Viata in Romania(2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui cipcipcip

Dar tu ce-ai cu mine? Normal ca am citit atent, dar ea a facut cumva si a scos procentul de saraci mai mare in Australia decit in US, ceea ce nu e adevarat si de-aia am simtit nevoia sa rectific

Din punct de vedere matematic:
- 11 este un numar mai mic decit 15.1
- 12 este un numar mai mic decit 22

Asta reprezinta o forma de voluntariat, se cheama ca mi-am folosit parte din cunostinte pt a ajuta o persoana dezavantajata, in cazul asta CipCipCip, care e, in mod evident, mathematically challenged.

Exemplificarea a fost facuta pe urmatorul text:
Citat:

- 11% din australienii adulti si 12% din copii traiesc in saracie
- 2.2 milioane australieni nu au de ajuns bani pt a-si asigura nevoile de baza (casa, imbracaminte, mincare)
- 15% din copii traiesc in familii cu ambii parinti someri
- aproape 1 milion de copii nu sint hraniti suficient (don’t get enough to eat)
- o noua categorie care se adauga celor dezavantajate: persoanele singure si in etate

Sursa: Australian Food Bank

Prin comparatie, pt US, rata saraciei publicata pt 2010 este 15.1% (22% pt copii). Procentul pt cei fara asigurare medicala este 16.3%. Populatia US la momentul de fata este de 312,751 milioane locuitori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulianm

Citat:
citat din mesajul lui portocalia

si mie imi pare cam ciudat argumentul, mai ales ca cifrele despre Australia sunt date de o organizatie australiana, iar cele despre SUA nu stim de cine sunt date...

daca tot facem comparatii, n-ar trebui ca cifrele respective sa reiasa din acelasi raport sau macar sa fie emise de aceeasi organizatie/institutie?

"Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble."

incearca cu-cuvinte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Citat:
in cazul asta CipCipCip, care e, in mod evident, mathematically challenged.

Parca tu erai cea care spunea-citez- No name calling, please...
Nu se mai aplica? Sau etichetarea e permisa?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc

Citat:
in cazul asta CipCipCip, care e, in mod evident, mathematically challenged.

Parca tu erai cea care spunea-citez- No name calling, please...
Nu se mai aplica? Sau etichetarea e permisa?

Do not offend the freaks! Now tell me, who the heck are you? (King Julien-Madagascar)

A fi something-challenged e echivalent cu name calling? De cind anume? Please explain (:

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

si mie imi pare cam ciudat argumentul, mai ales ca cifrele despre Australia sunt date de o organizatie australiana, iar cele despre SUA nu stim de cine sunt date...

daca tot facem comparatii, n-ar trebui ca cifrele respective sa reiasa din acelasi raport sau macar sa fie emise de aceeasi organizatie/institutie?

incearca cu-cuvinte!

Ar lua enorm de mult timp, pt ca lipsesc notiunile de baza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui Vauva

Andacos, de ce nu citesti inainte de a te distra asa de tare in DEX ce inseamna "a regula"

http://dexonline.ro/definitie/regula

Vaaai...imi cer scuze ca m-am distrat!

Este totusi o expresie ce...da loc la interpretari!

Cred ca regla era mai bine si nu-mi mai dadea vauva una dupa ceafa ca m-am distrat!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Se foloseste "a regulariza", din cate stiu.

Si m-am obisnuit sa vad "clase" pentru "classes". Ore de curs, cursuri. Nu e un repros, stiu ca asa se intampla cand locuiesti mult in alta tzara si vorbesti mult in limba respectiva.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
... bucuria pupilelor gustative...

Bai, ce aveti? Io recunosc ca m-am trezit acu' un sfert de ora, da' voi? :P

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui cipcipcip

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Cip...dar de ce sunt dezavantajatzi copii aia?Cine e vinovatul?

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Parintii lor bineinteles. Dar ti se pare uman sa sufere copiii lor pentru asta??

Cipcipcip si Julia (4 august 2005) + Erik (16 mai 2010)

Am zis ca nu mai rapsund la subiect, dar...

NU e uman sa suefre copiii, dar de ce se tot baga copiii la inaintare: in primul rand e datoria parintilor sa-si creasca copiii proprii, nu a statului si in al doilea rand tu cati din banii aia crezi ca se duc la copii si cati pe viciile parintilor?

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

http://www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

De asemenea consider foarte bun sistemul meritocratiei care-i aplicat doar in cateva scoli (promotii de cateva sute pean la nivelul intregii tari) foarte bune din Franta si nu in US. Acela al examenului de intrare si al burselor de "merit". Copiii realmente buni ar trebui sa poata sa studieze in cele mi bune locuri indiferent de venitul parintilor. Americanii au din acest punct de vedere un sistem extrem de inuman care trece prin armata.

Nu vreau sa te contrazic, dar si in State se mai intra si pe merit. Poti sa ai banii lu' peste daca nu stii ce trebuie, nu intri la nici o facultate cautata. In plus, in State sunt burse ptr. sport, ce nu stiu daca mai sunt pe undeva. Eu am o prietena ale carei fete (2) sunt la facultate in State (desi sunt cetateni canadieni) pe bursa de tenis.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

http://www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Citat:

A fi something-challenged e echivalent cu name calling? De cind anume? Please explain (:

Eu stiu ca engleza mea e limitata. Limitate sunt si cunostintele mele lingvistice in general. Si cele de sociologie si antropologie culturala.

Stiu insa ca americanilor le plac eufemismele. Dar inteleg ca nu te-ar deranja daca cineva te-ar numi mentally challanged, pentru ca asta nu e sinonimul lui handicapat mental din Europa cea ne-eufemistica.

Serios, eu cred ca ai jignit-o pe Cipcipcip. Daca tu consideri altceva, please explain:)

Mergi la inceput