Viata in Romania(2)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Citat:
citat din mesajul lui portocalia

Citat:
citat din mesajul lui cipcipcip

Iulianam, nu stiu de unde ai scos tu cifrele alea,

si mie imi pare cam ciudat argumentul, mai ales ca cifrele despre Australia sunt date de o organizatie australiana, iar cele despre SUA nu stim de cine sunt date...

daca tot facem comparatii, n-ar trebui ca cifrele respective sa reiasa din acelasi raport sau macar sa fie emise de aceeasi organizatie/institutie?

Exact. Dar unii le scot de unde le convine.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Vauva

Andacos, de ce nu citesti inainte de a te distra asa de tare in DEX ce inseamna "a regula"

http://dexonline.ro/definitie/regula

Deci am scris bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:

Andacos, de ce nu citesti inainte de a te distra asa de tare in DEX ce inseamna "a regula"

http://dexonline.ro/definitie/regula

Vaaai...imi cer scuze ca m-am distrat!

Este totusi o expresie ce...da loc la interpretari!

Cred ca regla era mai bine si nu-mi mai dadea vauva una dupa ceafa ca m-am distrat!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Mie mi se pare egoism si lacomie atunci cand societatea gandeste ca e mai bine mai multi bani in buzunarul celor care deja au bani in detrimentul conditiilor umane pentru ce defavorizati. Eu prefer sa nu gandesc asa, prefer sa stiu ca fiecare copil are minimul de conditii si ca fiecare mama poate sa isi trateze copilul bolnav.

Bird, stii care e problema ? Daca un om munceste mult si deci castiga bine, isi doreste mai mult confort pentru el si familia lui. E dreptul lui, pana la urma, e munca lui.
Omul are casa si masa, dar daca este activ in societate prin munca multa depusa, este just sa-si schimbe casa cu una mai incapatoare(confort) sa puna pe masa bucate mai alese(sanatate si bucuria pupilelor gustative) sa aiba antrenor de sport(sanatate) sa aiba o masina mai buna (confort si siguranta) samd.
Sigur ca lacomia exista, dar ea exista si la cei care nu muncesc, sa dau un exemplu din partea cealalta. Daca un om castiga bine si are ce-si doreste(inclusiv un cont baban in banca, pentru o siguranta) nu putem zice ca e lacom si gata. A muncit, a dat randament.

Este inexacta remarca ´´mai multi bani pentru cei care deja au bani´´, pentru simplu fapt ca nu putem stabili universal ce inseamna ´´multi bani´´. Putem desigur sa ne referim la nivelul de supravietuire si sa zici ca ´´mai mult´´ inseamna tot ce e peste acest nivel, dar ar fi incorect, atata vreme cat nu depunem cu totii fix acelasi efort in munca. Suntem diferiti, nedorim lucruri diferite si avem scari de valori diferite. Actionam in consecinta.

Sigur ca fiecare copil are nevoie de minimul de conditii pentru a creste sanatos si armonios, iar asta depinde si de bani. Daca familia nu-i are, i se va da. (ajutor social). Dar daca familia isi doreste mai mult, un nivel mai bun pentru copii, e nevoie sa faca familia ceva.
Platitorul de taxe isi plateste datoria fata de stat, statul da din sacul cu bani si aluia care n-are. Dar ii da pentru acel minim de confort, nu-i poate da fix cat are si ala care munceste,ca asa n-ar mai munci nimeni si s-ar duce totul de rapa.
Deci avem cu totii, dar unii au mai mult, altii si mai mult, altii extrem de mult. Si e ok, nu crezi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Andacos, vezi ca esti off topic. Si da, ma irita placerea unora de a taxa rapid pe cineva din cauza limbajului folosit numai asa ca sa se distreze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Lady J, as fi dat like de 100 de ori mesajului tau dar nu ma lasa....

imi pare rau ca nu scrie Lorelaim la subiectul asta, despre cum a perceput Suedia dupa ce-a trait in Canada; spune multe....

Selon ce que je pense de moi, je suis limitée ou illimitée, libre ou esclave

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:

Andacos, vezi ca esti off topic. Si da, ma irita placerea unora de a taxa rapid pe cineva din cauza limbajului folosit numai asa ca sa se distreze

Da,vad ca esti off topic!

Bine ca macar pe cip...n-a deranjat-o in asemenea hal ca pe tine!
Era o gluma dar si pentru asta...trebuie sa ai niste perceptzii!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui portocalia

Citat:

Iulianam, nu stiu de unde ai scos tu cifrele alea,

si mie imi pare cam ciudat argumentul, mai ales ca cifrele despre Australia sunt date de o organizatie australiana, iar cele despre SUA nu stim de cine sunt date...

daca tot facem comparatii, n-ar trebui ca cifrele respective sa reiasa din acelasi raport sau macar sa fie emise de aceeasi organizatie/institutie?

Exact. Dar unii le scot de unde le convine.

Cipcipcip si Julia (4 august 2005) + Erik (16 mai 2010)

daca ai fi si citit ce-a scris Iulianm, vedeai ca procentele de saracie sunt aproape identice cu cele scoase de tine

Selon ce que je pense de moi, je suis limitée ou illimitée, libre ou esclave

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Ana Stroe, nu cred ca Lorelaim are o parere obiectiva, eu am simtit ca ea a venit constransa cumva in Suedia, de la inceput a avut de obiectat la tot ce vedea in jurul ei si nici macar nu cred ca a incercat sa se integreze pt ca mereu isi dorea sa se intoarca in Canada.

Mergi la inceput

LadyJ, asa a zis si Bird, ca doreste un minim de conditii pentru acei copii. Unde a zis ea altceva? Nu a zis nimeni nicaieri ca cei care muncesc trebuie sa dea la cei care nu muncesc ca sa avem toti la fel. Noi dicutam despre conditii minime garantate pentru toata lumea in tari BOGATE, deci care isi permit.

Mergi la inceput