Viata in Romania(2)
Raspunsuri - Pagina 8
![](images/user_woman.png)
cipcipcip spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Cip...dar de ce sunt dezavantajatzi copii aia?Cine e vinovatul? Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Parintii lor bineinteles. Dar ti se pare uman sa sufere copiii lor pentru asta??
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/portocalia/portocalia.jpg)
portocalia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ana Stroe despre ansamblu, ca tresaririle eu mi le gestionez si le percep mai repede cind trec pe linga un musculos/aratos decit pe linga o dama juna ![]() Selon ce que je pense de moi, je suis limitée ou illimitée, libre ou esclave http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759 |
inseamna ca ne gandim la tresariri diferite, dar tot tresariri pana la urma.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tanti_sp_Zavaidoc/Tanti_sp_Zavaidoc.jpg)
Tanti Zavaidoc spune:
Am tot citit vreo cateva pagini din urma, dar... Unde e discutia despre viata in Romania?
S-o fi mutat Romania in US, Australia si Germania?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cipcipcip
Parintii lor bineinteles. Dar ti se pare uman sa sufere copiii lor pentru asta?? Cipcipcip si Julia (4 august 2005) + Erik (16 mai 2010) |
Dar nu sufera,primesc doar ceea statul isi permite sa dea ,tocmai datorita parintzilor lor!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
AB_AC spune:
cipcip e clar ca nu-i placut sa stai cu mana intinsa. Si nu-i placut sa fii sarac. Dar sa stii ca donatiile facute de americani nu-s facute in scarba.
Noi am avut mari necazuri cu primul copil, ne-a costat cat nu ne puteam permite si da cred ca am primit de la hainute, la carut, patut si jucarii... totul de la o organizatie de la spital, de la oameni pe care i-am cunoscut in spital si de la comunitate. Sigur nu a fost placut, ne-am fi dorit ceva mai frumos si lucios si ne-a luat timp sa curatam atent ce am primit. Dar aveam nevoie.
Am primit si de la stat. Asistenta sociala ne-a redus datoria fata de spitalul la care s-a nascut micuta.
Ca un bemol as zice ca niciodata nu am facut publice probleme cunostintelor romani. Ne-au cainat, dar nu s-au oferit in mod concret. Poate ma insel, dar nu am avut sentimentul ca ii intereseaza sa ma ajute asa ca nu am intrat niciodata in detalii. Nu m-am simtit in largul meu sa ofer apoi de asemenea.
In raport cu americanii n-as putea spune ca nu a functionat sistemul. A functionat chiar binisor. Am supravietuit dar am fost suficient de stransi cu usa ca sa fim stimulati sa ne schimbam niste planuri de viata relativ comode. Cred ca societatea a avut de castigat obligandu-ne sa ne schimbam.
Eu nu-s de acord cu Buflea . Copiii mei au nevoie de un minim si au nevoie sa stie ca nu-s mai cu mot decat alti copii. Faptul ca noi avem o situatie buna nu-i meritul lor si nu au de ce sa-si construiasca viata bazandu-se pe ceva care poate sa dispara peste noapte.
Singurul lucru pe care vreau sa-l ofer copiilor este accesul la orice universitate i-ar accepta in rest viata simpla e cea mai sanatoasa.
US ar avea nevoie sa ofere mai multa asistenta sociala. Mai ales asistenta sociala directa pentru copii, batrani, persoane cu probleme de sanatate. Cred de asemenea ca un minim de asigurare medicala care sa acopere tratamentul minorilor, tratamentul de urgenta, bolile grave si nasterea ar trebui impusa.
Dar nu pot fi de acord cu realitatea statelor europene in care adesea ajutorul social difera de salariul minim prin extrem de putin. Uneori atat de putin incat daca pui la socoteala transportul, uzura hainelor etc. mai bine stai acasica decat sa faci munca necalificata/slab calificata. Nu pot fi de acord nici cu faptul ca esti somer si refuzi multiple oferte de lucru si totusi statul nu-ti taie ajutorul.
De asemenea consider foarte bun sistemul meritocratiei care-i aplicat doar in cateva scoli (promotii de cateva sute pean la nivelul intregii tari) foarte bune din Franta si nu in US. Acela al examenului de intrare si al burselor de "merit". Copiii realmente buni ar trebui sa poata sa studieze in cele mi bune locuri indiferent de venitul parintilor. Americanii au din acest punct de vedere un sistem extrem de inuman care trece prin armata.
