Viata in Romania(2)
Raspunsuri - Pagina 4
columbiana spune:
eu de persoane ce traiesc sub poduri am auzit pe vremuri, de romani ajunsi ilegal in Italia....
Selon ce que je pense de moi, je suis limitée ou illimitée, libre ou esclave
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
columbiana spune:
Xio, daca vin si-ti spun cita lipsa de logica si judgement e in raspunsurile tale, iar fugi cu pira la moderatori...; nu se ocupa nimeni cu cei in ingrijirea copilului pe aici, exista situatii pe care societatea le accepta aproape unanim datorita normalitatii lor.
Selon ce que je pense de moi, je suis limitée ou illimitée, libre ou esclave
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
iulianm spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bird70
Sunt perfect de acord cu ce zici aici. Si noi avem tot din munca noastra ca nu am stat cu mana-ntinsa. Avem venituri mari si ne permitem multe. Dar mie sincer mi-ar sta in gat banii aia in plus pe care i-as avea intr-o societate unde mame cu copii traiesc sub poduri, unde sunt oameni care nu-si permit tratament medical si nu au ce manca. |
Si nu iti sta nici un ban in git so far? Interesant, inseamna ca faci abstractie de statistica propriei tari: ori nu o cunosti, ori in mod voit, te faci ca nu o cunosti. Pentru ca eu personal, nu pot sa imi inchipui ca cineva care detine atitea informatii (mai mult sau mai putin reale) si le imparte(generos, dar in mod critic) despre alte tari (cum ar fi US), nu are cunostinte despre situatia tarii in care traieste.
Poate ar trebui sa te informezi intii asupra Australiei, cum sta la capitolul saracie, in ciuda banilor cu care intreaga populatie muncitoare contribuie pt ca toata lumea sa aiba un trai decent. Parca asta sustii, si ca “prefer sa stiu ca fiecare copil are minimul de conditii”.
Well, independent de preferintele tale, nu functioneaza perfect nici varianta australiana. Nu stiu cit de discutata e problema saraciei in Australia, cert este ca guvernul Australian admite ca “there is no official measurement of the extent of poverty”. Estimari si studii sint facute de diferite organizatii care conduc studii ce privesc politica sociala, si cam atit.
La o populatie de aproape 22.787 milioane locuitori, in Australia anului 2011:
- 11% din australienii adulti si 12% din copii traiesc in saracie
- 2.2 milioane australieni nu au de ajuns bani pt a-si asigura nevoile de baza (casa, imbracaminte, mincare)
- 15% din copii traiesc in familii cu ambii parinti someri
- aproape 1 milion de copii nu sint hraniti suficient (don’t get enough to eat)
- o noua categorie care se adauga celor dezavantajate: persoanele singure si in etate
Sursa: Australian Food Bank
Prin comparatie, pt US, rata saraciei publicata pt 2010 este 15.1% (22% pt copii). Procentul pt cei fara asigurare medicala este 16.3%. Populatia US la momentul de fata este de 312,751 milioane locuitori.
Cum sta Australia la capitolul donatii si ajutor? Nu atit pe plan international, cit pe plan intern. Cum se doneaza (in ce forma, la ce nivel, individual, comunitate, stat), cit, cui? Exista ajutor pt grupurile dezavantajate, in afara contributiei lunare, luata sub forma de taxe, din paycheckul fiecarui om al muncii?
Edip spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Vauva
In Anglia am citit si eu cazuri asemanatoare cu cel de sus, dar m-as mira sa existe in tarile nordice asa ceva, mai mult ca sigur nu. Comentariile de la art le-ai citit? |
cand zici de tarile nordice probabil te referi la Suedia unde datorita taxelor nu sunt f. multi bogati.. in Canada nu as fi asa sigur ca nu se intampla... Stiu oameni care au stat ani de zile fara sa munceasca si nu aveau nici un handicap in afara de lene:)
pe aici chestia asta cu pomana e mult mai extinsa.. se da pomana si la nivel de provincii.. adica unele produc economic, altele impart beneficiile doar.
cipcipcip spune:
Iulianam, nu stiu de unde ai scos tu cifrele alea, dar la ultimul Human Poverty Index care a fost facut in 2008, US are 15.4 % poverty si Australia 12 %. Daca tot e intrecere intre tari.
Iar daca te uiti la diferentele intre cei bogati si cei saraci, sint mai mari discrepantele in US decit in Australia, Suedia fiind pe primul loc cu cele mai mici diferente.
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Gini_Coefficient_World_CIA_Report_2009.png
Diferentele de venit (deci dintre cei bogati si saraci) din US sint la nivel cu China, Argentina s a m d.
O sa vii probabil sa ne spui despre donatii la nivel comunitar, individual etc din USA, dar ma intreb cit este de placut sa stai sa astepti pomana de la vecinul din colt sau sa cersesti la biserica sau la organizatii. Nu mai bine reguleaza statul putin?
(mama sa vezi ce rosii imi iau acu' ca am indraznit sa scriu ceva negativ despre USA)
Vauva spune:
da Edip, ma refer la tarile nordice din Europa, nicidecum la Canada. De 11 ani de cand traiesc eu in Finlanda nu am auzit de nici un fel de intamplare de care ai exemplificat tu.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cipcipcip Nu mai bine reguleaza statul putin? Cipcipcip si Julia (4 august 2005) + Erik (16 mai 2010) |
hai ca esti simpatica tare!
Statul ar putea eventual regla,regulain niciun caz!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Vauva spune:
Andacos, de ce nu citesti inainte de a te distra asa de tare in DEX ce inseamna "a regula"
http://dexonline.ro/definitie/regula
cipcipcip spune:
Haha, regula de la "regulate"
Sa vezi cind am mers in Romania si am spus prezervativi la conservanti (de la prezervatives)
portocalia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cipcipcip Iulianam, nu stiu de unde ai scos tu cifrele alea, |
si mie imi pare cam ciudat argumentul, mai ales ca cifrele despre Australia sunt date de o organizatie australiana, iar cele despre SUA nu stim de cine sunt date...
daca tot facem comparatii, n-ar trebui ca cifrele respective sa reiasa din acelasi raport sau macar sa fie emise de aceeasi organizatie/institutie?