Viata in Romania(2)
Raspunsuri - Pagina 30
![](images/user_woman.png)
AB_AC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui itsme AB_AC - ma bucur ca ai reconsiderat ultimul mesaj catre mine si ca l-ai sters, pentru ca era un atac total neprovocat la adresa mea. Nu l-as fi raportat, ca nu imi sta in fire si nu cred ca e constructiv sa pierd timpul cu asa ceva, dar vreau totusi sa iti raspund, pentru ca desi ti-ai sters mesajul, m-ai acuzat (pe nedrept) si m-ai atacat neprovocat, chestie care, ca atunci cand te inseala taximetristii, nu trebuie trecuta sub tacere (dupa cum am invatat la acest subiect). Ma acuzai (asta pentru cei care nu au citit mesajul tau inainte de a fi sters) ca incep 'frumos' mesajul, dupa care ma apuc sa dau cu picioarele pe sub mese in ascultatori, orbita fiind de vechimea prieteniei mele cu 'anumite persoane' (pe care le cheama doruletz - nota mea). Eu cred ca mesajul meu era cat se poate de civilizat si neagresiv, asa ca afirmatia ta (desi apreciez ca ai reconsiderat si ai sters-o), era total nefondata. Ai facut-o fara a-mi da macar sansa sa spun ce aveam de spus in ceea ce priveste felul cum vad eu asigurarile sociale si pe cei care beneficiaza de ele. Cred ca in climatul asta n-are rost sa ma mai continui. Va doresc o seara buna si vizionare placuta in continuare, indiferent pe ce canal va uitati. ![]() |
M-am gandit ca n-are sens si ca am treaba si e inutil. M-a deranjat ca ai venit si ti-ai construit mesajul ca o antiteza la ce am scris. Nu e nici o antiteza. Eu n-am spus ca viata-i roz si ca mergi la BBB sa-ti rezolvi ceva. BBB-ul il consulti INAINTE si de se intampla ceva anunti BBB-ul ca sa stie si altii si daca nu a fost o intamplare nefericita, mergi la avocat.
Pe scurt mesajul precedent era daca tot nu citesti, lasa ironia si anticipatul a ce ti se va intampla cand vei vorbi de ajutoarele sociale. Nu ti se pare ca plangandu-ti soarta inainte...iti faci intrarea pe topic cu acuzatii? Astea au fost picioarele pe sub masa de care am vorbit. Poti sa raportezi exact ce-ti doresti. Tu nu ai intrat spunandu-ti parearea ci ai intrat cu ?umor? dupa unii cu picioare pe sub masa dupa altii. Oricum nici una nu te-am perceput neutra:)) macar asta ar trebui sa-ti ridice un semn de intrebare.
Iar cu Doruletz n-am nimic personal. E razboi de clasa sociala
![](icon_smile_big.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
doruletz spune:
ab_ac, sigur ca tot forumul si-a dat seama pana acum ca n-ai nimic "personal" cu mine doar intamplator ma urmaresti obsesiv pe la toate subiectele. Norocul tau ca nu am timp sa scriu prea mult:). Apropos, vezi ca am mai scris un mesaj la alt subiect, sa nu cumva sa uiti sa-mi raspunzi (desi stiu ca nu o sa-l ratezi :) Si vad ca nu ma urmaresti numai pe mine, ci pe toti cei cu care stii tu ca am discutat vreodata pe forum, devine absolut ridicol:)
Cat despre aiurelile despre "clasa sociala" din care as face parte, cat as castiga, cat timp as petrece la munca si ce nivel de servicii imi sta la dispozitie, asta e de nivel sub zero al discutiei la care eu nu ma cobor (oricat ai insista:) Pot sa confirm insa ca fac parte din "clasa" celor ce discuta idei, uneori evenimente dar niciodata persoane. (Asa am invatat io ca umbla vorba pe la noi la tara -preluata de la americani maica deci trebuie sa fie adevarata- ca cei inteligenti discuta idei, mintile obisnuite evenimente, iar cele inguste discuta persoane:)
itsme spune:
AB_AC, repet pentru ca se pare ca exprimarea mea in romana s-a incetosat in timp si a capatat insemnatati ascunse de care eu nu-mi mai dau seama.
Aici e un forum de dezbatere libera, in care fiecare om are dreptul sa spuna ce parere are despre orice, sa isi etaleze umorul daca vrea, asa cum crede el ca il are, sa fie ironic, sau sa nu fie, in general sa zica absolut ce ii trece prin cap, atata vreme cat respecta niste reguli. Regulire sunt simple: se cere respect reciproc, neatacarea partenerului de discutie virtuala, intr-un cuvant sunt incurajate discutiile pe idei. Se mai cere de asemenea si statul pe subiect. Asta in urma e mai greu de respectat, pentru ca e greu de definit unde se termina si unde incepe subiectul, iar oamenilor le mai fuge piciorul din cand in cand, dar abaterea asta nu e grava.
