Viata in Romania(2)
Raspunsuri - Pagina 25
AB_AC spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui jenn Lady,cred ca nu stii cat de agresivi pot fi unii taximetristi!Putea sa le sechestreze bagajele,injurii,circ,sa-si cheme colegii ,etc.Dupa ore de zbor ,fix asta le lipsea! |
Mey ori ai principii ori n-ai. Daca le ai numai cand nu te deranjeaza, apoi....nu le vei avea niciodata cand conteaza.
Exsta si naveta, exista si masini de inchiriat. Solutii sunt pentru toate buzunarele daca vrei sa-ti impui principiile.
doruletz spune:
| citat din mesajul lui ladyJ Totusi, Bucuresti nu e Brazilia. Si scuza-ma, dar daca vezi ca taximetristul nu pune aparatul de taxat, il somezi: ori il pune, ori cobori. Previi o cearta si nervi. |
am spus deja in primul mesaj ca am ajuns in aeroport in toiul noptii. Nu am mai zis ca eram cu copil adormit si bagaje si dupa o zi de munca (respectiv de scoala) ca era de la sine inteles, nu stiu daca tu ai fi coborat copilul si bagajele din masina la 1 noaptea in camp sau intr-o zona necunoscuta, eu nu as fi facut-o nici daca ar fi fost Al Capone la volan
Oricum intamplarea a fost izolata si cred ca favorizata de ora tarzie, ceea ce voiam sa spun e ca in general cand platesti la negru ti se cere un pret mai mic decat cel normal si ca de data asta a fost invers.
jenn spune:
Asta e fix ilustrarea traiului din Ro -servicii proaste , care costa bani multi.Doruletz si eu faceam la fel la ora aia,ramaneam in masina cu copilul.Dar na,din spatele calculatorului toti putem sa ne dam lupu moralist,asta apropo de mey...
ladyJ spune:
| citat din mesajul lui jenn Asta e fix ilustrarea traiului din Ro -servicii proaste , care costa bani multi.Doruletz si eu faceam la fel la ora aia,ramaneam in masina cu copilul.Dar na,din spatele calculatorului toti putem sa ne dam lupu moralist,asta apropo de mey... |
Aici sunt de acord, sunt si servicii proaste si scumpe in Ro. Jumatate din vina o au fix beneficiarii acelor servicii. Tac infricosati, inghit galusca, apoi se plang cui vrea sa-i asculte.
Nu ma refer la nimeni in mod particular, aceiasi greseala am facut-o si eu, pana am inteles ca oamenii nu-s Sfatul Petru, ca multi vor incerca sa ma insele, si ca e necesar sa actionez si eu, nu sa ma las purtata de val.
Acum nu ma intrebati daca e normal sa fii vigilent si cand iei un taxi din aeroport. Nu e tocmai normal, insa spre binele nervilor tai, sunt aspecte la care trebuie sa ai grija: tariful pe Km, aparatul de taxat si firma la serviciile careia apelezi. (ca sa stii unde faci reclamatie, daca-i cazul). E greu? Vorbiti si romana, as intelege daca nu ati face-o!
ladyJ spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui doruletz
am spus deja in primul mesaj ca am ajuns in aeroport in toiul noptii. Nu am mai zis ca eram cu copil adormit si bagaje si dupa o zi de munca (respectiv de scoala) ca era de la sine inteles, nu stiu daca tu ai fi coborat copilul si bagajele din masina la 1 noaptea in camp sau intr-o zona necunoscuta, eu nu as fi facut-o nici daca ar fi fost Al Capone la volan Oricum intamplarea a fost izolata si cred ca favorizata de ora tarzie, ceea ce voiam sa spun e ca in general cand platesti la negru ti se cere un pret mai mic decat cel normal si ca de data asta a fost invers. |
Doruletz, eu doar iti dadeam un sfat.:) Si mi s-a spus ca-s paralela, nu cunosc eu cum sta treaba cu taximetristii, ca te pot sechestra, etcetera. Zic, nebuni sunt peste tot, dar totusi...sa nu confundam Bucurestiul cu Brazilia.
N-am zis ca ai comis vreo ilegalitate.
Eu nu as fi platit. Sau i-as fi dat atat cat face in mod normal cursa, nu aproape dublu! Poti sa ma crezi, poti sa nu ma crezi.
