ani, cand o sa intrebe de fiecare desen de pe acolo, o sa trebuiasca sa stim toate povestile. Si colosul din Rhodos si Alice in tara minunilor si manastiri/cladiri istorice si Heidi si de unde a plecat Magellan in calatorie, toti pestii de prin ocean....e super faina. Am dat pe ea 39lei de la Libraria Eminescu. Vreau sa ii mai pun o masuta mica cu scaune de pitic tot acolo, in camera...si sa mai decoram cu ceva....inainte de a decora el peretii cu carioci. O zi faina sa aveti. de Daniel, n.01.02.2010 Mama fericita |
F dragut ce ati facut voi, o harta d-aia imi doresc si eu dar mai pe la 4-5 ani asa. Voi vad ca va pregatiti deja. Va aduce Mosu si Enciclopedia Britanica? (glumita rautacioasa, sa nu ma bagi in seama ).
Oricum asta a propos de early reading/counting, daca le are acolo la indemana, le vede mereu, se familiarizeaza, cand va veni varsta, va asimila mult mai usor.
Masa din aia cu scaune vreau si eu dar cum toata lumea are de la Ikea, eu vreau ceva deosebit. Nici din Obor sau din Big nu vreau. Am vazut ceva f solid, frumos dar scump, Mai astept sa ne gasim job si le iau ca prea mi s-au lipit de creieri. Si mai sunt si fan inrait Mothercare si ELC. Aici poti vedea masa: http://www.elc.co.uk/Plastic-Table---Blue/118166,default,pd.html si aici scaunele: http://www.elc.co.uk/Plastic-Chairs---Red/118167,default,pd.html. La noi costa 155 lei scaunele si 165 lei masa. E posibil de sarbatori sau imediat dupa sarbatori sa aibe reducere sau oferta 2 plus 1 gratis, gen daca-mi iau masa si scaunele mai pot lua o jucarie gratis...Pandesc...
de Yannis
Ruxita spune:
BF, super harta, vrem si noi!!! de unde o procuram?
sa bag si io 2 cra-crauri si ne bagam la somn...
ii cer sa-mi arate din dictionarul nostru ilustrat un monstru... nu stie, ii dau indicii "om albastru cu colti si coarne" probabil percuteaza la coarne si mi-l arata! si-i mai cer sa-mi arate "sirena", iarasi pauza, il ajut "o fata cu coada de peste", la fel mi-o arata imediat! Imi place joculetul asta! sa-i cer sa-mi arate lucruri pe care el nu le cunoaste dar i le pot descrie si dupa descriere sa le recunoasca!
Si mi-a venit dulapul! alta viata... nu mai stau cu toate hainele imprastiate pe jos in living... dar tot a mai ramas o gramada mare de carti... si Kay si-a gasit acolo loc de joaca se urca pe mormanul de carti si le ia pe toate la rasfoit...
si apropo de dulap si el isi gasise un loc in care sa se ascunda, s-au ascuns ieri toata seara in dulap, dar azi am bagat lucruri si inca nu le-a dat jos... dar ma astept s-o faca cat de curand!
--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)
evyme spune:
Blue_flower frumoasa ideea voastra. Noi inca dormim toti trei in camera, asa ca pana nu ne mutam noi sa-l lasam pe el singur nu prea am unde sa-i amenajez asa... Are in living un colt al lui unde sunt jucariile, dar bineinteles ca nu stau acolo decat cand doarme el Avem ganduri mari cu casuta asta, dar mai trebuie niste finante, asa ca deocamdata stam asa
Alex, foarte dragute masuta si scaunelele.
In asteptarea Mosului...
blue_flower spune:
citat din mesajul lui alexutzzza F dragut ce ati facut voi, o harta d-aia imi doresc si eu dar mai pe la 4-5 ani asa. Voi vad ca va pregatiti deja. Va aduce Mosu si Enciclopedia Britanica? (glumita rautacioasa, sa nu ma bagi in seama ). Oricum asta a propos de early reading/counting, daca le are acolo la indemana, le vede mereu, se familiarizeaza, cand va veni varsta, va asimila mult mai usor. Masa din aia cu scaune vreau si eu dar cum toata lumea are de la Ikea, eu vreau ceva deosebit. Nici din Obor sau din Big nu vreau. Am vazut ceva f solid, frumos dar scump, Mai astept sa ne gasim job si le iau ca prea mi s-au lipit de creieri. Si mai sunt si fan inrait Mothercare si ELC. Aici poti vedea masa: http://www.elc.co.uk/Plastic-Table---Blue/118166,default,pd.html si aici scaunele: http://www.elc.co.uk/Plastic-Chairs---Red/118167,default,pd.html. La noi costa 155 lei scaunele si 165 lei masa. E posibil de sarbatori sau imediat dupa sarbatori sa aibe reducere sau oferta 2 plus 1 gratis, gen daca-mi iau masa si scaunele mai pot lua o jucarie gratis...Pandesc... de Yannis |
Vine nu doar cu Enciclopedia Britanica, ci si cu ultima editie La Rousse.
Harta aia e de joaca, really. Oricum o sa o rupa/mazgaleasca....
By the way, indiferent cat de alien va arata masa lui de plastic, tot mazgalita si julita va sfarsi.
Eu am luat masuta de la o vecina, adica SH, cu 50lei, including 3 scaunele. Scaunele le plimba intoarse cu picioarele in sus prin living pe post de masina de impins....iar masa sade plina de carti si puzzle-uri - care nu ii plac.
edit: http://www.alfavega.ro/ro/produse/detalii/714-Harta_Europei_pentru_copii
asta e, dar nu reusesc nici sa ascund link-ul (niciodata nu am reusit), nici sa o vad mai mare si mai explicita, e f frumoasa in realitate. Si am dat 39lei, nu cat zice aici.
Ruxita spune:
ca ati tot vorbit de First Defence... iata un articol pe care eu l-am gasit lamuritor in privinta produsului
http://http://www.sfatulmediculuipunctro/Suplimente-nutritive/cum-sa-intaresti-sistemul-imunitar-al-micutului-tau_9734
--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)
miremia spune:
citat din mesajul lui Ruxita ca ati tot vorbit de First Defence... iata un articol pe care eu l-am gasit lamuritor in privinta produsului http://http://www.sfatulmediculuipunctro/Suplimente-nutritive/cum-sa-intaresti-sistemul-imunitar-al-micutului-tau_9734 -------------------------------------------------------------------------------------------- Kay, un pui iubit! (21.01.2010) |
La mine nu se deschide.
_
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)