Pufi de 2010 (53) - LMA Kiti!
Raspunsuri - Pagina 13
Ruxita spune:
si-nca una si ma duc...
sunt suparata pe Ela! ne-a zis cu vreo cateva sapt in urma ca si-ar fi redescoperit pasiunea din frageda copilarie si anume croitoria (facea foarte multe hainute pt papusile ei, avea diverse modele, piese, accesorii, unele mai trasnite decat altele si era in competitie cu o amica de-a ei cine are mai multe hainitze si stiu ca ajunsese la 100) si am zis OK iti luam masina de cusut, poate niste cursuri... fac comanda de Craciun manual de croitorie de la Teora, ma interesez cat costa cursurile in jur de 12 mln plus masina cea mai simpla vreo 550 lei in total vreo 17, ii zic uite facem niste economii, iti mai trimite bunica-ta, iti pun de-o parte alocatia si in primavara poate mergi la cursuri ca m-am bucurat ca e undeva pe-aproape prin 13 sept... cand a auzit de planul meu laborios a strambat din nas si a zis ca gata nu mai vrea croitorie! ca daca presupune atatea sacrificii si eforturi din partea noastra ea nu mai vrea!
Si inainte sa dau cu ea de pamant, m-am intrebat de ce renunta atat de usor, cand aude de probleme, sacrificii si dificultati, in secunda urmatoare s-a si razgandit, a luat-o din loc (si pot da multe multe exemple de genul acesta, ca vrea sa se mute la un liceu mai aproape ca s-a saturat de drumuri si sa intarzie in fiecare zi, si DA e de acord sa se mute in liceul din apropiere verific acolo se preda germana, cand aude de germana gata se razgandeste, nu mai vrea sa se mute nicaieri ... asa cum m-a pus s-o mut din generala si am depus cerere, am explicat motive, am vorbit cu directorul, mi-a aprobat cererea, depus cerere la scoala ei ca pleaca si cand sa ne luam actele de la scoala, gata ea nu mai pleaca nicaieri! s.a.m.d.)
... si m-am gandit la cateva explicatii... efortul mare financiar din partea mea ar responsabiliza-o prea mult si ar obliga-o sa continue o activitate care poate ca nu stie inca daca o sa-i placa cu adevarat... asa de-o joaca, de fun sa-ti scurtezi fustele, tai pantalonii, faci ciucurei la un tricou merge, insa croi clasic, pantalon de stofa, rochie dreapta, tipare, adapte model, tehnici de cusut, finisare articole o fi prea mult, multa munca, migala, rabdare, ambitie...
am zis ca ar fi cateva dar de fapt am doar una...
cum s-o fac sa se dedice unui hobby unei pasiuni si sa fie dispusa si la sacrificii/eforturi/dificultati (ca altfel nu va cunoaste satisfactia de a fi realizat ceva cu mana ei)...
--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)
Ruxita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alexutzzza
Ti-am zis eu? Incearca sa ii repeti mai des cuvinte simple si scurte si mai lasati copii de 2 ani cu harti si enciclopedii si atlase ca de aia nu va zic nimic ca tot repeta in capshorul lor cuvinte kilometrice... De la gradi mi-au zis azi ca numara pana la 3 , in engleza evident. Si ca cei mai multi copii de la grupa lui Yannis spun cel mai des cuvinte in engleza pentru ca sunt mai scurte si mai simple. Blu si nu ALBASTRU Dog si nu catel cat si nu pisica etc de Yannis |
da si mie mi-a placut engleza (spre deosebire de germana sau rusa) ca e mai simpla, cuvintele n-au atatia declinari dupa numar gen si caz, sunt ceva mai scurte, topica mai simpla (oare de ce o fi atat de simpla?)
