Viata in Romania(2)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

itsme, tocmai cand ma pregateam sa ma bucur ca ma mai delectez cu un mesaj scris cu inteligenta si umor ca devenisera cam raritati in ultima vreme:( Nu te lasa impresionata, tinta principala sunt io, tu ajunsesi doar in ricoseu:) (Chiar daca inca nu mi-am dat seama ce am facut ca sa merit "onoarea" de a fi urmarita pe forum cu atata atentie :)
Dar, trebuie sa-ti spun ca intamplarea ta cu taxiul nu e relevanta, de fapt sistemul a functionat perfect si de vina esti doar TU! trebuia sa intrebi taxiul CAND poate EL sa vina la aeroport si in functie de asta sa cumperi biletele de avion! Habar n-ai tu, ei aveau treaba multa si mai importanta (erau ocupati sa-si afiseze diplomele pe pereti :)

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe
pacat, eu asteptam partea cu ajutorul social, daca tot s-a transformat subiectul in ce nu ne place in america, sau las' ca si ei au bubele lor`.

ana, aici suntem toti adulti, nimeni nu mai crede in mos craciun si in perfectiunea sistemelor, indiferent de cat incearca unii sa ne convinga. Devine chiar ridicol sa nu se accepte decat termenii elogiosi cand ne referim la anumite locuri de pe planeta, parca am fi la "Cantarea romaniei" de peste ocean. Eu chiar eram curioasa ce parere are itsme despre asistatii sociali (si de fapt nici nu stim daca voia sa se refere la america (pe care a spus ca o cunoaste ca turist) si nu la canada sau la europa sau la romania de ex?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Cat despre subiectul initial, io as fi raspuns la intrebare da' nu am inteles-o. Intai ar trebui sa definim ce se intelege prin "viata buna" ca s-ar putea sa fie diferente foarte mari intre ce vor spune unii si altii. De ex, pt un sarac de prin vreun sat uitat de lume viata buna ar insemna sa aiba apa curenta pe cand altii ar considera ca au viata grea pentru ca nu si-au putut cumpara ultimul ferrari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

Cat despre subiectul initial, io as fi raspuns la intrebare da' nu am inteles-o. Intai ar trebui sa definim ce se intelege prin "viata buna" ca s-ar putea sa fie diferente foarte mari intre ce vor spune unii si altii. De ex, pt un sarac de prin vreun sat uitat de lume viata buna ar insemna sa aiba apa curenta pe cand altii ar considera ca au viata grea pentru ca nu si-au putut cumpara ultimul ferrari.

Avind in vedere vinzarile de masini de lux in Romania, eu zic ca viata-i tare buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Confirm si eu ca viata in Romania nu este chiar asa de periculoasa pe cum o descrie Michelle . Ca si faptul ca bineinteles ca se fura si in America - amicilor nostri, acum vreo 8 ani, le-a furat MASINA din Queens, zona greceasca, adica nu ghetto ...

Si cred de asemenea ca toata lumea este la unison ca in Romania riscul de a fi nedreptatit si civilizatia sunt la un nivel mai scazut ca in America ...dar eu vad imbunatatiri de fiecare data cand ma intorc. Cea mai mare problema romaneasca este lipsa de autoritate si incredere in politie, sau in general, cei care "inforce the law" -organe de control ... Este o diferenta uriasa fata de America - aici nu misti in fata politzistului, nu te dauijos de la volan, nu te tragi cu el de sireturi, nu mai vorbesc sa tzipi sau sa te contrazici ... chiar daca iti face o nedreptate, te poti duce la tribunal si contesta, dar atunci, pe loc, nu exista notiunea asta de "poate scap". De aceea cei care nu se poarta civilizat din educatie, se poarta civilizat de frica ...si cei care refuza totusi sa se poarte civilizat, sunt reclamati cu convingerea ca macar vor fi atentionati asupra comportamentului lor.

buflea, hai spune concret cu ce am exagerat.

ex mele au fost din viata mea nu ce ma auzit pe la prieteni sau vecini.si au fost doar citeva...ca daca m-as pauca sa insir prin ce am trecut in 2 ani de stat consecutiv acolo...mi-as toci de tot tastatura(deja "c"ul nu se mai vede)

sa stii ca una e cand te intorci in Rom. ca turist si alta cand e sa stai acolo, mai ales venit din alta tara.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Ai exagerat in modul in care ai prezentat "viata in Romania". Pentru un necunoscator, mesajul tau da impresia de un loc infiorator din momentul in care iesi din aeroport (te ataca cainii, dau masinile peste tine pe trotoar, te fura taximetristii ...etc). Nimeni nu spune ca aceste evenimente nu se intampla, dar nu sunt consecutive si obligatorii. Au insa un grad mai ridicat de risc decat in alte tari.