Nu stiu la ce te referi cu arborele genealogic si buletinele...
jenn spune:
De acord,mai buna e formularea ta"si servicii proaste".Ce sa zic,poate traiul in alta parte mai adoarme din vigilenta.Eu una nu ti-am spus ca esti paralela,nu exagera,am scris "poate nu stii cat de agresivi"-in ideea ca poate nu te-ai intalnit cu bizoni taximetristi.
ladyJ spune:
| citat din mesajul lui jenn De acord,mai buna e formularea ta"si servicii proaste".Ce sa zic,poate traiul in alta parte mai adoarme din vigilenta.Eu una nu ti-am spus ca esti paralela,nu exagera,am scris "poate nu stii cat de agresivi"-in ideea ca poate nu te-ai intalnit cu bizoni taximetristi. |
Ai dreptate, n-ai zis ca-s paralela, ai zis ca nu stiu. Daca nu stiam, nu ma bagam sa zic eu ce si cum
In fine, fiti atente cand mai aterizati la Bucuresti si aveti nevoie de taxi. Iar daca nu puteti anticipa cati km aveti de parcurs, intrebati soferul cam care ar fi suma pe care trebuie sa o platiti. Va puteti face o idee de intentiile lui.
Si nu ezitati sa faceti reclamatie daca ati fost inselate, se raspunde promt la reclamatii.
jenn spune:
Am zis" poate nu stii"ca o posibilitate ,nu am tras nicaieri concluzia ca nu stii, e o mare diferenta.Toti avem pareri influentate direct de experientele avute,de aici si formularea mea ,"poate nu stii" in ideea ca poate tie nu ti s-a intamplat,atat!
ladyJ spune:
| citat din mesajul lui jenn Lady,cred ca nu stii cat de agresivi pot fi unii taximetristi!Putea sa le sechestreze bagajele,injurii,circ,sa-si cheme colegii ,etc.Dupa ore de zbor ,fix asta le lipsea! |
Jenn, incheiem cu asta, ok? Am inteles mesajul tau, te-ai indoit de experienta mea cu taximetristii agresivi, si ai tinut sa mentionezi cateva pericole la care te supui, in Bucuresti, daca refuzi sa platesti cand ai fost tras pe sfoara.
Cred ca sfatul meu a fost de bun simt. Iar, chiar daca traiesti in afara Romaniei( ca si mine, de altfel, o buna perioada din viata), e nevoie sa intelegi ca nu e chiar jungla in tara de bastina. Exista politie, exista superiori, cand esti inselat faci reclamatii si nu trebuie sa accepti sa fii calcat in picioare de un hot, de frica sa nu te sechestreze.
AB_AC spune:
| citat din mesajul lui jenn Asta e fix ilustrarea traiului din Ro -servicii proaste , care costa bani multi.Doruletz si eu faceam la fel la ora aia,ramaneam in masina cu copilul.Dar na,din spatele calculatorului toti putem sa ne dam lupu moralist,asta apropo de mey... |
Tu chiar crezi ca bizoni taximetristi sunt numai in .ro? E .ro fundul pamantului de TREBUIE sa cedezi? Chiar trebuie? Sau e numa comoditate? Vorba ceea, platesti la negru cand doarme, cand e bolnav ce faci? Nu exagerati asa un pic? Ani de zile am luat naveta trezind copiii adormiti si n-a murit nimeni. E asa o tragedie sa fie copilul treaz cand e obosit? Daca e o tragedie luati un avion mai devreme, inchiriati o masina, chemati un prieten sa va ia, solutia nu-i banul pe sub tejghea.
In toate tarile exista unii care incearca excrocarea turistilor si localilor care au nevoie de servicii rapide. Unii cedeaza si altii nu. Cu cat cedeaza mai multi, cu atat sunt mai putin incurajati cei care muncesc cinstit.
Un scandal recent: http://www.nytimes.com/2010/09/23/nyregion/23taxi.html
Prin holul aeroportului la JFK de la NYC scrie ceva de genul ca cine vine sa-ti ofere servicii de taxi nici nu ar trebui sa fie acolo si te pune in garda contra excrocilor.
---------------------------------------------------------------------
http://newyorkforidiots.com/taxi.html
Taxis to and from the airports
WARNING: Beware of scams!
Use only OFFICIAL NYC YELLOW TAXIS or PRE-ARRANGED CAR SERVICES. Never accept a ride from anyone who offers you a ride, especially near the luggage carousel or directly outside the terminal doors.
It is illegal for livery cars, Lincoln Town Car ("black car") services and limousine drivers to solicit for passengers at aiport terminals.Typically, these drivers run scams and will ask for more money once you get to your destination. They will make a scene and rely on the victim's shame and lack of confidence to fork over more money. Drivers are also not allowed to charge for luggage or usage of the trunk.