--------------------------------------------------------------------------------------------
decenuela spune:
neatzaaaa coffeeeeeeeee!!!!!!!1
ruxita....cred ca ayannna te-ar putea ajuta mai bine cu o parere specializata.
cred insa ca ela e la varsta critica cand ink nu si-a gasit eu-ul. o apuca diverse pasiuni...care de fapt nu sunt ceea ce vrea.
de ex tin minte ca la 20 de ani am primit o masina de cusut pt ca imi doream enorm. am inv sa cos..sa tivesc si cam atat pt ca nu-i foarte simplu sa croiesti etc. soacra mea era croitoreasa si ne facea mie si cumnatei mele diverse chestii faine. cumnata era vizionara avea simtul materialului...simt artistic....tot timpul a taiat, a pus, a asortat...drept urmare abia acu la 30 de ani a inceput sa faca singura haine( v-am dat la un moment un link) si a progresat.
EU am ramas la stadiul initial ( bine ca dupa divort a ramas masina de cusut la soacra-mea...s-o stapaneasca sanatoasa daca o mai functiona) si asta pt ca de fapt era o fitza de moment
ela e tanara..e luata de val..sunt sigura ca la un moment dat o sa se regasesca pe sine...
tomaca...din ce povestesti tu acolo...e rai la tine pt tinerii exploratori...nici nu tre sa mai investesti in jucarii
apropo de cuvinte ..o jucarie mai noua pt el..printre altele zice RED....si jiji apasa butonul, apasa aia zice,red,red...vad ca a inceput si el sa repete ma distreaza cu telefonul..el orice duce la ureche si vorbeste...mai nou a descopeit ALO..dar nu clar..asa mai pe ruseste un fel de ALIO...si e ferict...tot timpul converseaza cu cineva...alio...alio..da....da.vfjnjdoodhfrr....( lb lui)...pa....pa
ca tot am io casa m-are i-am luat de craciun un cort http://www.amazon.co.uk/Worlds-Apart-18EC106-Pop-Tent/dp/B00361F3X4/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1323924703&sr=8-1 nu stiu sa ascund link.....vad ca-i place sa se bage sub diverse chestii....
sa aveti o zi super
Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...
Povestea unui...petrecaret
JUCARII PENTRU PITICI...
N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...
deci...nu pot sa cred ce vajaita sunt uneori de pot scrie asa ...agramat
blue_flower spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ana_g fetele, e cu ochisori! mami de piersicuta de iulie-august scrie pe mine. impresii si detalii mai tarziu _ mama lui Stefan, pui scump |
YAY!! Felicitari....ce frumos.....sa fie usoara sarcina si fara probleme.
Ma bucur mult pentru tine!
blue_flower spune:
citat din mesajul lui tomaca BF - vreau si eu harta si masuta cu scaune. I le-as pune in pod unde am inceput sa-i mai transfer din cartier general (adica tobogan, corturi- labirint, mai lipsesc copiii cu care sa se joace pe timp de iarna ca sa nu ne mai puna doar noua parul pe bigudiuri ) Povestea unui Dor mami tomaca si bebe Tudor Ioan un Pentru ca Bibi sa se faca mare Ajutoarele lui Mos Craciun |
Vrei sa iti cumpar eu harta si masuta cu scaune? Ti le cumpar si ti le livrez la usa.
Dar trebuie sa il iei pe Dani in pod la jucarii cu Tudor!!!
EDIT: eu am raspuns cand am citit postarea ta, intre timp s-au mai infiintat Yannis si Mara. So, in cazul in care nu te-ai speriat deja, va fi harmalaie in pod la voi! Ce mi-as dori si eu un pod cu multe lucruri in el!!!
blue_flower spune:
citat din mesajul lui tomaca Astazi este si ziua consortului. Si l-am cinstit cu o trezire la 5 dimineata ca plecam la aeroport. Super birth day ce sa zic. SI nici nu stiu ce sa-i cumpart din duty free. Povestea unui Dor mami tomaca si bebe Tudor Ioan un Pentru ca Bibi sa se faca mare Ajutoarele lui Mos Craciun |
La Multi Ani unui super tatic!!!!
Cadou: Un ceas? Poarta bijuterii? O bratara faina de piele cu aur. Al meu nu poarta nimic, dar zic si eu....
Camasi si cravate banui ca are....