Abaterea de la prima regula e grava. Sa vii aici si sa te legi de mine dupa un singur mesaj, dupa parerea mea destul de decent si la locul lui, doar pentru ca ma percepi asociata cu doruletz cumva si pentru ca te enerveaza ceea ce crezi tu ca se ascunde sub asa zisa mea ironie, e absurd si violent dupa parerea mea. Gandeste-te te rog la ce am scris, nu trebuie sa imi raspunzi de nici un fel, doar pentru tine. Este un atac la persoana, ca iti place sau ca nu.
Asta doar daca nu cumva esti tu un fel de moderator de ironie pe forumul asta si ai uitat sa-ti pui epoletii. Asta E o ironie, de data asta provocata, pentru ca asa sunt eu, ironica. Si in general necrestina. Adica daca te legi de mine total neprovocat, nu intorc si obrazul celalalt.
Eu nu te cunosc, nu cred sa fi schimbat nici o vorba cu tine nici virtual nici personal, iar tie ti s-a parut OK sa ma ataci, din cauza de dosar. Asta e tot pe subiectul asta. Sper sa fii de acord sa incheiem discutiile pe tema asta (si pe orice tema de altfel) si sa ne oprim aici. Eu personal am voie sa fiu cat vreau de ironica si umoristica oriunde vreau, iar tu ai tot dreptul sa ma ignori. Nu ai dreptul sa te legi de mine in nici un fel, pentru ca traim in tari libere si nu ne mai penalizeaza nimeni din cauza de asocierea cu mic bughezii din Franta sau alte bazaconii de genul asta.
Daca nu avem rabdare sa citim o parere diferita si sa o combatem in mod civilizat, asta nu mai e dialog ci un fel cucurigu. Adica fiecare cocotat pe gardul lui si cotcodacind mai tare decat cocosul de pe gardul vecinului. O mare pierdere de vreme, de altfel. Atmosfera era foarte veninoasa inainte de a ma hotari eu sa scriu mesajul cu taxiul, de aia am facut un disclaimer (onest), ca sa stie lumea ca nu atac America si nu am nimic de dovedit nimanui, doar o contributie la subiect printr-o experienta proprie.
Iar ca sa incheiem socotelile, BBB se poate folosi intr-adevar pentru a obtine informatii despre o firma, dar SI pentru a face o reclamatie in cazul in care serviciile firmei au fost sub-par. Eu am exersat doar a doua parghie, pentru care mi-am facut preventiv si in mod onest mea-culpa. Conform regulilor lor, dupa plangerea clientului ei contacteaza firma, firma e rugata sa raspunda intr-un termen dat, daca nu raspunde mai e contactata o data, samd. "Cazul" se inchide dupa un timp (6 saptamani?) si in general se cauta o remediere a situatiei (adica i se da firmei ocazia sa raspunda, si chiar sa isi corecteze greseala fata de client, daca se dovedeste ca clientul are dreptate si firma nu poate dovedi contrariul). Cazul meu a ramas 'agatat', adica fara nici o finalizare. Asta pentru ca firma de taxiuri probabil a raspuns BBB-ului asa cum mi-a raspuns si mie la mesajele telefonice, adica ioc. Asta e tot ce am vrut sa aduc drept contributie la subiect. Asa ca pana si incrancenarea ta la adresa felului in care am interactionat eu cu BBB-ul in cazul asta a fost putin cam 'incarcata'.
Ana Stroe si doruletz, o sa revin maine cu parerea despre ajutoarele sociale. Nu mai am timp acum de scris si m-am si epuizat dpdv ironic
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maru/maru.jpg)
maru spune:
off topic: s-a mai nascut o stea (victima?!)
on topic: am sa scriu despre viata in Ro cand o sa ma mut inapoi in tara. Preconizez sa se intample.... nu prea curand!
AB_AC spune:
Razboi de clasa sociala era cu adica intre ghilimele. Intre noi este dialogul surzilor. Am fost mereu la polul opus al experientelor sociale si numai. Si-n Franta si-n US.
Disclaimer-ul tau era asa mai curand paternalist si cu epoleti decat disclaimer in opinia mea. Dar dupa cum o spui si tu Itsme exact nu ne cunoastem asa ca preambulul si pozitionarile "eu sunt ... si sa va explic eu.... " nu ma intereseaza. In schimb atunci cand spui ca vii tu sa ne spui cum ca nu-i roz cu BBB si lasi sa se-nteleaga ca ar fi spus careva ca-i roz ma deranjeaza. Profund! Extrem de necinstintit ! BBB foloseste SI ca unealta de mediere, dar nu-mi amintesc sa o fi recomandat in acest sens.
Asocierea cu Doruletz a venit din preambulul pe care ti l-ai facut singura:" Mie nu-mi puteti reprosa ce reprosati lui Doruletz si anume ca nu iubeste USA si e orbita de sentiment". In rest cu altiii de opinii contrare discut si atat.