Sunt insa de acord cu tine ca e diferenta in a fi turist din alta tara acolo si a fi localnic. Localnicii sunt atat de obisnuiti cu gradul mai mare de risc al vietii romanesti incat il considera "normalitate". Cum "normalitatea" este un concept variabil, un turist strain va aplica "normalitatea" lui la cea romaneasca si in functie de asta, impactul va fi pozitiv sau negativ ... sunt convinsa ca un american va avea o perceptie diferita de un african "tribal". Unuia i se va parea ca a ajuns in jungla, altuia i se va parea ca a ajuns in Paradis ...si romanilor bastinasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Ai exagerat in modul in care ai prezentat "viata in Romania". Pentru un necunoscator, mesajul tau da impresia de un loc infiorator din momentul in care iesi din aeroport (te ataca cainii, dau masinile peste tine pe trotoar, te fura taximetristii ...etc). Nimeni nu spune ca aceste evenimente nu se intampla, dar nu sunt consecutive si obligatorii. Au insa un grad mai ridicat de risc decat in alte tari.

Sunt insa de acord cu tine ca e diferenta in a fi turist din alta tara acolo si a fi localnic. Localnicii sunt atat de obisnuiti cu gradul mai mare de risc al vietii romanesti incat il considera "normalitate". Cum "normalitatea" este un concept variabil, un turist strain va aplica "normalitatea" lui la cea romaneasca si in functie de asta, impactul va fi pozitiv sau negativ ... sunt convinsa ca un american va avea o perceptie diferita de un african "tribal". Unuia i se va parea ca a ajuns in jungla, altuia i se va parea ca a ajuns in Paradis ...si romanilor bastinasi

nu am vrut sa spun ca se intimpla imediat, consecutiv, obligatoriu de cum iesi de pe aeroport. Dar se intimpla in functie de durata sederii...

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

din punct de vedere al sigurantei, taxi/mica criminalitate Bucurestiul este o capitala tipica , in general apreciata ca sigura.

In schimb la agresivitate si motocanie daca s-ar face un clasament sigur am fi in frunte. Mie asta mi se pare cea mai mare trauma prin care romania trece astazi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

eu vad imbunatatiri de fiecare data cand merg la Bucuresti. mai putine manele pe strazi si la blocuri, mai putina mizerie, data trecuta erau si mai putini caini vagabonzi. cu mitocania sunt obisnuita. in Praga, mitocania este la mare pret. venind din Romania am crezut ca am dat peste oameni civilizati, dar cehii intrec masura mult de tot.

Finn Constantine 15.10.2009 si 20+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina
In schimb la agresivitate si motocanie daca s-ar face un clasament sigur am fi in frunte.

Mai ales daca prin motocanie ai in vedere mitocania soferilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

din punct de vedere al sigurantei, taxi/mica criminalitate Bucurestiul este o capitala tipica , in general apreciata ca sigura.

In schimb la agresivitate si motocanie daca s-ar face un clasament sigur am fi in frunte. Mie asta mi se pare cea mai mare trauma prin care romania trece astazi.

Marina

Legat de agresivitate, daca comparam romanii cu alte popoare balcanice(fosta iugoslavie de exemplu), romanii pierd premiul cu coronita.
In general vorbind si fara sa am vreo statistica, sustin chiar ca romanii sunt intelegatori si se lasa mai greu orbiti de dorinta de a face rau instant .

Un delicvent roman vine si-ti fura portofelul cand esti cu spatele. Un delicvent din fosta iugoslavie, obisnuit cu agresivitatea razboaielor, vine in fatza ta, scoate cutitul si-ti ia portofelul.
Cam asa vad eu lucrurile.

Mergi la inceput