Eu raman la un ceas....pt al meu de Craciun.
blue_flower spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui tomaca
Eu sunt la marginea Vienei si n-am vazut nimic. Am discutat capex, opex, cash..... chestii dástea anti-targ Craciun. Iar colegii au fost azi-noapte la petrecere de Craciun si au dormit 2 ore. Asa ca nu-i interesa nimic decat un pat mare. Sincer, eu nu ma omor dupa targuri si shopiing. Mi se face rau la propriu. Povestea unui Dor mami tomaca si bebe Tudor Ioan un Pentru ca Bibi sa se faca mare Ajutoarele lui Mos Craciun |
Astea cu capex si opex suna extrem de familiar. Nici eu nu am timp de nimic cand merg in delegatii.
De fapt Tomaca, eu am instituit mersul direct de la aeroport la firma. Astia unde lucrez acum ma tot intreaba daca nu vreau sa ma duc intai la hotel, sa ma refreshuiesc....dar pt ca la fostul servici nu se practica asa ceva...mi-a intrat in sange si mi se pare ca pierd timpul daca ma duc la hotel inainte.
blue_flower spune:
citat din mesajul lui Ruxita si-nca una si ma duc... sunt suparata pe Ela! ne-a zis cu vreo cateva sapt in urma ca si-ar fi redescoperit pasiunea din frageda copilarie si anume croitoria (facea foarte multe hainute pt papusile ei, avea diverse modele, piese, accesorii, unele mai trasnite decat altele si era in competitie cu o amica de-a ei cine are mai multe hainitze si stiu ca ajunsese la 100) si am zis OK iti luam masina de cusut, poate niste cursuri... fac comanda de Craciun manual de croitorie de la Teora, ma interesez cat costa cursurile in jur de 12 mln plus masina cea mai simpla vreo 550 lei in total vreo 17, ii zic uite facem niste economii, iti mai trimite bunica-ta, iti pun de-o parte alocatia si in primavara poate mergi la cursuri ca m-am bucurat ca e undeva pe-aproape prin 13 sept... cand a auzit de planul meu laborios a strambat din nas si a zis ca gata nu mai vrea croitorie! ca daca presupune atatea sacrificii si eforturi din partea noastra ea nu mai vrea! |
Pai si eu m-as fi speriat de amploarea proiectului.
Lasa fata in pace, e in cautare de noutati, de aspecte ale personalitatii ei, poate a vazut / auzit pe undeva ca a fi fashion designer e cool...asta nu inseamna ca o sa persevereze pe aceasta directie.
Si mie mi-a placut la un moment dat faza asta cu cusutul, chiar m-am asezat de cateva ori la masina de cusut a maica-mii, mi-am croit o fusta, doua, dar acum nu ma mai ating de astea..........
Da, tu ca mama ti-o doresti mai perseverenta, asta e altceva, dar ...eu cred ca e un aspect al adolescentei.
Imi aduc aminte ca ai mei m-au vazut ca zdrangan la chitara - mama are voce si a avut chitara si canta cand eram eu mica - si m-au trimis la cursuri - prin scoala primara parca.
N-am inteles nimic, nu am avut niciodata ureche muzicala sau voce. A fost un chin. Si apoi ma intrebau...hai canta, ce ai invatat acolo? ca noi am platit cursul....
A fost cam horror. Singura intalnire a mea cu muzica.
ayanna_xem spune:
Saliu!
Ce funny sunteti mai fetele! M-am distrat copios cu voi si ispravile ghidusilor. Aia cu 'inventarul' de somn al lui Yannis mi s-a parut de exceptie, dar si tachinarile voastre vis-a-vis de distractiile pufilor sunt super haioase.
Pe zgubi a mea a prezentat-o, foarte bine si in detaliu, Sorina...in mesajul ei despre Iris. In clubul ala suntem noi!
ANAAA..daca e cu ochisori, atunci sa fie intr-un ceas bun!!! Sa ai sarcina usoara si bebitza cu coditza sanatoasa si voinica. Hai ca o sa fie bine, chiar daca o sa-ti fie un pic mai greu si cu scoala si cu tot, dar si cand o sa culegi roadele, o sa vezi ce satisfactie o sa ai!
TOMACA...vrem si noi in pod la buturel, ca suna a distractie maxima acolo!