Adica totul e pe undeva pe la mijloc intre liberalismul pur si statul dadaca.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui portocalia
bineinteles ca ai tresariri. asa, ai tresariri si cand trece pe langa tine o femeie mai tanara, mai slaba si mai frumoasa. si cu mai multi bani ![]() dar ne mai si gestionam tresaririle astea, mai apelam la ratiune si educatie si incercam sa privim lucrurile dintr-un unghi mai larg. lumea nu-i o jungla, totusi, iar eu (omul cu tresarirea) nu-s buricul pamantului. |
Nu esti buricul pamantului, esti ala care se trezeste dimineata sa mearga la munca, care-si duce copilul la cresa ca n-are timp sa stea cu el.
![](icon_smile.gif)
Cam cat de des crezi tu ca poti privi ´´larg´´? Poate castigi cu fix 100, 150 de euro peste limita la care ai putea primi niste gratuitati. De exemplu. Deci castigi, platesti taxe dar nu esti bogat.
E fain ce zici tu dar putini o pot face. Pentru ca oamenii acumuleaza frustrari, viata-i scumpa, problemele apar si uite asa...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cipcipcip LadyJ, nu am stat sa compar asa niciodata. |
Inteleg, problema e ca multi o fac si din anumite puncte de vedere au dreptate.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
iulianm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cipcipcip Iulianam, nu stiu de unde ai scos tu cifrele alea, dar la ultimul Human Poverty Index care a fost facut in 2008, US are 15.4 % poverty si Australia 12 %. Daca tot e intrecere intre tari. Iar daca te uiti la diferentele intre cei bogati si cei saraci, sint mai mari discrepantele in US decit in Australia, Suedia fiind pe primul loc cu cele mai mici diferente. http://en.wikipedia.org/wiki/File:Gini_Coefficient_World_CIA_Report_2009.png Diferentele de venit (deci dintre cei bogati si saraci) din US sint la nivel cu China, Argentina s a m d. |
Matematic (mai bine zis aritmetic) vorbind, cita diferenta e intre procentel date de mine si cele date de tine. Am precizat anii, 2010/2011. Cifrele sint "scoase" de la Australian Food Bank (scrie clar sursa in mesajul meu citat de tine; pt US de la Census (recensamint).
Pina acuma discutia era despre saraci/somaj/persoane care abuzeaza sistemul social. Care e legatura cu bogatii din China Argentina, etc? Unde am scris eu de Suedia?
Tu citesti ce scrie persoana careia ii raspunzi? Si daca citesti, intelegi ce a scris?
Citat: |
O sa vii probabil sa ne spui despre donatii la nivel comunitar, individual etc din USA, dar ma intreb cit este de placut sa stai sa astepti pomana de la vecinul din colt sau sa cersesti la biserica sau la organizatii. Nu mai bine reguleaza statul putin? (mama sa vezi ce rosii imi iau acu' ca am indraznit sa scriu ceva negativ despre USA) |
Partea asta arata clar ca habar nu ai despre ce discut eu. Habar nu ai ce se intelege aici prin ajutor si donatii. Nada. Nik. Zero barat. Si mai arata ca nu ai considerat si nnici nu ai fost vreodata angrenata in asemenea activitati. Pomana ?!?!?!? Cersit ?!?!?!
Citeste si te informeaza intii, si poate citind, vei lua si tu exemple de la altii, ce se poate face pt cei mai putin avuti ori norocosi, nu numai cu bani, dar oferind munca gratuita, oferind gratuit din timpul tau, oferind skills (daca le ai, bineinteles), adica ceva de pe urma caruia semenii, comunitatea si societatea, in general, pot beneficia mai mult si mai bine. Ceva mult mai pretios decit banii, in multe rinduri. De scris cecuri pot multi. Restul, mai putini, evident.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
iulianm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui portocalia si mie imi pare cam ciudat argumentul, mai ales ca cifrele despre Australia sunt date de o organizatie australiana, iar cele despre SUA nu stim de cine sunt date... daca tot facem comparatii, n-ar trebui ca cifrele respective sa reiasa din acelasi raport sau macar sa fie emise de aceeasi organizatie/institutie? |
![](alcool.gif)
![](alcool.gif)
![](alcool.gif)
![](bang.gif)
![](bang.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tanti_sp_Zavaidoc/Tanti_sp_Zavaidoc.jpg)
Tanti Zavaidoc spune:
Mai, eu tot citesc si citesc... Observ o dorinta de a demonstra ceva, nu stiu exact ce, dar in mod clar nimic in legatura cu subiectul asta, "Viata in Romania".
Vreti sa deschidem un subiect separat, la modul: Romani de acasa si de aiurea-reprosuri? Ce avem noi sa ne reprosam si demonstram unii altora. Vreti?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)