Cat despre statul pe subiect... este de mult off topic. Iar pe forum politai nu ma fac nici platita. si nici in viata reala
Continua cu simtul umorului ca avem toti nevoie, ce-i drept atmosfera era incarcata ... Hmm sa ma gandesc... parca mie mi s-a spus (fara suparare :)))) ca mai bine moare un copil (o fi si acela al cuiva) ca sa poata sa aiba mai multi asigurare ieftina cand ei vor sa dea baniii pe "tembelizor". S-in acel timp moderatorul era numa zambete despre cum fac eu genealogia prestatorului de servicii...
Chestie de perspectiva.... si simt al umorului
AB_AC spune:
citat din mesajul lui doruletz ab_ac, sigur ca tot forumul si-a dat seama pana acum ca n-ai nimic "personal" cu mine doar intamplator ma urmaresti obsesiv pe la toate subiectele. Norocul tau ca nu am timp sa scriu prea mult:). Apropos, vezi ca am mai scris un mesaj la alt subiect, sa nu cumva sa uiti sa-mi raspunzi (desi stiu ca nu o sa-l ratezi :) Si vad ca nu ma urmaresti numai pe mine, ci pe toti cei cu care stii tu ca am discutat vreodata pe forum, devine absolut ridicol:) Cat despre aiurelile despre "clasa sociala" din care as face parte, cat as castiga, cat timp as petrece la munca si ce nivel de servicii imi sta la dispozitie, asta e de nivel sub zero al discutiei la care eu nu ma cobor (oricat ai insista:) Pot sa confirm insa ca fac parte din "clasa" celor ce discuta idei, uneori evenimente dar niciodata persoane. (Asa am invatat io ca umbla vorba pe la noi la tara -preluata de la americani maica ![]() |
Doruletz
![](icon_smile_big.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
doruletz spune:
citat din mesajul lui AB_AC Asocierea cu Doruletz a venit din preambulul pe care ti l-ai facut singura:" Mie nu-mi puteti reprosa ce reprosati lui Doruletz si anume ca nu iubeste USA si e orbita de sentiment". In rest cu altiii de opinii contrare discut si atat. |
la subiectul asta am scris doar despre taxele din franta si despre taxiurile din otopeni, unde am zis ceva de america ?? dar nu, nu ai nici o obsesie si nu vez numele meu "ascuns" peste tot, chiar si in mesajele altora :)
In locul tau nu as spune nimic despre ideile extremiste sustinute la acest subiect, m-am facut ca nu inteleg enormitatea cu internarea somerilor in "tabere" (cu copii cu tot sau fara?)
AB_AC spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui doruletz
la subiectul asta am scris doar despre taxele din franta si despre taxiurile din otopeni, unde am zis ceva de america ?? dar nu, nu ai nici o obsesie si nu vez numele meu "ascuns" peste tot, chiar si in mesajele altora :) In locul tau nu as spune nimic despre ideile extremiste sustinute la acest subiect, m-am facut ca nu inteleg enormitatea cu internarea somerilor in "tabere" (cu copii cu tot sau fara?) |
Exagerare. Somer este o persoana in cautare de lucru careia i se ofera lucru si-l face nu o persoana care traieste din "dreptul la un venit minimal" toata viata. Nu ar trebui sa tinem in aceleasi structuri oamenii care sunt inte doua joburi sau care se formeaza intr-o noua profesie si care vor sa munceasca cu cei care refuza un numar de job oferite si-si fac din a fi somer o meserie.
A fi internat inseamna a fi obligat sa stai undeva. A ti se oferi un adapost cand n-ai din ce manca si n-ai unde dormi este uman. Ar trebui sa fie temporar si deci nederanjant. Mi se pare mult mai aberant sa obligi o tara sa plateasca apartamente pentru cei care nu vor sa munceasca. Ajungi in situatia aberanta in care un tanar care castiga 1200-1300 nu poate inchiria o un T1 la 500-600 (standard in sud) fara garant pentru ca chiria depaseste 1/3 din venituri, dar oferi cu celasi pret un T3 unuia care nu a muncit veci si-i dai si banii ca sa-l plateasca.
BalMascat spune:
Desi nu as mai trai niciodata in Romania, nu-s de parere ca unele lucruri se intampla doar acolo. cum ar fi taximetristi, hoti de buzunare, etc.
o sa calatorim luna viitoare in Italia, la Roma. ne ducem la o universitate, si am fost sfatuiti de cei care s-au ocupat de rezervari (prof de la universitatea respectiva) sa nu luam in niciun caz taxiul de la aeroport!!! sa circulam doar cu trasportul in comun pe toata sederea noastra.
am inceput sa citesc despre Roma, site-uri turistice si peste tot am citit cum se fura, si cat de atenti trebuie sa fim la buzunare, la schimbarea valutei si alte cele. cum nu trebuie sa mananci la anumite restaurante. si tot asa.
deci se poate si la altii