Legat de donatii, vroiam sa te intreb ca nu stiu unde sa caut...ziceai ceva de o donatie pentru trei sate din Moldova? unde gasesc info? Ca eu am mai multe pachetele pregatite pe care vroiam sa ma duc sa le dau la niste cersetoare care stau in strada cu copilasii, dezbracati si vai de capul lor. Acum nu stiu pe care ar ajuta mai mult...ca desi nu-mi plac cersetorii si am senzatia ca noi prin faptul ca le dam nu facem decat sa le intretinem starea, mi-e mila de mor cand vad copilasii aia chinuiti. Offfff...
DECE...ai varuit cu jiji in casa??? Wow! Si noi avem decor nou de sarbatori, dar nu ca m-ar fi apucat pe mine harnicia, ci dimpotriva, au apucat-o pe zgubi talentele...Oare varul alb acopera markerul negru???
RUXI...wow! Cred ca ai fost o adolescenta foarte ...nush ce cuvant sa folosesc (matura, cu scopuri clare si care stia exact ce vrea de la viata), daca acum, ca mama, ai asa pretentii serioase de la domnisoara ta. Nu prea stiu ce sfat sa-ti dau, pentru ca singura experienta pe care o am cu adolescentii, e cea de acum 10-15 ani cand ma chinuiam sa scot 'om' din roackera din mine.
Oricum, asa la o impresie generala, sa stii ca ce ii propui tu acolo Elei, suna mai mult a meserie decat a hobby. O masina de cusut e buna oricand la casa omului, si asa de fun, cand te chinuie talentele artistice, si in caz de necesitate...dar ca sa-i pui in fatza si cursuri si manuale de 'specialitate' si alte d-astea, cred ca e prea mult totusi.
Si am asa senzatia (dar citesc printre randuri, deci e posibil sa ma insel) ca ai tendintza sa 'rezolvi' tu pentru ea toate alea. Analizezi tot timpul orice, cauti argumente logice chiar si in cele mai banale situatii...O iei prea in serios cu toate si ii cauti tu solutii in loc s-o lasi pe ea sa le gaseasca. Nu zic ca ar fi rau, dimpotriva, arati ca esti implicata si ca iti pasa de copilul tau, dar poate uneori e cazul sa o lasi sa decida singura ce si, mai ales, cum vrea sa-si duca la indeplinire o idee. Probabil ai fi surprinsa de capacitatile ei in sensul asta. Cand iti vorbeste de intentiile si dorintele ei poate nu vrea neaparat sa i le si pui tu in practica, ci vrea doar sa te informeze, avand in vedere ca sunteti foarte apropiate si aveti o relatie speciala, pentru care eu sincer te invidiez si as vrea ca si eu la randul meu, cu fata mea, sa pot avea asa o relatie.
Oricum, ea e la varsta in care íncearca sa se descopere, experimenteaza, testeaza...sa vada ce anume i se potriveste...isi cauta drumul...bravo ei! Tu doar fii relaxata si insoteste-o frumos in calatoria ei, dar las-o pe ea sa mearga inainte cu un pas. Hobby-ul vine de la sine, din placerea interioara de a crea ceva si de a ne exprima, independent de calea si drumul pe care le alegem sa le urmam in viata, nu?
Ziceai ca ai carti si nu stii ce sa faci cu ele? Pai eu tot astept sa faci bradutzul ala de pe FB si sa ne arati si noua poze cu el, ca si mie mi s-a parut super faina ideea.
Trage acadica de mine, nu mai pot scrie..va puuuup!
Ruxita spune:
citat din mesajul lui ayanna_xem RUXI...wow! Cred ca ai fost o adolescenta foarte ...nush ce cuvant sa folosesc (matura, cu scopuri clare si care stia exact ce vrea de la viata), daca acum, ca mama, ai asa pretentii serioase de la domnisoara ta. Nu prea stiu ce sfat sa-ti dau, pentru ca singura experienta pe care o am cu adolescentii, e cea de acum 10-15 ani cand ma chinuiam sa scot 'om' din roackera din mine. Oricum, asa la o impresie generala, sa stii ca ce ii propui tu acolo Elei, suna mai mult a meserie decat a hobby. O masina de cusut e buna oricand la casa omului, si asa de fun, cand te chinuie talentele artistice, si in caz de necesitate...dar ca sa-i pui in fatza si cursuri si manuale de 'specialitate' si alte d-astea, cred ca e prea mult totusi. Si am asa senzatia (dar citesc printre randuri, deci e posibil sa ma insel) ca ai tendintza sa 'rezolvi' tu pentru ea toate alea. Analizezi tot timpul orice, cauti argumente logice chiar si in cele mai banale situatii...O iei prea in serios cu toate si ii cauti tu solutii in loc s-o lasi pe ea sa le gaseasca. Nu zic ca ar fi rau, dimpotriva, arati ca esti implicata si ca iti pasa de copilul tau, dar poate uneori e cazul sa o lasi sa decida singura ce si, mai ales, cum vrea sa-si duca la indeplinire o idee. Probabil ai fi surprinsa de capacitatile ei in sensul asta. Cand iti vorbeste de intentiile si dorintele ei poate nu vrea neaparat sa i le si pui tu in practica, ci vrea doar sa te informeze, avand in vedere ca sunteti foarte apropiate si aveti o relatie speciala, pentru care eu sincer te invidiez si as vrea ca si eu la randul meu, cu fata mea, sa pot avea asa o relatie. Oricum, ea e la varsta in care íncearca sa se descopere, experimenteaza, testeaza...sa vada ce anume i se potriveste...isi cauta drumul...bravo ei! Tu doar fii relaxata si insoteste-o frumos in calatoria ei, dar las-o pe ea sa mearga inainte cu un pas. Hobby-ul vine de la sine, din placerea interioara de a crea ceva si de a ne exprima, independent de calea si drumul pe care le alegem sa le urmam in viata, nu? Ziceai ca ai carti si nu stii ce sa faci cu ele? Pai eu tot astept sa faci bradutzul ala de pe FB si sa ne arati si noua poze cu el, ca si mie mi s-a parut super faina ideea. Trage acadica de mine, nu mai pot scrie..va puuuup! _ Mami de gagalice cu ochi de ciocolata |
da, cam am aceasta tendinta! sa rezolv orice in locul ei, lucrari la desen, proiecte la diverse materii, etc.
mai are si ea initiative pe ici pe colo... de ex. a vrut sa invete sa faca bratari ale prieteniei, si-a cumparat singura atza care i-a trebuit, a cautat tutoriale pe net, a exersat pana i-a iesit nodurile calumea, si a facut 3-4 bratari si s-a oprit (si eu la varsta ei ma chinuiam sa invat macrameul si am facut un bondar si m-am oprit)...
de croitorie am zis ca ar fi prima chestie serioasa de care s-a apucat vreodata si n-o sa-i strice niciodata o meserie (eu ma plangeam pe la 28 de ani ca nu stiu sa fac nimic, dar absolut nimic!!!) si inceputul discutiei noastre a fost ca ea vrea sa se mute la un liceu unde se preda asa ceva (deci vroia sa dea liceul filo pe o scoala profesionala) si ar vrea sa se faca designer vestimentar si de aici ideea cu cursurile...
si io la varsta ei stricam haine, incercam sa cos una alta, dar mama nu m-a sprijinit in niciun fel (nu m-a invatat sa fac un borsh!) ba chiar mi le dadea de cap (si am avut cateva creatii originale de bluzite care mamei i s-au parut exagerate) si m-am gandit asa... sa fac eu cursurile, sa cumpar masina si daca o sa vrea si Ela sa coase ceva o sa o invat cu mare drag dar sa nu se simta ea presata ca am facut o investitie atat de mare si nu pot scoate din ea profit nici cat de-o fusta...
Bradutul din carti... am incercat ieri sa fac unul... cam micut dar am zis de proba si l-am impodobit si cu ghirlande luminoase si Kay a inceput sa puna pe el jucarii de-a lui (cuburi, inele colorate) si a tinut asa vreo 2 ore dupa care l-a daramat! (ca e Godzila Distrugatorul strica tot ce ma apuc sa-i construiesc din cuburi sau altele)